Piticodromul de Sept - Oct 2005 (198)
Raspunsuri - Pagina 12
locca spune:
aerul e o mancare tare sanatoasa.
Mai Simona, mie imi place de mor de fiica-ta. Cred ca iti cam scoate peri albi cu mancarea, dar mie tot imi place.
Al meu nu mananca supa. De fapt eu nu i-am dat deloc cand era mititel, i-am facut direct piure, asa ca saracul nu prea stie ce e aia. Am incercat acum cateva luni sa-i dau supa cu galusti si mi le-a scuipat cu gratie.
Cel mai mult ii place pestele. Eu ii dau peste fiert cu cartof si morcov, cu un strop de unt si cu verdeata, e innebunit dupa patrunjel.
Dar ii plac si snitelele de pui si duminica a vazut-o pe strabunica-sa ca manca snitel cu cartofi prajiti si cu mujdei si a vrut si el. I-a placut la nebunie. Ii mai place foarte mult mazarea, el ii zice "bilute".
Nu mananca deloc paste si orez. Dar deloc. Iaurtul e cah, cascavalul e cah, laptele e cel mai cah.
Ioana, ia zi-mi si mie unde gasesc teoria asta cu bataile inimii si sexul.
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
locca spune:
Si am uitat sa specific ce a mancat in dimineata asta Matei: fulgi de porumb simpli. Dar nu inmuiati in ceva lapte, nuuuu, simpli si croncanitori. Dupa care a basculat o cana de ceai.
kid2003 spune:
Diana, cred ca americanii astia sunt gresiti!!! Auzi, hamburger la 2 ani, iar mamica cu supa de coma nu alta...Deci Petrut e cel mai healthy, el e vegetarian, ce vrei? Alex separa cu limba carnea de alte cele si mananca. Zice tare "canitza, canitza", apoi "paiica" (painica), nu stiu de unde boala cu diminutivele, eu nu ii vorbesc asa.
Azi noapte s-a tot foit, a plans, s-a jucat, m-a tras de par. Pe la 4 dimineata a strigat "apte, apte", dar am ignorat-o. Are ceva muci drept pentru care a ramas acasa azi. Dar s-a sculat constiincioasa la 7.30, a deschis dulapul sa isi ia haine si striga in gura mare "mama, mashina, haide, copii". Adios.
La 9 a luat micul dejun cu mama si cu tata. Cum a vazut ca am asezat-o la masa si i-am pus cerealele in fata (ta-su nu aparuse) a inceput sa strice in gura mare "Tata, a masa, a masa, haide", banuiesc ca asta e si semnalul de la gradi.
Ruxi, ea mananca astfel cerealele: o farfurie de ciorba cu lapte cald, iar langa cereale: cherios, cini minis si corn flakes simpli. Ia o lingura de lapte (doar jumatate ajunge in gura, restul in bavetica cu sertar in care are indesat si un servetel care mai absoarbe), apoi tot cu lingura pescuieste din punga cerealele pe care le mananca "pe uscat", iar o lingura cu lapte si tot asa. Macar atat! Sa vedem ce-o face la pranz, ca se cam rasfata cu bona.
Nu mai zic ca o bate pe strabunica-sa la greu, nu stiu ce are cu ea. Banuiesc ca nu o mai place de cand o vede ca alunga motanul de peste tot, iar motanul este idolul ei!
Ioana75 spune:
Ruxandra, sint foarte multe articole pe net, uite www.cmaj.ca/cgi/content/full/161/12/1525" target="_blank">unul. E bine ca a muiat Matei cerealele dupa ce le-a mincat.
Miruna este disperata dupa ciocolata, pe numele ei de cod 'cociolata'; a primit dupa craciun una, am lasat-o sa vad ce face si a mincat-o toata, imediat. Acum ii dau cite un ou kinder cam o data pe saptamina.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
locca spune:
Haha, asa zice si Matei, "cociolata".
Ioana, mersi. M-am uitat pe eco, avea 171 batai/minut. Deci sa inteleg ca e fata dupa testul asta? Am vazut ca acolo zice ca femeile testate aveau peste 26 sap.
b_irina_c spune:
neatza,
Eu am reusit sa-l masor pe Vlad (cel putin asa cred) si are 94.5 cm.
Am fost aseara la Unirii. Si n-am vesti bune . Era arhi-plin. Si noi eram doar 4 insi. Dupa ce am facut vreo 5 ture pe acolo am gasit intr-un final o masa pentru 4. Poate lunea nu e totusi asa de plin.
Irina, mami de Vladut (26.08.2005)
Ioana75 spune:
Ruxandra, la 171 batai io zic ca e fata. E un fel de 'ghicit' chestia asta, pentru ca in majoritatea covirsitoare a articolelor se spune ca The fetal heart rate is not predictive of the gender of the neonate. .
Irina, nu-i asa ca era si mult fum la Unirea?
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
BiuMil spune:
pai daca e vorba de mancare, imi manifest si eu nemultumirea...Milan dimineata bea doar bibe, 250 ml...apoi mananca banana, sau para, mar....la pranz un singur fel, de obicei legume facute la wok sau la cuptor sau piure, sau orez cu pui sau vita, inainte de culcare lapte....dupa ce se scoala basculeaza 2 iaurturi si 2 portocale, sau mandarine, sau alte fructe si seara iar 2 bibe.
Apa nu bea mai deloc, din cauza asta bea mai mult de un litru de lapte pe zi.
si cam atat...si ma mir ca a cam slabit...dar mai mult nu vrea. daca mananca cina cu noi, nu mai bea lapte, ceea ce nu imi convine ca a ramas singurul lichid. sau daca ii dau ceva paste la micul dejun sau cereale, adio pranz..... Suc nu vrea, nici Tedi, nici de portocale...de ceai are oroare de cand era in spital, deci no chance....nu credeam ca voi ajunge sa ma ingrijorez de mancare.
Acum asta e, am interzis tuturor sa ii dea printre picaturi sau pranzul la 4 sau mai stiu eu ce combinatii dubioase...trebuie sa aiba singur grija de burta lui!
Ciocolata a mancat si el...a luat-o de pe masa singur, cand nu eram atenta...a fost foarte incantat, ca mie nu mi-a zis nimic, dar cand a intrat tati pe usa a fost primul lucru
asa deci, e fum la Unirea....si aglomerat...hmmm
Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005
Tonnia spune:
BiuMil, mi se pare ca Milan chiar mananca cel mai bine dintre toti, cel mai sanatos, are toate principiile alimentare si putine chestii prelucrate, cat de mult sta pe lapte, fructe, carne si legume cat mai putin preparate sofisticat e ideal. Chiar mananca foarte destept. Faptul ca bea atata lapte eu zic ca e bine, fructe nu mai povestesc.
Asa ar trebui sa mancam cu totii, o masa cu carne si legume si in rest fructe, iaurturi, lapte, foarte bine!
Locca, eu zic ca ai baiat, obisnuieste-te cu ideea!\(mai bine sa ai o surpriza).
Tonnia spune:
Uitati despre ce vorbeam:
http://www.magicfoundation.org/Growth_chart/main_growthchart.html
Pe calculatorul asta, Dinu la 2,3 ani si 90 de cm e pe 50%. E derutant ca in acelasi timp printre noi nu cred ca e altul mai mic. Afara nu-mi dau seama pt ca foarte rar vad unul chiar de varsta lui. Si nici nu intru in vorba asa aiurea. La greutate e undeva spre 25%, adica 25% sunt mai slabi decat el. I-ar mai trebui 500 de grame. Si e calculator separat pt baieti.