Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006(140)
Raspunsuri - Pagina 7
Teutz spune:
Salutare, salutare!
Noaptea trecuta Alexia a facut febra 38,6, i-am dat Panadol si i-a trecut. Azi am fost la doctor, diagnosticul: rosu in gat! De cand am vazut ca are febra am fost sigura ca asta e! Am amanat vaccinul pentru saptamana viitoare. Ii dau 5 zile Panadol si, daca tuseste, Stodal sau Humex. Slava domnului ca n-are si muci! Cam atat despre noi.
Sanatate multa fulguletilor bolnaviori: Ada, Alin, Zmeul, Seba, Daniel!
Dianocica dulceata de d. Tare ma bucur ca e bine! In timpul zilei dormim si noi amandoua in patul mare de la ea din camera si mor de drag cand se lipeste de mine! Imi place sa o miros, sa-mi lipesc fata de perisorul ei… dar si ei ii place, ca se intoarce si-mi prinde fata cu manutele si isi freaca fata de a mea. Si chicoteste… Apoi adoarme cu manuta pe fata mea… Si cand se trezeste e atat de molicica si de fierbinte, numai buna de pupacit bine! Mor de drag, vorba ta, de fiecare data cand ma uit la ea! Chiar ii ziceam lui Cezar ieri ca pentru mine nu exista ceva mai frumos si mai dulce pe lume decat fetisoara Alexiei atunci cand doarme, cand rade, cand ma intreaba serioasa cate ceva (pe limba ei, evident), cand ma cearta… Of, iubita lu’ mama!
Dia… imi pare rau! Cata rautate gratuita, mai frate!
Ruxandra, super de super pozele de la petrecere! A fost ne-bu-ni-e acolo! Ianis se vede ca a fost in al noualea cer, iar Grigore e un dulce, ca de obicei!
Donia, Alexia bea lapte din biberon, stand in patul mare, sprijinita de perne. Isi tine singurica biberonul. Bine ca nu te-ai lovit tare, ca nu ti-ai rupt nimic, dar mai ales, bine ca nu erai cu Cristi in brate!
Dianarus, asta cu cazutul pe scari la metrou e una din cele mai mari temeri ale mele.
Kikineata, sa stapaniti sanatosi caruciorul si scaunul de masina! Felicitari pentru maseluta!
Shoshika, eu o iau in brate sau o pun in fundulet si o mangai pe spate pana eructeaza, dupa bibele cu lapte de seara.
Danita: 1. Olita - dupa un an si jumatate; 2. nu mai adoarme singura in patut de la 9 luni. In seara asta am pus-o treaza in patut si a inceput sa planga, am mangaiat-o pe cap, pe spate, s-a mai linistit, apoi a tot incercat sa se ridice, dar am pus-o usor la loc, vorbindu-i in soapta, cantandu-i, si intr-o ora si 20 de minute dormea suficient de profund ca sa pot pleca din camera ei. Voi continua asa, poate intr-o saptamana, doua, se va reobisnui sa adoarma singura. Imi trebuie nervi de fier si muuuulta rabdare. Sper sa reusesc. 3. Mananca singura cu mana biscuiti, banana, legume fierte, dar pana la lingura si furculita…. e cale lunga.
Desiree, felicitari pentru ca vei fi matusica! Sa dea DD sa fie bebe sanatos!
Deny, Alexia avea la un an 9,100 kg. Ne vom mai cantari saptamana viitoare, cand mergem la vaccin. Eu cred ca acum n-are mai mult de 9,300-9,400.
Asiza, in mod sigur Alexia va face un sport (inot, dans sau… ce vreau ea), dar nu stiu cam de la ce varsta, dupa 4 ani probabil.
Yagmur, Alexia bea maxim 100 ml de apa pe zi din canuta cu cioc, bibe sau pahar. plimbaretul Luca!
Anateo, cat sunt de scumpi Seba si Teo in poza “ne iubim”! Uite de-aia vreau eu doi copii! Cred ca-ti creste sufletul in tine cand vezi frumusetile alea doua dragalindu-se!
Ziggy Calin, sa se acomodeze repede la gradi! Inceputul e bun!
Crykett, ce nebunie e la voi la baita!
A-deju, felicitari motanului!!!! Of, acum am vazut ca a luat o busitura nasoala! Ti-au spus deja fetele ce trebuie sa urmaresti, nu mai repet si eu. O noapte linistita va doresc!
Kikineata, pupam ochisorii de fetita isteata!
Alexandra, ma bucur ca sunteti bine! puiul de morosan!
Dandusa, la multi ani lui Claudiu! Sa fie sanatos si sa te bucuri de el 100 de ani!
Adina e delicioasa Alessia fotomodel!
Daphna, Alexiei ii dau unul-doua oua pe saptamana.
Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
Teutz spune:
Dianocica, eu am vorbit azi la telefon cu Dana si mutulica nu mi-a spus nimic de ziua lui Claudiu, sa-i fi zis si eu la multi ani! Sa vezi ce-o urechez cand o prind!
Hai ma bag si eu la culcus, ca pic de somn! Noapte buna tuturor!
Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
lizzy spune:
teutz, sa sti ca spiderman-ul din pozele ruxandrei nu e ianis...
Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis
www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia
dianocica spune:
deci d are diaree supernasoala. numai apa. a facut de n ori azi. s a si iritat la fundulet rau, nu a fost niciodata asa. a mancat numai orez, morcov, paine prajita de 2 zile si degeaba. cred ca opresc antibioticul, au fost 4 zile pline....deja s-a cam deshidratat, se vad un pic de cearcane. alte prafuri imi e imposibil sa-i mai dau, deja s-a saturat de siriga ca de mere acre....mi se pare stupid sa incerc sa inlatur efectele atat timp cat ramane cauza..se intelege ceva?
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
dayanara spune:
ce frumoasa petecere ruxandra! de copii nu mai zic nimic, sunt superbi, cel mare seamana leit cu tine, m.am uitat iar la pozele de la munte
la multi ani sotului, dandusa! (ea e dana? eu aveam impresia ca o cheama calina :) )
admirat si pozele lui adina, cu domnisoara cea frumoasa
ivan si dayanara
dayanara spune:
quote:
Originally posted by dianocica
deci d are diaree supernasoala. numai apa. a facut de n ori azi. s a si iritat la fundulet rau, nu a fost niciodata asa. a mancat numai orez, morcov, paine prajita de 2 zile si degeaba. cred ca opresc antibioticul, au fost 4 zile pline....deja s-a cam deshidratat, se vad un pic de cearcane. alte prafuri imi e imposibil sa-i mai dau, deja s-a saturat de siriga ca de mere acre....mi se pare stupid sa incerc sa inlatur efectele atat timp cat ramane cauza..se intelege ceva?
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
nasol, imi pare rau! ce e rau la ei ca se pot deshidrata repede, doamne fereste!
se intelege normal, degeaba incerci sa opresti diareea si nu ceea ce o provoaca , adica antibioticul
ivan si dayanara
luly spune:
Hop si eu in miez de noapte!
Fetelor va declar oficial ca m-am ramolit. Nu mai pot!!! De 3 zile zac pt ca ma dor: stomacul, mijlocul, spatele si cred ca si rinichiul drept (nu sunt sigura ca el , da' ma doare ceva pe acolo prin zona). Si inca ma dor. Drept urmare, casa-i explodata, mancare nu am (da' fac acum), am de spalat rufe, de calcat rufe(altele evident), pe forum n-am mai intrat de 3 zile etc. Singurul lucru bun e ca am mai recuperat niste ore de somn.
In rest fetele sunt bine. Hai sa va mai spun de ele ca n-am mai facut-o de mult.
Isa a progresat f mult in ultima vreme si e o dulce si-o zambareata. E atat de scumpa acum ca parca n-as vrea sa mai creasca, as vrea sa ramana asa (cele care mai au copilasi mai mari cred ca ma inteleg). De la Craciun si-a dat si ea drumul la mers si nu mai are stare umbla peste tot de am inceput sa inchid din usi ca altfel isi baga nasul peste tot. De vorbit vorbeste - cred ca s-ar intelege la perfectie cu Crinuta in chineza (apropo LMA Claudiu)- si pe langa clasicele mama, tata, nana a inceput sa ceara tzatza, suza, sa spuna da(cand imi da ceva) , DA (cand e de acord cu ceva, zice f. clar si raspicat si e tare dulce atunci), nu - nu zice dar da f. hotarata din cap cand nu vrea ceva, si mai imita si cateva animalute. Apropo de DA, am surprins o discutie tare interesanta intre Isa si Di :
Di - Vrei un catelus?
Isa - Da
Di - Vrei ...? (nici nu mai stiu ce o intreba, dar oricum cu animalute se jucau)
Isa -Da
si au schimbat asa vreo 5-6 replici, de ma topisem toata.
Ar mai fi multe de spus da' asta ar insemna sa scriu pana dimineata.
Aaa, saptamana asta o sa facem si noi vaccinul de 1 an, asa ca tineti-ne pumnii sa scapam cu bine.
Di - n-o mai duc la gradi si o tin acasa pana prin martie din motive de DA. Dupa cele 4 episoade de DA (din care ultimul inca nu i-a trecut complet) facute de cand am inceput gradinita am cam ajuns la disperare din cauza asta. Ma gandesc serios sa schimb gradinita, si pt ca tot e iarna si colcaie microbii prin colectivitati o tin deocamdata acasa.
