Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (6)
Raspunsuri - Pagina 14
slimatei spune:
lala, vasari..
voi zice "hop" cand se vor termina toate... inca mai trag acum...durerile inca mai sunt..desi nu asa puternice..dar sunt.... eu totusi sper ca va fi bine..intr-un final..important sa-mi dea DD taria sa le suport pe toate..cand ma gandesc ca sunt atatea rele si mai rele..decat ceea ce trag eu....
azi junioara mea si-a tot facut rezerve de mancare..cred ca are impresia ca o las flamanda si isi face rezerve..imi cere din ora in ora... nu prea vrea sa doarma...desi e obosita... stranu pt. ea..care dormea de spargea... oare simte vreo lipsa de afectiune..desi incerc sa o tin in brate mai tot timpul..dar ea nu o intereseaza asta..ea vrea doar san...doar acolo se simte ea in largul sau... cine stie ce o fi...poate isi schimba si ea ritmul mai ales ca azi face lunitza...cred ca vrea sa sarbatoreasca
Stefania X2 ....principessa si broscutza lu' mami si a lui tati (22.12.07)
Stefania jr.
avem o lunita ...
geo_ionita spune:
Multumesc din suflet ptr raspunsuri LAURA, VALISUNTETI NISTE DRAGUTE!
Am inceput sa ii fac numai 22 -23 de grade in camera si cred ca ii este mai bine, sa vad diseara dupa baita cum revin la temperatura asta. Numai ca am observat ca este cam "fomfaita pe nas" si nu stiu de ce, sper ca nu a racit. Eu o tin ziua imbracata in body si pijamaluta ori in body cu pantaloni si o bluza peste ptr ca body-ul e subtire. Seara incerc sa o bag in sac de dormit dar e cam mare de ea si nu prea sta bine. Pana la ce luna trebuie sa aiba in spate ceva ca sa nu se intoarca pe partea cealalta ptr ca am observat ca pe patul meu cand o pun sa stea, sta, fara nimic in spate si nu se intoarce chiar ii place sa stea pe spate cu mainile ridicate.
Azi a venit socra'mea si apus-o pe burta, a dormit asa cam o ora, cred ca i-a placut, ca eu nu am avut curajul sa o fac pana acum.
A folosit cineva dezinfectantul de la CHICCO? CA EU NU STIU CUM SE FOLOSESTE!
Georgiana
mamica clopotelului Bianca Maria (25.12.2007)
geo_ionita spune:
quote:
Originally posted by nelone77
Salutare mamici,
]
Am 2 rugaminti:
-unde se gasesc produse de la Tiny Love? farmacie,carrefour, real ....unde? Vreau sa iau carusel, imi place f mult, l-am vazut pe net. Leaganul-balansoar ce marca e? unde gasim?
-trebuie sa incep dosarul ptr cei 6 mil+2 mil bebe. Unde gasesc info cu ce imi trebuie ptr dosar?
Va pupam! Numai bine!
Nela & Andrada Catalina (19 dec 2007)
Si eu sunt curioasa sa aflu aceste detalii pe care le cere Nela
Georgiana
mamica clopotelului Bianca Maria (25.12.2007)
Lala_D spune:
geo_ionita intrebi de solutia de sterilizat la rece de la chicco ?
Eu o folosesc din prima zi . Pun intr-un vas 2 litri de apa rece , o doza de solutie ( masura 2, adica aproape plin capacul -doza, ai gradatie pe el ) si o schimb dupa 24 de ore. Pun in solutie biberoane, tetine, suzeta, lingurita si apoi dupa o ora scot ce necesit la masa urmatoare ( preventiv ca eu alaptez si folosesc bibe pt completare cand e cazul )la uscat pe un servet de hartie curat de bucatarie. Daca nu le folosesc am o cutie curata ce se inchide ermetic in care le pun. In cutia in care am solutia preparata am si o sita ce impiedica obiectele sa iasa la suprafata din lichid.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
Lala_D spune:
Eu il mai culc pe burta cand e supravegheat si in mod constant doarme pe o parte sau alta , uneori pe spate.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Poze
Lala_D spune:
Pentru alocatie (200 RON / luna pana la varsta de 2 ani )
- dosar cu sina
- cerere tip
- carte identitate mama ( original si copie )
- certificat nastere copil ( original si copie )
- certificat casatorie ( copie )
Trusou 150 RON
- dosar cu sina
- cerere tip
- declaratie pe proprie raspundere privind nesolicitarea anterioara a cv trusoului ( formular tip )
- carte identitate tata ( copie )
Prima de nastere - 204 RON
- dosar cu sina
- declaratie pe proprie raspundere privind rangul copilului ( formular tipizat )
- carte identitate tata ( copie )
- livret familie actualizat ( original si copie )
- negatie data de unitatea unde s-a declarat copilul , ca nu s-a solicitat anterior prima de nastere.
Pentru inregistrarea copilului in Livretul de Familie :
- copie dupa livret ( si originalul sa-l aveti la voi )
Indemnizatia pentru cresterea copilului
indemnizatie de 600 lei/luna
stimulent de 100 lei /luna
alocatie de stat de 200 lei/luna (copii pina la 2 ani).
De primele doua indemnizatii poate beneficia oricare dintre parintii copilului, persoana care a adoptat sau are copilul in plasament precum si tutorele.
Beneficiaza de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului:
persoanele care au lucrat cu contract de munca in strainatate si pot dovedi acest lucru
cei care au statut de avocat
cei care au beneficiat de concediu fara plata pentru a participa la cursuri de formare profesionala
cei care se afla in perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului universitar, care au dat licenta sau examenul de diploma si urmeaza sa se angajeze sau sa intre in somaj
persoanele care au beneficiat de pensii de invaliditate
cei care nu au cerut indemnizatie.
Conditii suplimentare de primire a indemnizatiei
Pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului, trebuie ca in ultimele 12 luni sa fi cotizat la asigurarile sociale. In ultimele 12 luni se pot include urmatoarele perioade:
ti-ai insotit sotul/sotia in misiune permanenta diplomatica in strainatate
ai beneficiat de ajutor de somaj
ai avut concedii si indemnizatii de asigurari sociale si de sanatate
ai realizat, in sistemul public de pensii - un stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala.
Dupa lege, asiguratii au dreptul la:
concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului pina la doi ani (sau trei ani in cazul unui copil cu handicap)
concediu si indemnizatie pentru ingrijirea copilului bolnav de pana la 7 ani, iar cel cu handicap pina la 18 ani.
Se suspenda plata indemnizatiei in cazul in care:
copilul a depasit doi ani (sau trei ani in cazul unui copil cu handicap)
beneficiarul este decazut din drepturile parintesti sau este indepartat de la exercitarea tutelei
beneficiarul executa o pedeapsa cu privare de libertate sau se afla in arest preventiv pe o perioada mai mare de 30 de zile.
copilul este abandonat sau este internat intr-o institutie de ocrotire.
Acte necesare:
actul de identitate si, dupa caz, livretul de familie
certificatul de nastere al copilului
certificatul de handicap al copilului (daca este cazul)
declaratie pe propria raspundere ca cel care cere indemnizatia nu beneficiaza - in acelasi timp - de indemnizatia de maternitate
declaratie ca celalalt parinte nu primeste aceasta indemnizatie
declaratia celui care cere indemnizatia ca se ocupa de ingrojirea si cresterea copilului si ca acesta nu este increditat spre ingrijirea altei persoane sau ca nu este dat in plasament.
dovada celui care care indemnizatia ca este in concediu pentru cresterea copilului
dovada eliberata de autoritati ori de angajator ca persoana care cere indemnizatia a platit contributiile sociale in ultimele 12 luni anterioare nasterii
Actele se depun la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a sectorului de domiciliu.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Poze
dany26 spune:
quote:
Originally posted by Lala_D
geo_ionita intrebi de solutia de sterilizat la rece de la chicco ?
Eu o folosesc din prima zi . Pun intr-un vas 2 litri de apa rece , o doza de solutie ( masura 2, adica aproape plin capacul -doza, ai gradatie pe el ) si o schimb dupa 24 de ore. Pun in solutie biberoane, tetine, suzeta, lingurita si apoi dupa o ora scot ce necesit la masa urmatoare ( preventiv ca eu alaptez si folosesc bibe pt completare cand e cazul )la uscat pe un servet de hartie curat de bucatarie. Daca nu le folosesc am o cutie curata ce se inchide ermetic in care le pun. In cutia in care am solutia preparata am si o sita ce impiedica obiectele sa iasa la suprafata din lichid.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Poze
ahaaaa....deci pot pune in aceeasi solutie biberoanele timp de 24 ore....nu stiameu aruncam dupa 30 min....
cum zicea si gabitz ne-am intalnit azi in parculetz numai ca eu cred ca am fost cam stresanta pt ca eram tare necajita ca nasu ne-a luat carutz sambata dar e f greu si nu il pot scoate singura afara....si in plus avem si un lift ciudat de nu incape in el decat strans...
iar baiatul meu si fetitza ei....au dormit duside radeam de el acasa ca eu il duc la fete si el doarme
COMOARA NOASTRA ANDREI!!!
14 Noiembrie 2007
gabitz78 spune:
dany - hihihi...las ca mai cresc ei...si o sa ne rugam de ei sa doarma!
http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/
dany26 spune:
quote:
Originally posted by gabitz78
dany - hihihi...las ca mai cresc ei...si o sa ne rugam de ei sa doarma!
gabi, mamica de stefan(13.07.2003) si eliza(28.10.2007)http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/
corect!
14 Noiembrie 2007
Lala_D spune:
quote:
Originally posted by dany26
ahaaaa....deci pot pune in aceeasi solutie biberoanele timp de 24 ore....nu stiameu aruncam dupa 30 min....
cum zicea si gabitz ne-am intalnit azi in parculetz numai ca eu cred ca am fost cam stresanta pt ca eram tare necajita ca nasu ne-a luat carutz sambata dar e f greu si nu il pot scoate singura afara....si in plus avem si un lift ciudat de nu incape in el decat strans...
iar baiatul meu si fetitza ei....au dormit duside radeam de el acasa ca eu il duc la fete si el doarme
14 Noiembrie 2007
Unde ati fost? Eu m-am plimbat o ora jumate in IOR nou .
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Poze