Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (148)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Ruxandra, d-apoi io cu tini nici gand sa vorbesc!!! Te-ai dus acolo, la raiul shopping-ului si tu cauti vorba cu noi??? Ce dezmat, ce destrabalare...dar nici conu si boieru nu se lasa mai prejos, iar la munte. Of, of, of, iote cum se vede diferenta de clasa sociala, unii asa, unii altfel...cum zicea bunica mea altfeliu!!!

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

Mergi la inceput

Dianarus, se pare ca "nesimtita" de viroza n-a fost atinsa nici un pic de prospetimea ta sa stea deoparte. Da te-ai macheat, aranjat si tot a venit?? Vin ai baut sau ba?

Mergi la inceput

Inca una si maduc.
Adinazot, frumoasa fata are mama!!! Dar tu sa nu mai pui poze cu tine, da!!! Mama ce doamna, mama ce stil, mama ce suplete....frumoasa da frumoasa dom'le!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

quote:
Originally posted by kikineata

Inca una si maduc.
Adinazot, frumoasa fata are mama!!! Dar tu sa nu mai pui poze cu tine, da!!! Mama ce doamna, mama ce stil, mama ce suplete....frumoasa da frumoasa dom'le!

Adina si Alessia Maria(30.10.2006)

"Life can give you a hundred reasons to cry,but you can give life a thousand reasons to smile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marani spune:

Salutam cu drag pe toata lumea! venit pe fuga si plecat la fel...

Din clipa in care am nascut am simtit ca niciodata cat oi trai nu o sa mai fiu linistita, nu o sa mai pun capul pe perna fara sa ma gandesc la nimic....Acu s-au scimbat lucrurile...am pentru cine lupta si numai noi stim cat luptam sa-i asiguram bubamarei un viitor bun daca nu stralucit...

Treaba multa..de eliberat apartamentul cu 2 camere...of Doamne cate-s de aruncat..plus ca mi-e tare greu cand ma gandesc ca arunc la gunoi o viata de om, am chemat 3 familii necajite sa le dau din lucruri...ma strange in spate cand stiu cat au luptat socrii pt o mobila, un asternut, un set de vase...si nu-mi ia decat cateva secunde sa le fac pachet si sa le impart la cei sarmani...

De acte nici nu mai vb....fff multe, a naibii cat iti trebuie sa obtii acte pe casa...plus ca avem proces cu autoritile pt obtinerea unui pamant de mult uitat de socri, intr-o zona f buna pe care sade un frumos sediu Petrom.

Si bubamara ma rupe-n doua...de la 10 luni nu mai serveste carut si plimbarile se fac cu ea in brate. Refuza sa mearga pe jos daca e mai gros imbracata, adica geaca si pantalon mai grosut (abia azi fu frumos si-am scos-o in pantalon polar si hanorac ) si o plimb de doua ori pe zi cam 3 ore in brate...Si de o saptamana trece printr-o perioada mai putin frumoasa si usoara pt mine...pt orice nemultumire se arunca pe jos, da din maini, picioare si cap, urla cat o tine gura dar un plans fara lacrimi. De cele mai multe ori anticipez momentul si "scapam" dar sunt si dati in care se manifesta asa. Azi veni o tanti pt un sondaj de opinie si vroia mapa femeii, i-am explicat ca sunt ale doamnei si i-am dat o agenda in schimb...sa te tii bine ce facu...In fel si-n chip m-am gandit unde gresesc sau ce a dus la trasformarea asta si am gasit raspunsul: e o etapa zic eu ce apare la unii copii si care probabil va trece din senin, asa cum si aparu.

Si ne lupta tot de-o saptamana cu mucii...curgatori si transparenti. Niciodata nu m-am panicat cand avu muci dar acu incep sa ma ingrijorez ca nu trec. Nici nu iese cu pompita, doar curg. Noapta nu o deranjeaza, respira f bine.

citit pe sarite, vreau sa-i urez lui Dbunny sarcina usoara si bb sanatos, iti zic ca-s bucuroasa pt tine de parc-as fi eu gravida!

sa aveti vichend placut!

Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

buna!

tema bb2-
In timpul sarcinii daca are cel putin 2 ani primul copil, cum a fost la mine, a inceput sa prinda drag de burtica pe cand avea sarcina vreo 7 luni si s-o pupe mai ales cand bb2 se misca vizibil si facea tumbe seara de seara. Atunci baietelul meu a constientizat ca bb2 e o forma de viata cred, ii starnea curiozitatea, punea intrebari si asculta ce-i povesteam despre surioara lui.
Momentul plecarii la maternitate desi preparat indelung l-a lasat complet perplex si nici n-a plans dar din acel moment si pana am revenit acasa peste 6 zile a functionat oarecum pe pilot automat. Nu intreba de mine dar era atent la discutiile celor din jurul lui. In a 3-a zi de la nastere a venit la maternitate in vizita la noi si a fost distant, s-a comportat oarecum nefiresc, a vrut sa manance cu mine accolo. S-a uitat in tyreacat la surioara lui si atat.
A clacat printr-a 5 -a zi si l-a busit plansul din senin acasa, dar nu plans in hohote ci tacut, doar s-a inrosit la fata pt ca facea eforturi sa NU planga si ii curgeau lacrimile siruri-siruri. Maica-mea, desteapta a intrat in panica si s-a pus sa ma sune pe mine la maternitate ca "Danut a patit ceva, nu stie ce...sa-l trimit instant pe taica-su acasa, taica-su fiind in trafic pe drum spre maternitate. Am intrebat-o ce are baiatul...era toata balbaita, ca nu stie, sa-l trimit urgent pe taica-su acasa si-a inchis. Va dati seama cum m-au lasat picioarele, eram dupa zile si nopti de nesomn, dupa o nastere naturala, slabita si cu griji pt aia mica ce avea icter prelungit si asta imi lipsea.....o mama care sa nu fie in stare sa gestioneze o problema, oridecare ar fi fost. Eu credeam ca s-a accidentat ala micu acasa, a cazut, a lesinat, imi treceau prin minte scenarii. In final ca sa aflu dupa juma de ora, ca il intorsesem pe sot din drum cu mancare cu tot, ca Danut doar plansese si fusese necajit ca bunica-sa il bagase la somn si fara voia lui. De atunci baietelul a inceput sa intrebe cand vine mama acasa. Probabil sistemul imunitar a cedat din cauza de stres prelungit si a facut o raceala.
In a 6-a zi am venit in final acasa, a dat tarcoale cosuletului cu fetita, nu a pus intrebari, dar nu se dezlipea de ea. Culmea era ca era si virusat si cu febra si nu avea voie sa stea in preajma lui bb2, il indepartam bland, dar el e luat-o ca pe-o respingere, ca pe-o punere a lui pe plan secund, din nefericire.
Faptul ca maica-mea si-a facut geanta si m-a lasat balta,( satula de prestatia de o saptamana cu baietelul), exact in ziua cand am aterizat din maternitate, a fost un stres, ca eram nedormita si obosita si veneam acasa la full time munca, gatit si spalat, doar cu sotul ca ajutor.
Asa ca Danut a regresat, ainceput sa faca din nou pisu in pat noaptea, in plus a dat intr-un fel de anorexie, nu mai manca, nu mai dormea, era palid si incercanat, nu am mai vazut zambete si chiote de veselie vreo luna, l-am dus la medic, si s-a stabilit ca e vorba de o problema de adaptare la noul membru al familiei. Trebuia sa avem grija sa-l asiguram de pozitia lui, de sentimentele noastre fata de el si sa-l apropiem de bb2. S-a apropiat de bb2 si il pupa nonstop, se implica la baite, la schimbat scutece.
Incet-incet lucrurile s-au inscris in normalitate, Danut si-a redobandit increderea, n-a mai facut pisu in pat, a inceput sa manance, a inceput sa-si recapete energia si veselia proprii firii lui, fiecare zi era o zi de ajustare, a tuturor din familie la noua situatie.
Si acum ca bb2 are 1 an si o luna, deja facem noi ajustari, acceptate mai usor sau mai greut...incerc sa-l invat sa imparta cu ea jucariile, pt ca se ciondanesc pe jucarii ca doi hamsteri, sa se autoserveasca mai mult singur (mancatul si folositul toaletei, spalatul pe dinti si pe maini, jucatul), pt ca el vrea ca daca ei ii dau cu lingurita in gura sa-i dau si lui, daca pe ea o spal sa-l spal si pe el, si mai ales sa ma joc NUMAI cu el. In fata propunerii de a o da pe surioara bunicii insa, riposteaza vehement, ca o iubeste si vrea sa stea aici nu la bunica, si ca o sa-i fie dor de ea...Asa ca treptat incerc sa-l formez pt mersul la gradinita si sa-l invat sa se autoserveasca, precum si sa stie sa imparta lucrurile cu ceilalti, sa fie capabil sa-si ocupe timpul cu un joc pt ca nu pot sa fac fata altfel si nici nu cred ca e ok sa stea atarnat de mine si sa astepte sa -i fac numai eu jocuri si sa fac br-brrrrrrrrrr in 4 labe cu masinutele pe jos sau sa-i construiesc eu cu lego iar el sa caste ochii doar...nu e deloc ok, trebuie sa isi dezvolte imaginatia si creativitatea si sa fie capabil sa se ocupe si singur, desigur sub indrumarile mele, si pe viitor ale educatoarei, orele cat le va petrece la gradi.
O zi normala la noi asa decurge...se treesc deodata, ii imbrac, le pregatesc masa, pe ea o servesc, el mananca sub supraveghere, il ajut cu bautul din cana daca e cazul, si cu ce mai are nevoie, apoi joaca, amandoi dupa posibilitati, povestim din carti, cu Andreea alaturi, care smotoceste o carte de-a ei, coloram, amandoi la masuta, fiecare face ce poate si se mazgaleste cat poate, construim, modelam cu plastilina, cantam, dansam, batem mingea, facem turul casei de manuta cu Andreea, el se uita la desene sau se joaca, discutam nonstop, iesim afara, mergem la cumparaturi, venim inapoi, ne spalam pe labute si pe fata, iar mancam, ne culcam, si se face seara, ne trezim, papam, iar joaca, baitele, ultima papa inainte de culcare si .....pfiuuuuuuuuuu, au mai crescut cu o zi puiutii :)
Nu e simplu, absolut deloc, intervin momente de epuizare fizica si nervoasa, tensiuni, griji mai ales cand Doamne Fereste mai fac cate ceva, si mai ales cand nu ai sprijin din familia extinsa si bona de calitate nu gasesti nici sa dai cu tunul, insa e frumos si merita fiecare efort pt ca fiecare zi ei progreseaza, se sudeaza si evolueaza relatia dintre ei, invata mult impreuna, intervine competitia, cel mare invata ce inseamna autocontrolul, doreste sa devina "de ajutor" tot mai mult, si cea mica invata sa astepte, sa nu fie razgaiata, invata prin imitatie, prin joaca cu Danut, micile crize de nevricale specifice varstei nu-s luate in seama la nici unul.
Am ceva experienta din cresterea baietelului si de aia acum nu ii mai fac si asteia mici toate hachitele cum i le-am facut lui pt ca nu a fost in favoarea lui...asa ca acum am schimbat putin tehnica si vad ca rezulatele nu se lasa asteptate.
Asa ca cine vrea bb2, sigur e pregatit ca bagajul informational,care e remodelabil, poate fi upgradat, ajustat dupa firea lui bb2. In rest e nevoie de nervi puternici, sanatate de fier, sanatate ambilor copii si restul vine de la sine...
bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebinuta spune:

Am aparut si eu, datoare cu niste raspunsuri si multumiri ca v-ati gandit la noi.

Cea care mi-a vorbit asa despre Ada, nu era educatoare, ci una dintre proprietarele gradinitei; nu am luat foarte mult in considerare, tocmai ca nu era educatoare si pentru ca ea de obicei vorbeste multe si nevrute si ea in mintea ei sigur a fost bine intentionata; nu ii scuz spusele, dar incerc sa nu o judec prea aspru (asta nu inseamna ca nu m-a deranjat). Oricum tot ceea ce nu imi convine spun.
Ce imi place laa gradinita asta, este ca de cate ori ma duc dupa ea, in locul mare de joaca sunt toti copii, dupa ce si-au luat gustarea si se joaca si danseaza cu ingrijitoarele si educatoarele; sa vedeti ce dragut e, doamne mai in varta, dansand si sarind pe acolo

Dar lasand la o parte ceea ce e placut, neplacut este faptul ca Ada, din nou a facut rosu in gat si febra ieri la gradi
Deci, din 4 saptamani, ea a frecventat cresa 8 zile, cu pauza de 2 saptamani.
E bolnava, nu mananca acolo nimic, iar seara o indop cu mancare si oricum imi e frica ca nu mai reusesc sa o alimentez corect.
Daca pana luni e ok, o duc iar la cresa, doctorita mi-a recomandat inceperea imunizarii cu bronchovaxin, zece zile pe luna, timp de 3 luni. Ce stiti despre acest lucru?

Ziggy, iti inteleg ingrijorarea, iti respect decizia de il lasa pe Calin cu bona, se pare ca e urmatoarea etapa si pentru noi, in cazul in care se imbolnaveste din nou saptamana viitoare sau nu reuseste sa se vindece.
Iti doresc sa se faca bine cat maii repede; si eu incep lucru in 11 februarie, dar as mai putea amana pana la 1 martie, daca Ada nu e bine si va trebui sa caut bona.

Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziggy spune:

Va multumesc mult minunatelor pentru urarile de sanatate si incurajari. Este greu intr-adevar.
Danutz, ma intrebai daca cred ca de la gradi i se trage. Nu stiu ce sa zic, sincer, impotriva a ceea ce zice dr. eu cred ca nu este de la gradi. El a mai fost racit inainte de Anul Nou si dupa tratament, desi nu mai tusea eu auzeam uneori un harat la el si respira tare greu cand obosea desi muci nu mai avea. Am fost atunci si la dr. de familie si un dr. pediatru si mi-au zis ca nu se aude nimic la plamani, desi erau doar unele momente, cand obosea cand eu auzeam haraitul acela. La gradinita a fost numai 4 zile, iar alt copil de la el din grupa nu s-a mai imbolnavit. Totusi eu cred ca el avea o pneumonie usoara si noi il tratam de viroza si rosu in gat. Nici acum nu se auzea nimic la plamani, insa am insistam sa facem o radiografie si s-a dovedit ca unul dintre plamani este putin incarcat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

dianarus imi pare tare rau daca ai luat-o personal. nu zice nimeni ca e/va fi usor cu bb2, ci doar ca trebuie sa poti. la orice varsta a lui bb1 l-ai face va fi greu. plus ca generalizatul asta cu la x ani e gata, se poate, pe mine ma lasa rece. mai ales vazand cati fulguleti avem si cat de diferiti sunt in toate aspectele, de la partea cu motricitatea pana la cea afectiva. singurul lucru pe care il pot spune e ca trebuie sa pot, ca va fi de cel putin 2 ori mai frumos. a, greu? greu ca dracu'. si cu unu' e f greu, asta e. nu se poate intr-un singur sens. ca vor fi de cel putin 2 ori mai multe probleme? clar. dar...DAR. iar gelozia ... exista si fara frati...

eu una am fost singura la parinti si pana la d am stiut ca voi face un singur copil. punct. apoi mi-am dat seama ca poate nu e cea mai buna idee. ca desi parintii te sprijina si te iubesc neconditionat (si stiu ca voi face asta) va veni un mom in care parintii nu vor mai fi. si poate, pe langa jumatate, daca ai noroc sa o gasesti, nu ar strica sa mai ai un ajutor neconditionat. si de asta vreu si al 2 lea copil. momentan nu ma pot raporta decat la d, ca pe el il am, dar nu mi-as dori niciodata sa ramana singur pe lume. trebuie sa fie 2, sa se aiba unul pe altul.

asta e ceea ce am, la asta ma raportez. incerc sa ii ofer lui d tot ce mi-a ofrit mie mama, ce nu mi-a oferit tata, si ce mi-a lipsit. este singurul mod in care stiu sa imi cresc copilul, cu putin noroc pe amandoi, si, cel putin pana acum nu mi se pare nimic gresit in asta.

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebinuta spune:

Dbunny, felicitari!!! iti doresc sa fie fetita si sa ai o sarcina usoara

Almo
, sunteti asa de frumoase si intr-un loc asa de frumos....si eu vreauuuu...

Roxana este o minune de fata, de altfel lucru spus de multe ori.

Adinazot, Dianarus, Teutz, Ziggy sa se faca bb-ii cat mai repede bine (daca am uitat pe cineva, sa-mi fie cu iertare, e valabil pentru toti fulguletii, de cateva zile tot citesc dar nu mai apuc sa scriu).

Am mai vazut poze cu frumoasele fetite ale mamei Ana, cu bretonel de Julia, cu Alessia, mami si tati, toti foarte frumosi.

Ruxandra
, cat mai stai? Ce vacanta interesanta!

Lavinia, tinem pumnii la investigatii.

Chinico, ce fata cuminte! nu urca singura scarile? Ada nu pierde prilejul

Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada

Mergi la inceput