Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (57)
Raspunsuri - Pagina 12
Annisia spune:
Carpatina, habar nu am de ce ii dau ceai?!?!?! Ca asa mi-a spus pediatra???
Chestia este ca ii place foarte mult. NU ii dau decat un pliculet de baby drink pe zi (50 ml lichid), in care pun o jumatate de fiola de calciu... Si asta numai 20 de zile pe luna, din doua in doua luni (2,4,6..). Desi, la doua luni l-am sarit de la portie, pentru ca a uitat madama sa-mi spuna... In concluzione, este prima data cand ii dau. Am mai avut o tentativa pe la o luna, dar l-a refuzat dupa cateva incercari (ii dadeam baby tea, indulcit). Vad ca baby drink-ul asta ii place, asa ca il las sa main traga si el nitelus la masea...
Micul Yannis creste mare
Roxana_G spune:
Azi e ziua mea de leneveala cica. Am dormit pana la 11 jumate si l-am lasat pe Andrei sa se amuze singur in patut. A primit azi 30 ml zeama chioara. A papat cu mai putine pierderi, desi e greu cu zeama, nu merge tehnica Annisiei sa ii pun pe cerul gurii pentru ca este lichid. Oricum a papat bine, desi greu, primele lingurite cu strambaturi, desi era aceeasi supa de ieri congelata intre timp. Pana la urma a mancat. Si a ras si 180 ml lapte dupa.
Am si eu o mare nelamurire insa. La borcanele Hipp de 4 luni si pentru copii cu tendinte alergice, se regaseste o combinatie care contine cartof. Or Alexandrei nu i-am pasat cartof pana la 6 luni si stiam ca nu se da pana atunci. Ca atare nu prea stiu ce sa fac...in afara de piure de morcov, ce borcan ii mai pot da? Cele cu legume combinate sunt si mai si, au conopida si mazare pe care pediatra nu ni le daduse pana la 10 luni. Chiar sunt bulversata. Iar morcov nu e bine sa ii dau prea mult, la Alex care prefera morcov si in suc si in piure i se colorasera tegumenele si a trebuit sa il reducem. Va rog ajutati-ma cu o parere sau o experienta. Sa stiu ce cumpar.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Annisia spune:
Ramonaiani, multam de pont! Am incercat alta varianta. Sper sa fie amuzanta pentru toata lumea...
Nu prea am gasit eu prea multe pictures, dar m-am descurcat cu ce am avut...
Micul Yannis creste mare
Annisia spune:
quote:
Originally posted by cristina85ss
Multumesc fetelor ptr urariile de bine.Am si eu o problema cu fetita mea,la 4 luni cantareste doar 6 kg,a luatin 6 saptamani doar 600 gr.e mult sau putin? Medicul a spus sa incep sa-i dau lapte praf ptr ca eu o alimentez in totalitate la san,oare fac bine sa-i dau sau gresesc? Voi ce spuneti?
Cristina + GIULIA 21.09.2007
Cristina, eu am avut problema asta cu Yannis cand avea doua saptamani. Cand l-a vazut doctorita de l-a spital, m-a trecut urgent si pe lapte praf... Cred ca alegerea este a ta. Laptele praf ingrasa copilul foarte mult, dar mie mi se pare ceva artificial... Al meu zici ca e umflat cu pompa...
Orisicum, rau nu ii faci...
Micul Yannis creste mare
Annisia spune:
Roxana, si eu i-am luat o gramada de borcanase cu piureu de legume. Toate au cartof in ele. Yannis le-a acceptat usor. Nu i-a placut amestecul ala de la Hipp care contine si conopida (e amar)... Dar de cartof nu s-a plans "pitziponea" (asta este alintul lui tati, eu am ramas la stadiul de "burtoase").
Si "cheliuta reflector"... tot lui Yannis, eu nu inca...
Micul Yannis creste mare
Roxana_G spune:
Bee, multa sanatate puilor. Ce antibiotic i-ai dat Anei? Dupa 2 zile de aerosoli macar ar trebui sa vezi o imbunatatire la ea. Sa stii ca si Alexandrei i-am facut teste de alergii cand se imbolnavea f des, adica pe la 2 ani, in primul an de gradi. Insa era doar imunitatea distrusa avand in vedere ca lua virus dupa virus de la gradi si nu se reffacea complet pana o duceam eu. Nu e neaparat ca Razvan sa fie la fel ca ea, uite Andrei a facut o forma mai usoara ca ea la viroza aia cu muci. Chiar tu ai zis ca bebelusii scapa mai usor, sau incurc eu borcanele?
Carpatina, la noi nu gasim din astia. O sa vad de ULker Hero din aia de scrie 6 luni pe ei. Eram curioasa ce scrie pe cutiile voastre de care zici. Daca sunte fara gluten de ce se dau de la 6 luni? Asta e din categoria intrebarii mele cu borcanelele mai devreme. Nu mai pricep nimic. Ce imi place cand citesc la semnatura ta ziua de nastere a Ioanei...oare de ce...
Annisia, ceara aia galbena nu cred ca se face de la apa, e protectia normala a urechii. M-am uitat si eu in urechile omului si nu are nimic. Eu ii stergeam doar pavilionul urechii si cu prosopul, nu cu betigas. Ia sa intreb pediatra.
Andries, iti inteleg perfect decizia privind scaunul, din toate punctele de vedere. Cat despre furtunele alea, ma tem sa nu il ranesc. La Alex am fost o data la clinica sa o aspire si ea se zbatea, asistenta aia nu era prea priceputa, si i-a curs sange din nas vreo cateva zile dupa aceea.
Rox ,
Poze
Annisia spune:
Voi va gadilati bebicii? Al meu rade pe infundate... Si daca ii fac masaj la picioruse, la talpi sau la pulpanase... E asa haiossss!!!!
Micul Yannis creste mare
Roxana_G spune:
Legat de ceai, mie nici la Alex nu mi-a recomandat alt lichid in afara de laptic, chiar daca era formula. Ei oricum nu ii placea ceaiul, iar indulcit ii taia si mai mult pofta de mancare pe care nu o avea. Singura recomandare de lichid a fost suc de fructe dupa masa de pranz, pe la 5 luni, si pe timpul verii apa. Ma rog, era mai mare atunci, de cand cu diversificarea posibil sa necesite lichide daca mancarea e solida, insa pana atunci pediatra zicea ca nu au nevoie de altceva. Vad ca si pediatra lui Andrei are aceeasi parere.
Cristina si bebelusilor sarbatoriti azi
Tzuc, eu numai la ortoped ma pricep, ti-l recomand pe Mihai Jianu de la Grigore Alexandrescu. De ce vrei sa ii faci atatea analize?
Annisia, eu sunt cacacioasa rau cu mancarea asta. Stii ca neg diagnosticul ala de atopie dar undeva in sufletul meu tot ma tem. Nu imi fac griji ca nu va manca, dar daca pateste ceva? Legat de lapte praf, schiloada mea tot cu el a crescut, acelasi lapte si nici gand sa fie umflata. Eu cred ca bebelusii astia sunt cum le e soiul lor, unii iau mai mult altii mai putin. Cum adica nu esti inca "reflector", ai in plan? Pai cu movul cum ramane?
Rox ,
Poze
Annisia spune:
Ce truli esti! Auzi la ea kkcica...
Roxule, eu zic asa, daca ai cel mai mic dubiu nu ii da nimicuta pe baza de cartof sau orice altceva crezi ca s-ar putea sa-i dauneze. Mai ramane ceva de cumparat? Hihihi... Haide ca se gasesc o groaza de sortimente, n-ai cum sa nu nimeresti mataluta ceva...
Cu movu', ramane in schema. Numa' ca in curand cred ca ma poti folosi pe post de oglinda...
Micul Yannis creste mare