Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (69)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Buna dimneata si de la noi!

La multi ani pentru sarbatoritii de azi:
Dulceata Erika de mami Devylla
Papanasu Andrei Serban de mami Roxana_G
Papanasul David de mami Andreeaiosif
Papanasul George Ionut de mami RGE!!!!

Danuta, iti mai recomand un film deosebit: The Bucket List cu Jack Nicholson si Morgan Freeman.

Urmy, eu scot fata in fiecare zi afara, chiar de 2 ori pe zi. Iar in weekend cand e si sotul acasa, mergem peste tot cu ea:Cora,Unirii,Ikea,etc. Daca iti e greu cu caruciorul, poti sa il scoti pe Tudor in marsupiu/wrap, cu fata la tine, si asa ajungi si mai repede in parc.

Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Roxana, lasa, mama, ca trec toate. Peste 2 zile nici nu-ti mai aduci aminte de ce v-ati certat (poate mai multe zile, dar cine numara?) Multa sanatate copiilor!
Si ca veni vorba de copii si boli, bag de seama ca e greu la voi acolo, boli multe, ma ingrozesc cand citesc ce de medicamente dati copiilor (si pe buna dreptate, de vreme ce sunt bolnaviori). Eu sper ca Tudor sa-mi semene (o singura data injectii cat am fost copil, racesc foarte rar, singurele operatii sunt epiziotomia, o extractie de masea de minte si un implant dentar, de pot fi numite operatii, si astea numai in ultimii 4 ani, pana atunci cel mai rau la mine a fost o toxi-infectie alimentara de la niste carnati). Sotul era mai bolnavicios, dar in ultimul timp l-am intremat, nu mai raceste usor si il tratez naturist, la cel mai mic semn ii bag usturoi si suc de portocale. E drept ca pana acum nici Tudor nu s-a imbolnavit, desi l-am dus in supermarket de la 2 saptamani. Numai la vaccin a facut febra si a primit un supozitor cu paracetamol.
M-am intins aiurea, urez multa sanatate bolnavilor si la cat mai putine medicamente si vaccinuri.
Si sa nu uit, eu am o reteta tot naturista pentru tuse: se ia o ridiche neagra (coaja neagra, miezul e alb) se taie un capacel unde incepe tulpina si se scobeste o parte din miez afara. In scobitura se pune zahar. Se ia acel sirop care se formeaza. Ridichea se poate folosi pana se deshidrateaza. E drept ca se poate face si salata din ridichea asta (dar atentie, produce gaze ). Si evident, nu se poate da bebelusilor, ca e facut cu zahar. Ridichea asta eu o cumparam din piata, acum nu mai stiu cum e in Romania, ca aud ca au invadat supermarketurile...

Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)

Mergi la inceput

Tomita, regulile alaptatului: papa bun, lichide cel putin 2 l si odihna. Cand doarme bebe, te odihnesti si tu, mananci bine si bei lichide. Si cel mai important: starea de spirit - cu calm si speranta, important e sa-ti creezi starea de spirit propice alaptatului, sa nu te gandesti cu groaza ca vine ora mesei bebelinei, ci cu bucurie. O asezi la san si-i vorbesti, o mangai si o alinti si sigur vine si laptele. Iar daca nu vine, nu-i bai: ai petrecut clipe minunate alaturi de Naty.
Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Maria, eu n-am cafea, doar ceai si lapte.

Urmy, subscriu si eu la chestia cu scosul afara. Parerea mea este ca ar trebui sa il scoti pe Tudor, dar nu in locuri aglomerate. Daca prin spatele blocului e mai liniste, go for it. Eu una l-am scos pe Stefan si cand a nins, am evitat ceata, vantul si ploaia.

Gabriela, te intrebasem acum cateva zile daca sotul tau are vreo sora Cristina, cred ca ai ratat intrebarea. Am gasit sa vand rochia de mireasa cuiva din Cluj, o cheama Cristina Marginean si am vazut la poze ca asta e numele vostru de familie. O fi o coincidenta de nume, e mare Clujul.

Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Povestioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitz78 spune:

ziua buna si de la noi.
n-am apucat sa citesc din urma. azi mama se opereaza de fiere, ai mei sunt binisor...sper sa nu mai revina boala...
MAGDAZ- am si eu o intrebare....ce inseamna: leucopenie cu neutropenie si limfopenie; usoara anizocitoza eritrocitara?????
urez si eu la multe luni sarbatoritilor de azi.
multa sanatate!
pupici.

http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabeluta spune:

Yaia confirm si eu reteta cu ridiche neagra. Nici eu nu racesc prea des, iar cand am fost siroul asta a facut minuni la tuse!!!

Isabela de
Vlad Matei (22 septembrie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea1002 spune:

Fetelor, am si eu o intrebare la voi (asta ca mi-a adus aminte Yaia ): am o durere cumplita de masea si nu numai. Ma doare jumatate de cap. Asta de dinainte de a naste. Si nu stiu ce sa-i mai fac...cate-odata imi trece cu paracetamol, dar greu.
Iar dr imi spune canu poate sa ii fac animic pana termin cu alaptatul.

Eu sper sa nu se fi confruntat nimeni cu asa ceva, dar....

Andreea, de Miruna Ioana(25.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Yaia, si mama imi facea sirop de ala, confim eficacitatea. Iar mie imi placea tare mult la gust

Ma duc sa il schimb pe Stefan si dupa aia ma apuc de capitol nou.

Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Povestioare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moldoveanca spune:

Salutare si de la noi suntem inca tristi si ne e dor de tati dar sper sa ne treaca.Siropelul de care vb e foarte bun ,am baut si eu zilele trecute dar cred ca l-a durut pe bebe burtica si am renuntat la el.

teo

Mergi la inceput

Urmy, Capraru spune ca scosul copilului afara ajuta nu numai la dezvoltarea lui fizica ("il calesti" cum se zice in popor) -dezvoltare plamani, sistem imunitar si altele-, dar si psihica -vede lucruri noi, isi largeste orizonturile. Capraru spune chiar ca scoaterea la plimbare e vitala pentru bebelusi.
Oricum, cresterea sub glob de sticla nu e garantie ca nu se va imbolnavi. In plus, Sabina a zis foarte bine, virusii nu ataca cand scoti carutul afara, nu te pandesc. Fereste-te doar de oameni bolnavi, dar daca el sta in carut, nu are cum sa ia virusi. In plus, se obisnuieste cu aerul de Bucuresti.
Eu nu pot sa va urez decat plimbare placuta!

Semneaza o mamica ce isi plimba copilul zilnic, chiar si al -10 grade!

Mergi la inceput