Copiluti de mai-iunie 2005 (62)
Raspunsuri - Pagina 7
Tdi spune:
ce bine-i sa ai pisica! io stau pe net iar fii-mea fuge dupa imblanita si-i explica teoria chibritului!
lucas spune:
Danelutza si noi adormim cu suzeta, noi ii spunem nana si peste noapte se trezeste si tipa unde e nana. eu cred ca si-a deformat un pic maxilarul dar nu reusim nicicum sa scapam de nana. am uitat-o la prieteni, a luat-o catelul, pisica, ciinele, mosu, si nimic, fara ea nu adoarme oricit de obosit ar fi.
Matei in somn gesticuleaza sau da din picioare, cum ca ar alerga, mai bolboroseste ceva, ride in somn, intr-o noapte ne-am si speriat.
Danelutza spune:
Lucas greseala mea e ca, atunci cind am fost in Romania, aruncase suzeta la catalel din proprie initiativa, dar mi-a fost mila cind la prinz a adormit fara ea si striga prin somn ca vrea suzeta. Iar acum vreo citeva nopti, nu gasea suzeta si bagase in gura trompa elefantului , dar l-a aruncat imediat, ca nu era comestibil pentru ea.
Teddy felicitari pentru pisica. La mine au toti vecinii pisici, asa ca vara am o stina prin gradina, dar Isabella nu-i interesata de cind a fost zgiriata la ochisor de pisica vecinei.
Danelutza spune:
Elisor multumesc , pentru felicitarile de ziua sotului meu. Tii minte tot, nu uiti nimic, nimic. Multumesc inca o data.
nelia spune:
Buna dimineata! Eu astazi trebuie sa smotruiesc casa bine, ca daca o las sa se adune, iar nu mai am putere sa o scot la lumina. Ieri am gatit si miine am curs... Am gasit-o pe profesoara in sfirsit si m-am scos: voi termina cu cursul ramas restant din sesiunea trecuta cind vrea muschiuletul meu, pina la sfirsitul anului scolar! Uraaa! Deci nu tu stres, nu tu graba, dar trebuie sa-l termin pina pe la jumatatea lui februarie pentru ca apoi intru in evaluarile de la cele doua de acum si imi va fi mai greu. Inca nu am nota de la cel terminat, si tare curioasa as fi, ca daca e bunicica, m-ar mai stiula si pe mine. Chiar nu ma pot evalua, ca totul a fost pe baza de sinteza si astea tare greu de autoevaluat, dar cred si sper ca e pe undeva in jurul unui B, adica vreu 7.8-8 in note romanesti.
Gabitza, sint linga tine cu toate gindurile pozitive de care sint in stare. Sper ca totul va fi bine si Radu va fi cel mai sanatos si mai frumos bebelus! Bafta multa, multa!
Fran, pai ceea ce ceri tu de la o gradinita e perfect normal, aici asa sint si asa ar trebui sa fie toate. Mai putin faza cu time out, asta exista si mi se pare bun, nu-i cearta, li se atrage atentia o data, de doua ori, blind si ferm, li se explica de ce nu trebuie sa faca ceva si daca nu inteleg (si nu inteleg!) sint pusi pe un scaunel un minut sau doua... nu mi se pare grav, eu am preluat metoda acasa si o aplic cu amindoua fetele si functioneaza. Nu e neaparat pedeapsa si un moment in care copilul se linisteste. Tu ii distragi atentia acasa, dar e unul singur si un adult sau doi care au grija si timp sa faca asta. Dar la gradinita nu e posibil, asa ca eu accept aceasta metoda. In legatura cu transportul, eu nu am semnat pentru transport (acolo sint gradinite care iau si aduc copiii? aici nu sint, scoli da, dar nu gradinite). Dar fac tot felul de activitati si unele necesita transport si eu nu am