Copiluti de mai-iunie 2005 (62)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Ioana, eu sunt si acum trista ca nu am platit, nu stiu ce a fost in capul lu astia....

Cladirea din prima poza e de fapt o poarta, se numeste Porta Nigra(este in Trier) si este din vremurile romane.Pe wikipedia scrie o gramada despre ea.Mie mi-a placut foarte mult, am fost pana sus in turn si se vedea tare frumos de acolo.
Am fost tare trista insa ca nu am gasit vinul meu preferat care vine din regiunea asta, am gasit un local deschis unde se vindea cu 25 euro, eu la baza o iau cu 6 si mi se parea scump, de acum o sa ma bucur de pretul asta ca am vazut ca se poate mult mai rau :)

Nelia, ai dreptate cu vazutul din avion LOL, eu asa culoare nu am mai vazut pana acum pe haine.Norocul meu e ca a costat numai $6 si nu imi pasa ca a purtat-o numai cateva ore.Haina asta e din ciclul ala de emisiuni pe E! "When bad clothes happen to good people" LOL

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Nelia - de porc e pulpa (pai de unde pulpa de pui la 2 kg), zi-mi reteta de la muschi, ca de regula asta e mai al dracului (atzos adica) decat pulpa si rau nu poate iesi. Vreau sa iasa cumva aromat si fraged ca m-am saturat de fripturi ca talpa.

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Ioana, sambata a fript si sotul un picior intreg de porc, pe gratar...a-ti putea face la fel.A iesit atat de bun si de zemos...

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Sanatate la bolnaviori!
noi suntem binisor, gata cu febra, mai putin de tras cu tusea si raguseala.

Ioana, eu din pulpa de porc fac spezzatino, un fel de tocanitza...e simplu si gustos...poti in 2 feluri: simpla (si faci mamaliguta sau piure' de carofi ca garnitura) sau cu cartofi incorporati.
revin cu reteta imediat!...

Mergi la inceput

Reteta tocanita de porc
carnea taiata cuburi se caleste cu 2-3 cepe maruntite si un pahar de ulei de masline. dupa 10' condimentez cu sare, piper si alte mirodenii dupa preferinte, dupa alte 10' adaug 2 cutii/conserve de rosii curatate de coaja, acopar cu capac si las la foc mic pana e gata. la nevoie se adauga apa, se subintelege ca amesteci de cate ori e nevoie, depinde de oala.
daca aveti ciuperci (porcini/ghebe) puteti pune cateva bucati, ii dau un gust si mai bun!
garnitura ideala e mamaliguta, se poate si cartofi piure sau natur.
Daca vreti varianta cu cartofi incorporati, la reteta de mai sus se adauga cartofii curatati de coaja si taiati in bucati mari cam dupa jumate de ora de la inceputul fierberii cu rosiile, plus vreo 2 cani de apa....iese ca o tocanitza romaneasca!

Ar mai fi posibil pulpa de porc la cuptor, intepi cu un cutit pulpa si introduci in gauri catei de usturoi si morcovi, uzi din belsug cu vin, putin ulei de masline, condimente si dai la cuptor...asa am vazut la altii dar n-am idee cat dureaza "coacerea!.

Mergi la inceput

Adriana, foarte frumoase pozele...si nici geaca verde nu-i rea deloc! m-am distrat la faza cu clatitele gratis, daca te consoleaza cu ceva iti spun din experienta ca intorsul la "locul faptei" sa platiti n-ar fi fost deloc apreciat asa ca sa va fie de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

aveti idee ce inseamna daca la exudat a iesit streptococ beta hemolitic de tip A? a iesit la alexia

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Monu, uite ce am gasit in italiana, e explicat f. concret, iti scriu in rosu cateva idei:

La persistenza in gola dello streptococco beta-emolitico di gruppo A dopo una corretta terapia antibiotica, che ha ottenuto la guarigione della scarlattina o, più spesso, di una tonsillite purulenta, non è infrequente, poiché viene riscontrata in circa il 12-15% dei casi. I germi che continuano a persistere in gola, se si esegue un tampone faringeo, rimangono sensibili alla penicillina, ma, nonostante ciò, non vengono eradicati.
- dupa tratamentul scarlatinei sau amigdalitei purulente provocate de acest streptococ beta-hemolitic A, circa 12-15% din cazuri raman purtatori.
Per questo fenomeno, che effettivamente appare un po’ strano, sono state formulate varie interpretazioni:
- posibile explicatii:
1. presenza in gola di altri germi, detti saprofiti, che producono beta-lattamasi, cioè enzimi che sono in grado di inattivare l’antibiotico
- prezenta in gat a altor germeni saprofiti ce produc o substanta care inactiveaza efectul antibioticului

2.reinfezioni dovute allo stesso streptococco (da parte di altri membri della famiglia);
-reinfectari datorate altor membri din familie

3. terapie antibiotiche interrotte troppo presto o assunte a dosaggi incompleti;
- tratamente antibiotice efectuate incorect

4. eradicazione di germi, come lo streptococco alfa-emolitico, che competono con lo streptococco beta-emolitico di gruppo A a livello faringo-tonsillare;
- eradicarea unor germeni (ex.streptococul alfa-hemolitic) care combat strep. beta-hem A la nivelul faringo-amigdalelor

5. ricolonizzazione con streptococchi beta-emolitici di gruppo A di tipo diverso;
- recolonizarea cu s.b-h A de tip diferit

6. "tolleranza" alla penicillina.
toleranta la penicilina

Si è arrivati alla conclusione che questi pazienti, che continuano ad albergare in faringe lo streptococco anche dopo il trattamento antibiotico, ma che si sa che sono scarsamente contagiosi e che non corrono un maggior rischio di malattia reumatica, vanno lasciati stare, a meno che non ci sia in famiglia qualcuno che fa una profilassi antireumatica.
- concluzia e ca nu se ia nici o masura, decat in cazul riscului de boli reumatice sau a posibilitatii de a contagia alti membri ai familiei bolnavi de reumatism.

Di conseguenza, quando viene riscontrato un tampone faringeo positivo per lo streptococco beta-emolitico di gruppo A, si cura il paziente con l’antibiotico (una sola volta), e non si ripete il tampone faringeo alla fine della terapia, proprio perché il riscontro di una positività dell’esame non riveste carattere patologico, e rischia di far entrare il bambino in una spirale perversa, come è accaduto in questo caso. Non è perciò corretto il trattamento, che spesso va avanti per mesi o anni, di reclama - reclama mascata con tampone positivo, ma asintomatici.
In consecinta, cand se descopera un exudat faringian pozitiv la streptococul beta-hemolitic de tip A se face tratament pacientului o singura data si nu se repeta exudatul la sfarsitul terapiei deoarece e posibil ca rezultatul sa fie din nou pozitiv fara insa a avea cauze patologice si se risca intrarea intr-un cerc vicios periculos pentru pacient. Deci nu se face nici un tratament copiilor cu exudat pozitiv insa asimptomatici!

Sper sa-ti fie de folos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Teddy - merci de reteta, s-ar putea sa portionez pana la urma lighioana ca decat sa fac o mare friptura atoasa, mai bine fac vreo 2 feluri de mancare buna (sau cat de cat).

Acum 5 minute imi curgea un pic nasul si imi simt si capul cam greuy desi intre noi fie vorba, nu m-am omorat cu munca azi. Te pomenesti ca sunt pe cale sa racesc, ar fi chiar o noutate dupa 8 ani de pauza.

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Monu, Agata a avut dar de tip B, a luat antibiotic si dupa nu stiu cite zile de la data cind a terminat antibioticul i-am refacut analiza. Nu stiu nimic despre cel de tip A, iar italiana nu inteleg. Sanatate!

Ioana, ma gindeam la curcan sau la vita, nu la pui, bineinteles. Eu venisem pregatita cu pulpa la cuptor, dar vad ca ti-a spus Tdi despre ea. Si pe gratar iese bine, asa am mai mincat pe la prieteni, dupa cum ti-am spus noi nu prea mincam porc. Si ar mai fi o varianta, sa pui tot ce se pune la pulpa la cuptor, dar daca o vrei mai frageda bag-o intr-o punga mare de hirtie cu toate codimentele spuse de Tdi.
Muschiul la cuptor eu il fac dupa reteta soacra-mii, e aproape singurul fel in care mincam porc. Pun la macerat muschiul de porc (eu scot orice urma de grasime de pe el) in apa cu usturoi ras, foi de dafin, ierburi, o ceapa taiara felii, citeva linguri de iaurt, sare, piper si il las acolo citeva ore, la rece. Dupa aceea il pun intr-un vas de yena, cu ulei si cu apa, presar cimbru pe deasupra si il las pina se scade apa si se rumeneste bine, intorcindu-l de mai multe ori pe o parte si pe alta. Iese super iar cimbrul ii da un gust nemaipomenit. Mai pun si oregano, daca am...
Ei, dar daca vrei sa o folosesti intr-un mod mai economicos, poti sa o dezosezi si sa faci din carnea macra o friptura buna sau o tocanita cum ti-a spus Tdi sau snitele, iar din os si restul de carne care ramine pe el, poti sa faci o ciorbita. Cam asta imi trece prin cap acum, dar ti-am spus nu sint experta in a gati porcul.

Am facut www.dropshots.com/aurice" target="_blank">filmulete si poze noi.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput