Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (5)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

cami cred ca toate fetele vor cartea
ar fi bine sa fie pe mailul comun sa o putem descarca

fetelor cat crescusera copiii vostri la o luna? al meu are 5050 gr si 57 cm (de la 3500 gr si 52 la nastere)
il alaptez o data la 3-4 ore si nu ii dau supliment...
mi se pare cam mult desi am citit ce zicea darleena ca fiecare copil are ritmul lui de crestere si nu ar trebui comparati

Anca si Alex 14.12.2007

[http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b9aa6d665b0540490a3dc&source=category&category_id=all]poze[/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

am trimis 2 dintre ele pe contul comun de email.

Gabitza,slava Domnului- exista o lege a compesatiei!!! cel putin pentru momentul actual- Sebastian este ca un taifun, Stefania este tare cuminte, daca nu ii este foame si daca ii dai cat de cat atentie (a se citi- o tii in brate) nici nu zici ca exista un bb mic in casa. Daca nu ii convine ceva scanceste si se foieste in toate directiile.Daca nu era asa, nu stiu cum era la noi in casa...

Cand era mic, Sebastian a fost intr-adevar mai plangacios pt. ca a avut colici puternice vreo luna-doua, se speria de oamenii straini (chiar si la varste mici plangea la vocile puternice).Acum este super-alintat, incapatanat, cu greu te intelegi cu el daca nu vrea ceva...tipa,urla din te miri ce, nu stie de pedepse, nu stie ca nu are voie anumite chesti..uff..
A fost singurul copil mic din familie (urmatorul are 30 ani), este "gadilat" de bunici, matusi,etc..Noi stam 2 etaje mai sus ca socrii mei, deci iti dai seama ca daca nu gaseste "intelegere" la unii, apeleaza la perechea de rezerva (aseara l-a certat tati si a sunat-o pe mamaia sa il parasca, sa o cheme sa il ia- avem un interfon intre noi si apasa doar un buton)
Sper sa nu se molipseasca si surioara de la el; oricum, am inteles ca, copii scorpioni sunt tare cuminti si buni, sa vedem cum va fi mai tarziu (Sebi este geaman, te topeste si te fraiereste cu un zambet..)

Camelia, Sebastian si Stefania

Mergi la inceput

fetelor cum fac sa nu imi apara tot carnatul la link ci numai simplu, poze?
Anca si Alex 14.12.2007

http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b9aa6d665b0540490a3dc&source=category&category_id=all

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Cami, par foarte interesante cartile, le-am rasfoit putin.
Mihuta, felicitari pentru cele doua lunite! Ma bucur ca ai gasit pana la urma o formula sa o adormi si noaptea. Tu esti mai odihnita acum, ai reusit sa dormi?
Anca, eu nu te pot ajuta cu greutatea si inaltimea! Mi-au masurat-o gresit in spital, culmea!
Roxana, nici a mea nu mai accepta suzeta. I-a placut doar vreo 3 zile acum o mie de ani. Acum zici ca vreau sa-i dau sa pape mizerii. Cu biberonul la fel. Nu ne descurcam deloc. Am luat o gramada. Suzete la fel. Nu am incercat suzeta de la avent... In schimb, isi baga tot pumnul in gurita, cum zice si Cami. George al tau e un finut doar cu degetelul. ;)

Alina si Maria - 3 NOV 2007

Mergi la inceput

Anca, si Sebastian, cat si Stefania au luat cam 1,5 kg in prima luna- tot asa, numai cu san.
Stai linistita, in primele luni cresc spectaculos, atat in greutate cat si in lungime, dupa iau f. putin in greutate sau chiar stagneaza luni la rand...atunci ne facem din nou griji...

Apropo de diferente, lui Sebastian nu ii placea in brate, adormea singurel in patut. La Stefania, in schimb, sunt spini in patut, in brate este pt. ea taramul fericirii. Este adevarat ca la Sebastian era f. cald, l-am nascut la inceputul verii, transpira si el si eu.Probabil ca acum au nevoie de caldurica (la mine sunt 19-20 grade, as putea face mai mult cu ap. de aer conditionat sau calorifer electric, dar murim noi de cald)
Aseara a adormit in bratele mele, fara sa o legan, culcate pe o parte, fata in fata...Era ca un ingeras!!!Dupa ce adoarme o pun in patutul ei; chiar daca se mai trezeste noaptea sa pape,o pun acolo si nu mai zice nimic (daca se mai trezeste, adoarme singura)

Mergi la inceput

cami mersi de raspuns, m-am linistit
supertare faza cu sebi cu paratul

Anca si Alex 14.12.2007

http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=4b9aa6d665b0540490a3dc&source=category&category_id=all

Mergi la inceput

da Anca, chestia cu paratul a capatat-o in ultima luna, nu stiu de unde pana unde (desi am o banuiala, ca ar fi de la gradinita); nu poti face un pas ca te spune la toti..Daca se supara pe tine, nu spune ce conflict a avut- de ex. daca se supara pe mine se duce la mamaia si zice "Mamaie, mami" si arata cu degetul...
daca se supara pe tati vine la mine "mami, tati" si arata cu degetul... fara alte cuvinte (bine, cu un glas si o mutra de amarat si napastuit...).Paracios in toata regula...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreB spune:

Buna fetelor!

Pentru cele cu suzeta: incercati suzete ortodontice din silicon sau latex. Poata ca le accepta mai usor bebelusii.
Al meu se descurca cu una de la Chicco din care am vreo 3 prin casa, invariabil cate una in sterilizator, in pat sau pe sub pat ( are o detenta la aruncat suzi ceva de speriat!) dar adoarme in timpul zilei cu ea dupa care i-o scot usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darleena spune:

Rox nici a mea nu e prietena cu suzeta. Nu prea a acceptat-o de la inceput, iar acum are momente foarte putine in care o tine in gura si asta dupa ce incerc vreo 2 minute sa i-o bag in gura.
Am incercat cu de toate: avem de la avent pe care le mai accepta, iar pe alea ortodontice le scuipa si dupa aia scoate limba ca si cand i-ar veni sa vomite.
In schimb isi suge pumnul, ca inca nu stie sa-si scoata degetul din pumn si sa-l bage in gura...asa ca il ia pe tot si suge la el . La inceput am crezut ca ii e foame si am pus-o din nou la tzatza, dar a tras de vreo 2 ori si nu a mai vrut...asa ca o las sa molfaie la pumn dupa care adoarme.
Si la polul opus, fata prietenei mele ar sta toata ziua cu suzeta in gura.

Ce sa-i fac daca nu vrea, nu o fortez.

cu baby KARA (7.11.2007) SI CEL MAI MINUNAT SOT SI TATIC

Povestea nasterii

www.flickr.com/photos/22116220@N08/" target="_blank"> poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RGE spune:

DARLEENA mama si la noi e la fel...de ceva timp are directie la degetul mare ..dupa ce-l suge pe stangul il baga si pe dreptul..e haios foc dar nu prea e de ras...eu am incercat avent si chicco....nu prea as vrea nici sa-l fortez ..adica ma gandesc ca daca i-o tot indes in gurita o data si o data o sa o accepte dar pe urma sa nu cumva sa ma trezesc ca nu mai vrea san ca am auzit si cazuri din astea.

------------------------
ROXANA de "ursuletz" GEORGE IONUTZ(31 octombrie 2007, cezariana)
------------------------
"Si s-a nascut, mititelul, tipand si batand aerul, cu fetisoara chinuita, pe care abia urma sa se astearna pacea si intelepciunea copilareasca.
... Apoi cineva mi l-a asezat in brate. M-a privit. Ne-am recunoscut; memoria comuna a doua suflete. S-a linistit. N-a mai plans. Ochii lui se topeau intr-ai mei, dospind in mine, cu caldura lor blanda, o legatura inefabila. Si am simtit toata forta iubirii lui rascolindu-mi inima."
"Niciodata nu voi uita cum te-am vazut prima oara. Erai ud, lipicios, plin de riduri si tipai de mama focului. Dar a fost cea mai frumoasa imagine care mi-a ramas in minte!"

poze
"Doamne ajuta-ne!!"

Mergi la inceput