Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (148)
Raspunsuri - Pagina 14
lizzy spune:
dianocica , dandusa, voi stiti deja ca eu evit in general sa intru in dezbateri. imi spun parerea si trec mai departe. eu nu iau nimic personal pt ca nu este. am dat 'reply with quote' la voi pt ca mi s-a parut ca va concentrati raspunsul pe ce veti face voi ca mame (si am spus-o, va veti descurca minunat! si nu era o ironie fina ci era un copliment sincer...). incercam sa subliniez ca problema nu se concentreaza pe cum va fi pt mama, ci cum va fi pt bb1. si am mentionat (cu litere mici mici) ca cifrele 2 si 3 ani sunt alese de dragul exemplului, nu pt ca ar fi singurele in discutie.
nu am spus nicaieri ca la x ani 'este gata', dimpotriva, incercam sa spun (dar vad ca nu ma prea pricep...) ca un copilas putin mai mare poate fi pregatit mai bine decat acelasi copil la o varsta un pic mai mica. o diferenta de 1 an la copilul mic este imensa in ce priveste capacitatea lui de intelegere, de acceptare, de adaptare, de implicare directa in viata de familie.
si daca ar fi ca acum sa fiu insarcinata as fi cea mai fericita femeie din lume. si mi-as spune si eu 'trebuie sa pot' si chiar as reusi in final. tema diei nu era insa daca putem noi, ci care ar fi diferenta de varsta optima intre copii? desi e o tema frumoasa, sincer, o tratam de dragul discutiei, pt ca, vorba ruxandrei, varsta potrivita e... cea care este. si cum viata bate filmul, iaca avem printre noi mamici care vor fi in curand un exemplu viu in problema data.
eu doar incerc sa spun cate ceva din experienta proprie. e doar o lectie personala, povestita voua. atat. faptul ca dia mi-a confirmat ca am intuit corect dilema ei (cum va fi pt bb1 aparitia lui bb2) imi spune doar ca raspunsul meu la tema data si-a atins obiectivul. pe de alta parte nu pretind ca parerea mea sa fie agreeata de toata lumea. nici o problema. de la fiecare avem ceva de invatat, chiar daca nu in fiecare zi.
repet, nimic personal, nu sunt stilul vendetei, nici in privat, nici in public, nici macar de dragul polemicii. am lucruri mult mai utile de facut, aici, cu voi. prin urmare... ne iubim in continuare?
Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis
www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia
madaluta spune:
Am absentat cateva zile, dar motivat...Stiam k din ianuarie s-a redeschis "butoiul" si m-am gandit sa-i fac o vizita...
de fapt nu m-am gandit, ci pe negandite am picat in el...nu credeam k e asa de adanc...sunt inca in el si nu stiu cand voi reusi sa ies...probabil mult timp de-acum incolo...
Tati al nostru ne-a dat brusc asa vestea k la vara pleaca pt 6 luni in Irak...cu toate k ne promisese k nu o va face...Sunt furioasa, ingrijorata, disperata...nu inteleg...nu pot sa accept....nu cred k ne poate face asa ceva....sunt k si paralizata si nu pot face nimic...nu pot nici macar sa vorbesc cu el..mi se pare cel mai mare egoist din lume...
Nu cred k ar trebui sa incerc sa-l convig k face o greseala.e hotararea lui....asta e..
Madalina 24
+
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
Petrecerea de 1 an
PARIS 2008
ziggy spune:
Am si eu o intrebare: Cam cat timp folositi umidificatorul pe zi, doar cand doarme sau si in rest, doar cand are muci sau si in rest?
lizzy spune:
kiki n-am baut vin ca eram deja ametita. merci de gand
marani chiar ma intrebam unde ai disparut iar... pe tine, dar mai ales pe nor'mea cea frumoasa! si da, e o etapa. e nevoie de calm, rabdare si explicatii multe dar trece. sanatate!
dorsilia, imi place ca ai detaliat reactiile lui danutz la inceput. eu nu am avut curajul, sincer a fost dureros emotional, ma bucur ca a trecut.
ziggy, ce pot spune? uneori tratamentele sunt incomplete si iaca apar complicatii. imi pare rau, sper sa se rezolve definitiv, cat mai curand.
bebinuta, i-am dat bronchovaxom lui ianis 2 ani la rand, primavara si toamna. sincer nu pot sti cat de des s-ar fi imbolnavit daca nu-i dadeam. uite, dupa 3 luni de vacanta de vara... am bolit de n ori sezonul asta, cu tot cu imuno-stimulatoarele...
dar ianis face rar forme urate, nu a avut bronsite/pneumonii/otite/laringite, cel mai des amigdalite/rinofaringite... oricum, eu zic o pauza mai lunga sa se puna ca lumea pe picioare...
madaluta, primul gand a fost cum as reactiona eu. nu bine... nu stiu, irak??? tocmai acolo?? macar un kosovo, afganistan, ceva razboaie mai 'amortite'? e in armata sotul tau?
Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis
www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia
ziggy spune:
Tot legat de umidificator: Credeti ca ii poate face rau acum pe perioada pneumoniei? Stiu ca nu este indicata umiditatea mare, insa cu mucii ce ne facem?
Donia spune:
Nu am puterea sa recuperez, as scrie multe, dar nu e timp. Pup toti bolnaviorii si pe mamicile lor, sa aveti putere sa treceti repede si usor peste boli!
Dorsilia, impresionanta postarea ta, si de altfel toate postarile legate de tema propusa de Dia, fiecare surprind mai multe fatete ale adevarului si mai ales momente din lumea celor mici... care hocus, pocus, devin cei mari si lumea lor se schimba... imi vine sa-i pup pe toti fratiorii sau surioarele mai mari care de fapt sunt si ei atat de mici
madaluta, eu cred ca ai dreptul sa il convingi ca greseste, nu trebuie sa suferi in tacere, ci sa vorbesti in numele copiilor tai si in numele angajamentului care inseamna casatoria. Pentru ca deciziile atat de importante se iau impreuna. Oricum, tu vei decide ce e mai bine sa faci, eu doar regret ca esti atat de trista acum
flore, sper ca esti mai bine, nu stiu cum sa te ajut, Cristi inca nu bea lapte, de fapt de ceva timp nici nu i-am mai oferit, dar ii dau destul lapte cu cereale, plus alte lactate si e OK.
a_deju
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Donia spune:
quote:
Originally posted by ziggy
Tot legat de umidificator: Credeti ca ii poate face rau acum pe perioada pneumoniei? Stiu ca nu este indicata umiditatea mare, insa cu mucii ce ne facem?
poze
calin
Calin (5.12.2006)
Umiditatea ideala e 55-60%, peste 70% se cosidera umiditate mare si poate sa fie inconfortabila.
Multa sanatate!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
danutz spune:
quote:
Originally posted by ziggy
Am si eu o intrebare: Cam cat timp folositi umidificatorul pe zi, doar cand doarme sau si in rest, doar cand are muci sau si in rest?
poze
calin
Calin (5.12.2006)
Il pun de fiecare data cand il pun si pe el la somn. Deci 3-4 ore in timpul zilei si alte 2-3 ore seara dupa ce el adoarme.
Sanatate multa!
dianocica spune:
Daca raspunsul este “da” la oricare dintre urmatoarele intrebari, discutati cu medicul dumneavoastra sau al copilului dumneavoastra sau cu asistenta inainte ca vaccinul sa fie administrat. Medicul va decide daca Priorix poate fi administrat.
Persoana careia i se administreaza Priorix :
- A avut vreodata reactii alergice severe la oua sau la oricare componente ale oului?
- Are un istoric familial de reactii alergice sau convulsii?
http://www.gsk.ro/produse_cu_prescriptie.asp?id=113
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
danutz spune:
quote:
Originally posted by madaluta
Am absentat cateva zile, dar motivat...Stiam k din ianuarie s-a redeschis "butoiul" si m-am gandit sa-i fac o vizita...
de fapt nu m-am gandit, ci pe negandite am picat in el...nu credeam k e asa de adanc...sunt inca in el si nu stiu cand voi reusi sa ies...probabil mult timp de-acum incolo...
Tati al nostru ne-a dat brusc asa vestea k la vara pleaca pt 6 luni in Irak...cu toate k ne promisese k nu o va face...Sunt furioasa, ingrijorata, disperata...nu inteleg...nu pot sa accept....nu cred k ne poate face asa ceva....sunt k si paralizata si nu pot face nimic...nu pot nici macar sa vorbesc cu el..mi se pare cel mai mare egoist din lume...
Nu cred k ar trebui sa incerc sa-l convig k face o greseala.e hotararea lui....asta e..
Madalina 24
+
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
Petrecerea de 1 an
PARIS 2008
Madalina, dar DE CE? Cariera? Banii? Sau amandoua?
Nu stiu ce sa zic, imi pare tare rau, dar daca chiar nu poti sa-l faci sa se razgandeasca, atunci gandeste-te din timp cum sa te organizezi. E clar ca singura nu ai sa poti, trebuie ori bona, ori parinti, ori gradinita pt. Darius, ori chiar toate la un loc!!!
Offff, tare rau imi pare!!!