AJUTOR MI AU RAPIT COPILUL!!!!!!!!!!
Raspunsuri - Pagina 22
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cl/cl.jpg)
cl spune:
Amethyst, Anisia nu a facut decat sa intre la subiectul "stimabilului" domn si sa-i spuna ca nu e bine sa isi arate ura fata de mama in fata copilului si ca probabil ceva nu i-a fost ei bine de a plecat de acolo. Iar Sterge a inceput sa dea cu barda, ca, de altfel, in oricine nu-i impartaseste parerile.
Anisia, nu am postat pana acum, dar am urmarit subiectul. Stiu ca ti-e greu, dar sa stii ca timpul lucreaza si in favoarea ta. Faptul ca e copilul cu tatal lui si ca incep sa apara probleme (nu doar timp liber la McD, calculator etc, ci si grijile cotidiene), este bine. Pentru ca Tudor va putea sa faca diferenta intre cum era la mama, zi de zi, si cum e la tata. Iti doresc multa putere si sa se termine cu bine pentru Tudor.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
amelie-chan spune:
Pt. anisia si sterge:
Sunteti doi oameni care treceti prin momente grele , sunteti doi
oameni maturi care sunteti despartiti (momentan sper) de copii vostiri,sunteti doi oameni care sufera si se zbat pt. binele copiilor, etc.
Asa ca mai bine ati inceta sa presupuneti ( nestiind nici-unu defapt ce a fost sau intamplat in fam. celuilalt) si v-ati sprijini unu pe altu .
lasa-ti ura si jignirile pt. ca amandoi a-ti scris pe forum pt. a va descarca si pt. a primi un sfat si suport emotional , nu pt. a va gasii dusmani si motiv de certa.
Ganditi-va ca aveti in comun un lucru atat de mare si anume :DRAGOSTEA PT. COPII VOSTRI.
escu spune:
quote:
Originally posted by cl
Amethyst, Anisia nu a facut decat sa intre la subiectul "stimabilului" domn si sa-i spuna ca nu e bine sa isi arate ura fata de mama in fata copilului si ca probabil ceva nu i-a fost ei bine de a plecat de acolo. Iar Sterge a inceput sa dea cu barda, ca, de altfel, in oricine nu-i impartaseste parerile.![]()
....
Hm.. .situatia este un pic diferita. Anisiap s-a bagat prima in subiectul unui om care cerea sa fie ajutat in durearea pricinuita de pierderea fiului sau. Am ramas uimita sa vad ca ea, care ar fi trebuit sa-l inteleaga cel mai bine, ca doar trece prin aceasi suferinta, s-a dus acolo si i-a aruncat cateva pietre in cap. Pacat, empatia se pare ca exista pentru ea pana la iesirea din propria casa
![](icon_smile_sad.gif)
anisiap spune:
da m am bagat si cred ca empatia pt el am lasat o acasa pt ca nu facea altceva decat sa si besteleasca nevasta sa intoarca un copil de 4 ani impotriva mamei lui exact cum face ex cu tudor
a recunoscut singur ca femeia aia nu a facut nik dar el la alt topic a recunoscut ca a inselat o si ma rog regreta dar cand a avut intentia nu a mai contat bun asta e treaba de adulti ii priveste de ce nu gandeste ca daca are atitudinea asta ostila ca si fostul meu barbat nu ajuta cu nimic la dezvoltarea copilului pt ca copilu are nevoie de stabilitate psihica si emotionala el ii creaza niste stari confuze gen...mama tampita bunic tampit
oricat il urasc eu pe ex si pe mama lui copilul meu nu stie asta de asta mi sa paruut ca am gresit dar mi am dat seama ca oricate tertipuri ar folosi ex eu il castig in justitie definitiv
sterge se imipiedica de un timbru ,de 500 km si are 2 joburi nu ? in schimb tot el ii reproseaza nevestei ca nu a ramas cu el oricat de nasoala ar fi fost situatia pt copil
stiu ca sunt femei care stau cu barbatii lor dezamagite si triste toata viata resemnate doar din dragoste pt copil ei bine nici ea nici eu nu sunt asa ;;;sa ti pierzi mintile langa un barbat pe care l urasti numai eu stiu de cate ori am incercat sa salvez casnicia mea sa i mai dau o sansa sa am asteptari mai mari sa aud promisiuni uitate a doua zi ....si tipele alea care au zis ca ar strange o de gat pe o mama care si a luat copilul dupa ea si a plecat la parintii ei ca si manipuleaza copilul DOAMNE ce mama poa sa faca asta dupa ce la purtat 9 luni in burta dupa ce sa bucurat de primul planset dupa ce ocroteste si vegheaza cand e bolnav cu febra cand isi face griji la orice ce lingura de mancare in minus ganditi va putin e o mama denaturata ?
ii reproseaza ca face cumparaturi ;;;ha si eu primeam reprosul asta cand eram studenta si tudor bebe mi se face scarba steam intr o pereche de blugi si i luam copilului haine si jucarii si fosta soacra contabiliza tot
de cand ne am despartit fostul meu sot nu ia dat copilului un covrig oare de asta ca i era frica ca ma sparg in figuri pe la monaco
sunt fericita ca am scapat de el sunt convinsa ca un copil trebuie sa beneficieze de ambii parinti dar parintii sa fie maturi si sa se concentreze numai spre binele copilului nu sa faca din el carne de tun
care e solutia si in cazul meu si in cazul lui sterge??? sa tai copilu in doua?din pacate o sa se inteleaga lucru asta din partea lui peste cativa ani sau deloc sau o sa creasca baiatul si o sa aleaga singur si pt asta e important sa nu sufere influente
pana nu trece ti prin asa ceva nu aveti de unde sa stiti un om care improsca incontinuu nu o sa mi dea o parere buna niciodata
eu v am explicat cate lucruri nedrepte a facut fostu fata de mine eu chiar l am iubit si de asta dezamagirea a fost asa de mare
va las acum ma duc la lucru larevedere
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cl/cl.jpg)
cl spune:
escu, poate mai recitesti subiectul respectiv. anisia ti-a explicat foarte bine, mai sus. daca iti iubesti copilul, indiferent de sentimentele fata de ex-ul/ex-a, nu il/o ponegresti in fata copilului. nu-ti folosesti propriul copil pe post de minge de ping-pong. orice copil merita o copilarie fericita, fara griji si fara mizeriile adultilor.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/angipangi/angipangi.jpg)
angipangi spune:
quote:si eu m-am bagat la acel subiect pentru ca mi se parea ca omul chiar sufera dar incercand sa-i dau un sfat m-a luat la misto si atunci cititind si di urma raspunsurile pe care le da la cei care nu il aproba mi-am dat seama si sunt sigura ca biata femeie a fugit mancand pamantul.
Originally posted by escuquote:
Originally posted by cl
Amethyst, Anisia nu a facut decat sa intre la subiectul "stimabilului" domn si sa-i spuna ca nu e bine sa isi arate ura fata de mama in fata copilului si ca probabil ceva nu i-a fost ei bine de a plecat de acolo. Iar Sterge a inceput sa dea cu barda, ca, de altfel, in oricine nu-i impartaseste parerile.![]()
....
Hm.. .situatia este un pic diferita. Anisiap s-a bagat prima in subiectul unui om care cerea sa fie ajutat in durearea pricinuita de pierderea fiului sau. Am ramas uimita sa vad ca ea, care ar fi trebuit sa-l inteleaga cel mai bine, ca doar trece prin aceasi suferinta, s-a dus acolo si i-a aruncat cateva pietre in cap. Pacat, empatia se pare ca exista pentru ea pana la iesirea din propria casa
mamica de ANGELIK-MELANY si ROBERTO http://blingee.com/profile/dorateodora
alessia105 spune:
Draga Anisiap
Incep prin a iti spune ca imi pare fff rau de situatia creata ,iti doresc multaaaaaaaaaaa putere de lupta ,minte clara si sper din suflet ca in curand sa te linisteti .
Randurile urmatoare vin din partea atat a unui copil care a fost obiectul "razboiului" intre parinti ,dar si de la o mama .
Zilele , lunile, aniii care vor urma vor trebui gandite in asemenea fel incat copilul tau sa nu aiba de suferit ... trebuie sa te linisteti sa iti faci un plan pentru anii viitori pentru ca oricare ar fi decizia judecatorului copilul are mama si tata si amandoi veti avea drepturi si obligatii asupra lui ...Tatal/mama au drept la vizita chiar daca custodia copilului este data mamei/tatalui , numai in cazul pierderii drepturilor parintesti atunci nu ai drept de vizita iar din cate stiu eu decaderea din drepturile parintesti in Ro se da doar in cazuri de grave abuzuri asupra minorului .Deci orice ar fi o sa aveti drepturi egale asupra copilului ... drepturi de vizita ( stabilite sau nu de catre judecatorie ) ..ideea e ca tu trebuie sa ai scenarii ptr toate situatiile posibile .
Asa ca incearca pe langa demersurile legale ,avocati etc ..sa treci peste toate sentimentele tale de ura ..de scarba ...sau cu ce cuvinte mai poti asemana tu ceea ce simti ptr al tau ex ...si gandeste-te la ceea ce poate fi facut din punct de vedere uman .
Spuneam la inceput ca sunt copil ( impreuna cu fratele meu ) care a trecut prin ceea ce trece acum Tudor al tau ... am fost obiecte de santaj ...scuturi de" razboi" ... trofee de "razboi" ...norocul nostru a fost ca tata a vazut ca ne face rau si ne-a lasat sa ne facem propriile alegeri ... am ales-o pe mama ca erau mai multe avantaje ( copiii tampiti) ...pot sa iti spun ca e groaznic ..am aproape 31 de ani si inca am rani adanci ..l-am inteles pe tata( cand l-am inteles era prea tarziu ptr ca a plecat intr-o lume mai buna ) si am ajuns sa fiu fffffffff suparata pe mama si pe manipulatiile ei ( nu pot sa spun ca o urasc ..dar nu o pot ierta..INCA) ..Mi-as fi dorit sa am posibilitatea de a ii alege( fara santaje ,lacrimi, amenintari etc ) si siguuur i-as fi ales pe amandoi chiar daca nu impreuna ,dar cred acum ca se putea gasi o cale de echilibru .
Copiii chiar daca se bucura 1-2-9-12-24 de luni de avantajele si manevrele de manipulare a ceiluilant parinte ( statul la tv , mancat ce vor ei , facut ce vor ei, etc etc etc) vine o vreme cand se satura si ajung sa isi doreasca siguranta si caldura parintelui la care a crescut si la care s-a format .pentru ca siguranta si caldura nu vine din tv, jocuri pe pc , haine de frima sau mai stiu eu ce alte avantaje .. iar capacitatea lor de adaptare si readaptare este incredibila ... Nu pot sa iti spun sa nu iti faci griji ptr copilul tau sau sa il lasi unde e ..sau sa abandonezi lupta ..Doamne fereste ! departe de mine gandul asta ..ideea e sa incerci sa faci pace ...nu cu al tau fost sot ..ci cu tatal copilului tau ..nu cu cel care ti-a rapit copilul ...ci cu cel care la nasterea copilului lui a plans sau a dat de baut la tot cartieru'..nu cu cel pe care il urasti acum ptr mii de greseli intentionate sau nu ,ci cu cel pe care odata te-ai indragostit ... Pe mine tocmai asta m-a salvat de ceea ce traiesti tu acum ...la inceput nici declaratia ptr scoaterea copilului din tara nu vroia sa o semneze ...ba chiar am avut probleme maaaaariii cu actualul meu domn pentru ca au mers pana acolo in cat a ii "dovedi" actualului domn al meu ca copilul care il asteptam ( cu actulalul ) nu e al lui , ci al fostului (in mintea lor ca actualul sa imi "de-a papucii" gravida fiind) ... plus miiii de alte magarii ... am avut puterea sa trec peste sentimentele mele de scarba ,ura,tradare care ma macinau/macina si am rezolvat totul pe cale amiabila ...am avut miiii si miii de discutii ..am inteles ca de fapt amandoi vrem binele copilului ...vrem sa il avem amandoi ..pentru ca amandoi il iubim ..si atunci am stabilit o cale de mijloc ... unanim acceptata ... nu avem nici o hartie ptr cele spuse mai sus( copilul nici macar nu are o custodie ...e al ambilor parinti) ...dar nici nu am mai avut probleme ...ba chiar zilele trecute vb cu el ca ar cam fi cazul sa mut copilul la scoala in Olanda din cl a 5-a ptr ca s-a stricat rau de tot treaba cu invatamantul romanesc, iar siguranta din scolile romanesti ( chiar si cele de elita e la pamant) .
Apropos de asta ..ultima data cand a venit in vacanta aici ( el face scoala in Ro ..ptr ca e la liceul de muzica si aici liceul de muzica incepe cu cl a 9-a ) ..procura mea( si a tatalui offcourse) de scoatere a copilului din tara a trebuit sa contina ( cf modelului de pe www.politiadefrontiera.ro ) atat perioada in care copilul calatoreste in strainatate , adresa la care se afla si cel mai important daca copilul va ramane sau nu in strainatate si daca da la ce adresa ... copilul in loc de 16 iunie a venit pe 22 iulie si in loc de 14 sept a plecat pe 30 sept ...eee la aeroport in Ro a avut probleme ptr ca nu s-a intors in 14 sept ..daca nu venea si tatal lui la aeroport (a venit ca ii era dor de fi-su, dar copilu a plecat cu mama acasa) ..nu stiu ce se intampla ..ca nu vroiau sa il dea mamei mele si fratelui meu .desi copilu are 10 ani si pe foaia care o semnezi la insotitorul de bord scria numele fratelui meu , deci mi se pare strigator la ce ca unii copii sa poata calatorii fara documente si altii sa fie opriti de a fi incredintati celor pe care tu ca parinte il desemnezi prin semnatura .
Incerati o consiliere psihologica IMPREUNA ...un cineva( nepartinitor) la mijloc care sa va medieze ...lasati la o parte ceea aveti voi doi ca si doi fosti soti sa va reprosati ( cu ouale ,rosiile ,aferente) ..si incercati sa ganditi pentru copil ..nu ptr tine ..nu ptr el ... e claar ca e omul care gandeste ca poate face ce vrea, cum vrea, cand vrea incearca pe o cale amiabila sa ii arati ca greseste ..sa ii dovedesti ca copilul lui are nevoie de o educatie muult mai buna decat legea junglei din scolile romanesti ... sa ii vorbesti despre cate ar putea sa realizeze copilul vostru undeva unde are sanse ... ajuta-l sa vada asta ...sigur nu te va asculta pe moment dar sigur cand e singur va asculta ...
Poate e prea idealistic ceea ce iti spun eu acum ..dar cantareste fffffffffffffffffffff mult ...atat in ochii unui judecator ( ptr ca iti demonstrezi bunele intentii de stingere pe cale amiabila a conflictului ) dar si in ochiii copilului tau care chiar daca acum nu intelege prea multe va veni si ziua in care va intelege si te va respecta si iubi si mai muuuult ..printeaza paginile acestea ..fa un jurnal in care scrie ceea ce te framanta acum ...in care sa ii spui cat de mult iti e dor de el acum si cat il iubesti ...si ofera-i-l cand va putea intelege tot ce se intampla acum ... Gandeste rational ...nu te lasa prada sentimetelor impotriva lui si a actiunilor lui..pentru ca el tocmai pe asta mizeaza ...ca tu sa faci greseli din cauza semtimentelor pe care le ai ptr el ... si mai gandeste-te la ceva ...la samburelul nevinovat pe care il poti in burtica ..si el are nevoie de ratiune si calmitate .
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu'
si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine
tusferi spune:
Alessia, cata dreptate ai!
"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Foarte frumos si bine scris din toate punctele de vedere Alessia!
Sper sa nu fac vreo gafa sau mesajul sa fie altfel intzeles decit in sensul in care vreau sa-l trimit,dar ANISIAP,chiar daca itzi va fi incredintzat copilul prin hotarirea judecatoreasca definitiva si irevocabila(si cu sigurantza ca asa va fi)asta nu inseamna insa ca tu te potzi stabili cu copilul in Frantza sau stiu eu unde in lumea asta!Ai nevoie de acordul scris al tatalui!Fara acest acord nu te potzi stabili legal intr-o tzara!
Imi inchipui ce cosmar este pentru tine sa nu potzi fi linga copil,sa nu potzi lua legatura cu el,dar ceea ce a spus ALESSIA este adevarat!Incearca sa ai o relatzie amiabila cu tatal copilului!Mult succes !
Dana