Atentie la propuneri Prima TV ref la reality-show!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Prima TV a mai difuzat reality-show-uri cu nasteri. Vreau sa va spun ca m-am uitat cu placere si curiozitate....pentru ca urma sa nasc si aveam ocazia sa vad cum reactioneaza oamenii la un astfel de moment. Am plans aproape la fiecare emisiune, dar deh...pun asta pe seama sarcinii. Mie mi-au fost de folos emisiunile alea si nu am gasit nimic indecent, semanau mai mult a reportaj. Dadeau imagini din sala de nasteri, interviu cu medicul, mama, tata bebelusului, etc. Chiar nu au difuzat momente jenante pentru mamica.

Legat de "participanti", cred cei mai multi dintre ei nu aveau stresuri financiare si nu cred ca cei 300 de euro i-a ajutat sa decida sa se lase filmati. Mie mi se pare mai mult o suma simbolica. E alegerea fiecaruia.

Nastere usoara luny.

Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alyx spune:

Hop si io acu sa ma bag in seama, da abia acu vazui subiectu.
Ceea ce nu inteleg eu este urmatoarea chestie: au fost voci pe forum care au afirmat ca suma este mica, o jignire, etc si ca pentru sume mai mari..... ar accepta sa fie filmate.
De ce?

De ce e asa de importanta suma? Ce anume face diferenta?
Daca ar fi vorba de 10.000 de euro ar disparea stresu, sau jena, sau mai stiu eu ce? Nu ar filma acelasi lucru?
Mie mi se pare ca e o chestie simpla: vrei sau nu vrei ori vrei dar in anumite conditii.
Inteleg ca autoarea ar fi vrut dar in anumite conditii (din felul cum s-a pus accent pe faptul ca s-a oferit o suma mica, am dedus ca aceste alte conditii erau de natura financiara). Faptul ca reprezentantii televiziunii respectiva nu au fost de acord cu aceste conditii nu cred totussi ca ar da dreptul cuiva sa discrediteze sau sa faca afirmatii defaimatoare despre respectiva televiziune. Pana la urma nu am vazut sa iasa cineva de la acea televiziune pe post si sa spuna ca vezi doamne, cineva le-a refuzat propunerea si ca acel cineva ar fi nu stiu cum si etc.
Nu mi se pare frumos.

Si totusi care se vrea a fi mesajul acestui topic? Aveti grija ca se ofera sume mici cand de fapt ar trebui sa se ofere sume mari? Hai sa fim seriosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

imi pare rau, nu am nimic cu tine, dar din felul in care relatezi se intelege ca esti lezata de suma mult prea mica pe care ti-a oferit-o aceasta televiziune, care altfel ar fi fost ok. nu se respecta pt ca nu ti-au oferit mai mult, si deci de aici avertismentul fata de celelate mamici, respetiv sa fie atente la sumele care se ofera.
poate ai vrut sa spui altceva, dar cu certitudine asta se intelege.

eu cred-in continuare, parerea mea personala, bazata pe ce ai scris tu, fara pretentia de adevar absolut- ca nici tu nu stiai exact ce vrei. mai intai te superi de suma mult prea mica, apoi incepi sa vorbesti de stres. nu stiu cum iti imaginai ca vor realiza ei reportajul altfel decat roind in jurul vostru si evident incomodandu-va.

una peste alta, a fost o oferta, pe care erati liberi sa o acceptati sau sa o respingeti. voi ati declinat-o, foarte frumos, dreptul vostru. eu insa nu reusesc sa vad monstruozitatea. a fost o propunere si atat, nu v-au silit sa acceptati, nu v-au indus in eroare, ci, din contra, v-au spus de la inceput la ce sa va asteptati, astfel incat ati luat decizia in cunostinta de cauza.
plus ca din momentul in care ai hotarat sa discuti cu o televiziune, tu fiind subiectul emisiunii, se presupune ca stii din start ca va fi o intruziune in viata ta.
deci, asadar si prin urmare, de ce esti tu asa suparata pe ei? ca vor sa te filmeze? ca ti-au oferit o suma? ca te-a judecat o angajata? oricum, din momentul in care devine publica, o persoana se asteapta si la diverse comentarii.
imi pare rau, nu inteleg de ce e asa de mare supararea ta.

ps: habar nu am care sunt tarifele la alte televiziuni, nu am nici o legatura cu domeniul asta. dar intr-o tara in care alocatia este cat este si salariile sunt cele pe care le cunostem cu totii, nu vad de ce este asa de injositoare suma de 300 de euro. pt unii e prea putin, pt altii e foarte mult. repet, luny si oricine altcineva pus in aceasta pozitie are dreptul de a refuza. dupa mine, e doar o propunere, care din pacate reflecta nivelul tarii in care traim.

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sierra spune:

Eu intelesesem ca Luny e suparata fiindca atunci cand au refuzat scurt si politicos, una din angajate in loc sa ii spuna "ne pare rau, dar desigur e decizia dvs." a luat-o peste picior cu decizie cu tot. Numai fiindca decizia a fost negativa.

In definitiv Luny a fost contactata, nu ea a solicitat pe nimeni, s-a deplasat pana acolo pe cheltuiala ei ca sa se documenteze, a refuzat fiindca a considerat ca termenii contractului sunt VAGI (nu numai suma prea mica) si nu merita de la acea angajata asemenea tratament, fiindca, indiferent cum se traieste in Romania, nu se mai traieste in vremuri de munca patriotica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

in mesajul initial se vorbeste despre bani, despre rabufnirea individei si iar despre bani. ca nu avea nici un drept sa comenteze, e adevarat, oricum luny nu avea nici o obligatie fata de ei. eu m-as fi dus si pe la superiorul persoanei si as fi reclamat-o, macar de amorul artei, ca nu cred ca se iau masuri concrete; si chiar daca s-ar lua, nu cred ca 5 sau 10% din salariul ei ar fi chiar o nenorocire pt ea, iar mai mult nu imi imaginez sa fie o sanctiune pt impertinenta.

in continuare nu mi se pare o mare tragedie ce s-a intamplat. ca s-a deplasat pe cheltuiala ei, a facut-o pt ca a dorit, nu pt ca ar fi fost obligata. iar un contract poate fi uneori negociat, daca suma era potrivita si cadeau partile de acord. dar stau sa ma intreb ce sa negociezi? sa nu filmezi nasterea? sa nu filmezi cum soseste acasa? pai tocmai asta e subiectul, deci nu cred sa se fi renuntat la aspectele astea.

in fine, am inteles ca trebuie sa ne ferim, pt ca oferta e mica si unii angajati impertinenti.

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

eu ieri am fost contactata de ei tot pt acelasi lucru avand nr de tel de la medicul care ma are sub observatie (medicul cerandu-mi acordul)dar nu mi-a spus exact despre ce este vb ,ei m-au contactat si la fel mi-au propus 300euro dar spunandu-mi ca sunt doar
3 filmari poveste de dragoste,momentul nasterii dar nu ipostaze jenante si acasa pupaturi cu familia exact asa sau exprimat ,dar am refuzat pt 300 de euro chiar nu se merita macar de era suma mai considerabila ,dar acum citind ce sa scris aici ca ar fi fost camere in permanenta dupa mine mai multe zile nu cred ca merita pt nici o suma si mai ales dupa o nastere prin cez cu rec mai greoaie deci clar nu ,dar ei f insistenti m-au contactat si astazi si categoric i-am refuzat iar ,deci nu trebuie sa te inscrii sau ceva de genul pur si simplu medicul ,sau chiar de pe forumuri .
dar nu mi-au vb urat deloc nici cand au fost refuzati probabail pt ca era telefonic si eram pe teren neutru .

Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum 38sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lunna27 spune:

Mai,ce rele pot fi unele dintre voi,cautati numai nod in papura,rastalmaciti cuvintele fetei,o judecati asta dupa ce ea efectiv v-a povestit ce i s-a intamplat.

Si la o adica,la urma urmei,daca era vorba de bani,ce?? E dreptul ei de a decide.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

quote:
Originally posted by luny

saphir, cred ca nu ai citit atent ce am scris...eu NU m-am inscris nicaieri,nu s-a facut concurs sau lista sa se inscrie cine vrea, EI au contatctat cupluri, EI m-au contactat pe mine! Si, da, am fost interesata, dar nu din motive financiare, crede-ma!...si p-alea le-am expus mai sus!.. si este evident ca nu m-am dus eu acolo pusa pe scandal, tocmai ca nu stiam despre ce e vorba,nu e genul meu!...
Lemoni, daca vorbesti despre 'Birth Stories' de la RealityZone, o stiu prea bine, si multe dintre noi de pe acest forum o urmarim!!..si aia este o optiune, intr-adevar, au alta educatie si fii sigura ca in mod clar au alt nivel de civilizatie canadienii, vad cu totul altfel astfel de lucruri, Romania mai are ani buuuuuni pana sa vada asa cum trebuie acea emisiune, care nu este un show, este o emisiune mai mult medicala!! Si eu o urmaresc in fiecare zi, ca vreau sa stiu cum este o nastere in realitate, la ce sa ma astept!Cei d ela Prima nu la asta se gandisera, in mod evident, au un scenariu fff prost, in bataie de joc...

LUNY, in 34+ cu bebe MATEI CRISTIAN DPN 11.03.2008
http://www.flickr.com/photos/23097488@N05/sets/
http://community.webshots.com/user/luny_lee

Life is to precious to worry about stupid Shit!

quote:
Originally posted by luny

Dragele mele, in primul rand nu simt nevoia sa ma justific in fata voastra, si a nimanui in general!! am scris acest topic unde am povestit doar despre lipsa de evolutie, de respect si refuzul de a se civiliza a acestei natii!! repet, NU eeste vorba de bani!!Am destui incat sa-mi permit sa nasc la un spital privat, suma respectiva este doar o insulta la adresa inteligentei si a bunului simt...
Am fost contactata pe un forum, prin PM!!! NU exista casting, te cheama la firma CVB pt o asa zisa discutie, in care sa-ti spuna ce si cum, in 2 vorbe, si iti baga in fata un CONTRACT, atunci, pe loc!Tind sa cred ca la fel ca si mine s-au lovit de multe refuzuri, de ne-au luat din usa cu contractul direct!! Ei considera ca te-au convins imediat ce ai intrat pe usa cu aceasta ineptie!! Dak ai venit acolo sa vezi despre ce e vorba, din curiozitate, nu inseamna ca esti de acord cu orice conditie pun ei, pe loc!!!!!!!!ma rog, poate voua v-ar fi placut sa va filemze in timpul nasterii, eu am exclus din start asa ceva!
Daca unele dintre voi va simtiti interesate de asta, puteti s-o faceti si gratis din partea mea,poate va intereseaza si acei 300 euro, dar fiti sincere si recunoasteti ca niciuna dintre voi nu v-ati lasa filamte in conditiile puse de ei, PE NICIO SUMA DE BANI, cel putin eu asta spun despre mine, ideea e ca ma asteptam la ceva dragut si si s-a dovedit a fi un scenariu prost!! Asa ca incetati cu telenovelele si cititi inca o data ce am scris, nu creati impresii pe care eu nu le-am transmis...ma rog...
INCA O DATA, acest topic se vrea a fi o atentionare si o informatie, NIMIC MAI MULT, fiecare decide ce vrea sa faca, nu este un subiect unde sa ma judecati pe mine, nici eu nu judec pe cei care vor participa, este clar decizia fiecaruia!! din contra, le urez succes!!

LUNY, in 34+ cu bebe MATEI CRISTIAN DPN 11.03.2008
http://www.flickr.com/photos/23097488@N05/sets/
http://community.webshots.com/user/luny_lee

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Eu cred ca fata a spus clar ca nu pt bani ar fi acceptat propunerea.

Eu una sunt insa surprinsa de persoanele care gasesc anormal ca suma sa faca diferenta. Daca tu vrei pt tine si pt anumite amintiri sa accepti e ok si probabil ca o faci pe gratis, dar sa vine cineva sa-ti arunce-n fata (chiar daca nu la propriu) 300 EUR si sa-ti impuna o serie de conditii ca te-a platit mi se pare o insulta.
Si daca este vorba de bani, cred ca a trecut vremea muncii patriotice si este normal ca daca cineva vrea ceva ce imi apartine sa am un pret. Asta nu inseamna a te vinde, ci a te respecta si a-ti stabili valoarea; cu atat mai mult cu cat partenerul de contract (postul TV) castiga o multime de bani din aceste emisiuni tip "reality show" care fac audiente foarte mari.
Asta ca sa adaug discutiei my 2 cents. Este parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Parerea mea personala este ca asa ceva faci in mare parte pentru bani. Poate un procent vor zice ca s-ar lasa filmate numai pentru ca e "cool" sa fi la TV, sau poate unele se vor gandi ca de la participarea la un reality show le va aduce celebritatea, vezi fata aia care a participat la Vara Ispitelor si apoi a fost si in Playboy si are emisiune la TV. Cum o chema, mai stiti?
Altele poate vor zice ca pt nici o suma din lume nu s-ar lasa filmate.

Si tot parerea mea este ca suma difera de la persoana la persoana. Depinde de standardele si de veniturile fiecaruia. Unele se vor gandi poate ca cu acei bani pot sa faca un trusou superb pentru bebelus: carut Stokke in loc de Primii Pasi, mobila design in loc de mobila Ikea, hainute scumpe, etc. Altele poate vor pune acei bani la banca sa aiba bb cand se face mare, etc.

Mie personal nasterea nu mi se pare asa o chestie cu care sa te joci si prezenta unei echipe de filmare in acele momente este un stres foarte mare care numai financiar poate fi compensat - suma de 300€ pare imi pare intr-adevar hilara, cred ca se refera numai la cele care musai se vor filmate. Dar asta e numai parerea mea.

Vacanta cu Laura in Romania: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116326

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

quote:
Originally posted by alyx

Hop si io acu sa ma bag in seama, da abia acu vazui subiectu.
Ceea ce nu inteleg eu este urmatoarea chestie: au fost voci pe forum care au afirmat ca suma este mica, o jignire, etc si ca pentru sume mai mari..... ar accepta sa fie filmate.
De ce?

De ce e asa de importanta suma? Ce anume face diferenta?
Daca ar fi vorba de 10.000 de euro ar disparea stresu, sau jena, sau mai stiu eu ce? Nu ar filma acelasi lucru?
Mie mi se pare ca e o chestie simpla: vrei sau nu vrei ori vrei dar in anumite conditii.
Inteleg ca autoarea ar fi vrut dar in anumite conditii (din felul cum s-a pus accent pe faptul ca s-a oferit o suma mica, am dedus ca aceste alte conditii erau de natura financiara). Faptul ca reprezentantii televiziunii respectiva nu au fost de acord cu aceste conditii nu cred totussi ca ar da dreptul cuiva sa discrediteze sau sa faca afirmatii defaimatoare despre respectiva televiziune. Pana la urma nu am vazut sa iasa cineva de la acea televiziune pe post si sa spuna ca vezi doamne, cineva le-a refuzat propunerea si ca acel cineva ar fi nu stiu cum si etc.
Nu mi se pare frumos.

Si totusi care se vrea a fi mesajul acestui topic? Aveti grija ca se ofera sume mici cand de fapt ar trebui sa se ofere sume mari? Hai sa fim seriosi.

alina

pai suma e importanta.suntem intr-o economie de piata unde exista cerere si oferta. vorba unei amice- nici mama lu'tata nu i-a dat degeaba.

Mergi la inceput