fost de acord sa semnez o data pentru tot anul, am semnat ca vreau sa fiu anuntata de fiecare data cind este o asemenea activitate, ca sa fac eu evaluarea pericolelor (vreme, distanta etc.) - prefer sa nu se duca a activitate si sa stea cu cei mai mici in gradinita decit sa-mi para rau dupa aceea. Dar nici ei nu exagereaza, adica daca vad ca nu sint conditii pentru ca face acea activitate, o amina. Cu scosul afara - perfect normal ce ceri tu, aici ii scot afara zilnic, de doua ori pe zi cite 30 de minute sau chiar o ora, indiferent de vreme (bine, ca daca ploua cu galeata sau e gerul -40 nu, daca e copilul bolnavior sau nu vrea pur si simplu la fel, dar daca e acceptabil si copilul e in regula, sint scosi afara obligatoriu). Somnul aici nu e obligatoriu (desi am auzit si de gradinite unde ii obliga sa adoarma), dar siesta da, adica il obliga pe copil sa se aseze pe salteluta, sa respecte somnul celoralti chiar daca el nu doarme, sa se relaxeze uitindu-se pe o carte sau facind ceva, dar in liniste... Ora de dimineata variaza intre 9 si 10.30 si sint de acord si cu asta, eu o duceam mai tirziu pe Agata, pe Tudora o duc de dimineata... daca ajunge la 10.30 e rupt de copii, se creeaza un mic obstacol in comunicare si integrarea copilului in ziua respectiva pentru ca toti sint acolo de dimineata, au o ora sau doua de joaca, de activitati si ii va fi greu se se integreze imediat. Si indiferent la ce ora il duci, e bine sa fie macar aceeasi in fiecare zi, de exemplu 9.30 si cred ca poti negocia asta de la inceput. Daca aceste conditii si multe altele nu sint la gradinitele din Romania e si vina parintilor. Pentru ca eu cred ca daca toti parintii le-ar cere in mod unitar si insistent, eu cred ca pina la urma s-ar crea un fel de regulament pentru toate gradinitele dintr-un sector, cartier sau chiar oras (cum e aici) si gradinita respectiva ar fi obligata sa le indeplineasca daca vrea permis de functionare. Si cu pretul la fel... Si eu am asa un ghimpe impotriva metodei Montessori... nu mai stiu de ce, de cind cautam gradinita pentru Agata, daca vrei scormonesc si iti spun. Bafta cu serviciul, m-am saturat eu de cind astepti oferta aceea, darminte tu...
Adriana, de mult ma tin sa-ti spun ca am vazut pozele, dar tot te uit, scuze... Imi place blondinul tau de nu mai pot, ai cuscra pe aici!?! Ca poate il potrivim cu negruta mea! Am si una mai blonda daca vrei, numa' ca-i mai mare. Am vazut casuta, l-am vazut pe domnul muschi al tau lucrind la bostan, am vazut cadoul (super!) cum a batut snitelele, cit de bine arati... Si Praga este unul din orasele pe care mi-ar placea sa le vizitez... cindva!
Andutzy, am vazut si pozele tale! Ai doi baieti foarte frumosi, iar tu, in afara faptului ca esti atit de tinara, arati ff bine! Ce mindra trebuie sa fii tu de ei, dar ce mindri vor fi flacaii cu o asa mama tinara si frumoasa! Iar soacra... nu merita atentie! Fiul ei nu are incotro si atit cit nu te afecteaza pe tine prea mult, care ii esti nevasta, trebuie sa o iubeasca si sa o respecte, ca e mama lui, esti si tu mama de baieti acum si intelegi. Dar tu nu ai absolut nici o obligatie fata de ea, asa ca poti sa o ignori linistita. Eu iti dau acordul meu!
