Supe & ciorbe
Raspunsuri - Pagina 2
Marianar spune:
initial postat de tumpi
CIORBA DE VACUTA
Florina, eu folosesc oala sub presiune si nu arunc prima apa si nici nu folosesc os.Inaine cand nu aveam oala minune aruncam si eu prima apa, dar acum nu mai e nevoie.Daca vrei sa iei un rasol sau piept cu os, e ok, dar poti folosi si carne fara os mai slaba, eu una asa o fac , fiinca noua nu ne plac mancarurile grase.
Ioana
osna spune:
gabrielaG
supa crema de legume
Deci se fierb intai radacinoasele: morcov, ceapa, cartofi, gulii, eu stiu, ce mai gasiti voi pe acolo, apoi un ardei sau mai multi(depinde de capacitatea oalei), zarzavat(loboda, marar, patrunjel) si dovlecel(se pune mai tarziu, ca fierbe f. repede). Se adauga si niste rosii taiate si cand sunt toate fierte, se scot si se paseaza(ideal ar fi sa aveti un separator care sa separe cojile de rosii, dar eu le-am dat prin masina de carne sau chiar printr-o sita deasa merge) si a iesit excelent. Dupa ce le-am pasat, am pus iar la foc, in zeama lor si am adaugat bulion, sare si putin piper dupa gust.Dupa ce stingeti focul, adaugati frunzele de marar si patrunjel tocate fin; dau un gust deosebit.
In perioada de vara,mai prin august, cand rosiile sunt ieftine, in loc de bulion puneti suc de rosii proaspete.
osna spune:
petra:
un fel de ciorba cu carne de pui.
Fierb carnea cu legumele, strecor supa, desfac carnea suvite. Intr-un castron, pun cateva linguri de faina(3-4 depinde si de cantitatea de ciorba care o fac) 2 oua si cam 400 gr. smantana. Amestec totul bine de tot, si apoi subtiez cu supa racita un pic sa nu se opareasca ouale, dupa care amestec cu toata supa. Pun la fiert, dar tot mestec in oala sa nu se prinda . La usturoi, am un mic secret, si anume. Nu pun usturoiul in ciorba la fiert. Cum fac: tai usturoiul destul de marunt(nu pisat) il pun intr-un tifon legat bine si ii dau drumul in ciorba, capatul tifonului legandul de manerul oalei. in acest fel se da gust ciorbei de usturoi, dar acesta nu ramane acolo,pentru ca daca mai pastrati ciorba o zi are un alt gust, si usturoiul se poate inverzi-innegrii in ciorba. Asa il scot cand ciorba a fiert. Daca se mai doreste usturoi se poate pune cand este servita ciorba!
Asa, adaug si carnea suvite , las sa fiarba ciorbita, amestecand regulat, pana se ingroasa putin, si a dat cateva clocote bune. Cand clocoteste , eu mai pun 1-2 bucatele de branza topita, si mai dau un clocot. La servire se mai adauga cateva fire de partrunjel verde tocat si cateva picaturi de otet sau lamaie. Iese o supa crema de pui , delicioasa, cu care eu imi mai rasfat din cand in cand musafirii invitati la masa de pranz, spre bucuria lor, dar o fac si asa destul de des, pentru ca sotul meu ar manca numai ciorba de asta
osna spune:
Supa de gulii cu marar
1 1/2 l apa, 6 buc. gulii mici, 2 lingurite unt, o lingurita faina, 1 pahar smintina, sare, 1 1/2 lingurita marar tocat, orez sau crutoane
Mod de preparare
Guliile curatate si spalate, se taie felii foarte subtiri, se fierb in apa pina se inmoaie si se trec prin sita, subtiind cu zeama in care au fiert. Se pune supa din nou la foc impreuna cu o mana de orez si cind incepe sa fiarba, se adauga untul si smintina in care s-a amestecat o lingurita de faina. Dupa ce mai da 2-3 clocote se potriveste de sare si se presara mararul tocat.
Se serveste cu crutoane.
se poate face si cu carne taiata cuburi mai mici care se adauga odata cu orezul.
Marianar spune:
initial postat de Cosmina
CIORBA DE LEGUME
Nu stiu reteta de supa, iti dau totusi o reteta de ciorbita.
1 kg hribi taiati fasiute subtiri si nu ff mari
2-3 Morcovi taiati feliute
putina telina taiata cubulete mici
niste sfecla, cata crezi (eu pun din borcan, murata) taiata cubulete mici
2 cepe taiate marunt
cativa catei usturoi pisati
2 cuburi concentrat de supa
1 ou
leustean verde, frunza
sare, vegeta
Se calesc ceapa,morcovii, telina cu putin ulei. Apoi se adauga apa, hribii, sfecla, cuburile concentrat, si se lasa la fiert. Cand e fiarta se pune leustean tocat, usturoi pisat, sare si vegeta dupa gust. Se drege cu un ou.
Mie-mi place la nebunie. Sper sa va placa, si tie si sotului.
Pofta buna.
Cosmina
Marianar spune:
initial postat de cat
SUPA DE CIUPERCI
2 l apa
1 morcov, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel
300-400g ciuperci
1 lingura unt
1 lingura faina
sare,piper
smantana (eu folosesc lichida)
Ciupercile se curata, se spala si se taie feliute, apoi ca sa ramana albe se pun intr-un castron cu apa si putin otet. Separat se fierbe
zarzavatul de supa. Ciupercile se scurg bine si se inabusa in unt, adaugand sare si piper. Separat se prajeste usor o lingura de faina cu 1/2 lingura de unt si se stinge cu smantana si zeama din supa. Adaugi toate in supa si mai lasi sa fiarba. Daca vrei poti drege supa si cu un galbenus. La sfarsit se adauga patrunjel taiat marunt.
Pofta buna!
Catrinel
osna spune:
initial posta de cosmina
reteta de ciorbita cu hribi
1 kg hribi taiati fasiute subtiri si nu ff mari
2-3 Morcovi taiati feliute
putina telina taiata cubulete mici
niste sfecla, cata crezi (eu pun din borcan, murata) taiata cubulete mici
2 cepe taiate marunt
cativa catei usturoi pisati
2 cuburi concentrat de supa
1 ouleustean verde, frunza
sare, vegeta
Se calesc ceapa,morcovii, telina cu putin ulei. Apoi se adauga apa, hribii, sfecla, cuburile concentrat, si se lasa la fiert. Cand e fiarta se pune leustean tocat, usturoi pisat, sare si vegeta dupa gust. Se drege cu un ou.
Marianar spune:
initial postat de angelina
SUPA CREMA DE CEAPA
Ingrediente:
-4 cepe mari
-1,5 triunghi de branza topita
-piper cayenne(Cayennepfeffer)
-0,75l lapte sau smantana
-unt
-vegeta
Mod De Preparare:
-cepele se decojesc,se taie cubulete si se pun la calit in unt pana ce devin aurii.
-se sting cu laptele sau smantana, se lasa sa fiarba, apoi se introduce branza topita.
-se condimenteaza cu piper cayenne si vegeta dupa gust.
Pofta Buna!
PS:pentru 2 portii mari
angie
Marianar spune:
initial postat de angelina
Zwiebelsuppe-Supa De Ceapa
Ingrediente:
-5 cepe mijlocii
-2 catei de usturoi
-1l de supa de legume(aceasta supa se prepara cu cubulete pt supa si se drege cu galbenus de ou)
-150g branza Gouda
-40g branza rasa(in functie de preferinte,poate fi Gouda sau Schärdinger...mie astea imi plac cel mai mult ca sunt fine si nu miros)
-4 felii de paine(de toast) prajita
-patrunjel
-cimbru
-busuioc
-sare
-piper
Mod De Preparare:
-se incalzeste cuptorul la 220°
-cepele se injumatatesc si apoi se taie in foite subtiri care se calesc mai apoi in unt la foc potrivit, apoi se adauga usturoiul maruntit
-se adauga cimbrul si busuiocul si se calesc un piculet, apoi se sting cu litrul de supa de legume, se lasa sa dea in clocot, apoi se lasa sa fiarba la foc mic 10 minute.
-feliile de paine prajita se pun in 4 castronele (rezistente la cuptor) si se presoara cu branza Gouda.
-supa se condimenteaza dupa gust, apoi se toarna in fiecare castronel, peste fiecare felie de toast, in mod egal.
-se orneaza cu putin patrunjel si branzica rasa
-se dau castronelele la cuptor timp de 10 minute.
Pofta Buna!
angie
osna spune:
nu ma pot abtine sa nu scriu ca supa-crema de ceapa postata de ange e delicioasa.azi cred ca mai fac o portie.
mai scrie retete delicioase !
svetlana