Cam atat deocamdata, da' sper sa mai revin.
Luly mamica de Maria Isabela si Diana Andreea
aelita spune:
din capitolul trecut:
dianarus- Si Sofía se ridica mereu in picioare la baie. si iar o pun jos,ii mai dau ceva in mana.nu o las nici o secunda singura ca se ridica sa adune de pe cada una alta sau sa ia dusul..Asta face de mult,cand inca nici nu mergea in picioare ,doar se ridica tinuta de ceva.
donia-pun eu ce scria in link,ca am murit de ras si poate fetele nu itntra toate acolo .
quote:mortale soacrele astea !
Soacra mea imi spune de cate ori vine la mine sa nu care cumva sa gadil bebelusul meu de 5 luni jumatate, pentru ca ea stie ca bebelusii se "strang" daca sunt gadilati, iar copii care sufera de "stransura" fac cacuta verde si in plus li se incetineste si procesul de crestere.
Voi stiti ceva de treaba asta?
E vreo inventie sau e chestie verificata medical?
desiree- sa fie intr-un ceas bun sarcina cumnatei !! sa aiba un bebe sanatos !
dianocica-
quote:ce frumos ! a mea,cand o iau dimineata langa mine ,sa nu o ating ca se trezeste,se frichine,si asa se frichine de pe perna mea pe alta la picioare,si apoi pe plapuma,si in final nu adoarme langa mine desi as tine-.o asa in brate,adoarme pe la picioarele mele ca boldeiul,cel mult cu capul pe mine pe unde apuca,si SFORAIEEEEEEEEE ! e ta-su intreaga ! ta-su adoarme ca lemnul,si sa nu il mai atingi daca a adormit .
doamne, mor de dragul lui. iar...e o nebunie noaptea. e atat de bun de strans in brate, cand vine si se lipeste cu spatele de mine, se muleaza perfect, si ma pune sa pun si o mana pe el. si miroase...doamne cum miroase..si perisorul ala fin fin care-mi intra in ochi, in gura...doamne..am mai zis ca mor de dragul lui?
Laura,chinico-NICI EU NU POT CU SOFIA IN PAT,am scris mai sus pt dianocica. o iau doar dimineata sa mai trandavim,mai adormim asa cate o ora..
si am luat-o de cateva ori intre noi,cand nu mai puteam amandoi de cate drumuri facusem la ea in camera,cand avea ea scarmoci in cur,si o lasam intre noi,si ea se foia o ora,cand pe unul,cand pe altul,cand cu capul la picioarele noastre,cand ma ridicam sa o iau ca plangea cu capul in jos si agatata ca ocaracatita sa nu cada in timp ce suzeta ii zburase pe jos...ca se taraste la picioarele noastre pana cand ea e in cadere din pat.inainte cadea ca pleasca,auzeam BUMM si urla .acum simte golul si se agata ca o pisica si tipa.
azi iar era sa cada pe acolo...si acnd o iau din cadere,sa vezi cum fuge inapoi in mine,atunci da,se lipeste de mine ,dar apoi iar o ia din loc,se taraste prin pat cu ochii inchisi,cu fatza tarandu-se de saltea,perne si ce mai intalneste si cu fundul in sus si picioarele impingand ...si maraie.
si pana la urma adoarme prin te miri ce colt al patului.
azi adormise cu capul un pic pe un picior al meu,perpendicular pe mine.
cand e intre noi,in weekend,noi dormim pe o dunga,si ea are tot patul !!! isi ridica fundul,capul in perna,si apoi isi lasa toata greutatea cu pampersul ei plin direct pe fatza ta ! asa ca o pleasca !
La ea in patut o pun intr-un cap,si o gasesc peste cateva ore in celalat cap,unde nu are aparatorile alea din burete,cu capul asa in gratii ii place..
anateo sa ne spui diagnosticul si cum se mai simte Sebastian!
monique- cum va mai simtiti??
deny--daca mananca foarte bine,nu ar fi probleme,in principiu..dar nu strica parerea unui medic si poate va recomanda niste vitamine,daca e cazul.Greutatea nu chiar asa mica,sunt multi copii asa ,eu cred ca este in grafic,nu?
Oana-si voi cu bubite...Cum mai sunteti?
