Piticodromul de Sept - Oct 2005 (199)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Nici Dinu nu e asa sociabil, e super selectiv, persoane pe care le agreeaza din prima si altele la care nu se uita si ramane la prima parere. Dar asta nu e un argument in plus pt a-l da la gradinita?
ca doar nu asteptam sa le treaza faza, ca poate nu le trece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

Hello, hello!

Ce subiect "hot" aveti, gradinita! Sunt multe de spus aici dar pe scurt eu zic ca fiecare mamica stie cel mai bine cind e momentul pentru copilul ei sa mearga la gradinita si de ce spun asta pentru ca noi mamicile ne cunoastem cel mai bine copiii si le vrem numai si numai binele, nu?

In cazul nostru Alberto merge de un an deja la un gen de camin/gradinita, merge de 3 ori saptaminal si sta 6 ore de fiecare data. Sunt foarte multumita de cum evolueaza el si consider ca am ales bine momentul gradinita!
In rest Alberto e in continuare super bine, am fost la controlul de 2,5 ani si inaltimea e 1,03 m iar greutatea 17,900 kg! Dezvoltarea si modul in care a facut testele care le-a primit (114 puncte din 115 posibile) se incadreaza in clasa "ritm accelerat de crestere si dezvoltare". Mersul la gradinita a avut in cazul lui un rol super pozitiv, e foarte prietenos, vorbeste foarte bine olandeza (in contextul in care noi in acasa nu vorbim olandeza) iar el e pur si simplu bucuros de cite ori merge in colectivitate. Cu mincatul la noi nu a fost niciodata o problema, maninca f.bine si ii place mult sa o faca si la gradinita.

Cam atit pentru acum, sa speram ca o sa ies mai des de dupa perdea!

Salutari de la noi,
Dana Lucia si Alberto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Ba da, Antonia, pt. mine asta e cel mai important argument pro-gradinita. Din pacate la acest capitol nu sunt in acord cu taica-su, lui nu i se pare atat de important de la varsta asta si zice sa mai lasam copilul acasa pana la cel putin 3 ani. Pana sa raman gravida am zis bine, fie ca tine, dar acum 3 ani ai lui matei coincid cu venirea celui de-al doilea copil.

Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2

Mergi la inceput

Eu nu as incerca sa-l dau acum in locul tau de-as fi pt ca e posibil, ba chiar probabil ca in toamna sa intrerupi, adica nu prea-mi vine sa cred ca se imunizeaza in cateva luni, iar vara nu-i ca iarna, adica il duci la sfarsitul epidemiilor si da cu nasul in virusuri noi in toamna. Bine, sa fim intelesi sunt copii mai rezistenti decat altii cu toata intrarea in colectivitate, poate Matei are norocul asta. Dar oricum din toamna il tii acasa ca nu poti risca chiar daca el se comporta bine lunile astea. In schimb, i-as face un program de socializare de 2-3 ori pe saptamana, te gandesti la o formula, fie il dai la o activitate la un club, fie te intalnesti cu niste mamici cu copii, faze din astea.
Eu il dau pe Dinu pt ca Sa are peste 1 an si pt ca urmaresc o continuitate odata inceputa gradinita.
Asa as face, sincer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiuMil spune:

Faza amuzanta...am avut intr-o seara 5 invitati, venisera sa ne ia pe noi sa iesim in oras...deci nu au stat decat 10 minute. Dupa primele doua minute, dupa ce i-a scanat pe toti, zice Milan: "pleaca oamenii astia acum"

sper doar sa nu se lase cu scandal subiectul asta...eu chiar nu mai cred ca exista o gradi despre care sa vb la fel de relaxat cum vb Dana...stiu ca voi face un mare compromis cand il voi mai duce, iar deocamdata nu cred ca vrea...oricum zice ca vrea sa stea acasa daca il intrebam...

Ruxi, problema ta eu o vad asa: daca oricum sunteti hotarati sa il duceti in jurul varstei de 3 ani, poti incerca un pic inainte, pe perioada verii nu sunt multi copii, programul e mai relaxat, ca de vacanta,ai putea sa il lasi cateva ore, de antrenament...ai mai multa libertate...daca ti-e teama de boli, si te inteleg...atunci nu ai alta solutie decat sa mai astepti pana creste si bebe mic...

Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Daca e despre gradinite sa zic si eu ca ieri l-a inscris sotul pe Vladi la gradi step by step, pentru toamna evident, mie orikum mi se pare mic, trebuie dezvatat de pampers si asta mi se pare cea mai mare provocare ca pana acum nu am avut nici o intentie si copilul nu stie ce e aia olita, in rest ....
Eu as fi vrut o gradinita mai aproape de casa, cam de 3 min de mers pe jos dar sotul s-a interesat si a zis ca nu, ca a auzit el diverse chestii cum ca pun copii la colt, cu mainile la spate si nu a suportat ideea sa ii fie "disciplinat" odorul, i-am zis: lasa draga copilul asa incapatanat, alintat si obraznic (asa zice lumea :() ce atata disciplina, asa ca el a luat hotararea singur sa il duca la gradinita asta step by step care e mai departe de noi, dar e aproape de munca lui.

Orikum mie mi se pare mic vladi, nu stiu cum o sa se descurce fara noi, cred ca o sa fie un soc pt el care a stat 2 ani cu mine si acum cu buniku sa se trezesca intre straini, el e sociabil, ii plak copii , dar si la locurile de joaca pt copii ne ia de mana sa stam cu el.... mai vedem pana la toaman e cale lunga.

Dana ce inalt e Alberto, bravo lui , daca as mai avea un bb as vrea sa fie ca al tau, ca eu de cand ai nascut am citit numai de bine despre el :) mi se pare un copil exemplar.

Alina, mama de Vlad (25.09.2005)

Mergi la inceput

Bianca ai punctat cum nu se poate mai bine ce am vrut si eu sa spun, fiecare mamica stie exact ceea ce este cel mai bine pentru copilul ei. Si daca tonul meu e relaxant asta ma bucura, e semn ca fiecare scriem din experienta proprie si nici vorba de scandal.

Dana Lucia si Alberto

Mergi la inceput

Multumim Alina ca ne-ai remarcat. Stiu ca poate parea aiurea dar ce sa fac daca nu am deloc probleme cu el nu am atita imaginatie incit sa le inventez! Glumesc desigur dar va spun sincer ca de multe ori renunt sa scriu caci prea scriu numai de bine dar nu am ce face, asta e!

Dana Lucia si Alberto

Mergi la inceput

Dana,ma bucur ca sunteti bine! M-ai lasat masca cu inaltimea lui Alberto!

BiuMil, ce scandal la noi aici?! Nu exista asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Ce scandal? Noi nu ne certam niciodata.

Sunt de acord cu Dana, fiecare pui e unic si sunt sigura ca noi in sufletul nostru simtim ce e mai bine pentru el.
Sunt de acord si cu Bianca, daca as putea sa ii ofer tot programul de activitati pe care il are in gradinita si sa o tin acasa, as face-o! Din pacate noi venim f f tarziu, bona e femeie de treaba, dar e obsedata de curatenie si ordine, practic ea intoarce casa cu curu' in sus in fiecare zi si face curat peste tot, nu ar avea timp sa se ocupe de educatia lui Alex si nici nu cred ca ar putea sa o care la teatru sau in parc toata ziua. Nu e o femeie proasta, are liceul terminat, vorbeste corect si vorbeste fluent germana. Dar totusi...nu ar avea parte de socializarea pe care singura si-o doreste.
Alex e cea mai fericita la petreceri, intre multi oameni, mai ales intre copii. Nu se supara pe adulti. Am fost la un botez in weekend cu ea cu tot. 80 de persoane, club, ring de dans, lumini de discoteca. La un moment dat dansa singura pe ring...apoi s-a dus frumusel pe la toate mesele, a stat in brate, s-a socializat. Asa a fost de mica, nu cred ca s-a schimbat la gradi, dar sigur ii place.
Daca Ruxandra zice ca lui Matei nu ii place colectivitatea (desi nu mi s-a parut) atunci poate nu o sa ii placa la gradi, dar odata si odata tot o sa mearga la gradi si la scoala.

Acum din cate am vazut la prieteni si colegi, mi s-a parut ca varsta conteaza f mult la inceperea gradinitei. Absolut toti copilasii prietenilor care au fost tinuti dupa 3 ani acasa si apoi trimisi la gradi (pe la 4) s-au acomodat f f greu si au plans mult. Astia care au mers mai repede s-au acomodat mai repede.
E doar o cercetare facuta pe un numar restrans de cazuri, nu pot generaliza, dar asa mi se pare. Mai devreme mai bine...iar daca trimisul la gradi se suprapune oarecum pe aparitia unui fratior...e chiar mai rau ca poate simti ca e abandonat/ trimis de acasa pentru a-i face loc noului venit.

Gata, mai bagati si voi ca sunt interesante toate comentariile si imi place ca mai scoatem din ascunzatori si prietene care scriu mai rar! (Pupici lui Alberto cel inalt, 103 cm, Uau)

bb2

Mergi la inceput