Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (70)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

LA MULTI ANI, SUZY!!!

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Buna seara fetili

Val - la Nan-ul este sursa constipatiei - ne ajuta, tot timpul, para din borcanel( de alta nu servim), kefirul din prima zi(adica data cind e fabricat, kefirul de a doua zi constipa)

Peste - regula general - doar peste slab - ex. pastrav si salau. Noi ne gindisem sa-i cumparam somon, o brinza - el face parte din categoria peste dupa 5-6 ani. Deci avem de ales osicioare mult si bine inca nu am introdus pestele.... nu am ajuns inca la el, in sens sa-l cumpar

Laura si eu tot asta am retinut - ca Eduard face ceea ce nu are voie

Stefimic- despre aceste produse - trebuie de cautat informatii - inca nu m-am gindit, dar ma gindesc nu mai devreme de 1 si vreo 2, 3 luni.

Lapticul dupa un an - pina la cel putin 2 ani - nu-i dau lapte de vaca, trecem pe junior, dar nu stiu cind, ii place Nan 3 si e bine, am citit la mamici noi-dec 2006 ca laptele de ex. nan junior - are gustul mai apropiat de laptele de vaca decit de formula.

Despre ocupatia lui bebe ziua-am dat tarcul la un bebelus mai mic - si toaaaaata casa e noastra. De la inceput am scos din dulapioarele de jos, sertare care le poate trage - tot pe ce nu trebuie sa puna mina - restul poate scoate, baga in gura ( ex tub de la crema de miini(vreo 4),- am ridicat totul ce poate fi periculos pentru ea.

Rezultat - se baga pe unde vrea - eu chiar daca ma aflu in alta camera nu-mi fac griji , cum zice o prietena, - ca nu cumva careva ceva sa faca Ilinca si sa fie periculos.Ea poate minute in sir sa faca,,ordine,, in astfel de dulapiore si eu sa-mi caut de treaba - la noi principiul - ,, sunt foarte putine lucururi care sunt cu adevarat interzise,, - adica nu spun prea des nu, chiar ffff rar il spun. Unele dulapioare, cel cu reviste, dupa ce le-a tot scos si eu bagat la loc - deja nu prezinta interes - vreau sa cred ca asa vor fi si cu celelalte.

adica - am incercat sa creiez o casa fara pericole pentru ea chiar daca nu sunt prin preajma.

Cantitatea minima de iaurt pe zi- este de 200 ml - noi papam vreao 150 pe zi.

Lumi_Nag - ai facut un lucru important, eu am uitat sa beau pastilele vreo 2 zile- intelegi deci - ce lucru important ai facut Despre trecut pe laptic formula si biberon - am observat ca indiferent de virsta la care intarcam bebelusii - noi suferim enorm - si poate nu din cauza ca nu vor mai bea laptic de al nostru - ci pentru ca ingerasii nostri sufera si nu inteleg unde e tzitzica lor si de ce mami nu le-o da. Eu am plins cind am cumparat prima cutie de NAN, si inteleg perfect gelozia fata de biberon. pe mine nu m-au ajuta incurajarile- ca totul va fi bine si e bine ca am alaptat cit am alaptat - cred fiecare mama nu poate sa sara peste etapa aceasta - intarcarea si durerea de suflet creata de ea - fiecare mamica trebuie sa sufere aceaste momente.
Te draga mamicuta.

cadou la nashi - nu m-am gindit ca ar trebui, dar noi oricum vom face - in sens - suntem in ajun de 8 martie si voi face mici cadouri la invitate si numaidecit la bebelusi invitati (in numar de o fetita de 2 anisori)

Dca pina acum citeam mai mult despre ce sa manince, temperatura, baita - de acum incoloc - citesc depre comportamentul bebelusilor, psihologie mai mult - si mi-am dat seama, desi stiam dar nu credeam ca e chiar asa - ca e o maaaaare responsabilitate sa cresti un copil - am ajuns la concluzia ca este nevoie sa ne schimbam cceva din comportament - recunosc ne mai infoiem unul in altul, nu vorbesc despre cit de frumoase sunt certurile intre frati, sau simplele mele commentarii la adresa stiriilor sau legilor adoptate. pentru ca - ea - absoarbe totul ca sugativa - mimica, tonul si mai si gesticuleaza ca ma-sa si se infurie tot ca mine sau ca tati.

Astfel am lansat proiectul pilot - ne transformam toata familia in ingerasi, discutam cit se poate de calm si politicos, eu si sotul ne revizuim relatia - si chiar daca vrem sa discutam pe un ton mai apasat - depunem efort si o lasam mai moaleA da, am facut si un cursc de magne B6 - daca cumva va intrebati de ce vorbesc eu aiurea in tramvai acum

Multe mai am de vorbit - si va invit si o bag ca o tema maaaare - ce facem cu obiceiurile noastre negative sau mai putin negative dar care stim ca ii influinetea nu chiar bine pe bebelusi, comportamentul lor - sau eu sunt unica care mai strig si ma ratoiesc la sot,...... dar nu si la Ilinca - asta o am bagata in cap destul de bine.

Voi stiti ca eu vorbesc incilcit si cer iertare

Edit: - am bagat citeva cacofonii si schimbat litere cu locul - cer scuze, dar nu mai am puterea sa le schim inapoi

Puiul mamei la 10 lunite

Aliona , mami de printesa Ilinca (6 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns B_Zara spune:

ceva haios:http://www.tatuagemdaboa.com.br/pe primul rind introduceti prenumele vostru, in al doilea rind introduceti prenumele unui prieten, apoi click pe "Visualizar"ne mai descretim fruntile inainte de culcare :)Mami de Ilinca 15.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Fetelor multumesc pentru raspunsuri. Para si pruna ii dau, iaurt da dar nu prea mult, cu ceaiurile nu reusesc nicicum, cu chefirul nu am incercat.

De care sa cumpar? Si ma gandeam la niste cereale fara orez dar nu stiu de care sa iau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loradin spune:

Neatza,

noi suntem bine.Ana a avut chef azi noapte de ras si vorbit.Asa ca sunt nauca.Am mai citit si mesajele de ieri si...sunt si mai nauca.Se pare ca ia reusit Absolutei zanzania.E desteapta nu?

Eu nu stiu de ce va necajiti.Atata timp cat nu ma regasesc in descrierile ei nu am de ce sa ma necajesc.Pana la urma atata poate atata face.Pentru mine oamenii de genul Absolutei ma lasa rece.Nu este o rautate.Am sa va explic de ce.O persoana care considera ca a fi fericit inseamna a avea bani este o persoana superficiala care se multumeste cu putin.A fi fericit ca nu stai intr-o statie de autobuz mi se pare deja distractiv.Da...sunt de acord sa fi fericit ca familia ta este sanatoasa,ca esti o persoana iubita,apreciata,respectata.Dupa cum curg mesajele se pare ca numai apreciere nu exista.Cat despre respect nici nu mai vorbim.Aceasta fericire este relativa.Astazi poti sa ai de toate si maine poti sa nu mai ai nimic....si atunci ramai Tu.Cunosc prin prisma serviciului f multe persoane care au avut averi de le intorceau cu lopata si intr-un singur minut s-a dus tot.Asta nu inseamna ca au fost nefericiti.Au luat-o de la capat dar asta numai pentru faptul ca scara lor de valori era ridicata.Persoane de genul "papusa" cunosc mii si credeti-ma, aparent esti tentat sa crezi ca sunt fericite insa....nu e chiar asa.Poate ca ar trebui sa fim mai ingaduitoare cu ele.Mie imi este foarte mila de astfel de persoane.De aceea din acest moment indiferent daca va mai scie sau nu am sa trec peste fara sa mai comentez.Faci asta cand celalat te poate intelege.Aici nu este cazul.

Cat despre forum.Draga mea Zadi vreau sa-ti spun un singur lucru.Ai fost singura persoana discutata dar cre-ma ca nimic din ce scriau fetele acolo nu era diferit de ce-ti spusesera in mesaj.Cat despre gestul Absolutei de a te atentiona ...scuza-ma a fost jalnic.In primul rand daca era o persoana de calitate te-ar fi protejat.Ce a rezolvat spunandu-ti? Te-ai simtit mai bine? Ea cu sigurantza da.Fetele nu dupa multe zile au regretat.Unde a fost Absoluta ? De ce nu ti-a spus si asta? Cate zile au strigat dupa tine? Daca le erai indiferenta de ce ar fi facut-o? Poate nu au cate cinci facultati insa sunt absolut minunate.Iar aceea conferinta pe mine m-a scos de multe ori din situatii nasoale(vezi ziua cand am plecat cu Ana la urgente)

Gata! Atat am avut de spus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

buna dimineata fete,

haideti la cafea!!

Mihael@ www.plasticsusa.com/ortho/retete.html" target="_blank">retete ...www.crestinortodox.ro/Retete-de-post" target="_blank">retete ... www.crez.org/retete/retete_post.asp" target="_blank">retete ...

Val incearca sa-i combini ceai de musetel cu ceaiul pe care il bea de obicei. sau da-i zeama de compot de prune. sau suc de portocale (daca-i dai). si multe lichide ... apa ... apa ... apa.

va pup!

mamica lui Matei Stefan 12.03.2007
Varsta lui Matei
poze cu matei - luna 10
Matei, mami si tati te iubesc mult ... mult ... mult de tot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla32 spune:

Buna dimineata!
Nu am avut timp sa mai citesc. Cred ca am vreo 20 de pagini de recuperat.DAr am trecut prin momente groaznice...
Am fost internata cu Luca in spital. Ce are? Nu stim, inca. Luni cand m-am dus acasa am observat ca baiatul meu e cam bucalat! Cand ma uit mai bine, mi-a stat inima! Era umflat sub urechea dreapta...Nu va spun ce am simtit. Copilul meu nu avusese nimic. Nu temperatura, nu stari proaste. a mancat, s-a jucat, a dormit normal...Iar toate matzaielile le-am pus pe seama dintilor...M-am dus cu el la Grigore Alexandrescu si mi-au spus ca este oreion dar sa merg si la infectioase la Colentina. Aici m-au internat imediat ptr ca nu erau siguri ca este oreion. Iar oreionul la copii asa de mici este foarte periculos. Groaznic! pana i-au luat sange l-au intepat in 9 locuri! Am zis ca mor. Doamne, si ce conditii sunt in spital! Nu mi-am putut imagina ca este asa...Ce sa mai zic! I-au iesit amilazele (secretate de pancreas) foarte mari 644 (normale sunt pana in 110)si leucocite mai multe. Prin urmare avea si o infectie. Cica era rosu in gat. Miercuri dimineata amilazele scazusera la 144 si am rugat dr sa imi dea drumul acasa ca imi imbolnaveam mai rau baiatul stand acolo...Nu dormea aproape deloc.
De obicei amilazele sunt mari cand este oreion dar nu i-a iesit virusul urlian. E posibil totusi ca intr-adevar sa fie oreion dar organismul sa nu fi avut anticorpii formati si recoltam iar sange peste 10 zile. Dar tot sunt tare nedumerita! De unde sa ia oreion? Nu am iesit cu el in colectivitate, nu mi-a intrat nimeni in casa! E ciudat!
Oricum, sunt fericita ca Luca e bine si nu da semne de durere fizica. E copilul meu normal, cu un nou dintzoi sus!

Ma apuc de citit si mai revin...

Luca, dragostea mea

Luca luna VIII

Luca luna IX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena76 spune:

Neata!
Mai fetelor eu am ajuns cu cititul pe la pag 10 si vreau sa va spun si eu ceva.
Referitor la dormitul in pat cu copilul. Ma declar vinovata!
Eu dorm in pat cu vadut de apropape 2 luni de cand a fost racit si trebuia sa-i scot mucii de cateva ori pe noapte. Atunci am crezut ca fac bine cand l-am luat cu mine in pat pentru ca ma saturasem sa fac ture la el in camera sa-i scot mucii, sa-l adorm si dupa o ora, doua sa repet operatia. Am crezut ca dupa ce o sa-i treaca raceala o sa dorma din nou singur. Numai ca vladut nu a fost de acceasi parere. Recunosc ca mi-a fost si mila de el sa-l las sa urle si pana la urma am cedat si de atunci dorm cu el in pat.
Pana sa dorm cu el in pat eram convinsa de ceea ce am citit in nenumarate carti, respectiv, ca este bine ca bb sa doarma singur in camera. De fapt sunt convinsa si acum, numai ca acum nu stiu cum sa fac asta. De nenumarate ori l-am adormit la noi in pat si l-am dus adormit la el in pat. Dupa cateva minute urlete nene de zici ca-l ardea ceva. Am renuntat pana la urma pentru ca mi-a fost mila de el, si tot in carti scrie ca nu este bine sa lasi copilul sa urle mai mult de 15 min.
Asa ca eu stiu ca nu e bine sa dorm cu el dar totusi continui sa o fac.
Nu mai spun ca mama soacra si mama mi-a sarit in cap si ma tot bat la cap ca nu este bine sa dorm cu bb in pat si zau ca m-am plictisit sa tot aud ca-i fac un rau copilului, ca atunci cand o sa-l dau la gradi nu o sa poata sa doarma fara mine si o sa-l chinui mai tare....etc
Sper ca am fost coerenta si ati inteles ce am vraut sa spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena76 spune:

Revin. Ceea ce am vrut sa spun este faptul ca multe dintre noi stiu ca teoria este una si practica este alta. In plus eu nu spun „niciodata” nu o sa fac un lucru pentru ca nu se stie niciodata ce ne rezerva viata. Tocmai de aceea nu sunt asa vehementa in a incerca sa-i conving pe ceilalti ca parerea mea este cea mai buna. Si in plus nu-mi place sa intru in polemici. Parerea mea este cea mai buna pentru mine, in situatia mea. Daca as spune ca parerea mea este intotdeauna cea mai buna si cine nu face ca mine greseste, ar insemna ca deja incep sa judec si sa pun etichete gen prost/bun samd si nu vreau sa fac asta.
In plus eu credeam ca suntem aici, nu sa ne certam intre noi, ci sa ne ajutam cu un sfat, sa ne povestim durerile, ingrijorarile... pentru ca toate suntem mame si vrem ce este mai bine pentru copii nostri. Credeam ca timpul ne-a unit si suntem o familie.
imi pare rau ca ca ne pierdem timpul cu certuri.
Gata, ca am facut teoria batului de chibrit si o dau in filosofie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Buna dimineata.
Simt nevoia sa scriu acest mesaj in primul rand pentru mine si apoi pentru cele care chiar daca zic ca ma cunosc au banuit macar pentru o clipa ca eu sunt acea"prietena"care intra pe conferinta si apoi transmite Absolutei si altor fete convorbori de pe conferinta.
Va inselati dragelor.am avut o convorbire virtuala cu Absoluta despre asigurari si i-am recomandat o prietena pentru postul de director de agentie..prietena a mea care a acceptat sa lucreze acolo deoarece ia placut mediul de lucru.Atat.Nu am cunoscut-o personal pe Absoluta asa ca stati linistite ca nu stiu mai multe decat voi.
Am fost neplacut surprinsa de modul in care ati sarit la ea...chiar daca voua vi se parea ca aveti dreptate si dreptul sa faceti asta...si i-am spus-o si ei intr-un mesaj privat referitor la lumea plina de mitocani in care traim...nu spuneam de voi ca sunteti mitocani ci ca ...de multe ori din diverse motive..frustrare..lipsa de activitate sau altele...atacati si mie nu-mi place asta....Eu asta am vorbit cu ea pe PM....
Nu am arhiva messangerului ..pentru ca deshteptu de barbat al meu a facut niste setari sa nu pastreze arhiva mai multe zile...dar nici pe Absoluta nu o am in lista ...deci pentru cine crede ca reproducerea dupa convorbirea din 6.02 este cu mine se insala....dar si daca as avea-o in lista nu mi-ar frica sa va spun.Fiecare e liber s avorbeasca cu cine vrea atata timp cat nu jigneste si nu ataca o persoana care nu e de fata.
Va spuneam si pe conferinta ieri si repet: daca o prietena de a mea se bat ecu cineva eu nu sar in ajutorul ei sa o batem pe cealalta ci incerc sa le despart....pentru asta mi-am luat multe bobarnace ca m-am bagat ca avocatul neplatit ...in loc sa stau deoparte...asta sa-mi fie invatatura de minte.....dar sincer nu incurajez bataile si m-am ales sifonata si din discutia de asta iarna Absoluta-Ioanaradu...m-am ales si cu mesaj faimos dar nesemnat si cu numele meu prezent intr-o disputa cu care nu am nici o legatura....ce naiba caut eu aici?...cat timp liber poate avea o femeie cu copil mic incat sa-si permita sa-l iroseasca cu asa ceva?...Am luat o decizie de care nu m-am putut tine...sa nu mai scriu....cum naiba sa nu scriu daca am nevoie de voi sau am impresia ca unele dintre voi aveti nevoie de o vorba de la mine?
Am luat de pe un joc stupid pe care-l joc (tumblebags) o zicala care mie imi place fff mult:
" Nu te lua la bataie cu prostul pentru ca te va cobori la nivelul lui si apoi te va invinge cu experienta"
Iar trebuie sa explic....nu fac pe nimeni prost...asa e acolo...putea fi orice alt cuvant....mitocan,afurisit,destept,nebun.....ideea e clara insa.
voi ati priceput ceva din ce am scris? ca numai am rabdare sa recitesc.......ideea este ca ma bag mereu incercand sa aplanez niste conflicte si pic ca musca in lapte iar oameni care pentru mine conteaza mult....nu va suparati asta e adevarul...unii imi sunt mai aproape decat altii.....revin...deci oameni dragi mie ajung sa se indoiasca de sinceritatea mea...sa faca conexiuni intre mesajul meu care se voia unul de pace si mesajele pline de jigniri ale Absolutei.
atat ...numai stiu ce mai voiam sa zic
va pup

Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai

Asa s-a nascut Victor

Mergi la inceput