Piticodromul de Sept - Oct 2005 (199)
Raspunsuri - Pagina 17
locca spune:
Ahhh, ce-mi plac discutiile despre gradinite. Mai ales ca sunt in dilema ce sa fac, sa-l dau in primavara la gradi sau nu. Sa-l dau adica pt. cateva luni, nu mai mult. Avand in vedere ca eu o sa nasc in august mi-e din ce in ce mai clar ca la toamna matei nu va merge la gradi sa vina cu toate bolile acasa la un copil de 1-2-3 luni. Deci? Sa aman pana la 3 ani jumate? Sau sa incerc din primavara asta?
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2
kid2003 spune:
Eu as zice sa il trimiti tot timpul, din primavara si peste vara. Sunt sanse sa isi formeze deja sistemul imunitar pana la toamna. O sa raceasca cateva luni si gata...Alex a racit din octombrie pana in decembrie, uite ca acum nu are nimic si au fost viroze destule si in ianuarie si in februarie. Nu am scapat inca, dar oricum e o imbunatatire vizibila. Inainte mergea 3 zile si 3 zile statea acasa cu muci pana la brau si uneori restul: febra, rosu in gat etc. Acum a mai avut niste tentative de muci dar nu a fost nimic grav si a putut sa continue. Au trecut de la sine.
Si vezi si tu...daca totusi pana in vara ti se pare ca se imbolnaveste prea des, il tii acasa cateva luni si il dai din 2009...
bb2
jadi spune:
Da, da si eu zic la fel, du-l de acum ca sa se imbolnaveasca acum. Eu l-am dus pe Vlad la 1 septembrie si de atunci s-au imbolnavit amandoi langa (din "langa-danga"). Ultima raceala cu IV a fost in decembrie si raportam si noi 2 luni fara evenimente speciale, un pic de febra dar nu peste limita admisa si in rest nimic. Acum vad ca incepe sa tuseasca dar sper sa nu o ia iar cu bolile. Eu am observat ca le-a priit gerul, cum se incalzeste cum se lipesc virusurile de ei!
Deni & Vlad & Tudor
cge spune:
Sa pun si eu paie pe foc ?!
Noi in sfarsit suntem multumiti si de scoala si de gradi din toate punctele de vedere (aproape).
Pai, gradinita Ancutei este particulara, cam 30$/zi, noi platim 7$ restul guvernul. Calculati si voi fata de cat plateam la Acorns.
Anca merge cu drag, exact ca Alex a lui Kid, si in weekend daca s-ar putea.
Are prieteni, vorbesc intre ei in franceza, sunt tare haiosi.
Fiind o gradinita mare Centre de Petit Enfance, sunt educatoare multe care isi asigura 'backup' intre ele pe perioada vacantei.
Nu este inchisa decat in zilele de sarbatori legale.
Despre scoli in urmatoarea pauza.
Ruxandra, si eu zic sa incepi sa il duci pe Matei din primavara, poate se imunizeaza pana in toamna.
Va fi mai greu sa inceapa gradinita cand tu ramai acasa cu bebe2.
Ruxandra, Simona, v-am admirat semnaturile cu bb2.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
kristinutza spune:
of, la marele fix cu subiectul cu gradinitele.
chair acum sunt intr-o mare dilema: il dau pe radu la gradinita? il dau din toamna sau din primavara? e mai bine acasa cu bunica sau la gradinita cu copii de-o varsta cu el?
cred c-ar trebui sa facem o lista cu minusuri si plusuri .
cristina, mama de radu (09.10.2005)
kid2003 spune:
Kristinutza, nu stiu ce sa iti zic. Hai sa facem plusuri si minusuri, incep eu ca vad ca e foaaaarte slaba miscarea azi pe forum (de ce? e 13??)
Sooo, plusuri:
- e in colectivitate, devine sociabil, interactioneaza cu copii de aceeasi varsta sau un pic mai mari, isi dezvolta limbajul, manierele, invata sa fie ordonat, responsabil (ca nu mai e tot timpul cu mamica), invata sa fie darnic cu colegii, sa se manifeste in societate, invata diverse lucruri interesante (muzica, poezii, merge la teatru, in parc, la muzee etc)
- mananca mai bine alaturi de copii (cel putin la noi asta e clar, a invatat sa manance mai diversificat, sa manance singura, pofteste, vrea sa stea la masa cu noi, nu singura).
- se invata cu un program, cu un anume ritm de viata care o sa il ajute si in viitor la scoala
- nu e un copil timid care se ascunde dupa fusta mamei, devin mult mai repede independenti si se exprima mult mai usor si mai deschis fata de straini.
Minusuri:
- e cam mic, uneori are nevoie de mai multa atentie
- intra in conflicte cu colegii (cazul Alexandrei e ca ii bate ea pe colegi, dar o mai incaseaza si ea)
-bunica sau o ruda apropiata are grija mai mare si pune suflet mai mult
Mai puneti???
bb2
Tonnia spune:
Kid, mie chiar mi-ai fost de ajutor, sunt de acord cu plusurile tale, pentru ele merita, pierdusem ideea pe drum, plusurile astea pot fi asigurate si in afara gradinitei dar per total cred ca asta-i mersul. Eu cred, ca o concluzie, ca nu exista varianta ideala, si cea cu bona poate fi foarte buna, trebuie fiecare caz tratat in parte, ce se potriveste fiecarui copil, despre ce gradinita e vorba, care e alternativa, cum e bona/bunica/mama etc.
Nu mai cred ca exista o varsta ideala, oricand intre 2-4 ani poate sa inceapa gradinita, si chiar dupa 4 daca ai ce sa-i oferi in schimb.
hai ca am iesit din pasa de ieri si m-a cuprins toleranta.
Eu o sa-l dau din toamna, deci la 3 ani.
BiuMil spune:
eu sunt de aocrd cu voi, daar....lui Milan nu ii plac copii, nu ii plac nici adultii, nu cauta compania nimanui...deci socializarea placuta la noi pica oarecum, pt ca devine un exercitiu de a invata sa ii suporti pe cei din jurul tau...
eu sunt de acord cu beneficiile pe termen lung, dar oare raportat la experienta intregii vieti, conteaza daca ai inceput gradi la 2 sau la 4 ani?
apoi solutia bona mie imi da fiori, bunica m-am convins ca nu...deci ramanem noi...cu sau fara gradi o parte din timp, cat sa respiram si noi si copilul. si asta este...
Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005
Tonnia spune:
BiuMil, nu conteaza la cat incepe, simt ca detin adevarul, haha, conteaza sa-i asiguri un mediu activ, sa aiba parte si de socializare, si de niste activitati care sa-i placa.
locca spune:
Asa e si Matei, Bianca. Cu mentiunea ca parca se simte mai bine in compania adultilor.
Multumesc pt. sfaturi, sa vad ce o sa zica si al meu barbat, el e mai anti-gradinita de la varsta mica.
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
bb2