Strumfi de iulie-august 2007 (52)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eles spune:

A nascut cineva la mat. Giulesti? Puteti sa-mi recomandati si mie un dr. bun care sa monotorizeze sarcina si sa vina la nastere? Am o prietena care este insarcinata in 5 saptamani si ar dori sa nasc ala Giulesti, dar nu cunoste nici un dr. acolo.

Eu cereale ii dau dupa baita, inainte de culcare pe la 22.00 si astfel doarme pana la 5 dimineta. Dar ne chinuim mult pana papa, a inceput sa scuipe cu papa in mine, nu mai zic cum arata scaunelul si hainutele lui.
Voi cu ce reusiti sa scoteti petele de morcov? Eu ii spal hainutele cu persil sensitive si tot mai raman.

Elena, mamica lui Denis (05.07.2007)
http://community.webshots.com/album/562116821DtYaCL?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Da, Nonna, cam asa e... Chiar da dependenta meseria asta, daca ai ales-o cum trebuie! Eu n-am avut pana acum norocul sa am doi ani la rand acelesi clase - eram mereu cea tanara din catedra, cea care o lua an de an de la capat. Dar cred ca in felul asta am iesit si teribil de castigata, nimic nu te umple mai tare de energie decat o clasa plina de pusti.

Oana, inca nu stiu prin ce treci (desi la cum suge acum Una, tare ma tem ca voi calca pe urmele tale), dar ma gandesc asa: daca e din cauza dintilor, e ceva trecator. Macar bine ca nu e altceva, iar atata timp cat continua sa suga, situatia nu e grava. Hai, curaj, nu mai plange singurica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Am admirat si eu fetitze dragalashe:
- pe Ilinca lui Cafera intr-o rochitza cu buline - superba.
- pe Arina lui Alina. De fiecare data cand ma uit la Arina ma minunez de buzitza ei de sus. E atat de crestata, zici ca-i desenata. De Anya nu am cum sa zic in cuvinte cat de dragalasha ii. E frumoasa rau. I-am zis si Alinei, mie la 1,5 - 2 anisori mi se par cei mai scumpi copii.

Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)

poze cu Dariuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

quote:
Originally posted by ALEXIA2007

fianna nu vreau sa fiu rautacioasa, dar cred ca ar trebui sa recitesti mesajul meu si sa corectezi mesajul tau " facem copii si nu avem rabdare sa-i crestem" nu ti se pare ca acuzi cam mult?

Mirela mamik de ingeras Alexia-Ilinca(20.07.2007)
http://www.flickr.com/photos/22288778@N04/

Mirela nu era o acuza ci un gand. Nu cred ca sunt exagerata daca ma oripilez cand aud ca la nici o luna de la nastere am plecat la munca pt ca nu am chef sa stau acasa. Una e sa pleci de nevoie la munca din motive financiare sau obligatie si alta sa o faci pt ca nu-ti vine sa stai cu copilul. Pe mine pur si simplu ma depaseste, atata tot.

Eu m-am mai relaxat cu diversificarea ca doctorul a zis ca pot sa-l mai las nu trebuie sa incep fix la 6 luni asa ca voi mai astepta putin, nu mult. Problema mea e ca nu am nici o masa fixa pe zi, ce mai! uneori avem 5 mese alteori 6. Suntem cam dezorganizati dar o sa facem noi fata si unui program fix de masa. Deja am facut primul pas pe aeasta cale si am inceput sa-mi astept sotul cu mancarea in cuptor! Prima saptamana a fost in soc total! Asa ca macar masa de seara o sa fie clara. Sa vad in restul zilei cum ma descurc!

fianna cu www.flickr.com/photos/14295400@N03/sets/72157603680539275/" target="_blank">printisorul Matei
(01.08.07)

Mergi la inceput

Pe mine m-a tras curentul (sau cel putin asa cred) la mijloc si am fost intepenita la pat. Abia mi-am revenit un pic insa nu sunt chiar in toate fortele. Am chemat-o si pe mama ca Daria trece printr-o perioada mai plangacioasa. Are aproape 6 luni jumate si nu are inca nici un dinte insa simt la mana vreo 3, tare mi-e frica sa nu ii iasa mai multi in acelasi timp. M-a ajutat enorm venirea mamei insa acum ca a plecat m-a terminat. O saptamana cat a stat a invatat-o pe Daria in brate.

Cat despre servici, ma mai apuca si pe mine dorul asa mai rar (eram super activa inainte - de la 8 dimineata la 9-10 seara stateam la servici), credeam ca o sa fiu carierista insa m-am lecuit. II tare bine acasa. Mi s-a scimbat radical perceptia despre servici. Nici nu vreau sa mai aud de stresul targetului, cel putin acum.

poze cu Dariuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Neata din Danemarca,

Prezente si noi pe forumul cel mai popular si cel mai activ din Romania.
vrem si bb 3 dar inainte mi-ar placea sa slabesc kg puse la nasterea asta si sa ma intorc la munca un an ca sa fiu gata si proaspata pt nr.2 cum zice Simo. Sa nu ma mai doara mijlocul si sfarcurile.

Eu cred ca niciodata in viata mea nu m-am simtit mai implinita si mai fericita ca acum. Sa devin mamica a fost cel mai minunat eveniment din viata mea. Cred ca nu exista cuvinte sa descrii tot curcubeul de sentimente si emotii ce se nasc odata cu sarcina si sosirea pe lume a bebelusului. Parerea mea e ca nici un serviciu nu egaleaza, nici o cariera oricat de importanta. Dar cum traim intr-o lume unde banii sunt necesari si fara de care nu putem trai din pacate avem nevoie si de serviciu si daca facem ceva ce iubim suntem si mai complete si mai realizate ca femei, ca mamici , ca sotii si pritene.

Imi place sa muncesc, credeam ca o sa turbez un an acasa dar nu e asa, Catarina imi zambeste si prind aripi si forta. Ea si sotul meu sunt ceea ce imi dau forta si putere,ma fac sa simt ca nimic nu imposibil in viata asta. Ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi pt micutul nostru miracol.

stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/

Mergi la inceput

Anya imi pare rau ca a trebui Arina sa treaca printr-o anestezie generala insa bine ca a trecut cu bine. Sanate multa.
Vroiam sa te intreb cum ti-ai dat seama ca are problema cu canalul lacrimal? Facea ceva la ochisor? Te intreb deoarece cred ca in astea 6 luni am vazut de maxim 4 ori lacrimi la Daria si atunci asa cate o picatura in cotul ochilui. Nu are nici o infectie, doar ca nu plange cu lacrimi. Sti ca am dus-o si eu la oftalmolog (pe Victoriei) la 2 luni cand mi s-a zis ca ar avea probleme cu vazul insa atunci mi s-a zis ca e de la mielina ca nu era inca dezvoltata. In timp s-a rezolvat problema asta. Despre lacrimi mi-a zis sa astept pana la 3-4 luni. Cand plange un bebe cu lacrimi? Am o prietena cu bebe ce a a avut canalul infundat insa avea ochisorii mereu inflamati.

poze cu Dariuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

multumim pentru laudele la adresa fetelor. deh, ca orice mama...si mie mi se par minunate.

blueiris, ma bucur ca ti-am dat un imbold pt un alt bebelus. acum...ce sa zic si eu...diferenta de varsta dintre fetele mele mi se pare ideala .

fianna, si eu am aceeasi parere despre statul acasa cu copiii. imi sunt tare dragi si nu m-as dezlipi de ei. ma gandesc ca ei cresc asa de repede si niciodata n-am sa ma mai intalnesc cu momentele astea. arina are deja 7 luni si, desi e cu mine non-stop, parca nu ma mai satur de ea. cum zicea valen...mi-a placut tare mult..."mi-e asa de draga, ca nici nu stiu cum s-o mai iubesc".
cred ca asta tine si de firea fiecareia dintre noi. asta este punctul meu de vedere si altfel mi s-ar parea trist, cum ai spus si tu. dar fiecare face cum simte el ca e mai bine.

quote:
Originally posted by brazuca25

Cand am ramas insarcinata, toate prietenele mele, fara copii, se vaitau ca ele nu ar sta atat cu copilul acasa ca nu ar putea sa schimbe scutece toata ziua. Mie mi se pare ca numai asta as face. Daca mi-as permite financiar, m-as pune pe facut vreo 3-4 copii in urmatorii ani si m-as simti cea mai implinita. Sincer singurul motiv pentru care as reveni mai devreme la munca ar fi cel financiar, si in nici un caz plictiseala sau lipsa de rabdare cu Deni. Simt ca nimeni nu ar putea avea grija de ea asa cum am eu.

mamik de Denisa Maria (20.07.2007)

quote:
Originally posted by stefania_97

Neata din Danemarca,
Eu cred ca niciodata in viata mea nu m-am simtit mai implinita si mai fericita ca acum. Sa devin mamica a fost cel mai minunat eveniment din viata mea. Cred ca nu exista cuvinte sa descrii tot curcubeul de sentimente si emotii ce se nasc odata cu sarcina si sosirea pe lume a bebelusului. Parerea mea e ca nici un serviciu nu egaleaza, nici o cariera oricat de importanta. Dar cum traim intr-o lume unde banii sunt necesari si fara de care nu putem trai din pacate avem nevoie si de serviciu si daca facem ceva ce iubim suntem si mai complete si mai realizate ca femei, ca mamici , ca sotii si pritene.

