Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (6)
Raspunsuri - Pagina 9
anacami spune:
Alexandra,am vazut "vorbaretul" mic cum rade,plange,exploreaza! mi-a placut poza 42, in care zambeste prin somn! isi tinea f. bine capul la o luna,felicitari!!!
Adina,Stefania unde sunteti?
Sherita, Alfa_Anca, Oana_r?
Dany2007?
AncaD, felicitari! cum a fost la botez??? asteptam poze cu frumusica ta!
Cine s-a mai crestinat weekendul asta?
Camelia, Sebastian si Stefania
bb_yasmi spune:
buna seara si de la noi!!
cami, ai pefecta dreptate, ca nu trebuiesc comparati bebei intre ei!!! oricum in ziua de azi sunt mult mai ageri si mai bine dezvoltati de la o varsta foarte frageda!! sa nu va zic ca a mea vrea sa se ridice in funduletz!!!! facem exercitii usoare de ridicare!!
in legatura cu Vigantolul eu am intrebat 3 doctori si toti mi-au spus ca NU trebuie schimbat dupa o luna!!!!
si noi avem jucarii prinde la scoica si carusel la patutz!! le adora!!!! mai ales daca e p[lecata vreo zi la bunicasa cand vine aks si o pun in patut sta si cate o ora doar cu ochii dupa ele!!!
de cand ne plimbarim zilnic cate vreo 3 ore imi doarme toata dupa masa iar seara la 22-23 e rupta iarasi de somn!!! e o scumpa!!!
noi va pupam.
va citesc zilnic dar imi mai rarutz, ca deja sunt prea dependenta de voi....
noapte buna!!!!
pupici la bebei!!!
-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!
mami si bubulina IASMINA ALYSSA 31.10.2007
anacami spune:
BB, si Stefania vrea sa se ridice la verticala, mai precis sa o ridicam- ca ea nu are (inca) prea mare succes!daca nu o ridicam, incepe sa planga rau- "eh,eh,eh..."; la un moment dat parca ramane fara aer, suspina de ti se rupe inima!
este extrem de fericita cand se vede sus, imi vine sa si rad cand o vad asa fericita, desi lacrimile i se innoada in barbie (daca sta pe o parte,un ochisor i se umple de lacrimi, parca ar fi un lac). In 10 secunde de la start poti sa ii aduni lacrimi cat cuprinde (oare cand o fi mai mare cum o sa faca ? ne va santaja la greu cu lacrimi de crocodil, ca vad ca le produce f. usor)
Eu o tin alungita pe un brat de al meu, cred ca sta f. bine asa- oricum nu o tin f. mult
Camelia, Sebastian si Stefania
Vasari spune:
Da, aveti dreptate. Jucariile sunt la o lungime de brat de ea. Le pusesem special sa le poata atinge. Ii place mult sa le studieze. Culmea ca nu-mi faceam griji pentru carusel, pe mine ma obsedau jucariile de la scoica. Caruselul e ceva mai inalt, nu ajunge cu manutele la el. BB, si a mea incearca "sa faca abdomene", dar mi se pare cam devreme... Si am observat ca atunci cand sta pe burtica se impinge cateodata destul de tare cu un brat sa se intoarca pe spate.
Cami, si noi o plimbam cumva la vericala, sprijinita cu spatele de noi si cu o mana sub fundulet. Ii place sa exploreze casa si mai ales cand ii prezinta sotul meu carutul si patutul "de ultima generatie", sau cand ii aratam cum facem mancare, ii plac mult culorile diferitelor alimente. Mai e fascinata de oglinda... de fapt e fascinata de tot! si nu se plictiseste niciodata.
Acum sta in patut si vorbeste singura, are o super intonatie. Am stat cu ea si i-a venit cheful de joaca, a cam trecut somnul vad... probabil trebuie sa o intretin in continuare.
Si mie mi se pare ca a cam scazut productia de lapte. Partea ciudata e ca nu papa prea mult seara... dimineata sunt mesele cele mai consistente. Am incercat doua zile sa o pun des la san seara, dar ciugulea cate putin si gata. Poate papa destul si nu-mi dau eu seama? Mai ramane laptic dupa fiecare masa. Si are doar 5,600 kg la 62 cm. Ma gandesc ca daca ar fi ceva in neregula nu ar fi asa vesela, nu? Sau mi-as da eu seama cumva...
Alina si Maria - 3 NOV 2007
Vasari spune:
Cami, Stefaniei ii curg lacrimi? Eu nu am vazut niciuna la noi, doar i se umezesc putin ochii, sau poate si asta mi se pare. Plange, dar fara lacrimi.
Vorbareata mea a adormit subit. :)
Alina si Maria - 3 NOV 2007
Laura10 spune:
ancami - intr-adevar, asa ar trebui sa fiu super odihnita, numai ca el doarme aceste ore cu foarte mare galagie si eu nu pot sa dorm nici macar in sufragerie, iar cand ajung si eu in pat ca aseara, la ora 22,00 cu copil super obosit, nu pot sa adorm. Iar vreo 4-5 ore le doarme la plimbare si apoi in casa sau cu geamul deschis apoi cu temperatura redusa si nu pot sa dorm din cauza frigului si mai e si faza ca, atunci cand intru eu in camera sa ma culc incep icniturile si zgomotele, eu ma enervez, ma duc si plang si gata somnul. mai sunt treburile casnice (spalat, dereticat, facut mancare)
Aseara i-am dat completare formula si la 2 dimineata m-am trezit normal si copilul nu scotea un sunet. m-am dus la el si l-am intors pe partea cealalta, ca asa am citit ca faceti si unele dintre voi. si coilul s-a trezit, a mancat si a vomat peste tot (regurgitat) si dupa regurgitare se trezeste din toropeala. si acum ma rog sa adoarma ca nu vreau sa stric noaptea sa il tin treaz...
cat priveste lapticul vad ca a revenit, ca a papat la san la greu. sper sa-mi si tina asa...
Roxxy80 spune:
Salutare, dragi mamici!
Eu nu am mai intrat de foarte mult timp, insa nu v-am uitat .Matei ma solicita foarte mult. Tot timpul trebuie sa-i schimb locatia (patut, balansoar, pat mare, carut, incapere) si sa-i arat lucruri noi si colorate . Doarme foarte putin ziua, exagerat de putin: doua reprize a cate 30 de minute, cateodata 3 reprize.
Si acum sa ma laud si eu cu el: e innebunit dupa toate jucariile colorate cumparate de mami lui (mai ales niste ursuleti chitaitori), adora caruselul (gesticuleaza mult la el si se agita cand ii dau drumu, zambeste mult sub el), azi de dimineata a inceput sa se intoarca de pe o parte pe alta singur (inainte intorcea capul foarte mult, acum se intoarce cu tot corpul), ieri a avut prima tentativa de a se ridica cand m-a prins de maini (se impingea de spate usor), zambeste foarte mult (insa nu rade cu hohot, adica zgomotos). Eu nu m-am ferit sa-i pun jucarii. Eu nu am scoica, ci un balansoar, unde are atarnate multe, multe jucarii. Mi se pare un copilas precoce pt varsta lui (inca nu are 2 luni implinite). Gata, l-am laudat destul .
Maine mergem la vaccin. Am ceva emotii. va intra sotul meu cu el, ca nu cred ca voi suporta sa-l vad cum urla. Sper din tot sufletul sa nu faca febra dupa. Si mie mi-a spus dr pediatru ca ii vom da preventiv 2 ml de Panadol dupa vaccin. Sunt curioasa cat a mai luat in greutate. prima luna a luat destul de bine (adica un kilogram fata de greutatea cu care a iesit din spital). oricum mananca foarte bine si varsa din ce in ce mai rar (adica o data la 2-3 zile). Ieri nici macar nu a regurgitat (a tinut tot lapticul in burtica ).
Va pup pe toate si voi incerca sa intru mai des!!!
Roxxy si Matei, sufletelul meu drag (29.11.2007)
SUNT CEA MAI FERICITA MAMICA DIN LUMEA ASTA!!!!!
mihuta spune:
Laura, imi pare bine ca ti-ai mai revenit cu lapticul. Stiu cum e cu oboseala, mie toata lumea imi spunea ca am sa ajung asa de obosita ca am sa dorm de cate ori am ocazia, dar nu s-a intamplat. Eu nu pot dormi ziua (pe lumina), in plus cand sunt prea obosita adorm foarte greu, ma doare capul, imi tiuie si parca nu pot sa-mi inchid gandurile in cufar ca sa adorm. Si cand ma trezesc noaptea adorm foarte greu la loc.
Dar eu nu vad de ce trezesti copilul din somn, ca doar se trezeste singur cand ii e foame. La mine oricum chestia cu intorsul nu exista, pentru ca Sophia nu doarme decat pe spate, dar cu capul intr-o parte. Faptul ca geme in somn nu are nici o legatura cu pozitia, este faza de somn activ, care se succede cu cea de somn adanc pana se trezeste.
mami de Sophia
mihuta spune:
bebelusii vostri cum se intorc ? Ca a mea daca o pun pe burta se ridica intr-o mana si cu cealalta vrea sa-si faca avant, dar n-am lasat-o pana acuma sa vad daca se poate intoarce.
mami de Sophia