Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (5)
Raspunsuri - Pagina 13
mihuta spune:
quote:
Originally posted by Laura10
doamne, aproape ca nu mai suport sa stau in aceeasi camera cu copilul. el scoate 1000 de sunete si eu tresar la fiecare rasuflare. acum, dupa masa de la 3,30 geme, face cum facem cand incercam sa ne dregem glasul si nu stiu de ce si pare ca se screme... nu mai stiu ce sa fac ca ma lasa nervii cu sunetele astea. si asa face de la 1 noaptea. a dormit si el linistit de la 22,30 la 1 noaptea, in rest asa faceeeeee... credeti ca mai are aer de scos si nu poate si il deranjaza? el cand ragaie scoate si o pleasca de lapte, ca vesnic suntem uzi amandoi.
am ajuns sa stau treaza noaptea ca nu mai suport sa dorm in aceeasi camera, imi pun perne in cap ca sa nu aud sunetele, doar cand plange. sotul meu nu stiu cum reuseste sa doarma asa bine, el nici nu-l aude.
credeti ca ar fi mai bine sa il lasam singur in camera pe bb? ar fi o mutare destul de dificila, caci nu prea avem unde... decat in sufragerie, dar poate e mai bine?
si apropos, masa asta de la 3,30 noaptea a fost asa... ca o gustare, adika daca a supt activ 3 min si rest molfoleala. Oare incepe sa renunte sa se mai trezeasca noaptea? Avem aproape 6 saptamani (5 si juma)
Tudor-Matei 11 Decembrie 2007
Laura
Laura, sunt sunete normale pentru un bebelus. La varsta asta durata somnului activ (usor, cu sunete, miscari de brate si uneori ochi intredeschisi) o depaseste pe cea a somnului adanc. In timp se va schimba. Eu zic sa dormi tu in sufragerie cateva nopti, ca sa poti sa-ti revii. Somnul de mama e mai superficial, de asta tu auzi totul si sotul tau mai putin. E foarte important sa apuci sa te odihnesti macar o noapte, chiar daca nu intreaga. Eu ma simteam alt om, eram iar calma si rabdatoare. In 2 luni de zile, a dormit taica-su doar de 3 ori cu ea, dar s-a cunoscut foarte mult.
mami de Sophia
pufulet74 spune:
Cami, apropo de CIC, se depune dosarul atunci cind termini cu postanatalul, ai nevoie de adeverinte de la angajator si alea se dau numai cind ai terminat cu postanatalul.
Adina, multe felicitari si admiratie pentru perseverenta !!
Apropo de sunetele bebeilor, e normal sa scoata tot felul de sunete, si eu am intrebat-o pe pediatra care mi-a zis sa nu ma ingrijorez. Iar de culcat in alta camera eu cred ca e f bine pentru copil, e mai incomod pentru mama care trebuie sa se deplaseze sa ii dea sa pape dar pentru el e mai bine sa se obisnuiasca de la inceput asa.
------------------------
Flory de Joshua Raphael (14.11.2007)
God brought you in our life
Homepage: www.lijfering.tk
Victo spune:
si bebe meu doarme cu geamu deschos, dupaa ce venim de afara.
elis, eu zic ca e mult sa ii dai laptele dupa o ora.
dany, al meu al 2 luni jumate are 5 kg si cam 63 cm. mie imi place cum arata,nu vreau sa fie umflat.
mami de ingeras Stefanut(30 oct. 2007)
mihuta spune:
Anacami, ai termen de 60 de zile de la terminarea postnatalului sa depui actele pentru cic.
mami de Sophia
AndreB spune:
quote:
Originally posted by Laura10
doamne, aproape ca nu mai suport sa stau in aceeasi camera cu copilul. el scoate 1000 de sunete si eu tresar la fiecare rasuflare. acum, dupa masa de la 3,30 geme, face cum facem cand incercam sa ne dregem glasul si nu stiu de ce si pare ca se screme... nu mai stiu ce sa fac ca ma lasa nervii cu sunetele astea. si asa face de la 1 noaptea. a dormit si el linistit de la 22,30 la 1 noaptea, in rest asa faceeeeee... credeti ca mai are aer de scos si nu poate si il deranjaza? el cand ragaie scoate si o pleasca de lapte, ca vesnic suntem uzi amandoi.
am ajuns sa stau treaza noaptea ca nu mai suport sa dorm in aceeasi camera, imi pun perne in cap ca sa nu aud sunetele, doar cand plange. sotul meu nu stiu cum reuseste sa doarma asa bine, el nici nu-l aude.
credeti ca ar fi mai bine sa il lasam singur in camera pe bb? ar fi o mutare destul de dificila, caci nu prea avem unde... decat in sufragerie, dar poate e mai bine?
si apropos, masa asta de la 3,30 noaptea a fost asa... ca o gustare, adika daca a supt activ 3 min si rest molfoleala. Oare incepe sa renunte sa se mai trezeasca noaptea? Avem aproape 6 saptamani (5 si juma)
Tudor-Matei 11 Decembrie 2007
Laura
Draga Laura,
este adevarat, bebelusii pot fi destul de zgomotosi noaptea. Cand al meu se agita noaptea (cu gemete si scremut) merg si il intorc pe cealalta parte(sper ca il culci pe o parte!) sa-i facilitez tractul intestinal ( si oricum ii face bine si la confort, gandeste-te cum ar fi sa dormi o noapte intreaga intr-o singura pozitie). La noi a mers, se mai linisteste. La 6 sapt. nu te-as sfatui sa-l lasi singur intr-o alta camera (doar daca ai sisteme interfon de supraveghere si dormi iepureste).Zici ca nu prea a mancat la 3.30. Cand s-a mai trezit spre dimineata?
Pentru ca daca se trezeste din ora in ora tot nu rezolvi nimic, se invata asa si va fi un calvar pentru voi. Trebuie sa-l determini sa manance macar 10 min. noapte fara sa adoarme sau sa molfaie. Incearca sa faci orice sa-l tii interesat sa manance putin mai bine pentru ca va fi si el multumit cu odihna si voi.
Daca nu s-a mai trezit decat spre dimineata ( 7-8) inseamna ca trebuie sa te declari o fericita si ai un copil care se multumeste cu ce are.
Andreea si bebe Matei http://community.webshots.com/user/AndreB77?vhost=community
mihuta spune:
La mine e asa : daca nu mananca suficient ziua, se trezeste noaptea de 2 ori, daca mananca bine se trezeste o data (pe la 1,30 noaptea ) dupa care doarme pana pe la 7-8. Dar nu mereu !
Cam ce cadouri ati dat la nasi de botez ? Ca sa-mi fac si eu o parere. Si ce-ati pus in baita rituala ?
mami de Sophia
RGE spune:
MIHUTA ...cadou le-am luat inainte de botez .o icoana..asta cu cadoul e cu dus si intors..am inteles ca nasii isi fac pomana cand boteaza un copil si facandu-le cadouri ar inseman sa le intorci pomana....o chestie de genul asta..m-am saturat de babisme si obiceiurile lui peste dar zici sa faci orice ca sa fie bine copilului.
..in baia de mir se pune aur(verigheta nasei), un banut de argint, petale de la florile din lumanare , putin mir, miere si grau..cateva boabe..si apa nu se arunca la wc ..se pune la un pom...asta am facut eu ..acum cate bordeie atatea obiceiuri..vezi ce spun "femeile" de la tine din familie sau nasa.
------------------------
ROXANA de "ursuletz" GEORGE IONUTZ(31 octombrie 2007, cezariana)
------------------------
"Si s-a nascut, mititelul, tipand si batand aerul, cu fetisoara chinuita, pe care abia urma sa se astearna pacea si intelepciunea copilareasca.
... Apoi cineva mi l-a asezat in brate. M-a privit. Ne-am recunoscut; memoria comuna a doua suflete. S-a linistit. N-a mai plans. Ochii lui se topeau intr-ai mei, dospind in mine, cu caldura lor blanda, o legatura inefabila. Si am simtit toata forta iubirii lui rascolindu-mi inima."
"Niciodata nu voi uita cum te-am vazut prima oara. Erai ud, lipicios, plin de riduri si tipai de mama focului. Dar a fost cea mai frumoasa imagine care mi-a ramas in minte!"
poze
"Doamne ajuta-ne!!"
RGE spune:
CAMI este posibil sa ai dreptate...mai ales ca si-a marit nr de mese ..poate sa fie o perioada de crestere si sa asimileze mai mult..avem 6.500 grame la 2 luni jumate...CRESTEM
------------------------
ROXANA de "ursuletz" GEORGE IONUTZ(31 octombrie 2007, cezariana)
------------------------
"Si s-a nascut, mititelul, tipand si batand aerul, cu fetisoara chinuita, pe care abia urma sa se astearna pacea si intelepciunea copilareasca.
... Apoi cineva mi l-a asezat in brate. M-a privit. Ne-am recunoscut; memoria comuna a doua suflete. S-a linistit. N-a mai plans. Ochii lui se topeau intr-ai mei, dospind in mine, cu caldura lor blanda, o legatura inefabila. Si am simtit toata forta iubirii lui rascolindu-mi inima."
"Niciodata nu voi uita cum te-am vazut prima oara. Erai ud, lipicios, plin de riduri si tipai de mama focului. Dar a fost cea mai frumoasa imagine care mi-a ramas in minte!"
poze
"Doamne ajuta-ne!!"
mariussimiuc spune:
Helau!
Mihuta,noi nu am luat nici un cadou nasilor la botez.N-am stiut ca se face asa,dar stii cum e cu obiceiele si cu bordeiele... La noi se ia un cadou nasilor,atunci cand li sa dau colacii.
V-am aratat ce hal de pozitie de somn are fii-mea? Nu ca n-ar dormi,ca doarme de sparge,draga de ea,dar daca as tine-o asa toata ziua nu i-ar trebui nici mancare.
Amira, Robert si mami Miha
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...
AndreB spune:
Biberonul de la Bfree l-am luat de pe un site (magazin on-line)- de la bebelusultau. Se gaseste si la RECLAMA ILEGALA (tot site) cu 20 000 lei mai ieftin. Dar cei din primul site au fost mai promti cu livrarea.
Mi-am mai luat tot de acolo un dipozitiv pliabil facut de Litaf pentru scurs biberoane spalate sau de tinut (interesanta ideea). Peria de curatat bibe o am de la Chicco (pentru ca mi s-a parut fain sa ai in maner si periuta de tetine si cleste de apucat recipiente sterilizate).
Voi cum stati cu silueta?
Ceva gimnastica? Ce anume faceti pentru asta(inafara de alaptat)?
Mama lui Matei (2 luni si 12 zile)
[URL=http://family.webshots.com/photo/2029751530102871261OQAEZe][/URL]