Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006(140)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

ou d nu mananca decat in compozitii gen pandispan, budinca, biscuiti. cat? habar n-am. chiar ma gandeam azi ce nasol e sa sti cat mananca copilul. de obicei, cand facem paine prajita dimineata, facem muuulta, cam o paine intreaga, poate mai mult. si mancam toti 3. cu ceai, cu lapte, cu branza, apoi cu ceva dulce...d mananca si el, n-as putea sa spun cat, evident nu ma pasioneaza subiectul, exact cat vrea el. azi n-am avut nici timp, nici chef, nici paine , si i-am facut doar lui 2 felii. cu unt, cascaval uscat si masline. a mancat..fix alea 2 felii. fara coaja. dar nu ar mai fi vrut. si deja ma luasera gandurile...o fi mnult, o fi putin? data trecuta cat o fi mancat..? ganduri extrem de stupide, evident, din mom ce copilul a mancat cat a vrut, la fel ca in alte dati. dar demonul gramajelor..incepuse sa-si faca de cap. nu stiu cum va descurcati..cum rezistati..tare greu mi se pare...

si ca mi-am amintit: am o prietena cu un baietel de 8 luni. de cand a facut vaccinul de 2 luni, de fiecare data cand vb cu ea, un singur lucru imi spune: of, iar/tot nu mananca... de fiecare data o calmez, ii explic, totul ok..pana la urm telefon

mai e cineva care sa nu dea zilnic carne copilului? eu una nu as putea sa mananc carne in fiecare zi (bine, as fi mai linistita daca n-as manca deloc, dar asta e alta poveste..)

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

Fetelor,multumesc muuult de aprecieri,sunt toata rosie!!!
Premiera ,azi dimineata Ale s-a dat jos din patutul ei,frumos,si-a luat papucii si a venit la mine in dormitor cu ei in mana si m-a trezit asa discret,cand am vazut-o am avut un soc,e prima data cand reuseste sa se dea jos singura din patut.Deci ,va trebui sa-i cumparam alt pat ca nu mai tine figura cu asta pe care-l avem.Deci am trecut la o noua etapa.Ea doarme singura in camera ei,acum imi a cam frica sa nu cumva sa cada si sa se loveasca atunci cand se da jos,ca masura de urgenta am pus toate perinile pe care le am in casa in jurul patului,macar sa cada pe moale

Adina si Alessia Maria(30.10.2006)

"Life can give you a hundred reasons to cry,but you can give life a thousand reasons to smile"
SARBATORI FERICITE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by dianocica

dedicatie speciala pt donia

O furnica duce-n spate
Un graunte jumatate.
-Incotro, fugi, surioara?
-Ia ma duc si eu la moara.

Si-s grabita, si-s grabita,
Ca mi-i casa ne-ngrijita,
Si mi-s rufele la soare
Si copiii-mi cer māncare.

Ca la noi īn musuroi,
Unul drege, zece strica
Si de n-as fi eu voinica,
Ar fi vai si-amar de noi.

Sarumanusitele

Chiar ma gandeam sa povestesc, apropos de poezia de mai sus, ca azi am facut vreo 2 feluri de mancare, care imi vor ajunge azi si maine, nu-i bai insa chestiunea e ca am petrecut destul de mult timp in bucatarie si m-am distrat ca parca eram la curse cu obstacole pentru prosti ... Cristi scotea diferite chestii din dulapuri, eu nu le vedeam si calcam pe ele, sau ma dezechilibram, sau le trageam cate un sut, dar ma apuca rasul... harnicutul mamii, cot la cot cu mine muncea, doar directia nu se potriveste deocamdata Si stand noi pe acolo mult timp a mai baut o cana de 200 ml de apa, putin cate putin... vad ca daca are la indemana bea bine.
Vai ce obosita sunt, si eu mai am vreo 7 ore pana inchei ziua.

dianocica, tu nu-ti inchiriezi mama, macar? ca de vandut sigur n-o vinzi... ma gandeam azi la perisoaro-chiftelele voastre... eu ce sa congelez?

danutz, eu am asteptat pentru programarea la endocrinolog 6 luni, asta ca sa stii unde emigrezi Pe de alta parte, pe aici programarea e programare (mai putin la ginecologul polonez unde mai asteptam si cate 2 ore), iar in caz de urgente se misca lucrurile mai rapid, dovada banuiala cu spina bifida la Cristinel, cand a doua zi a venit medicul genetician de acasa pentru mine.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
mai e cineva care sa nu dea zilnic carne copilului? eu una nu as putea sa mananc carne in fiecare zi (bine, as fi mai linistita daca n-as manca deloc, dar asta e alta poveste..)

Nu, sigur nu mai e nimeni
Eu ii dau zilnic. Pai proteinele de unde si le ia? Ii dai fasole? Unt de arahide? Ou? Linte? Ca daca alea din lapte ar fi suficiente, OMS ar recomanda alaptatul exclusiv pana la 1 an sau mai mult. Parerea mea.
Iar in ceea ce ma priveste, probabil ca daca as manca de 3 ori pe zi carne as fi cu adevarat linistita

Ou ii dau lui Cristi cam al 2-3 zile, dupa cum imi amintesc, mai mult galbenus, desi am incercat si putin albus si a fost OK.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

sara buna :) culcat (acu' 'fo ceva ore) copilul, prestat pizza congelata la cuptor, a iesit magnifica..oricum la ce foame aveam, as fi mancat-o cu ambalaj cu tot, sarind, evident, peste faza cu coptu' :))
revenind la copil, este foarte bine, azi a fost o zi normala, n-a fost nici mai agitat nici mai linistit ca-n alte zile, si-a derulat treburile zilnice dupa bunul plac, a dormit ca de obicei, deci totul e in parametri normali. o doaga o fi sarit de la locu' ei (fiind deja nitel miscata de la busiturile anterioare), daaaar..asta e alta discutie... :))
cu scuzele de rigoare, ca ieri mintea-mi umbla pe alte carari, danduso, sa-ti traiasca claudiul, sa fiti cu totii sanatosi, voiosi, voinici si fericiti pan' la adanci batraneti :)
dianocica, ii dau carne in fiecare zi, in afara de ziua cu ou :) mi-a ramas mie faza asta infipta in creier si n-am reusit inca sa trec peste :) iar cu carnea..e ceva la mijloc, nu stiu sa explic pe romaneste, si pe nicio alta limba omeneste inteligibila.. ceva cu proteina, pe care nu prea are de unde s-o culeaga, asta exceptand cazurile in care nu baga linte, seminte si alte chestii de-astea zilnic (iaca si aici, explicate frumos si pe intelesul "tutulor"..oricum, muuuult mai clar decat as putea eu sa o fac vreodata..)
de erika..parca parca ar fi zis ca pleaca intr-un conced'...la fel de posibil e sa fi visat :)))
pup si ma duc la nani! o noapte buna va doresc!!

editez, ca mi-am adus aminte de ou.. il avem in meniu cam de 2-3 ori pe saptamana.. de obicei de 2, dar daca se intampla sa nu am chef/timp sa pregatesc pt ziua respectiva, fierb imediat un ou, pe care-l papa amestecat cu almette si miez de paine. am ajuns la oul intreg, si il consider suficient pt o masa.. peste cateva luni, mi-oi calca pe suflet si o sa-l mut dimineata, si atunci o sa trebuiasca sa-i dau si carne la pranz :)

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica

"outside of a dog, a book is a man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

dayanara uite aici un link cu retete pentru bebelusi:
http://www.wholesomebabyfood.com/
tin minte ca pe aici pe undeva spuneau de inlocuitor de oua

Ana,
Stephanie si Isabelle (2 Dec 2006) si Tudor (12 Dec 96)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

quote:

... chiar ma gandeam azi ce nasol e sa sti cat mananca copilul...o fi mnult, o fi putin? data trecuta cat o fi mancat..? ganduri extrem de stupide, evident, din mom ce copilul a mancat cat a vrut, la fel ca in alte dati. dar demonul gramajelor..incepuse sa-si faca de cap. nu stiu cum va descurcati..cum rezistati..tare greu mi se pare...

Avand in vedere ca David sta bine cu kilogramele si cu statura le numesti extrem de stupide... daca ai avea un copilas de 8 kilograme in loc de 12 precis n-ai mai gandi asa.
Acum vad pe pielea mea cum e sa-ti manance copilul 50 ml lapte..si 5 ore pauza...si vreau sa-ti spun ca nu-mi pica deloc bine faza cu cum va descurcati, cum rezistati... pur si simplu nu ajuta cu nimic!

Noapte buna

Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
An angel wrote...If someone betrays you once, it's their fault;If someone betrays you twice, it's your fault.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

dbunny - n.am dar mi.e frica tare la cat de repede se ia si vad ca sunt multe feluri

asiza - scuza.ma n.am vrut sa.ti fac griji :(

dianocica - chiar asta ma gandeam, oare ii dau multa carne ? si cred ca da e cam multa, ii dau piure cu vita in fiecare zi la pranz si aproape in fiecare seara piure cumparat cu pui...asa ca voi face pauza

despre gramaj, stiu cat mananca deoarece vasele de plastic in care congelez sunt de 350 de grame si le fac pline, borcanul cumparat scrie pe el, inainte laptele fiind praf stiam exact cat bea, dar acum de cand ii dau lapte la cutie nestle junior gata facut, pun din ochi si ma uit cat am pus mai mult sa stiu cate cereale adaug sa treaca prin tetina

ivan si dayanara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

adeju - stiam si eu ceva de proteine, ai dreptate, dar am citit pe un site la nestle cred, ca cantitatea de proteine necesara e mult mai mica decat credem noi si cea mai mare parte o poate asigura insasi laptele

ivan si dayanara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

quote:
Originally posted by Donia

dianocica, tu nu-ti inchiriezi mama, macar? ca de vandut sigur n-o vinzi... ma gandeam azi la perisoaro-chiftelele voastre... eu ce sa congelez?

aloo,aloo,te bagi in fata?,eu am dat arvuna deja...si nimic...
sincer,nu cred ca o vinde...,poate doar s-o dea imprumut...

Micuta chinezoaica

Mergi la inceput