Strumfi de iulie-august 2007 (51)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Nonna, tu cu baietii tai, eu cu ai mei...facem cumva si stricam socoteala tatalui de Lorina, da? Pai asa fata frumoasa si sa o lasam pe mana oricui???

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan si Victor

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

quote:
Mamicilor care ati inceput diversificarea: in cat timp (zile/saptamani) au inceput bebeii vostri sa pape mai mult de cateva lingurite? Noi ne chinuim de ceva vreme cu piureruri de fructe/legume, dar nu vad nici un progres; strumfita mea mai mult cu gura inchisa si mai mult de cateva lingurite nu papa. Voi le mai dati si lapte bebeilor la aceeasi masa cu solidele? Inainte, dupa, sau si inainte si dupa?

Maria, astept su eu raspunsuri la intrebarile astea. Ma confrunt cu aceeasi problema ca si tine.

Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan si Victor

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

quote:
Originally posted by Maria1111
quote:
Originally posted by valen
andutzy, daca te ajuta, aici, sfecla rosie se recomanda a fi introdusa intre 9-12 luni.www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie
Dar ridichiile aveti idee, de la ce varsta se dau? (gatite sau crude).De ce nu se da sfecla mai devreme, are ceva potential alergen?Mamica de strumfita Dora (23.07.07)
de ridichi n-am idee si nici nu le vad indicate undeva. sunt insa o gramada de alte legume pe care le putem combina pentru piureurile copiilor nostri si eu una nu m-as opri la ridichi.este bine, atunci cand ii dai masa cu hrana solida, sa ai grija ca Dora sa nu fie foarte flamanda. Ii poti da putin lapte inainte, nu cat sa se sature si sa refuze piureul ci cat sa o potolesti si sa nu fie infometata, maraita si sa se simta chinuita de lingurita. Masa trebuie sa fie o placere pentru bebelusi, or, daca sunt infometati s-ar putea sa nu aiba rabdare sa inghita lingurita cu lingurita piureul pregatit de tine. Eu nu spun acum ca fetita ta mananca putin din aceasta cauza ci doar ti-am propus o varianta la care sa te gandesti. de cat timp ati inceput piureurile? S-ar putea sa le refuze nu pt. ca nu-i plac ci pt. ca e ceva nou pt. ea si are nevoie de timp sa se obisnuiasca la noul "stil de viata". Ines s-a strambat la prima lingurita de legume, a2a zi s-a strambat dar a acceptat-o, a3a zi a inghitit fara sa se strambe. sunt insa copii care nu vor sa accepte si pace unele gusturi asa cum sunt copii carora nu le face placere sa manance mult; pot avea la fel de bine, perioade si perioade: 3-4 zile sa manance orice le dai,apoi sa refuze carnea sau marul copt sau dovlecelul sau mai stiu eu ce: pt. diversificarea copiilor nostri cred ca ne trebuie noua o pregatire riguroasa.www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

la inceput, pt ca ines manca putin, ii suplimentam cu lapte; apoi, cand a inceput sa mance suficient si am simtit ca s-a saturat, am renuntat la lapte(dar vorbesc de masa de legume); ines mananca asa;in jur de 8 : lapte10-11 lapte cu cereale si fructe sau doar fructe cu cerealein jur de 1 laptein jur de 3 piure cu legume (cu sau fara carne sau galbenus) la aprox 2 ore dupa laptein jur de 7-8 seara lapte cu cereale si eventual fructeuneori, inainte de a se culca (in jur de 9) mai bea putin lapte. doarme pana dimineata cand o luam de la capat. Ii dau apa din canita dupa fiecare masa solida.www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Sunt f suparata! cel mare a racit exact dupa vaccin, stranuta intr-una si ii curge nasul. De obicei il urmeaza si cel mic si de data asta nu stiu ce ne facem ca asa cum v-am zis, sunt tocmai vaccinati. imi vine sa plang!

Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru

HORIA-6 LUNI(sedinta foto)
POZE IANUARIE 2008 cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

'Na seara si de la noi.
Noi am fost plecati week-endul asta la munte, la niste prieteni. A fost f frumos, era zapada ca in povesti, ne-am dat cu saniuta... Si culmea, David a fost f incantat de escapada (nu prea ii place lui sa doarma in alte locuri decat acasa!). Dar acum a fost tot un zambet , astfel incat nu ne mai credea nimeni ca plange.

Am vazut ca discutati despre retete de diversificare. Eu am pus si la sfarsitul capitolului trecut un link f interesant, cu retete si multe informatii ref la diversificare. Il mai pun odata, poate nu s-a vazut: http://www.wholesomebabyfood.com

Intrebare (poate e stupida, dar...): voi dati mancarea (piureul, supa, etc) caldute sau reci la temperatura camerei?

_
Gabi, mami de Davidush (02.09.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

alina super filmuletzu.
oare "Golanu" are isofix d-ala???????????

Lui andrei am inceput sa*i dau supa de legume de vrei 5 zile. in primele 2 zile doar supa si dupa aia piure gros. abia din a treia zi a inceput sa manance cu adevarat. adik sa inghita ceva si sa nu scuipe tot. ieri si azi cred ca a mancat vreo 10 linguritze de alea mici de silicon(contzinutu, nu linguritzele). azi chiar a fost cooperant. eu ii dau la masa de la 2 si numai daca a dormit inainte si nu e mofturos. dupa aia ii dau san, ca normal ca nu se satura cu piureu de morcovi.
vivela eu ii incalzesc piureu. pana tremina el normal ca se mai raceste....
*mihaela*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eles spune:

Valen, vreau sa te intreb daca mai alaptezi sau ii dai lapte praf, pt ca denis papa ff putin in comparatie cu Ines. Am obs. ca tu ii dai f des lapte si presupun ca ii dai titi. Eu ii dau lapte praf si ii dau de 3 ori pe zi ~ 150 ml( dintre care o masa noaptea pe la 3 ), iar o masa la pranz cu legume, seara branzica si inainte de culcare cereale.
Vreau sa intre si eu fetele care nu mai alapteaza de cate ori pe zi le dau lapte praf si cam cat?

Elena, mamica lui Denis (05.07.2007)
http://community.webshots.com/album/562116821DtYaCL?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

andutzy, imi pare rau ca nu stiu ce sa te sfatuiesc. daca sunt proaspat vaccinati nu au voie medicamente?

Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Nonna, Oana cu baieti asa frumosi sigur ii stricam socoteala lui tati El se gandea la un Columbeanu de 20 de ani , da nu-l lasam noi. Oricum sigur Lori va face cum ii va dicta inima sau ratiunea (depinde de caracter, daca seamana cu mine va fi dupa inima).

Andutzy sanatate multa copiilor

Vivela eu ii incalzesc un pic piureul de legume pe calorifer, la microunde am incalzit o singura data pt ca i se facuse foame dupa o plimbare lunga. Piureul de fructe il las la temperatura camerei, ca altfel isi schimba fructele gustul, cel putin para e mai acrisoara.

Lavi si Lorina Maria (5 iulie 2007)

Mergi la inceput