Imi place sa muncesc, credeam ca o sa turbez un an acasa dar nu e asa, Catarina imi zambeste si prind aripi si forta. Ea si sotul meu sunt ceea ce imi dau forta si putere,ma fac sa simt ca nimic nu imposibil in viata asta. Ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi pt micutul nostru miracol.

stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/

exact asta cred si eu.

cristina, multa sanatate lui ingrid!

lavi, ca sa te incurajez...fetele mele au gene de moldovean ...asa ca aveti toate sansele sa iasa cum va doriti. oricum, ati inceput f bine cu lorinuta. noroc ca ne-ati mai trimis si noua pofta de mancare si niste sunculite (si de la voi si de la elisa din arad)...acum am alt copil.

raton, bafta la diversificare. ce bine ca bebelusa papa...si a luat ff bine in greutate..."doar 500g" e un "scor" f bun.

brazuca, ma bucur ca apar astfel de emisiuni, despre vaccinari si autism. eu am mai spus asta de multe ori pe forum, dar am iscat controverse si am fost privita cu suspiciune. trebuie sa fim informati atunci cand luam o decizie. si, iata, astfel de pareri de inmultesc. nu iese fum fara foc. insa vaccinurile obligatorii merita sa fie facute, pt ca apara bblusul de boli serioase. restul...despre care scriam acum vreo saptamana...pot fi evitate.

burtika, felicitari pt diversificare si pt alaptat. ce ma bucur ca ai reusit...cand citesc astfel de mesaje imi creste inima.

stai linistita, ca merg si 3 cezariene. dar mai spatiate asa.

simooo, sa traiasca mateiut!!! sa fie sanatos. si, da, vrem sa ne pupe...asa cum doreste el.

oana, stiu prin ce treci. si stiu ca iti dau lacrimile. e de inteles. dar vreau sa-ti mai spun ceva: nici un copil de pe lumea asta n-a ramas nediversificat. mai devreme sau mai tarziu va manca. e frustrant sa arunci mereu mancare si sa vezi ca strange gurita la orice, dar n-ai incotro deocamdata. daca el este sanatos, vioi si fericit...o sa manance intr-o buna zi.

nonna, ce frumos vorbesti tu despre copiii tai, si cei de acasa si cei de la scoala. . imi amintesc ca pe vremuri visam sa ma fac profesoara, ca imi plac mult copiii. n-a fost sa fie...

dana
arinei ii curgeau lacrimile pe obrajor si facea des conjunctivite. de aici am dedus ca nu se pot scurge prin canalul nazolacrimal, din ochi in nasuc si atunci m-am gandit la o eventuala imperforatie de canal. la daria e invers din cate spui. deci se exclude imperforatia de canal. poate ca ar fi bine s-o vada un oftalmolog, daca vrei neaaparat. dar nu cred sa fie probleme.

comorile mele: anya ioana (19.10.05) si arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!

Mergi la inceput

si uite asa ne-ai mai linistit tu inca o data pe toate.

Ma duc sa ii dau sa pape

poze cu Dariuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Va pup pe toate cele care v-ati gandit la mine. Parca mi-ati mai dat curaj. Multumesc mult.

Vorbeati de intorsul la serviciu. La Stefan am stat 2 ani jumatate. Uneori, e drept, mai voiam sa fac si altceva. Nu regret insa nici o clipa ca am stat cu el. Ca sa fac altceva am tot avut timp. Acum nu as pleca la serviciu pentru nimic in lume. Nu as avea incredere in nimeni sa stea cu Victor, sa il hraneasca...Poate si pentru ca de el m-am ocupat numai eu. Singura. Ceea ce imi lipseste, intr-adevar e macar o ora-doua pe sapatamana in care sa ies undeva, cu cineva...la o cafea, un teatru, orice. Mai sufar si pentru ca stau intr-o zona cam izolata, ma plimb si vad aceleasi blocuri gri. Si acelasi bulevard infect (a se citi aglomerat si poluant). Da nu vine ea vara? Sa stam mai mult afara, deci sa pot evada in parc?
Mi-ar placea teribil si vreo doua ore pe saptaman de voluntariat, cum spunea Lia. Sa nu-mi ies din mana.

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan si Victor

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput