Piticodromul de Sept - Oct 2005 (198)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Ah, nu, nu incepem iar cu mesele ca ma apuca nebunia...
Alex se culca intre 10 si 10.30, se trezeste la 7.30 (bine, ca se mai trezeste si peste noapte cam de doua ori , la 6 dimineata baga un bibe de 300 de ml de lapte cu cereale).
La gradi, la masa de dimineata mananca cereale cu lapte daca sunt, daca nu sunt doar paine cu unt si ceai (altceva pe painea aia nu ar manca nici batuta, da la o parte branza, cascaval, orice... striga cat poate UT, UT adica unt si atat).
La 11 cica au gustare de fructe, ea mananca cu indulgenta cateva feliute de banana sau de mar, alte fructe nu gusta.
La 12.30 au masa de pranz. Mananca supa cu taitei sau supa cu galuste, ciorba nu. Deci cand au ciorba nu baga nimic la ghiozdan, iar daca la felul doi nu au carne carne nu mananca nici felul doi. Ieri de exemplu au avut ciorba de pui si musaca cu carne de pui si piure de cartofi. Mi-a marturisit educatoarea ca nu a mancat decat pieptul de pui din ciorba, scos separat pe farfurioara. Din musaca nu a mancat, normal, ca e cu cartofi si nimeni nu poate separa cartofii de carne, iar demoazela nu baga cartofi ca ingrasa . A mancat in schimb prajitura de la desert.
Acasa, cand are chef (si nu a mancat nimic la gradi) mananca supa de taitei sau de galuste si cateva faramituri de carnita. Nu mananca decat orez ca si garnitura si nici asta nu vrea sa vada in fata ochilor mai mult de 2 ori pe saptamana (a citit ea sigur regimul Montignac si stie ca orezul ingrasa in combinatie cu carne).
Altceva ce mai indesam in ea si mananca: paine cu unt, maxim Almette, iaurt natural (tot cam de doua ori pe saptamana), ar bascula zilnic Danette de vanilie dar are portie ca ala e cu E-uri si nu ii place lui mami, carne de peste fiarta sau la gratar (peste alb, somon nu serveste sau alt peste mai colorat)...
Per ansamblu, are 4-5 alimente pe care le mananca si pe care le tooot rotim de am innebunit: carne, supa clara, orez, gris cu lapte (si derivate paste cu lapte si orez cu lapte), paine cu unt.
Seara la culcare baga 150 de ml de lapte cu cereale simple de orez (biensur ca din biberon, nici nu as indrazni sa o separ de biberon ca as ramane si fara aceasta masa).

Moaaama, cat am scris, gata ca umplu paginile!

In rest nu mananca niciodata junk food, la toate party-urile de copii unde am fost si unde toti copiii basculau la snitele de pui, cartofi prajiti si pizza ea nici nu se uita spre farfurii. Nu a gustat niciodata un cartof prajit sau un snitel (p-ala tb sa il cojesc si sa ii scot carnea din mijloc, deh, e axata pe lucruri sanatoase fata).

La greu: ciocolata (tone sa ii dai, vai de ea ca nu ii dam decat de 2-3 ori pe saptamana un Pingui sau un Milchshnitte, in rest ce mai fura prin vizite), alune, fistic, covrigei sarati sau alte saratele si...cand nu esti pe faza spuma din berea lu' ta'su (asta e addict, se linge pana la cot daca reuseste sa pescuiasca din spuma aia).
S-a lasat de fructe si de biscuiti, desi pana la un an le agrea. Rar o pacalesc cu cateva guri de suc de portocale.

Doctorita asta noua, draguta, de la Medlife, a fost f tulburata la auzul "regimului alimentar" al lui Alex si ne-a facut vant la analize. Fata insa ii rade in nas si are analize beton la toate capitolele...deci se poate trai si cu mai mult aer...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Kid desi stiu ca pe tine nu te amuza... eu nu ma pot abtine .

Irina, mami de Vladut (26.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

F**k! Imi spune si mie cineva cum a sarit tasta ALT de la locul ei la laptopul asta? Si mai ales cum o bag inapoi...

In fine, radeti voi ce radeti, dar fac eu un baiat rotofei si gurmand ca mine! Ha! Stiu de la Tonnia ca al doilea e mai mancacios ca primul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Mie "mi-au fost sarite" mai multe, Dinu mi le-a tot sarit, nu le-am mai bagat ca n-am mai putut.
Da, da, cred ca baiat mancacios o sa ai!

Noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Deci vorbim de mancare in questa sera.
Program Ana: seara se culca pe la 12 in general - eu incerc de la 10 juma dar atat dureaza pana adoarme si dimineatza se scoala pe la 8 si ceva. Dimineatza bea lapte aproape 300ml apoi peste vreo ora mananca paine cu unt - preferata - si cascaval, branza, ou fiert sau ou romanesc; pe la 11 jumate piure de fructe: un mar, o para, o juma de banana, daca fructele sunt foarte mari cate jumate din fiecare; la pranz la ora 2 papa ciorba/supa (zeama) si felul 2, adica in general legumele din ciorba cu carne sau paste cu branza si ou sau peste slab (peste ii dau mai rar din lenea mea) si bea cam 150 ml de suc din mar, morcov, mandarine; pe la 6-7 mananca 2 iaurturi, unul combinat cu cereale, altul simplu, uneori si biscuiti, chec daca face soacra-mea in casa, e innebunita dupa panetone, d-astea. Si seara la culcare cam 250ml lapte. Asta-i meniul; As vrea sa-i mai diversific nitel felul 2 de la pranz.
Probabil ca e singurul copil care n-a mancat cioco pana la aceasta varsta.
Si are 12,800kg si nu stiu inaltime ca nu ma lasa s-o masor, oricum 90cm avea acum cateva luni.

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Asa-i la varsta asta, traiesc cu aer, si traiesc bine
Kid, tu zici ca snitelul e junk food? Stai ca nu stii definitia junk food-ului Pana si reclamele de mancare sanatoasa sunt tot la junk food - din punctul meu de vedere.
Acum 1 an mai sa-mi pice falca, o mamica s-a scuzat ca trebuie sa plece sa-i dea pranzul baiatului de 2 ani, servea un hamburger. Celelalte mamici i-au urat pofta buna si se gandeau cu tristete ca ai lor vor doar cookies.
Am auzit si o discutie intre 2 mamici de copii de 3-4 ani :
-Tu ii dai supa?
-Da' ce-s nebuna? am eu timp de asta? plus ca si-o toarna pe el...
Miflore, nici Petrut nu stie ciocolata, am inima impacata ca de 4 ori i-am dat, de 4 ori a scuipat-o cu bolta. A treia oara era tortul de ciocolata de ziua lui si o invitata americanca a facut niste ochi maaaari...
Slabiciunea lui e zmeura, de cate ori e suparat din vreun motiv, doar il intreb vrei zmeura? si el printre lacrimi : "smemu". Daca nici cu zmeura nu-i trece, atunci ii pun un film cu Curious George si se linisteste garantat.
Problema mea e ca mananca doar lapte, iaurt, branza, legume si fructe. Carnea n-o vrea, o simte indiferent ca e pui sau peste, fiarta, prajita, etc.
Daca ii infing in furculita carne si paine, vede carnea si refuza sa inghita. Daca painea e prima, musca doar paine, ocolind carnea. Daca in furculita e paine-carne-paine, ia tot din furculita si cu limba separa carnea si-o da afara, de obicei cu un "te-tiu", adica thank you La fel ma chinui cu omleta, ca ou fiert simplu nu vrea.
Asa ca sunt fericita cand ocazional accepta un carnat sau o felie de pizza pe care inghesui cat mai multe bucatele de carne.

Pediatrul nostru ne zice ca nimic din ce-i dam ocazional nu-i face rau, se referea la prajituri, chips-uri, ciocolata, McDonalds.
Apropos de chips, prima data i-am dat la o plimbare in parc in Bacau asta vara. Primul chips i l-am cam indesat in gura, apoi a fugit la joaca. A durat sub 2 secunde sa faca stanga-imprejur si cu o fata transformata sa-mi zica "mai" si sa faca semnul de "mai mult" cu repeziciune Am ras cu sotul ca e ca la dependenta de heroina, nu-ti trebuie decat o doza.
Sa faceti poze la intalnire !

Diana si Petrut (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Ah, am uitat sa spun ca vede la prieteni si vrea si el cookies. Dar se joaca cu cookie, il incalzeste in mana, se rupe si vine la mine plangand ca sa i-l repar. Si cu o miscare de magician ma prefac ca l-am reparat si-i dau unul nou Cam 1 din 10 il mananca, finally...

Diana si Petrut (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Buna dimineatza!
Hai, la munca!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Buna dimineata!

kid, astept cinstirea dupa confirmarea din martie ca e baietel. La mine s-a adeverit teoria cu bataile inimii la ambii copii, de aia 'cred' in ea.
marinela, multumesc frumos.

M-am distrat copios citind mesajele cu ce maninca copiii. Eu dupa ce m-am plins pe forum ca vrea doar lactate si-a revenit copilul (desi in continuare lactatele sint in top). Cred ca facea figuri din cauza ultimelor masele care i-au iesit. Acum maninca asa:
- la 7:30 = 400 ml lapte cu cereale
- la gradi: la 12 ciorba si felul 2 (o parte)
- la gradi: la 16 au inca o masa cu macaroane, etc
- la 18: iaurturi, brinza topita, banane etc
La gradi, datorita sistemului, are tot timpul acces la 'gustarele' (bastonase de morcov, covrigei, etc) - nu stiu cit basculeaza din astea. De citeva zile i-am scos cei 400 ml de lapte cu cereale de seara (are calciu peste normal).

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput