Metoda calendarului

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxicucu spune:

Si eu am folosit metoda calendarului multi ani, aveam un ciclu super regulat si imi permiteam asta.... Numai ca acum vreo 2 ani sotul meu a lucrat pe un vas de croisiera si am stat pe bara vreo 6 luni. Cand s-a intors, am continuat sa folosest aceeasi metoda care nu ma inselase atata timp dar nu a mai tinut.... am ramas insarcinata cu bebe 2 in a 8-a zi. Dr. mi-a explicat ca in caz de abstinenta se produc niste modificari hormnale in organism si chiar si cu un ciclu regulat ovulatia isi schimba data. Asa ca acum folosim prezervativul, sotul meu il detesta iar eu m-as simti mult mai bine fara.... El ar fi dispus sa faca vasectomie, deocamdata suntem in faza de adunat informatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DRE@MER spune:

Daca are cineva rabdare, va rog mult explicati-mi si mie metoda calendarului. Eu sunt fara experienta (am 19 ani si nu mi-am inceput viata sexuala).
Am mai citit eu pe Internet depre aceasta metoda, dar nu am retinut prea bine cum se calculeza, ce inseamna.
Va rog sa-mi explicati si mie! E adevarat ca prin metoda calendarului aflam zilele in care putem avea relatii sexuale neprotejate fara a ne teme de evenimente neplacute dupa?

Va multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Dre@mer, inainte de toate sa te gandesti la o protectie importriva bolilor, iar asta nu se poate cu metoda calendarului. Citeste in urma sa vezi cat de sigura e aceasta metoda dtpdv ...

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DRE@MER spune:

Stiu ca nu este o metoda sigura si bineinteles ca voi apela si la alte metode de contraceptie, dar eram curioasa in ce consta, cum se calculeaza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

fetelor am scris-o aici :

METODA CALENDARULUI:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=125868&whichpage=2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katyuscha21 spune:

buna ma numesc alexandra am 21 anisi sunt noua pe forum.sunt casatorita am un baietel Andrei are 2 ani. fetelor invatati-ma si pe mine metoda calendarului pt ca eu iau pilule si mam cam ingrasat de la ele si vreau sa scap ca nu vreau sa ma ingras si mai tare.va rog ajutati-ma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Eu am folosit aceasta metoda o singura data in viata mea...
Rezultat? DA! Un baietel superb!

Si aveam ciclu regulat, renuntasem la pilul cu 6 luni in urma, era cu 2-3 zile inainte de menstruatie (nu mai mult!).

Initial nici medicul obstrician nu m-a crezut, cand i-am spus varsta exacta a sarcinii (in nr de zile). El o socotea a fi mai mare cu 2 sapt. Apoi, ecograful mi-a dat dreptate...(eu stiam ca am dreptate, pt era singura data cand facusem fara protectie - adica eu ma credeam protejata...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadameBovary spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guguluff

Sau crema Pharmatex(e vreo 25 lei dar tine pt vreo 15 utilizari) si are o rata de siguranta mare daca o folosesti cum trebuie(nu trebuie sa te speli cu sapun dupa actul sexual).

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Crema asta se foloseste pe langa metoda calendarului ca sa ii sporeasca eficienta sau ca o metoda contraceptiva de sine statatoare? Intreb si eu in nestiinta mea, ca n-am mai auzit de crema asta... si asa sunt in cautare de o metoda noua contraceptiva la care sa apelez Ca p-asta cu calendaru', nici de as vrea si nu pot sa o tin, ca imi vine cam dereglat... si oricum nu pun prea mare baza pe ea.

I never fake ... sarcasm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katyuscha21 spune:

salut.invatati-ma si pe mine metoda calendarului ca vreau sa scap de contraceptive.pls help

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Katy in locul tau n-as trece pe metoda calentarului. Finuta noastra s-a nascut pe 15 mama ei practicand exact aceasta metoda si totusi a aparut .
Vezi ca un pic mai sus au pus fetele un shortcut cate totpicul unde se prezinta metoda.
Inca ceva daca nu ai un ciclu extrem de regulat nu-s sanse sa folosesti metoda.
Eu am renuntat de 2 luni la anticonceptionale si practic metoda abstinentei .
Inainte de a-l avea pe bebicul meu noi practicam o metoda simpla: barbatelul meu nu ejacula niciodata in mine. Si a functionat, Vladut a fost o sarcina dorita.

Angiuta mamica lui Vladut(8 iunie 2007)

Mergi la inceput