PIERSICUTZE de iulie-august 2006 (74)
Raspunsuri - Pagina 13
crissa71 spune:
Norocuta:bine ai revenit!
Julax:pupici.
Sunt tare nervoasa..sper sa nu scriu chestii naspa sa-mi dea astia avertisment...dar sunt turbata!!
Acum doua zile mi-au otravit cateua( ca apoi inseara urmatoare sa dea atacul la curcanii unei vecine!..de-asta mi-au omorat-o pt. curcanii vecinei)..iar azi, acum in paita..mi-au furat portofelul....!!
Noroc ca bani nu prea aveam, actele nu le aveam(asta-mi mai lipsea acum sa le refac..cu cozi, si taxe!!).
Facusem aproape toate cumparaturile..dar aveam cardurile de la banca si de pe la farmacii!!!A fost o chestie de max.5 mentri in care mi l-au luat!!Incredibil!!!
La sensiblu aveam o groaza de puncte cu care vroiam sa-i mai iau lui Cipic niste bibe..niste creme...!
Am fost la banca am anulat cardul...la sensiblu nu-l poate anula, iar la dona probabil ca o sa-mi faca altul!!
Niste animale de oameni...stiti voi cine..nu scriu ca o sa se conisdere ca jignesc si mai stiu eu ce!!
Dar sincer nu-i mai suport..ii urasc visceral..daca pana acum aveam o anumita intelegere..chiar imi erau simpatici pe undeva..acum i-as rupe de vii!!
Ca si cateua mea care a murit care le simtea mirosul de la oposta si dac-as fi lasat-o iar fi facut bucati!A murit in niste chinuri cumplite..asa le doresc si eu lor!!
Va sarut pe toate!
anasia spune:
norocuta , trimite-mi pe pm mailul tau, te rog;
crissa, imi pare rau de ce ti s-a intamplat, hai nu te supara, gandeste-te ce teapa au tras indivizii ca nu s-au ales cu nimic valoros
doniro, pentru puiul mic si scump, e o bombonica!nu te speria din cauza mancarii, ai sa le reusesti pe toate, putin cate putin;
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
Craciunul piersicutelor-colaj
o sansa pentru Sosonica
crissa71 spune:
Anasia:Multumesc ..asa e..ai dreptate dar este intolerabil...stau in grupuri grupuri..freaca menta..si doar fura!!!
Si se tot inmultesc..pe zi ce trece sunt din ce in ce mai multi!!
A....si politia pietei nu se ocupa cu furturi..doar cu curatenie..si cama atat!!Pai la ce se mai cheama politie!!
pupici...multi!
crissa71 spune:
Anasia:help..din turbare..uite ce-am facut cu pagina!!!Mai pot sa fac ceva s-o micsorez?
Babee spune:
Crissa imi pare rau si stiu ca nimic nu poate inlocui piererea catelusului.Pacat ca nu au inima si animale nevinovate sufera pentru cretinitatile lor.Eu asta n-am s-o inteleg niciodata.Bine ca n-ai avut acte importante si bani, ca era nitel de umblat(stiu ca am patit-o si eu aici, dupa ce mi-am refacut actele mi s-a gasit portofelul). ca altceva nu stiu ce sa-ti mai spun
Norocuta bine ca s-a rezolvat si esti din nou alaturi de noi
Doniro ce dulce e si ce a crescut, ii prieste cu laptic de la mami.Mai e putin si face o luna, ce trece timpul.
La noi e nebunie cu carnavalul, peste tot se picteaza copiii si se poarta costume-e haios
-----------------------------
Gabriela, Phillip si Rebecca
MissJJ spune:
Buna fetele!
Gabriela uff mai e putin te cred ca nu mai poti.
Emilia uff nici tu nu mai ai mult. Acusi scoatem majoretele la inaintare.
Crissa imi pare rau pt ce ai patit macar bine ca tu esti ok.