Sofia bea apa foarte multa,de cate ori ii dau,si zi si noapte .nu masor ,bea din orice,pahar,cana cu cioc din aia cu doua gaurele prin cipocul ala,biberon,apa sa fie !
kikineata
.felicitari pt progresele Sarei !
dbunny-nici eu nu stiu ce se face inc az de gastroenterita,la spital nu ti-au spus nimic daca se da regim sau ? mi-e frica de de-astea,ca se confunda cu diverse ...aasa ca daca vezi ca nu se indreapta,fuga iar cu el .
cand aud de atatea boli mi se ia de dus la cresa...ma batea gandul sa o inscriu pt septembrie ..Si nu stiu ce sa fac...celalalt ptitc o sa aiba in septembrie vreo 4 luni si cred ca mai mare dragul sa ies cu amandoi dimineata la iarna sa o las pe ea la cresa cateva ore,si sa vina si bolnava sa ii dea si lui...Nu stiu ce sa fac.As fi dus-o ca sa ii fie ei mai bine in dezvoltare,nu pt comoditatea mea,ca pt mine mai comod e in casa cu amandoi la caldurica .
Ajutati-o pe Sonia
Sofía (2ian2007)
21s+ (DPN 18mai2008)
luly spune:
Gata, am revenit.
Am terminat mancarea, de citit prezentul capitol si de vizionat poze de la megapetrecerea lui Matei unde toata lumea a petrecut si s-a distrat pe cinste, si apropo Ruxandra zi-mi si mie secretul slabirii tale ca eu n-am mai reusit sa dau un kil jos si am mai aflat si ultimele tendinte in moda de la celebrul fotomodel Alessia.
Am vazut ca Luca (Constanta pupa Clujul ) si Eric au luat-o la pas. Bravos, baieti mari. Offf, imi pare tare rau pt cazatura lui Eric. Pupam cucuiul sa treaca repede si sa nu-l mai doara. Fetelor, stiti ca eu m-am ferit sa va recomand produse homeopate, dar pt astfel de situatii, adica in diverse traumatisme - cazaturi, chiar taieturi este foarte bun arnica montana CH5 .
Asaaa, sa nu uit am vizionat filmuletul cu Andrei de Crykett pe post de titirez si mi-a facut placere s-o "reaud" pe Alexandra.
Gata, am plecat si eu la culcare.
Va si va doresc o noapte cat mai linistita!
PS. Sanatate multa la fulguletii bolnaviori!
Luly mamica de Maria Isabela si Diana Andreea
aelita spune:
a_deju felicitari pt mers !!!!!!!offff..cum a stat el manca-l-as dupa cazatura ,la baita si la tot,fara sa mai zica nimic
ktrinel a mea isi poate tine biberonul,a facut-o de cateva ori,dar nu vrea de lenesa ! da mainile pe spate cand ii dau.
Alexandra-ce dor imi era de tine ! m-am distrat tare cu povestile despre Mark !
dbunny-offf,mitiitelul...tine-ne la curent !
dandusa-sa-ti traiasca sotul !
ruxandra-
quote:misto imaginea !! au crezut ca sunt frati toti patru .maaama ce petrecere de lux ai facut !!!!!!!!!!!!
Zilele trecute erau la plimbare Gabi si cumnata-mea cu toti cei patru copii.. 7 ani, 6 ani, 1 an si bb de 3 luni. Sa nu va spun cum se uita lumea dupa ei..
adinazot-misot parada modei ! mai ales basmaluta !
dianocica ce chin si pe voi ! multa sanatate,recuperare rapida !
-si tie multa sanatate !! ca vad ca e ceva in aer pe aici..aveti grija de voi !
vai ce frumos vorbesc surioarele intre ele !!!! abia astept sa ii vad si eu pe ai mei asa !
baita facem in cada mare...dar in ea e pusa cada lui de plastic .pana la 6 luni a facut in cadita de la schimbator.
azi am intrebat-o fara sa ii dau nimic de inteles prin semne: " mami,mergem pe-afara?" .Eu am intrebat asa ,cum vorbesc cu ea de cand era in burta,nu ca ma gandeam eu sa schiteze ea ceva..Si ea da din cap stanga dreapta cum face ea cand zice pa,si zice >"a-aaa" in loc de paaa. Deci a inteles ce e pe-afar desi nu am invatat-.o,doar m-o fi mai auzit cand o imbracam vreodata si ii ziceam hai mami ca mergem pe-afara.
asa face din cap cand pleaca cineva si zice " a-aaa".
cand e ea pe-afara si in magazine i se spune la revedere,ea ridica mana si face din mana.in casa e acel dat din cap cu " a-aa" adica pleci pe-afara.
cand ma vede ca ma imbrac,face iar din cap si " a-aa".
dar azi eram amandoua in pijamale,nu ma gandeam sa inteleaga ce zic eu.
Ajutati-o pe Sonia
Sofía (2ian2007)
21s+ (DPN 18mai2008)