ChrisDun, si la chestia cu caratul la fel... dar stiu ca e asa e Romania, dar din pacate tot oamenii care o locuiesc fac posibil asa ceva. Si eu cadouri micute pentru educatoare si invatatoare, cu diverse ocazii, dar le iau din placere, ca au grija de copilul meu si vreau sa le multumesc intr-un mod personal, chiar daca sint platite pentru asta. Fiecare roman ar trebui sa se gindeasca ca sint atitea meserii in care te rupi muncind, dar nu-ti da nimeni nici un capat de ata in afara de salariul meritat. Unul din lucrurile care nu-mi place la societatea romaneasca si oricare alta unde se poarta acest lucru: spaga! O urasc! Dau bacsis doar la servicii: coafor, restaurant, menajera de la hotel etc. pentru ca stiu ca aproape peste tot salariul este calculat in functie de acest bacsis. Stiu ca nu avem prea mult incotro, ca nu putem schimba singuri societatea, dar ma gindesc ca daca multi romani ar gindi asa, s-ar desfiinta odata si acest prost obicei bine inradacinat in mentalitatea romanului... Dar recomandarile functioneaza si aici cam peste tot!
Elisor, sanatate multa! Si sa va fie bine in vechiul sediu! E mai aproape de casa ta, nu? De asta te bucuri...
Oana, daca gasesti vreo sursa de energie, da-mi si mie pontul! Ca si eu ma simt scursa si n-am servici!
Tdi, sa va traiasca pisica atunci! Poze!?!
Nu stiu daca nu am sarit pe cineva, daca da, nu a fost cu intentie, ca mi-am propus sa raspund la fiecare in parte, ca de obicei intru, citesc si scriu de-ale mele si nu mai apuc apoi sa scriu la nimeni, ca ma cheama datoria... care s-a trezit acum. Ii dau sa pape si daca sta linistit, ma apuc de munca de jos! Pe miine!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
nelia spune:
La multi ani pentru Antoni si Antoane!
Mai ales pentru ai nostri!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
blackpanterro spune:
Elisor, am vazut acum comentariile la poze :), multumim mult, la casuta esti invitata, bineinteles :) numai ca s-ar putea sa stai singura in ea ca din cate vad pe Aidan il intereseaza mai putin.Mor de nervi ca la baza au casuta din care nu ar mai iesi, trebuie sa il oblig sa plecam iar acasa, in a lui, sta cate 5 minute pe zi...
Nelia, multumim de complimente.Nevasta avem deja :) pe Eva a Oanei, de cand s-au nascut ne-am incuscrit.Si eu sunt tare mandra ca ii blond cu ochi albastri, hehe.Un unchi indepartat de-al sotului chiar spunea ca in familia lui din partea tatalui nu a existat vreun membru blond cu ochi albastri.Neamul lor vine din Liban si mai toti au fost mai negriciosi asa ca toti vor sa il vada pe Aidan LOL, ca la zoo LOL LOL
Si eu ma uit mereu pe pozele voastre si pe toate celelalte cand se pune vreun link, mai scriu cate un comentariu si ma minunez de ce copii frumosi sunt pe aici :)
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
nelia spune:
Inseamna ca am cam piedut trenul... Da' nu ma supar, ca cu asa nora si eu m-as mindri. Si nu-i nimic, ca poate faci si-o fata, ca eu am si un fecior in casa!
andutzy spune:
de gradinitia PINK LEMON ati auzit? avem o fetita in parc care merge la ea si parintii mi-au laudat-o din toata inima. O gasiti pe site-ul cu acelasi nume, nu dau link-ul ca mi-e ca e considerat reclama. ce parere aveti? Oricum, eu am aflat despre ea ca la program lung(pana la orele 19) costa 1000 roni si la program scurt 650 roni.
Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru
POZE IANUARIE 2008 cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
onixone spune:
...fetelor si eu sunt inc autare de gradinita caci aici de la 3 ani au 2 ore gratuit la gradinitele atasate de scoli.Si intind sa il duc la o scoala catolica unde sunt mai stricti in ceea ce priveste comportametul copiilor fata de ceilalti copii sui din punct de vedere educational...offff...trebuie sa plec.
Dar inainte sa plec vrea sa spun ca am trecut ieri pe langa o scoala care avea si gradinita si erau peste 100 de copii afara.Vreau sa va spun ca mi s-a facut inima purice sa il stiu pe Alex printre alti 99 fara mine.Sunt taur si suntem recunoscuti pt posesiune...dar nu am crezut ca o sa fiu asa.Si revin asupra chestii asteia...dupa ce vad ca mi s-a ars mancare....
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex