Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (5)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna!
Adina,ce ma bucur! felicitari!
O sa fie f. frumos botezul in aer liber, imi inchipui ca vor fi foarte multe flori.Rochia este foarte lunga, ca in filme,nu?
Parca mi-o inchipui si pe Angelina Erikai (spunea la fel)

Roxana,daca nu ii place si nu esti de acord cu ea este simplu: nu ii mai dai suzeta si gata!

Fetelor,am cumparat si eu un Bfree de la o editie BabyExpo trecuta; inca nu l-am folosit. Sunt la fel ca unele dr. Brown (se gasesc in strainatate)-uitati www.amazon.com/gp/product/images/B00005BYUR/sr=1-3/qid=1200538013/ref=dp_image_0?ie=UTF8&n=165796011&s=baby-products&qid=1200538013&sr=1-3" target="_blank"> aici.
Biberoanele Bfree le gasiti si pe siteul Buburuza (site agreat de desprecopii):
http://www.buburuza.com/Scripts/prodView.asp?idproduct=56

Cu indicator de temp. sunt si unele biberoane Tefal (au un plastic care isi schimba culoarea).

Camelia, Sebastian si Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura10 spune:

si apropos de suzete, eu am 2 tipuri - cele ca o picatura si cele care sunt asa tesite. care credeti ca e diferenta? e mai buna vreuna dintre ele? si care e diferenta intre latex si silicon? e mai bun siliconul decat latexul?

Mergi la inceput

Laura,din cate stiu eu,cele tesite (ortodontice) se muleaza mai bine cu/ au forma "cerului gurii"; legat de material, depinde de gustul fiecarui utilizator , unii le prefera pe cele din latex (cauciuc, galbene; www.chicco.ro/index.php?obj=front&action=produs_detalii&categorie_id=2&subcategorie_id=11&produs_id=80" target="_blank">exemplu ), altii pe cele de silicon (incolore,mie mi se par mai nedeformabile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gianina spune:

quote:
Originally posted by adinag

Cami, te intelegfoarte bine cu Sebi. La noi e tare greu, Jasmina vrea atentie maxima! Mama mai vine sa ma ajute, dar Jasmina nu ma vrea decat pe mine, si a devenit de-a dreptul obrazica! Contrazice, se opune la toate, mereu vrea cadouri, surprize etc! Are o personalitate foarte puternica, n-o scoti asa usor la capat cu ea. Ea e in zodie leu cu ascendent scorpion, sica ar fi o combinatie de pomina (mi-a ziscineva care se pricepe...) Cat o fi din cauza zodiei nu stiu, dar e adevarat!

Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007)

Adina, felicitari pentru alaptat!!!! esti f.f. perseverenta!
Cu Jasmina sa nu disperi.. vei vedea ca cu timpul isi va reveni. Simo a mea a fost la fel in primele 10 zile (nu degeaba sunt nascute in aceeasi zi)...obraznica, agresiva, plangacioasa... era de nesuportat...insa toate au trecut si acum este tare incantata de surioara ei..o iubeste tare mult.Sunt perfect normale astfel de reactii si este bine pentru ei ca isi exteriorizeaza sentimentele.. mai rau era daca se inchideau in ei si nu isi exprimau suferinta.
Si eu am fost foarte tulburata in acea perioada (probabil era si o mica depresie)..plangeam cand o vedeam cat sufera..imi era ciuda..se transformase brusc dintr-o fetita linistita...intr-o fetita de nerecunoscut.
Acum toate sunt bune si frumoase si deja ne gandim cum ar fi cu trei copii!!!
si o zi frumoasa!

Gianina, mami de Simona Andreea (24.07.2003) si Adelina Elena (15.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gianina spune:

quote:
Originally posted by Laura10

doamne, aproape ca nu mai suport sa stau in aceeasi camera cu copilul.

credeti ca ar fi mai bine sa il lasam singur in camera pe bb? ar fi o mutare destul de dificila, caci nu prea avem unde... decat in sufragerie, dar poate e mai bine?

Tudor-Matei 11 Decembrie 2007

Laura

poti sa incerci macar cateva nopti sa vezi cum este!!!! fetele mele au dormit singure din prima zi.. cea mare are camera ei iar cea mica doarme deocamdata in sufragerie. noi nu am vrut ca cea mica sa sa doarma cu noi in camera pentru ca imi era teama sa nu o fac pe cea mare geloasa!
Acum ne este bine asa!

si o zi frumoasa!

Gianina, mami de Simona Andreea (24.07.2003) si Adelina Elena (15.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RGE spune:

NEATZA fetelor!
CAMI o sa incerc mai intai sa vad cat rezist sa-l adorm eu ca sa nu mai foloseasca nici degetelul ..acum sa vedem cat pot..daca nu si nu vad cum fac sa-l pacalesc cu suzeta.
FETELOR voi cum procedati cand plecati in vacante cu bebe...cum va descuracti cu biberoanele , cum incalziti laptele, cum sterilizati biberoanele si tetinele?
...noi dimineata am reusit sa facem kk singuri dupa cateva zile..s-a auzit o bubuitura puternica si cand am defacut pampersul era acolo o oala de piure..dar nu de cartofi

------------------------
ROXANA de "ursuletz" GEORGE IONUTZ(31 octombrie 2007, cezariana)
------------------------
"Si s-a nascut, mititelul, tipand si batand aerul, cu fetisoara chinuita, pe care abia urma sa se astearna pacea si intelepciunea copilareasca.
... Apoi cineva mi l-a asezat in brate. M-a privit. Ne-am recunoscut; memoria comuna a doua suflete. S-a linistit. N-a mai plans. Ochii lui se topeau intr-ai mei, dospind in mine, cu caldura lor blanda, o legatura inefabila. Si am simtit toata forta iubirii lui rascolindu-mi inima."
"Niciodata nu voi uita cum te-am vazut prima oara. Erai ud, lipicios, plin de riduri si tipai de mama focului. Dar a fost cea mai frumoasa imagine care mi-a ramas in minte!"

poze
"Doamne ajuta-ne!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RGE spune:

..mama voi vorbiti de scos mesele noaptea si noi de la 2 am trecut la 3 ..aseara a papat la 10(MULT) ..apoi la 1(MULT) ..apoi la 4(MULT) ...la 6 jumate(MULT) si la 8 jumate (MULT) ....acum doarme..am specificat si cantitatile ca sa nu credeti ca doar a gustat

------------------------
ROXANA de "ursuletz" GEORGE IONUTZ(31 octombrie 2007, cezariana)
------------------------
"Si s-a nascut, mititelul, tipand si batand aerul, cu fetisoara chinuita, pe care abia urma sa se astearna pacea si intelepciunea copilareasca.
... Apoi cineva mi l-a asezat in brate. M-a privit. Ne-am recunoscut; memoria comuna a doua suflete. S-a linistit. N-a mai plans. Ochii lui se topeau intr-ai mei, dospind in mine, cu caldura lor blanda, o legatura inefabila. Si am simtit toata forta iubirii lui rascolindu-mi inima."
"Niciodata nu voi uita cum te-am vazut prima oara. Erai ud, lipicios, plin de riduri si tipai de mama focului. Dar a fost cea mai frumoasa imagine care mi-a ramas in minte!"

poze
"Doamne ajuta-ne!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Roxule, probabil ca are o perioada de crestere intensa !

Vasari, acum dormim noaptea cate 6-7 ore neintrerupt. Noptile acelea de nesomn au fost rezultatul direct al vacantei de Craciun cand dormea toata ziua la ta-su in brate.

Miha, multumim de urari !

Fata mea are la 2 luni putin peste 5,500 kg si probabil vreo 60 de cm. Ma asteptam sa aiba 6 kile, dar n-a fost asa.

mami de Sophia

Mergi la inceput

Buna!
Roxana, o fi puseul ala de crestere sau momentul in care organismul re-analizeaza cererea si oferta de lapte (am citit ca ar fi pe la 3 luni...).
Felicitari pt. kk!
Sa stii ca si eu ma gandesc pt. la vara, cel mai probabil voi incepe serviciul si o sa o trec pe lapte formula.Am vazut incalzitoare biberoane si borcanase (pt. papica) care se pot folosi si in casa (220V), dar au si adaptor pt. masina.As vrea sa imi cumpar unul din asta.
In rest sterilizator, desi probabil ca o sa incepi la o varsta mai mare cand deja le poti steriliza mai rar si pot fi doar bine spalate sau fierte (oricum, dupa o varsta si dupa ce il diversifica va ramane cum mai putine mese de lapte, eventual doar dimineata si seara)
Dimineata lapte, la 10 fructe, la 13 supa+carne, la 16 iar fructe si seara cereale/lapte simplu.
Dupa 6 luni este posibil sa renunte la mesele de noapte (mai ales cand o sa ii dai cereale).
Stefania se trezea cam de 2-3 ori pe noapte, de doua nopti s-a trezit doar o data- pe la 4; au zile si zile (nopti si nopti )

Mergi la inceput

Mihuta, este foarte bine!
Stefania mea avea 5,700 la 2 luni, desi credeam si eu ca are mai mult...

Intrebare-intrebatoare: cu cat timp inainte de a intra in CIC se depune cererea la serviciu si la Protectia Sociala? cum se procedeaza (am uitat...).
Eu mai am cateva zile si luna viitoare din cele 126 , dupa care intru in CIC . Nu stiu cat o sa stau acasa, oricum nu foarte mult- este posibil sa ma intorc la serviciu peste vreo 3-4 luni
Multumesc aniticipat!

Mergi la inceput