Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (71)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

quote:
Originally posted by urmychance
Intrebare pt cunoscatori:
Eu am un aparat Sony (http://www.popstore.ro/shop/id/10187/n/Camera_Foto_Sony_Cybershot_DSC-H9B/description/index.html). Este suficient de bun sa scot poze ca ale tale sau ca ale Sabinei si nu stiu eu sa reglez sau tb ceva mai bun?

Draga Urmy, multzumim de complimente - ne bucura ca-tzi plac poznele noastre.
Il las pe Radu la tiparnitza - eu nu-s asa stiutoare: doar pun obiectivul potrivit si bag pe "P" ; el insa "le are". Nu stiu cat stii tu, asa ca l-am rugat sa-tzi dea doua-trei sfaturi.
Ai un aparat bun ca sa faci fotografii foarte reusite. Conteaza mult felul in care il folosesti. In primul rand trebuie sa intelegi diferitele programe in care poti fotografia. Pe scurt: o fotografie este reusita daca respecti regulile de baza de compozitie si daca fotografiezi cu programul adecvat. Am sa fac un mic rezumat care poate te va ajuta:
1. Compozittie - regula treimilor: imparte ecranul in 9 patrate si pozitioneaza-ti subiectul intr-una din treimi - niciodata in mijloc. Intr-un peisaj linia orizontului trebuie sa fie la o treime si nu pe mijloc.
2. _Intotdeauna_ focuseaza (apesi pana la jumate) si apoi apasa de tot declansatorul!
3. Sunt 2 parametrii de baza ce definesc o fotografie. Unul este deschidera diafragmei: (f/2, f/4, f/8...etc) numit "apperture". Cu cat ai un f cu nr mai mare cu atat deschiderea diafragmei este mai mica si cu atat ai claritate mai mare in toate planurile. Daca ai un f cu nr mic (f/2, f/4) inseamna ca va iesi clar tot ce este in plan apropiat iar in plan departat iese blurat.
Celalalt parametru este timpul de expunere - cat timp va sta deschisa diafragma (1/200, 1/40, 1/2) si reprezinta parti dintr-o secunda. Cu cat ai un timp de expunere mai mare cu atat intra mai multa lumina pe sensor si va iesi mai expus sau mai putin expus. Cei doi parametri se combina intotdeauna (asta face apartul tau automat in programele Auto, P, S sau A). Sfatul meu este sa fotografiezi mereu in P [program].
4. Daca ai lumina putina sprijina aparatul pe ceva pentru ca timpul de expunere va fi mare si orice miscare cat de mica se va vedea.
5. Daca subiectul este in apropiere dar se afla in umbra, fotografiaza cu blitz - mai putzin in fata BB.
6. Daca ai in cadru ceva foarte luminat (o pata de cer) aparatul va alege sa focalizeze pe lumina si totul va iesi intunecat. Focuseaza intai pe o parte mai umbroasa si dupa aia muta si declanseaza pe cadrul dorit.
7. Cand fotografiezi un portret si vrei sa-l faci fara blitz - asigura-te ca ai suficienta lumina pe fata.
Aici ai un link cu niste tutoriale foarte folositoare
http://www.kenrockwell.com/tech.htm#technique

Piciulika, mami de Michael (8.10.2007) www.unserbaby.ch/geomo/content.html" target="_blank">
Situl lui Michael - parola o stim toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diwana spune:

Noapte buna iubitele mele.

Piciule, foarte detaliate si utile sfaturile. O sa le citesc maine cu ochii deschisi

Acum merg sa-mi sorb bebele, Il ador. Mi se sparge inima in mii de bucati colorate de dragul lui, mai ales cand se uita cu ochii aia frumosi la mine si zambeste cu gura, cu nasul, cu obrajii, cu genele, cu fatuca aia a lui dulce. Sunt iremediabil

Diwana si pitic Rares (14.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Neata'

Ce faceti fetelor? Sper ca v-ati odihnit bine si ca toti copiii sunt bine...

Danuta si Diwana , stiu cum e si nu pot spune decat Doamne Fereste!

