Metoda calendarului

Metoda calendarului | Autor: kittygreeneyed

Link direct la acest mesaj

As vrea si eu sa-mi spuneti niste pareri. Am doi copii si nu as mai vrea sa raman insarcinata. Metodele contraceptive hormonale (pastile, injectii- le-am incercat pe amandoua ) nu-mi fac bine, iar cu prezervativul nu ma impac, pt. ca mi s-a intamplat sa ramana inauntru sau sa alunece, etc . Steriletul iese din discutie. Asa ca raman la "metoda calendarului"
Eu o folosesc deja de 3 luni si pana acum nu s-a intamplat nimic, desi recunosc ca am emotii de fiecare data inaintea menstruatiei: vine...nu vine...
A folosit cineva metoda asta? Ce parere aveti?

Kitty, mamica de Adi si Robi
Pozne de pitici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

eu nu am folosit metoda calendarului ca femeie matura; poate, pt o scurta perioada de timp, pot spune ca am folosit-o cand mi-am inceput viata sexuala - desi, daca stau acum sa ma gandesc, pe vremea aia metoda folosita de noi era... NICI UNA! Dumnezeu ne-a ajutat si ne-a pazit de o sarcina nedorita, pana la momentul cand am realizat ce inconstienta eram si am apelat la pilule.

parerea mea este ca nu o pot considera metoda contraceptiva, din varii motive, pe primul loc fiind gradul de protectie oferit, adica de la minim in jos!

eu am folosit pastile, dar am renuntat.
acum folosim prezervativul, metoda cu care nu am avut absolut nici o problema: eu sincer nu simt diferenta, sau mai bine zis ceea ce simt 'diferit' e compensat cu varf si indesat de beneficiile acestui produs.

accidente cum spui tu am mai avut si noi: o data s-a rupt, alte ori a 'alunecat'; cert este ca, daca folosesti prezervative de calitate si respecti instructiunile de folosire metoda asta este perfect ok; ba pot sa-ti spun din experineta ca sunt modele de 'caciulitze' care te fac sa te simti mai bine decat fara!

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mobriq spune:

Cred ca depinde si cat de usor stii ca poti ramane insarcinata. Eu de exemplu, in trecutul apropiat , am folosit metoda calendarului (+prez in zilele fertile) pt 6 luni si nu am avut surprize, apoi am vrut bb si a durat 10 luni pana sa concepem (no, cateva luni din astea au fost ratate cu buna stiinta).
In viitor am de gand sa aplic metoda, dar ideea de bb3 nu ma deranjeaza prea tare. Pe de alta parte, toate metodele de conceptie au o rata de esec (in afara de abstinenta). Cand folosesti metoda calendarului e important sa recunosti cand are loc ovulatia, iar daca nu stii "semnele" iti recomand sa citesti despre metoda simtotermala www.irh.org/resources-SymptothermalMethod.htm" target="_blank">http://www.irh.org/resources-SymptothermalMethod.htm.

Monica si Eduard (05.04.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amyarabella spune:

Mama mea 'foloseste' metoda aceasta de vre-o 10 ani cu succes sau cu noroc nu stiu care este varianta corecta.
Dupa parerea mea aveti cam multe zile de asteptare pe luna si foarte putine de liber.
De ce nu incerci foitele sau eu stiu ca mai sunt cateva metode dar nu imi vine acum imi minte cum se numeste era un fel de injectie in mana ,cel mai bine intreaba ginecologul ce iti recomanda.

mami Amy si bebe Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Kitty,incearca in perioada fertila prezervative(Durex nu aluneca, nu se rup, etc si sunt subtiri, le va aprecia sotul). Sau crema Pharmatex(e vreo 25 lei dar tine pt vreo 15 utilizari) si are o rata de siguranta mare daca o folosesti cum trebuie(nu trebuie sa te speli cu sapun dupa actul sexual). Si foarte important sa ti calculele bine, sa stii sigur cand esti la ovulatie.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Eu nu recomand metoda calendarului, dupa ani de zile de functionare "ca ceasul" am avut la un moment dat ovulatia mai repede... si asa a aparut Alex... Era diferenta de aproximtativ o saptamana intre varsta clinica si varsta ecografica (mai mare la ecograf)

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Sa-mi dau si eu cu parerea ca nu ma poci abtine:
eu am folosit metoda calendarului de cand ma stiu.Ca si Kitty am incercat si eu prezervativul,care-ceapa lui de prezervativ- numai unde trebuia sa stea nu statea.Recunosc ca nu am luat niciodata pilule si nici sterilet nu am purtat niciodata.Cei doi copii ai mei au venit in viata mea cu buna stiinta.Am 39 de ani si niciodata metoda calendarului nu a dat gres la mine.DAR,ca sa poti folosi aceasta metoda este strict necesar sa ai un ciclu menstrual regulat.Singura chestie in aceasta metoda,pe care eu am folosit-o ,a fost sa nu am contact inainte de venirea ciclului,cu toate ca stiam data in care trebuia sa vina,data care era intocmai.La mine merg acum,la varsta asta,3 zile dupa fara probleme.In tinerete mergea si 5 zile inainte de si 5 zile dupa....acuma doar 3 zile,probabil ca am inbatranit.

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kittygreeneyed spune:

Trec doar pe fuga pe aici, dar am citit tot ce mi-ati scris. Multumesc pentru interes si idei. Sper sa fie totul bine. Daca nu, sigur o sa aflati...

Kitty, mamica de Adi si Robi
Pozne de pitici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

la mine nu a mers - am ramas insarcinata in perioada in care teoretic trebuia ca ovulatia sa fie trecuta. Nu e o metoda sigura - imi pare rau.

O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED C-O SO IA CINEVA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chantal spune:

Si eu am folosit metoda calendarului multi ani la randul cu succes si apoi... a fost o luna cu ovulatia mult mai tarzie cred si... n-a mai functionat metoda... E destul de riscanta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

quote:
Originally posted by IonescuOana

la mine nu a mers - am ramas insarcinata in perioada in care teoretic trebuia ca ovulatia sa fie trecuta. Nu e o metoda sigura - imi pare rau.

Si la mine la fel! Asa a aparut pe lume Teo.....

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput