Parinti AP

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

amethist

in principiu a explicat dandusa ce inteleg si eu prin sa manance ce vrea . partea cu cand vrea e alta poveste. eu incerc ca toate lucruile sa se intample din voia lui, la momentul ales de el. asta nu inseamna ca nu incerc sa il ajut, sa il directionez. la orele cand stiu ca i s-ar face foame, incep eu sa pun masa, pt mine, daca vrea el ii dau si lui, apoi cere singur sa mancam impreuna. in final tot ce ii ofer eu mananca in mjoritatea cazurilor, dar fara sa simta ca il oblig, sa fie oarecum la initiativa lui, sa aiba posibilitatea sa decida (sau macar impresia [, sa aleaga dintr-o gama restransa. la fel cu jocurile..eu ii pun la dispozitie niste variante, chestii uitate strategic sau lasate la indemana lui, dar el poate alege ceva din ce ii ofer eu, sau poate alege borcanele din bucatarie...eu nu ii pot spune sa nu se joace cu ele doar pt ca sunt borcane si se pot sparge. atat timp cat ii ofera acelasi tip de joc ca si cuburile de constructie mi se pare o prostie sa nu il las sa se joace cu ele. da, nu o sa iau ochii de pe el, dar asta e altceva...

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

miki

dar nu iti place? sa doarma cu voi? sail simti langa tine toata noaptea? nu crezi ca va veni o vreme in care vei tanji dupa momentele astea? cand se vor face mari toti 3 si nu va mai sta nici unul la pupat? cand le va fi rusine sa ii pupi ? oare atunci nu vei plange dupa momentele astea?

eu la asta visez. sa ma trezesc dimineata si sa vina toti cei 3 copii (2 inca in plan ) la noi in pat si sa ne trezeasca..sa se cuibareasca langa noi..sa ne inghesuie.. doamne..de-abia astept

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

salutare, fete si pui
trec doar in fuga, pentru ca sunt cam obosita si suparata, nu stiu cum s-a intamplat, dar Bia a facut o intindere la genunchi ieri dupa-masa si a durut-o destul de rau ieri, toata noaptea s-a trezit plangand cand isi schimba pozitia si am stat sa o pazesc si sa ii tin piciorusul indoit si pe perne...Azi vad ca e mai bine- a tras si o fuga buna- insa sunt cu ochii pe ea...

iar s-au ingrosat randurile, vad, ceea ce ma bucura
Diana, multumesc dar am cartea -plus multe altele f bune- de la FeliciaPup Ianca frumoasa si sperrrr sa ne revenim toti ranitii...
Felicia, da, acolo citisem -m-am cam ramolit, totusi- multumesc mult pentru mesaj, ai spus niste lucruri pe care jumatate le stiam, jumatatea imi era teama sa le recunosc; ceea ce e mai trist e ca maica-mea imi creeaza o stare aiurea de enervare, de am ajuns sa ma cert si cu husbandul mai mereu cand e ea aici; insa ieri -cred ca a citit si el materialele de la tine- cand eram deja un car de nervi, Bia abia adormise un pic dupa-masa, m-a luat deoparte si m-a rugat sa ma gandesc la ce se intampla si daca am intr-adevar vreun motiv de nervimi-a trecut.
Sarcina usoara in continuare si sper sa am mai mult timp de citit/scris aici, numai sa isi revina Veselia 100%

hugs tuturos si alles gut

P.S. vis-a-vis de problema cu mancarea; si noi procedam aprox ca Dianocica si pana acum e ok; am sa dezvolt un pic subiectul cand am timp, pentru ca am citit niste chestii tare interesante pe linkurile date de Inaioana si pe altele similare

Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi

The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

quote:
In AP asta nu exista reguli?deci nu trebuie impuse reguli copiilor,trebuie lasati sa faca ce vor ei?

Gina, nu a zis nimeni ca AP inseamna "fara reguli". Din contra, cred ca toate mamele de aici sunt convinse si constiente ca educatia inseamna si regului, dar...diferenta consta in felul in care abordezi copilul atunci cand vrei sau trebuie sa faca ceva. Una e sa il iei pe sus din parc, ignorand urletele lui, si spunandu-i ca "daca nu tace, si-o ia" (daaaa, am auzit asta de zeci de ori in parc) si alta e sa negociezi cu cel mic, sa stabilesti impreuna un dead-line si sa tratezi copilul cu respect, intelegere si blandete.

Cred ca asta e problema celor "contra", inteleg gresit AP. Nimeni nu spune ca un copil nu trebuie sa aiba limite sau reguli, din cotra. Cred ca AP nici nu functioneaza daca aceste lucrui nu exista. Parintii care inteleg gresit AP au tendinta sa lase copilul de capul lui si sa cedeze in fata protestelor acestiua. Nu cred ca asta are vreo legatura cu AP. Din contra, a fi un parinte AP inseamna, din punctul meu de vedere, mult mai multa energie consumata, mai multa munca, pentru ca asta e calea "mai lunga", nu scurtatura in educatia unui copil. E mult mai obsitor pentru un parinte sa negocieze si sa abordeze metode pacifiste si pozitive, decat sa i-o taie scurt copilului "pentru ca asa zic eu si gata". Eu asa cred.

Mai e si problema pedepselor. Am mai scris undeva, nu am timp acum sa dezvolt, insa exista "pedepse" pozitive, constructive (cele prin care copilul suporta consecintele faptelor sale) si pedepse negative umilitoare, car fac DOAR RAU (cele de genul "stat la colt", "stat in genunchi, cu fata la perete", etc.). Un copil umilit este un copil care nu intelege de ce e pedespit, intelege doar ca mama e rea.

Edit. Bineinteles ca pana la doi ani nu se pune pb. asa. La un bebelus, lucurile stau cu totul si cu totul altfel. Eu scriu acum gandindu-ma la un bebe mai mare, al meu are trei ani si jumatate.

Inca ceva. Secretul AP-ul este ca este personalizat, adica nu exista reguli universal valabile. Fiecare copil e unic, de aia e absurd sa aplici orbeste regulile din carti si metodele-reteta stabilite de doctori, psihologi, etc. Parintii AP sunt cei care vor avea o problema uriasa cu sistemul educational din Romania, sistem care tinde sa modeleze copilul pentru a incapea intr-o matrita prestabilita, in loc sa-l lase sa se dezvolte si sa evolueze in functie de inclinatiile, temeperamentul si aptitudinile lui. Sistemul romanesc de educatie imbraca toti copiii in aceeasi "uniforma", desi ei sunt unii mai mititei, altii mai grasuti si mai inalti...intelegeti voi ce vreau sa zic.

Revin.

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GGina spune:

Diana,chiar vroiam sa "aud" un rsapuns ca al tau.Merci.

Am sters celalat mesaj ca sa nu se supere cineva ,desi nu asta a fost intentia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Multumesc pentru raspunsurile in legatura cu mancarea. Asa gandeam si eu

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

Buna fetelor.

Sunt fericita - ideea cu paupsa ''Oti bebe''a functionat, multzam mult!O cara acum peste tot cu ea si ii explica intr-una ce face!

Nici eu nu cred ca AP inseamna ''fara reguli'', ceea ce ar duce la o anarhie pe cinste! Regulile se adapteza fiecarui copil, eu asa vad.

: Otilia(02.08.2002) si Irina(10.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

sirod,

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica

"outside of a dog, a book is a man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

quote:
Originally posted by sirod

Buna fetelor.

Sunt fericita - ideea cu paupsa ''Oti bebe''a functionat, multzam mult!O cara acum peste tot cu ea si ii explica intr-una ce face!

EU cu doua minuni: Otilia(02.08.2002) si Irina(10.05.2005)

Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis

www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

mcrmiki, cred ca atunci cand va creste si alexandru lucrurile se vor rezolva de la sine. din pacate nu stiu sa-ti dau solutii pt moment... am intrat doar sa-ti ofer o in semn de admiratie . si sa vad ce ma asteapta si pe mine, ca bb3 va fi tot baiat (atunci cand da DD sa-l facem :) )

a_deju, vii cu o idee si pt mcrmiki?

desi am doar 2 baieti si noi avem probleme organizatorice, si eram chiar curioasa daca ii ofera cineva solutii in spiritul AP...

Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis

www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia

Mergi la inceput