Afibebe mie mi-a spus medicul ca in primele 6 luni de la nastere este posibil sa ai CM neregulat fara sa fie o problema. Iar dpdv al medicului pediatru, poate incerci sa cauti un alt medic, asa cum au spus si fetele. Pediatra mea are in jur de 50 dar pe cuvant ca este o doamna de exceptie, mereu documentata, mereu la curent cu toate noutatile, se consulta cu alti pediatri, merge la congrese, niciodata nu se "arunca", ia totul de la simplu la complicat, imi place mult de ea.

Azi bag si eu un PAG ca am week end greu, musafiri si apoi mergem noi in vizite. Un week end de vis va doresc!!

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns afibebe spune:

buna dimineata

AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta36 spune:

Neata!

Se anunta o zi insorita si azi,asa ca mai tarziu iesim neaparat la aer..
Azi fac doar ceva de mancare,in rest leneveala,caci vad ca e sarbatoare mare azi,Intampinarea Domnului.

Pupici de la noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

De azi suntem www.flickr.com/photos/15923681@N07/2235632363/" target="_blank">baiat mare

Restul pozelor sunt pe contul comun

Betty78deMario-Alexandru 16 aug 2007
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

quote:
Originally posted by Piciulika

Fetelor, noroc ca dorm (da, am dormit cu doar 3 treziri! ) deci dorm cu ursuletzul, nu cu tatal lui, ca azi noapte spuneam nume de barbatzi in somn! Asa incepe destabilizarea casniciei, nu? Si totul din cauza lui Sim!

Asadar, Sim plecase la shopping in Viena si mi-l lasase pe Stefan. Si eu alaptam alternativ pe Michael si pe Stefan! Si pun copilul la san si-i spun: "Stefan, stai cuminte!"
In momentul ala m-am trezit. Al meu dadea din maiini si din picioare, nerabdator sa primeasca sanul...
Eram confuza, da cand mi-am dat seama ce am visat, si ca cel ce se agita e al meu, nu Stefan, asa mi se parea de amuzant!

Piciulika, mami de Michael (8.10.2007) www.unserbaby.ch/geomo/content.html" target="_blank">

Mai, al meu m-o crezut ca-i Stefan de Sim!

DAR:
Stefan e un prieten de familie care ne-a vizitat saptamana trecuta
Stefan e vecinul, un amic apropiat si... f dragutz!
si
Stefan e... seful meu!

Mai, Stefane, mai, stai cuminte... lasa-ma si nu-mi da pace!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Diwana, sa stii ca de regula cate capete atatea pareri. Uite pediatra noastra este pe principiul sa dam cat mai putin medicamente, adica strictul necesar. Atunci cand recomanda ea antibiotic chiar e nevoie de el. Insa in noaptea in care a venit salvarea la Andrei, am dat de o tipa super panicoasa de m-a dat pe spate: Ospamox 4 ml la 6 ore, Nurofen si Panadol alternativ 4 ml la 4 ore, aerosol cu dexametazona si inca vreo 2 chestii. Crede-ma ca m-a lasat masca. Doza soc de Ospamox i-am dat-o pana am trecut pe Augmentin, dar in rest nimic. Legat de cereale, pot sa iti zic doar de pe vremea atomicei, dar vezi ca se mai schimba lucrurile. Mie imi zisese pediatra sa nu ii dau cu fructe, a mea era mai "gazoasa" si nu tolera orice. Ii puneam 4 masuri de Nestle Orez simplu (fara lapte) in laptele de dimineata si in bibe de dinainte de culcare. Nu se ingrosa, se bea cu bibe cu tetina in cruce. Apoi am observat ca nu lua in greutate. Si ii puneam cate 2 masuri si in fructe si in masa de pranz. Ulterior am trecut pe Orez, Porumb, Tapioca de la MIlupa (parca!) si ii placeau mai putin. Nu mergeau in alte feluri.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Buna dimineata,

Afibebe bine ai revenit.

Eu abia acum am reusit sa citesc ce ati scris ieri, mama a plecat ieri deci ..pa rasfat de buni, a ramas mami si tati sa ne alinte.

Merg sa-i dau papa baiatului si apoi plecam sa-i luam scaun de masina baiatului si scaun de masa.

Cecilia si bebe Cristian Matei(07.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns afibebe spune:

Betty tare dragalas bebe Mario.

AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007

Mergi la inceput