Strumfi de iulie-august 2007 (52)
Raspunsuri - Pagina 4
X-ray spune:
buna dimineatza!
multumim pentru cuvintele voastre frumoase.sotul meu cand e la servici si incep problemele isi pune filmuletzul rade o tura si gata e cel mai bun algocalmin!
deni merci de info.adevarul e ca imi place mult bebeconfort si mie.eram curioasa si de chicco kay 1 cu isofix cum e...
alina(anya)bine ca ati trecut si peste asta.si aunt superbe!ce mai fara cuvine(trebuie sa mai fac si unul ca mor numai cu elisa o sa o sufoc)
cristina26 multa sanatate lui ingrid.
simo la multe luni lui matei si sanatate baietilor tai.e mai bine ca a facut acum sa sti.
nu mai stiu ce vroiam sa mai zic...revin eu...
alina mamica bulinei Elisa (20 iunie 2007)
povestea noastra...
raton spune:
Buna dimineata!
Dam si noi raportul despre diversificare, inceputa la cateva zile dupa ce Cristina a implinit 6 luni. Am inceput cu cereale simple de orez, desi Cristina e destul de greutza - 8.200, dar in ultimele 3 luni n-a luat spectaculos in greutate, cam 500g max pe luna. Am luat orez simplu de la Nestle si l-am amestecat cu lapte de la mine, 100 ml cu 4 lingurite, sau 60 ml cu 2,5 lingurite, in functie de cat am reusit sa "storc" sau cat aveam pus la congelator. A mancat, dar nu mai mult de 50-60 ml. La inceput e interesata, cand nu mai vrea imi impinge mana si incepe sa planga (ea cam plange din orice prostie care nu-i convine, da' ii trece la fel de repede cum ii vine). Apoi am "bagat" niste mar - pasat nu i-a placut neam, suc insa da, cred ca textura era problema, din mere bio din livada bunicilor. Ieri a papat si dovlecel fiert pasat cu lapte de mami - asta i-a placut grozav, a vrut si supliment si cum lapte nu mai era, a papat dovlecel simplu. (Adevarul e ca am vrut sa-i dau supitza dar n-am cumparat toate ingredientele, iar dovlecel aveam.) Asa ca acum avem 3 mese diversificate: pe la 10-11 suc de mar, pe la 1 legume, pe la 6-7 cereale, restul lapte de la mami. Inclusiv noaptea, din 2 in 2 ore...
Acum nu mi se mai pare asa complicata diversificarea... Si cand ma gandesc cat de speriata de bombe eram! Pe mine m-a ajutat mult sa citesc ce mai ziceti voi, ce si cum le mai dati papica bebelontzilor, chiar daca n-am facut fix la fel, dar parca asa am capatat niste "parametri" la care pot sa ma raportez. Multumesc, deci!
(ps scuzati, am mai postat, ca proasta, acelasi mesaj si la cap anterior)
violetan spune:
..."si ne jucam pana nu mai putem nu stiu daca as fi avut acceiasi rabdare daca as fi stat toata ziua cu ea acasa .Sa fim seriosi cate nu o iau razna ca stau cu copii acasa.Jos palaria si felicitari celor care spun ca reusesc sa se controleze tot timpu cand stau cu bebici,eu cred ca mai bine esi un pic din mediu si cand ajungi acasa esti fresh"
Exact!!!!
Editez ca sa fac o precizare: si eu am reinceput serviciul cand a facut bebe 3 luni. Sigur ca nu stau program intreg si mi-e tare dor de bebe peste zi. Dar: 1) vorba alexiei, am mult mai multa rabdare cu bebika cand vin acasa, 2) fetele care au fost ffff active si implicate la serviciu pot avea caderi nervoase grave (cunosc cateva cazuri). Stiu ca multe mamici nu sunt de acord cu ce zic eu, dar, evident, fiecare face cum crede ca e mai bine. Sunt convinsa ca toate ne iubim copilashii mai mult decat orice pe lume, dar trebuie sa fim si sanatoase (fizic si psihic) sa-i crestem, nu?
O zi buna si frumoasa la toata lumea!
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://clio78val.hi5.com
raton spune:
Am o intrebare pentru mamicile care au facut pasaport copiilor, in Bucuresti. Cum ati procedat? Am inteles ca trebuie mers cu bb la pasapoarte in Iorga, sa-l pozeze, ceea ce mi s pare stupid. Exista si alta varianta? Sa duc eu poza sau asa ceva? Sau se poiate face si la alte birouri, de sector? Mi-e cam teama de coada si inghesuiala, cu virozele astea care bantuie...
Amethyst, tu cum ai facut cu pasaportul pt Jasmine, parca spuneai ca trebuie sa i-l faci. (iarta-ma ca te deranjez cu intrebari egoiste, ma gandesc ca poate ne mai scrii ce mai faceti si strecori si informatia asta )
multumesc
raton spune:
A, si despre carucior sport. Noi tocmai ne-am cumparat de la Inglesina unul care se cheama Trip, l-am ochit la babyexpo din iarna, cand ni s-a parut fix ce cautam, adica unul care se strange bine, incat sa incapa in portbagajul de Fiat Panda. E usor, are cam 6-7 kg, sistem umbrela, dar mi s-a parut destul de solid, spre deosebire de multe carucioare sport pe care le-am mai vazut. Spatarul are4 pozitii, lasat max pe spate cred ca e bun de somn. Cristina oricum sta mai mult ridicata, iar la orizontala dorme doar noapte, rar ziua. Surpriza neplacuta a fost pretul. Daca in iarna ne-au spus ca era 400 ron, acum era 490, pe baza de crestere a euro. Cam scumputz, dar asta ni s-a parut a fi ce cautam, deci n-am mai stat pe ganduri, dar i-am "implicat" si pe bunici intr-o sponsorizare.
Amethyst spune:
Buna dimineata,
raton la mine a fost mai simplu (am si zis atunci) pentru ca m-a ajutat cineva (ceea ce nu prea e etic dar ma grabeam f. tare) dar, daca vrei sa treci pe bebe pe pasaportul tau e mai simplu pentru ca nu necesita prezenta lui. Trebuie insa sa respecti tot ce zic ei, uite www.pasapoarte.mai.gov.ro/index7.htm" target="_blank">aici si citeste la Minorii sub 14 ani.
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
brazuca25 spune:
Neatza! In sfarsit am reusit si noi sa dormim bine o noapte intreaga. Normal ca la mami in pat ca alfel o inteapa patutul ei.
Am vazut ieri pe Euforia la Oprah emisiunea despre autism si am ramas pe ganduri. Din ce am inteles eu se sugera ca ar fi de la vaccinurile pe care bebeii le fac. Trebuia sa vad asta tocmai acum cand ma duc maine la vaccin.
Si eu vreau carucior sport ca asta are vreo 10 kg pe putin si stau la etajul 3 fara lift. E cosmar sa il cobor pe scari. Abia astept sa il schimb. Eu as fi vrut sa iau Brevi Grillo ca m-am indragostit de el dinainte sa nasc dar nu l-am luat ca nu avea manerul reversibil.
Cristina26 sanatate pentru Ingrid! Si multumim pentru complimente.
mamik de Denisa Maria (20.07.2007)
www.flickr.com/photos/brazuca22/2149302612/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra
Deni la 5 luni
Amethyst spune:
Acum, din ce am retinut,
Simo multa sanatate lui Matei, sa se faca bine repejor
Anya felicitari Arinei ca ati trecut cu bine peste interventie si iti doresc sa nu mai aiba nici o problema.
In legatura cu inceperea serviciului, eu inainte de nastere faceam ce-mi placea si mai luam si bani pentru asta deci aveam slujba dorita, eram foarte implicata bla-bla. Ei, dupa toate cartile si studiile citite si cand s-a nascut licuriciul, am ajuns la concluzia ca pentru nimic in lume nu as vrea s-o las cu altcineva 2 ani. Sigur ca veniturile au scazut insa nu ne putem plange. Imi doresc sa lucrez din nou insa simt ca nu e momentul acum, vreau sa ma bucur de fiecare clipa cu scumpa mea fetita. Aceste zile sunt nepretuite si nu se vor mai intoarce. Ma simt foarte legata de ea si chiar daca uneori simt ca nu mai pot, ma inlocuieste cu succes sotul si apoi o iau de la capat. Nu e o povara, un sacrificiu ci o placere.
Dar fiecare se cunoaste si stie cum sa faca mai bine.
Stiu ca mi s-au mai adresat fete in legatura cu bb2, dar trebuie sa citesc in urma.
O sa scriu mai tarziu de diversificarea la noi.
Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
burtika spune:
buna dimineata fetelor! tot incerc de ieri sa scriu un mesaj dar nu reusesc, profit acum ca doarme iris. ieri fetita mea a implinit 6 luni si vreau sa va multumesc pentru ca datorita voua eu am reusit sa alaptez exclusiv 6 luni! nici nu-mi vine sa cred, cand am nascut ma gandeam macar o luna sa reusesc....dupa aceea am zis macar 3....si uite ca am alaptat 6 luni si inca avem laptic destul, nu am avut niciodata probleme cu productia. sunt foarte fericita ca am reusit , acum sper sa mai am laptic pana la 1 an , astfel incat iris sa nu cunoasca laptele praf. daca nu va cunosteam inca de la odisee, daca nu citeam postarile Anyei legate de alaptat...sunt sigura ca nu as fi reusit. asa ca vreau sa va dau cate-o la toate. si multi .
noi am inceput sa ne diversificam cu supica in care am pasat si un pic de morcov, dar asa...in urme fine....pt ca am incercat sa-i dau un pic mai gros si a vomitat asa ca acum ii pun foarte putin pasat.
si pe mine ma intereseaza discutia legata de scaunelul de masina, inca nu m-am documentat asa ca nu stiu ce sfaturi sa dau, mie mi-a placut unul de la inglesina (moovy) dar nu stiu cat de bun o fi. daca-l cumpar, va spun cum este, pana atunci mai studiez problema.
lacramioara (burtika) mamica de Iris Maria (28.07.07)
http://community.webshots.com/user/lacramioaraD
Simo78 spune:
Neatza! Mai e ? Daca nu, mai dau eu o tura...tare!
Matei e plin de bube mi-e mila de el de mor! Nu pare sa sufere foarte tare, peste noapte doar s-a foit mai mult decat de obicei. Se pare ca merge cu baitza mai des si pasta de apa...desi la cate are as putea sa-l bag pe el direct in cutie decat sa tot pictez bubele una cate una.
Cristina sanatate fetei!
Anya stiu ce a fost in sufletul tau cu anestezia aia generala! Las ca venim noi si o sa pupe Matei pe Arina sa treaca toate alea rele! Prin pupat a se intelege ca o sa-i linga toata fata si o sa suga de barbita sau nasuc
Nonna
De scaun de masina ma intereseaza si pe mine...nu sunt hotarata de loc ce sa iau.
Revin daca imi mai amintesc.....
Simo mami de Matei Hisham (28 iulie 2007)
It's a cruel and random world, but the chaos is all so beautiful.