Strumfi de iulie-august 2007 (49)
Raspunsuri - Pagina 4
AndraZ spune:
buna ziua la toata lumea!
fetelor, am decis sa va scriu si sa va pun o serie de intrebari despre diversificarea copiilor, fiind sigura ca aceste subiecte sunt de interes general.
- la cate zile se introduce practic un aliment nou? teoretic se introduce intr-o saptamana.....insa tinand cont ca majoritatea bebelusilor sunt diversificati de la 5.5-6 luni inseamna ca abia la 1 an apuca sa manance si ei altceva decat morcovi si mar ras. eu am citit ca se introduc la 3-4 zile.
- am auzit ca in saptamana in care se face vaccinul nu se introduc alimente noi. asa este?
in cazul introducerii fructelor, se schimba cumva in digestia bebelusilor? este normal ca dupa o masa de fructe kk sa fie de un verde ichis si mai lichid? nu diareic, grunjos si mirositor ca de obicei (adica la fel de urat ). scuze de detalii dar asa ne intelegm ca oamenii....
- mesele de pranz tre' sa contina si felul 1 si felul 2?
- cerealele care se pun in laptele de seara....sunt din cele care se fac in mod normal cu lapte sau cu apa?
multumesc!
Andra de Mara Teodora
Povestea Marei
oaana spune:
Buna tuturor.
Aaron are azi 6 luni.Multumim pentru felicitari.
La multe lunisoare pentru Medeea!!!!
Azi am fost afara cu amndoi puisorii,e asa de cald si frumos.Aaaa,si si ca sa faca ceva frumos de ziua lui ,Aaron a papat tot piureul de morcov si cartof...
Oana,mami celor doi nazdravani:Iosua si Aaron.
http://www.flickr.com/photos/14066329@N04/
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
AndraZ spune:
stati ca mi-au mai venit 2 intrebari in cap...
- cam care ar fi gramajele la supa si felul 2?
- in momentul introducerii carnitei, ce fel de carne folosim? piept sau copane?
- de la ce varsta putem folosi partea mai moale la salteaua patutului? mie mi se pare cam tare pt Mara...si de multe ori cade cand incearca sa se ridice si se aude cam ciudat. mi-e teama sa nu se loveasca.
editat pt a mai pune o intrebare
Andra de Mara Teodora
Povestea Marei
loredana_76 spune:
Noi am inceput diversificarea la 5 luni,aveti ideea cind as putea sa-i dau peste? Ca am fost azi la pediatru si am uitat sa intreb.Si ce peste e mai bun?
David Alexandru 16.07.2007
http://community.webshots.com/user/loredana76100
Blueiris spune:
Of cu diversificarea asta. Nu pot sa va dau eu raspunsuri competente ca noi suntem la inceputul inceputului.
Azi i-am copt un mar la steamer, i-am dat pe razatoare o bucatica din el, am amestecat cu apa plata si-am incercat sa-i dau cu tetina de-aia variabila. Doamne, ce-a mai putut sa se strambe. N-a vrut si n-a vrut, tot la lapte am ajuns pana la urma.
Oare maine sa mai incerc sau sa inteleg din strambaturile ei ca nu-i place si sa-i dau pace cu marul pentru moment?
Si daca azi a pus pe limba mar, consider aliment nou introdus si mai incerc altceva peste 3 zile? Chiar daca o fi inghitit doar o picatura din greseala?
Eu de cand i-am luat fiica-mii steamer imi fac carne si legume la el si-mi plac atat de mult incat nu-mi mai trebuie altceva. De mar copt nu mai spun cat e de bun. Ce-s alea placinte? Cui ii mai trebuie?
Mami de Maria
Blueiris spune:
AndraZ, eu stiu ca cereale poti sa-i dai de care preferi, din cele adecvate varstei. Stiu doar ca cele cu lapte ar trebui sa fie aceeasi marca cu laptele pe care i-l dai. Din acelasi motiv pentru care nu se da brusc alt lapte ci se face trecerea treptat. Cred...
Mami de Maria
diane_dun spune:
quote:
Originally posted by loredana_76
Noi am inceput diversificarea la 5 luni,aveti ideea cind as putea sa-i dau peste? Ca am fost azi la pediatru si am uitat sa intreb.Si ce peste e mai bun?
Pestele este alergen. Eu o sa-i dau fie-mii dupa 1 an, dar ea are fond atopic, asa ca nu as generaliza. Acum, depinde cat esti de curajoasa.
Am editat si para-editat mesajul asta... Raman la varianta initiala, peste 1 an, tocmai am consultat un extras dintr-un tratat despre diversificare asa ca de data asta sunt sigura.
Mami de Dani (1 august 2007)
diane_dun spune:
quote:
Originally posted by AndraZ
- in momentul introducerii carnitei, ce fel de carne folosim? piept sau copane?
Andra de Mara Teodora
Povestea Marei
Din cate m-am documentat, se da prima oara piept de pasare (de preferat nu pasare tanara, ca are nu stiu ce), mai precis partea aceea de piept care este cea mai frageda, "muschiuletul". Foarte utile intrebarile, astept si eu alte raspunsuri.
diane_dun spune:
quote:
Originally posted by loredana_76
Ca sa nu mai editez a treia oara mesajul precedent, reiau un pic ideea: pestele intra in aceeasi categorie cu CAPSUNILE, FRAGII si ALBUSUL de ou, alimente alergizante care se introduc numai dupa un an. Dani cred ca n-o sa vada fructe de padure si capsuni mai devreme de 3 ani, dar ea e un caz particular.
Nonna76 spune:
Raspund si eu la unele intrebari
-pestele e recomandat dupa un an(e alergen)
-am introdus un nou aliment la 3 zile (asa am facut eu si n-au fost probleme)
-carnea se fierbe separat de restul mincarii si zeama se arunca-contine gelatina greu digerabila.Cu cit animalul e mai tinar contine mai multa gelatina (eu las sa fiarba citeva clocote,arunc apa si o inlocuiesc cu alta)
-e normal sa apara modificari in scaun la introducerea unui nou aliment si chiar bucati de aliment nedigerate.
-eu ii dau cereale la lingurita care contin lapte(cerealele nu lingurita)
La saltea nu ma pricep si nici la gramaje.Eu ii dau cit vrea copilul(nu vrea prea mult) si completez cu lapte de-al meu.
Cred ca in perioada vaccinarii nu se introduc noi alimente pentru a observa mai bine efectele asupra copilului.