Parinti AP
Raspunsuri - Pagina 5
cllaudia spune:
Mai fetelor, scuze daca cumva prin mesajul meu v-ati simtit jignite. Dar o sa incerc sa va explic cum pot de ce am reactionat asa la mesajul dianocitei. Inainte de sarbatori a fost adus la noi la centrul de reintegrare sociala pt minori , un baiat de numai 12 ani care de repetate ori isi batea mama.La intrebarea noastra de ce l-a lasat de la inceput sa dea in ea, mama a raspuns sec." pai cand era mai mic imi dadea doar 1-2 palme, l-am lasat sa dea, ca doar nu o sa ma omoare" Acum baiatul este teroarea centrului, tranteste tot ce ii sta in cale iar atunci cand supraveghetorii nu ii dau drumul afara in miez de noapte, cand cere tigari si nu i se da... etc. mereu le da acestora replici de genul:" mama intotdeauna a facut ce am vrut, si daca nu vroia in dadeam un sut in fund ca sa ma stie de frica" Credeti-ma, scuza parintilor cand vad ca si-au scapat copiii de sub control este mereu aceasi " am vrut sa ii aratam ca il iubim si l-am lasat sa faca ce simte, si ce crede ca este mai bine pentru el, credeam ca o sa ne urasca daca nu il lasam sa faca asta." Inca o data va rog sa ma scuzati daca v-am suparat pe unele dintre voi, dar citind mesajul dianocitei am simtit ca gandeste ca acesti parinti care au copiii aici.Probabil am reactionat prea repede la mesajul ei,stiu, nu poti judeca un om numai dupa cateva cuvinte .Scuze!
herra spune:
am uitat sa precizez ca baiatul meu are 3 ani si aproape 4 luni.
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
Alexa Ioana spune:
quote:
Originally posted by herra
buna,
intru si eu in club!
e o placere sa va cunosc si sa va citesc; sper sa raman un parinte AP, sa-mi tratez copilul cu respect si sa-i castig increderea.
exact despre asta'i vorba ! si din pacate ideea de a'ti respecta copilul nu e suficient de raspandita la noi...
si exista o diferenta foarte mare intre a'ti respecta copilul si a tine cont de parerile lui (ceea ce in fond implica si sa'l inveti sa aiba o parere) si a'l lasa sa faca ce vrea ...
de fapt, noi avem o regula de baza: poate sa faca ce vrea cata vreme nu'si face rau ei sau nu face rau celor din jur...
chiar am incredere in ea si o respect, si ii respect optiunile... normal, totul raportat la 2 ani si 5 luni...
doamne fetelor ce bine imi pare ca v'am intalnit !!! ca si eu m'am saturat de texte de genul "ce tot vorbesti cu ea, ca e mica si nu pricepe !", sau "esti culmea ! de ce o intrebi pe ea ce vrea sa manance ?" sau "de ce o tii in brate? o sa se obisnuiasca asa !" (oare de ce o tin in brate ??? pai ce altceva pot sa fac cand vine la mine, se agata de pantalonii mei, imi zambeste si zice "mami ! batze ! uog !") ...
dianocica spune:
claudia e ok. mi am dat seama dupa aia ca nu era clar pt toata lumea despre ce vb. oricum nu ne pupam noi la idei dar bine macar ca ne-am inteles
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
Alexa Ioana spune:
cum era vorba aia... "what we have here is failure to communicate"...
cred ca au inceput sa se compare mere cu pere... si cam da cu virgula...
cllaudia, ar fi si culmea sa o compari pe diana cu mama unui copil dintr'un centru de plasament ... (am si eu niscaiva experienta cu asemenea persoane... si stiu ce vorbesc)
si repet, AP nu inseamna sa lasi copilul sa faca ce vrea si ce il face fericit in sensul "vreau sa sparg geamul de la dormitor cu PDA'ul mamei", iar tu sa te uiti cu admiratie si sa zici "asa, dragul mamei... exprima'ti personalitatea !!!"...
dianocica spune:
apropo de vb cu ei. in casa mai e cum mai e dar afara...efectiv imi oboseste gura, cand ajung in casa nu vreau decat sa tac . trebuie sa ii vb non stop, asta vrea el. sa ii spun despre orice vede: masini-roti, faruri, incuietori, oglinz, stergatoare, jante, vintil..., garduri, flori, pomi, animale, pasarele...in secunda in care ma opresc din vorbit..incepe...i, i, a, i, iiiiii...si nu tace pana nu i explic tot si eu, evident, mor de dragul lui...
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
iula78 spune:
"de fapt, noi avem o regula de baza: poate sa faca ce vrea cata vreme nu'si face rau ei sau nu face rau celor din jur..."
Asta e principiul de baza al drepturilor si obligatiilor omului.
Mie imi place f mult sa fac baie cu el si, se pare, lui si mai mult. Ne balacim, ne jucam cu furtunul, facem sarituri de la "inaltime", topaim, inca nu ne scufundam si nu inotam. Asa ca baia noastra dureaza de regula ceva mai mult.
Bb meu face peste o sapt 9 luni.
khrisu spune:
quote:
sa va zic cum am aflat eu de AP, sau cum am aflat ca nu-s nebuna acum ceva timp frecam menta pe dc , citeam la cei mai iubiti membri. si dau de o tipa care vb de una, gazella , si cum a plecat de pe dc ca au fost prea multi care n au inteles-o . si dau si peste un link. ei...atunci totul a capatat sens pt mine. subiectul era cel pe care il am si acum la semnatura, o poveste minunata. efectiv am sorbit postarile voastre, stiti voi care. a fost un moment in care mi-am recapatat increderea in mine, curajul sa imi ascult instinctul. asa ca lordra, gazella va multumsc
oaaau!! Cam la fel am patit-o si eu doar ca pe un alt forum am gasit-o pe gazzella Am listat un biblioraft de materiale..mai greu cu tradusul
Zilele trecute vorbeam cu o amica (inca n-are bebe dar are frati mai mici) si imi spunea cam cum vede ea tinutul asta in brate al copiilor.
"Ca si cum intr-o zi prietenul meu mi-ar spune "ia mai du-te la tine-n camera.. ce atata vrei tzinuta in brate si pupata..vezi ca asta-i un obicei prost ..si daca te apuca plansul ca vrei in bratze nu uita ca eu te iubesc "
e buna comparatia, nu??
Ca si adult vreau tzinuta in brate, iubita, sa dorm in acelasi pat cu sotul , ce sa mai spun de astia micii..pe ei de ce sa nu-i credem???
cylyche spune:
Hop si eu!!!
Vreau sa va spun ca mama mea a murit aproape de 2 ani.Citind postarile voastre mi-am adus aminte de ea.Desi avea pe cap un barbat betiv ,3 schimburi si 2 copii de crescut ,a incercat sa comunice cat mai mult cu noi.Sa ne fie alaturi ,sa ne dea un sfat.
Eu nu vreau sa fiu ca si ea , vreau sa fiu mai buna decat ea ,indiferent de crize pe strada , de mofturi,de ce zic altii.Si stiu cum nu vreau sa fiu:o indiferenta , egoista care nu stie numai sa strea cu tigara in gura(nu am nimic cu fumatoarele) ,dar ii este greu sa-i zambeasca unui copil,nu vreau sa fiu una care urla ,loveste,jigneste,injoseste.Am mai vazut eu faza ca urla la copil ii da una peste fata .copilul plange iar ea il ia repede in brate.Dupa parerea mea nu asa se educa un copil.
AM un copil pe care il iubesc mai presus de tot.Ma gandesc si voi la fel.
ilenutza spune:
ma primiti si pe mine in club??dupa o noapte in care andrei s-a trezit din ora in ora urland...eu simtind ca raman fara maini din cauza leganatului...cred ca de la ap mi se trage..
Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)