Piticodromul de Sept - Oct 2005 (199)
Raspunsuri - Pagina 19
BiuMil spune:
sa fie Alberto primul care a depasit metrul?????? pai merita falicitari!!!
Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005
locca spune:
103 cm la Alberto? Si aproape 18 kile? Cred ca e cel mai mare de pe-aici.
Bianca, m-a amuzat foarte tare ce-ai povestit de Milan
Simona, e clar ca Matei e la ani lumina distanta de Alex a ta in ce priveste 'prietenia' cu altii.
Eu am mare noroc cu bona, i-am explicat foarte clar ca prefer sa am casa murdara si ea sa se joace cu Matei si se conformeaza. Vorbeste cu el non-stop (mult mai mult decat as fi vorbit eu cu copilul, asta e clar, tine de felul ei de-a fi total diferit de al meu) si are foarte multa rabdare. O prefer pe ea oricarei din bunici la orice ora din zi. Poate si de asta e si mai grea decizia. In fine, o sa vedem cum facem, e clar ca de socializat trebuie s-o fac si cred ca ideea cu clubul e foarte buna in cazul in care sotul se pune de-a curmezisul cu gradinita.
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2
dana_lucia spune:
Va multumim mult tuturor pentru cuvintele frumoase.....m-am emotionat chiar....
Imi fac mea culpa ca scriu tare rar dar sincer am un program superrrrr aglomerat iar zilele in care nu lucrez sunt tot super busy caci merg cu Alberto la diverse activitati, in afara de inot si gimnastica pentru copilasi acum are si pasiunea de calarit ponei ...si timpul parca nu mai ajunge.... stiu, nu e o scuza, trebuie sa ma mobilizez mai mult sa va mai scriu despre noi mai ales ca Alberto a invatat sa spuna si cuvintul "piticodom"!
Salutari si o seara placuta.
Dana Lucia si Alberto
codruta_grg spune:
Hi,....nici nu mai stiu sa scriu cu smilies-uri de cand n-am mai intrat. Noi ne perindam intre Vatra Dornei si Cluj.
Ne pregatim de vaccin....nu stiu cand...dar e pe vine. Ne inscriem si noi la gradi din toamna (pana atunci mai mergem in vizita pe acolo, la joaca), ne-am hotarat la una particulara, de engleza, ca ne-a placut sistemul lor de invatare si sta doar pana la ora 13.30. Apoi o ia buni, ii da papa, o culca si mergem dupa ea la 17 (am fost la vreo 2 gradinite de stat din zona si mi-am adus aminte cu infrigurare de perioada care nu mi-a placut mie, brbr...sper sa se schimbe metoda de invatare si anume sa nu stea educatoarea la catedra si copiii la masute si fac ce vor)
Noi avem 97 cm si 13 kg.....m-a uimit Alberto..
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
jadi spune:
Recunosc ca cm lui Alberto m-au pus pe ganduri (mare baiat ai Dana, si la stat si la sfat) asa ca am venit chitita sa masor copilul ca vreo 12 kile avea inainte de ultima raceala cand a slabit foarte mult, asa ca nu ma incumet la cantarit. M-am linistit, are 96 de cm
Deni & Vlad & Tudor
miflore spune:
103 cm?????
Premiuuuuuuuuu, se impune premiu!!!
Dana, ce sa zic, am ramas cu gura cascata! Mie-mi plac mesajele tale de bine, si eu am remarcat ca tu n-ai avut nici o problema cu Alberto! Ceea ce e ! Asa ca scrie-ne cu sarg!
Ce-mi plac discutiile-astea, suntem in mare forma! E de fapt un subiect arzator in perioada asta. Evident ca si eu sunt in aceeasi dilema, gradi sau nu? Eu inclin insa spre nu dar incertitudinea e maaaaaaaaare. Toate avem dreptate chit ca dam copiii la gradi sau nu.
Mi se par cam mici copiii pana-n 3 ani ca sa-i invatam cu program - bine, program e si acasa, de cand s-au nascut - ma refer la program d-asta, de sculat copilul din somn dimineatza, zorit spre gradi etc. Vor avea timp toata viata pentru asa ceva. Iar pana la 7 ani mai sunt 4 ani mari si lati. Pe de alta parte sunt copii care se scoala usor si de-abia asteapta microbuzul precum Alex; de-aia zic, mamele stiu ce-i mai bine.
Eu inclin din ce in ce mai tare spre stat acasa cu bona - bona care are ceva talente in educatia copilului, se joaca mult, vorbeste mult cu Ana, o scoate zilnic la plimbare, deseneaza -e profesoara de pictura-sculptura - si gasit un club, ceva, pentru diverse activitati de 2-3 ori pe saptamana. Deocamdata n-am gasit nici un loc d-asta, stie cineva ceva pe undeva? Ce-i drept nici nu m-am interesat inca dar sper sa existe si pentru copii asa mici. Si vreau sa ma mobilizez si s-o duc la teatru, in parcuri, la locuri de joaca, la circ si ce-o mai exista cat de des.
In concluzie, eu ce fac?
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
miflore spune:
Ruxandra, dupa mine eu nu l-as da pe Matei la gradi daca vrei sa-l intrerupi dup-aia si e corect ce zici tu cu intreruperea. Mai bine cauti si tu niste activitati si mergem impreuna la ele.
Stau sa ma gandesc, daca lui Matei o sa-i placa fff. tare la gradi, cum o sa-i spui tu ca nu-l mai duci? Normal c-o sa-i atragi atentia cu altceva dar in sinea ta o sa te gandesti ca uite ce i-a placut copilului la gradi si nu-l mai duc... in fine, asta-i meseria de mama, s-avem dubii non stop. Si daca mai traim si-n Romanica ne-am scos definitiv.
Maine merg cu Ana la rapelul de havrix. Urasc ziua vaccinurilor.
Mihaela si Ana Maria
Poze AICI
tangerine spune:
Dana, felicitari pentru campionul Alberto; oau 1.03 metri e ceva
cu subiectul zilei/saptamanii: eu m-am hotarat sa o dau pe MAria la gradinita de la 1 martie, in ideea sa se obisnuiasca pana la toamna cand vine bebe; nu ma vad si nu o vad nici pe bona stand cu doi copii acasa non stop (mai ales daca al doilea e tot la fel de "cuminte" ca Maria)si cred ca Mariei chiar ii lipsesc copii;pentru ca avem antecedente de neadaptare la gradinita (am incercat la 2 ani si a fost dezastru), nu imi fac mari sperante; am reusit totusi sa conving copilu ca gradinita nu e un lucru rau, ci e un loc unde sa-si faca prieteni si sa aiba multe jucarii; nu se mai uita urat cand aude de gradinita, dar nu stiu cum o sa reactioneze cand ajunge acolo
gasisem o gradinita chiar langa casa mamei si chiar ma entuziasmasem, dar am vizitat-o ieri si m-am simtit ca intr-un camin orfelinat; m-a deprimat complet; dialog ireal:si copii, picteaza, se joaca cu plastelina? raspuns: nu picteaza ca se murdaresc, am incercat cu plastelina si o inghit, nu deseneaza pentru ca creioanele sunt ascutite; sunt mici, ce pot face la varsta asta?; e totusi bine ca au fost sinceri de la inceput (ei erau foarte convinsi de justetea alegerilor) si macar am putut lua decizia destul de simplu si fara remuscari
acum am o lista scurta de 3 gradinite pe care m-am hotarat sa le vizitez si o sa vad cum va fi pana la urma
noi vrem sa ajungem de fapt la montessori cu miruna, dar inainte sa platesc sumele respective, as vrea sa ma conving ca copilul chiar vrea sa mearga la gradinita
stie cineva gradinite ok chiar in centru: pe langa Universitate, Romana?
Ramona si dulceata de Maria (10.09.05)
poze
locca spune:
Neata
Ramona, tari raspunsurile alora. Macar sunt sinceri. Tu ce mai faci, cum iti e, fara greturi?
Mihaela, deci azi nu ne vedem ca ii faci vaccin. Maine iar o teleportezi la socri? Vroiam demult sa te intreb, bona ta nu o duce pe Ana in parculetul de langa metrou? Poate sa vede cu Matei pe-acolo. Ieri cica al meu copil s-a jucat cu o fetita Antonia, cica se alergau, se asteptau unul pe altul la tobogan, pasiune mare
I-am convins pe aia de la medicover sa-mi dea pe fax rezultatele sa nu ma mai duc pana in grozovici. Mi-a iesit risc scazut la dublu test, nu-s obisnuita sa-mi iasa toate analizele bune
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2