Pacat pt catelusa eu sunt mare iubitoare de animalutze si asa sufar cand omoara cineva un animal si mie miau otravit pisici si catei.
Roxana f faine pozele. Ce scumpel e!!! Ca sa nu se mai sperie la baie punei peste manutze un prosopel subtire ca asa simte ceva si apuca prosopelul si poate nu se vai mai speria asa noi asa i-am facut la fata pana s-a obisnuit.
Monica daca vrei am gasit eu doua retete noi si vreau sa le incerc, le pun si aici in caz ca vrea cineva sa faca:
Baked Haddock Gratin (Batog la cuptor gratinat)
Batogul este un peste din Oceanul Atlantic de nord. Stiu ca se gaseste si in romania da cred ca este putin mai scump.
150 ml lapte
1/2 lingurita cayenne pepper (e un condiment, arata ca boiaua si e praf facut din semintele uscate de ardel iute)
cateva seminte de chilli
30 g unt
sare si piper
1/4 legatura de brocolli taiat in bucatele
150 g file de batog
55 g parmezan ras (nu din ala prafuletz pt pizza sau paste ci din ala la calup proaspat dat pe razatoare)
Se incinge cuptorul la 200 grade celsius. Intr-o oala se pune laptele, cayenne pepper si untul si o punem la foc mic sa se topeasca untul apoi se adauga pestele si se lasa vreo 5-10 minute pana se imnoaie dar nu de tot sa se faca fulgi. Separat se opareste broccoli da f putin sa nu se imnoaie de tot si apoi sa caleste in putin unt si se condimenteaza cu putin chilli. Apoi se pune broccoli si pestele intr-un vas pt cuptor impreuna cu cateva linguri de lapte, vreo doua trei, din cel in care s-a gatit pestele, si se rade parmezanul pe deasupra si se da la cuptor, pana se topeste branza si se face aurie.
Salt and pepper roast loin of pork with curried pea puree and crushed potatoes (Muschi de porc la cuptor cu sare si piper servit cu piure de mazare si cartofi)
pt porc
150 g muschi porc
1 lg ulei de masline
sare de mare si piper
2 lg vin alb
sucul de la jumatate de lamaie
1 lg unt
pt piureul de mazare
110 g mazare congelata
2 lg smantana
1 lg mustar
1lg pudra de curry
pt cartofi
1/2 cartof mare curatat si taiat cuburi
sare si piper
1/2 lg ulei de masline
1/2 lg patrunjel proaspat taiat marunt
Carnea de porc se unge cu uleiul de masline si se freaca sarea si piperul sa intre bine in ea, apoi se prajeste la foc mare in ulei incins pana se rumeneste pe amble eparti apoi se pune intr-o tava si se baga la cuptor la 200 de grade celsius cam 10 minute sau pana e gatit complet. In tigaia unde s-a prajit carnea se pune vinul, untul si sucul de lamaie si cu o lingura de lemn se face un sos, se lasa separata sa fie caldutz.
Cartofii se fierb si se strivesc cu o furculitza sa ramana asa mai mari, nu ca pt piure fin, se adauga sare piper uleiul de masline si patrunjelul.
Mazarea se pune in apa fierbinte la foc timp de 3-4 minute pana se inmoaie putin apoi se scurge apa si oala se pune la loc pe foc, se aduga smantana, mustarul si pudra de curry si se gateste inca vreo 10 minute pana s-au legat bine toate ingredientele, se pune sare piper dupa gust si apoi se da prin blender sa se faca pasta.
Pe o farfurie se pune un "pat" de cartofi deasupra se pune carnea de porc taiat felii mai groase peste care se pune sosul din tigaie si langa se pune piureul de mazare.
Poate nu vi se par cine stie ce retele sau par ciudate da credeti-ma ca ieri salivam la tv cand au terminat aia de gatit si au gustat cei din public si tot ahh uhh ce bun e excelent, etc. Asa ca am zis gata fac si eu.
In rest sapt care vine mai fac niste ardei umpluti, salata de vinete, ciuperci cu smantana, pulpe de pui cu turmenic si cartofi la cuptor cu unt si cascaval, la noi le zice jacket potato si retele astea doua noi. Azi am facut ciorba cu afumatura si vreau sa fac chec sa vad ce iese.
Ca de dim am zis ca fac dush da am spalat baile apoi am schimbat asternuturile m-am ocupat si de tona de rufe de spalat si alea uscate de strans si impaturit si apoi m-am apucat de ciorba si daca tot stau la buc am zis sa fac si chec si maine sa lenevesc. Mai fac mai tarziu si niste paste la cuptor si gata cu papa pe weekendul asta, adik mai fac maine salata de vinete si niste pulpe si cartofi la cuptor cu usturoi.
Jacket potato astia sunt cartofi mari mari si grasi copti in coaja apoi se taie in jumatate si se scobeste miezul nu de tot da cat se poate fara sa stricam aspectul se amesteca separat cu unt sare piper si cascaval ras, se umplu la loc se mai presara cascaval pe deasupra si se baga inapoi la cuptor la rumenit. Ies f buni se pot face cu orice tip de branza.
Weekend placut tuturor intru mai tarziu sa va zic ce a iesit din checul meu.
---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2
norocuta spune:
Anasia m-am conformat .
Deniro am ras cu pofta cand povesteai vizita la Dr....cat 50?! De-aia te iubesc eu ca ai simtul umorului.
Am vazut si poza cu mandretea de flacau .
Ce simpatic era la baiata, e un dulce ce mai!!!
Babee , stai cumintica acolo si nu te mai supara . Vazut pirat simpatic , astept o tona de pozici de la petrecere . AMR cateva zile si, nu?!
Ma tin de mult sa iti zic ca si noi am trecut printr-o experienta asemanatoare cu operatie lui Ali, numai ca a fost un pic "invers" (tot in jur de patru ani). Aici se practica circumcizia, unul din motive fiind tocmai frecventa acestei fimoze, iar el nu avea aceasta operatiune de la nastere (cum se obisnuieste).
Dr. spunea ca la nastere bebelusii nu au terminatiile nervoase atat de sensibile si refacerea este ultrarapida, dar la el nasterea a fost "cu probeleme" si a mai ars nimanui de asta, le era teama de altele.
Ali nu a ramas cu amintiri sumbre despre asta. Taica-su i-a spus despre ce e vorba inainte, pasii care sunt de facut si, la un moment dat, pustiul o linistea pe bunica-sa ca "nu-i nimic, cateva zile si trece". Anestezia a fost generala, insa a revenit acasa imediat, mergand regulat la schimbat pansamentul.
Crissa imi inchipui ce e in inima ta. Bine ca nu ai avut decat ce ai zis aici in portofel.
Mama zmeutilor Ali (30 oct 2000) & Nour (07 iul 2006)
Babee spune:
Chiar ma "vaitam" la Mamici fericite ca mi-o ia burta inainte.Apare ea si apoi eu.E si joasa si toata lumea face ochii mari si ma intreaba:nu mai e mult, nu?
Norocuta mai e putin, normal 3 saptamani, anormal om vedea.Asa n-am probleme si stiu ca o sa imi lipseasca burtica.
Cu Phillip vom vedea, mergem si la alt medic si tot adunam informatii.
Gönül multumesc pt PM, n-am mai apucat sa iti raspund dar e bun venit ce mi-ai spus si tu.
Mada iti iei bataie la fund, numai de mancare vorbim
-----------------------------
Gabriela, Phillip si Rebecca
crissa71 spune:
Babee,Norocuta,Mada:va multumesc pt. randurile scrise si pt. gandurile bune!
Va pupacesc mult de tot1
noapte buna si linistita sa aveti!
Ne auzim maine.