Fulguleti de nov-dec 2006 (139)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Suntem in plop si plupu-i in aer...Ieri la `pranz a mancat ca spartul..si tot cerea si cerea..si eu ca proasta i-am dat, si i-am dat...asta pe la 2..
La 7 a vomitat in jeturi...em zis bun, s-a descarcat stomacelul(cred ca am abuzat de cascaval)... i-am dat un ceiut la 8.30 si nani... l-a vomat dupa o ora...in timpul somnului... i-am dat saruri de hidratare...si pa'lea le-a vomat.... la 1 ne-am culcat la 3 eram in spitalul de urgente! bineinteles ca nu mi-au dat nimic...i-au facut o injectie care mai rau i-a facut..au zis ca ii opreste voma si-l linisteste si-o sa doarma...da pe dreq... voma s-a oprit dar de dormit... ioc. Pe la 6.30 am reusit sa dorm si eu ...40 minute! iar s-a foit, s-a trezit, dar n-a mai vomat. In schimb la 8 a facut diarie! normal, daca-i da tratament sa nu mai iasa pe sus iasa pe jos...si tot iese ce trebe iesit.
In timpul diminetii nu m-a acceptat nici un likid... decat cate 60 ml lapte fara lactoza, vreo 2 ture. Acum la 2 l-a vomat...dar cel putin acum a inceput sa accepte likide...apa si saruri...
Mi-am amintit de Dayanara la prima gastroenterita, ca zicea ca Ivan beia lapte in prostie...si d'aia i-am dat si eu lapte... dar vad ca nu avem prea mare succes...
In rest e voios, putin abatut(o fii din cauza deshidratarii -starea de somnolente), dar rade si se joaca.N-are febra.
Intrebarea este: ce pot sa-i dau? mi-e frica sa-i dau mancare(si nici nu cred c-ar accepta) ca vomita tot sau face diarie. Daca situatia persista mergem iar la urgente, si daca nu mananca nika mi-l interneaza
Sa-l las sa-si curete stomacelul si sa nu insist cu nimic?

Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
An angel wrote...If someone betrays you once, it's their fault;If someone betrays you twice, it's your fault.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Asiza,
Eu inainte sa am copil visam sa il dau la tenis de la 3 ani..daca imi place mie probabil ii va place si lui...Acum nu stiu cum va fi cu efortul fizic..poate ramanem la un dans,sah,scrabble..nu stiu.

Yagmur,
Noi bem in toate felurile apa:bibe,cana cu cioc,pai,canita mica,direct din sticla... important e sa inceapa sa-i placa..si bea cam 200-300 ml pe zi.

Dianocica,
Scump dle xilofonul ala..daca il iau si nu ii place imi fac sepuko.

A-deju
da motanu e fortzos,nu gluma.mie imi trebuie oleaca sa scot tastele..
la mine in schimb nu mai merg..tb sa apas puternic sa tasteze...tot din cauza de dat cu ea de pereti sau tras de pe birou si suit cu picioarele pe ea.

Anateo,
ti-am admirat frumusetile.MI-a placut c m mult cum asteapta el sa ii deschida teo cadoul...

minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

dbunny - ivan dupa prima gastro, a baut lapte dupa cateva zile cand i.a trecut, si in timp ce avea a baut dar nu mult, la a doua a fost urat de tot, ca s.a deshidratat chiar daca bea lichde, an vomat si a facut caca de atatea ori incat nu a mai facut fatza apa simpla fara saruri si a fost nevoie de perfuzii, in rest iti zic ce mi s.a spus, si de care eu am fost foarte multutmita, fara regim, fara sa.l fortez, mananca 2 lingurite e ok, putin si des sau putin si de cate ori vrea...in spital asta mi se repeta mereu: nu.l forta sa manance

ce e nasol cu boala asta e ca pe timpul asta e epidemie de asa ceva, ca virusul asta are multe tulpini, deci poa sa.l faca de n ori, se spune ca doar o data e foarte grav, pe urma celelalte forme ar fi mai usoare, asta ma face sa cred ca la ivan prima oara a fost usor , a doua grav , cu febra 40 axilar

ivan si dayanara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deny75 spune:

Dbunny,incearca sa-l hidratezi:apa cu saruri,ceiuc de menta,lapte fara lactoza.Daca vrea poti sa-i dai sa manance orez cu morcovi.Aveti grija de voi

Mergi la inceput

na ca ma lua disperarea pe dinainte, numai ce citesc de voma si diaree si.mi aduc aminte prin ce.am trecut...
parerea mea dbunny e sa insisti cu lichide si atat, asta e cel mai important, sa nu se deshidrateze , dar tu stii asta de fapt

multa sanatate !!!
ah....du.te la urgenta si de 9 ori pe seara daca e nevoie, eu asa ma duc dupa ce.am patit

ivan si dayanara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Dbunny,
Aveti prea des probleme digestive..te-ai gandit sa analizezi mai in profunzime problema?

minunea mea

Mergi la inceput

lavinia, daca e gastroenterita, e epidemie, toti copii pe care ii stiu eu au facut de cel putin 2-3 ori...mai ales cei care merg la cresa...a plus ca am luat si eu o data, eu care n.am mai vomat de 15 ani cred, nici gravida n.am varsat , in schimb acum n.am ajuns la baie si am dat.o in sufragerie :))) apoi a luat.o sotul....dupa voma diaree... exact ca la copii

ivan si dayanara

Mergi la inceput

Dani e un copil foaaaarte pofticios!

Multumesc de raspunsuri, aia fac il hidratez, dar is foarte preocupata cand vad ca putinul ceai ce-l bea il vomita. Dupa cea vomat lapticul a baut saruri de hidratare si s-a culcat...sa vedem..

De mormelvio ce mai stiti?

La capitolul greutate ....nu ne-am cantarit de vreo 6 -7 saptamani...si aveam 11,200..banuiesc ca mai mult de 11,500 nu avem..

Sportul..habar n-am..dar a primit cadou un sac de box cu manusi. Eu l-as da la ceva in grup(karate, kung-fu, fotbal), antrenamente saptamanale alea-alea.. de pe la vreo 3-4 ani..
Asiza...tu stii ca bilete Londra - Murcia estem foarte eftine..si mai ales amu ca poundu-i mic... ai inteles aluzia, da?

Laura si mie mi-e atre greu dormitul cu Dani in pat( de pe la 3 pana pe la 8) dar mi-e si mai greu fara el...ca daca-l las toata noaptea la el in patut nu razbesc cu trezirile..Este si cand dormim amandoi intr-un pat lat de 90cm...adica eu pe-o dunga de 20 cm..si el de-a curmezisul..

An angel wrote...If someone betrays you once, it's their fault;If someone betrays you twice, it's your fault.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Lavinia_P

Dbunny,
Aveti prea des probleme digestive..te-ai gandit sa analizezi mai in profunzime problema?

M-am gandit, dar aici e nevoie sa se intample o nenorocire ca sa te bage-n seama... cum zicea si Asiza in UK... pana nu da semne de mai rau...asteptam sa-i treaca ca doar nu umflam copilul cu una alta pt o simpla diarie/voma
De fiecare data cand merg la urgente mi se da o lista cu alimentele permise in caz de diarie si indicatii de a cumpara saruri de hidratare...atat! cel mult paracetamol infantil. Si cand ii spun pediatrului ca Dani si zvarcoleste, e balonat si are gaze in timpul noptii spre dimineata imi raspunde cu:Ždaca l-ai culca in camera separata n-ai mai auzi toate astea...asa ceva fac toti copiiiŽ

Voi cum sunteti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

dbunny, nu stiu ce sa-ti spun... stiu ca eu nu m-as descurca. ma panichez numai la ce citesc de la tine... eu una m-as interna. singura experienta cu vomat fara oprire am avut-o cand avea 6 saptamani si incerc s-o uit, sincer.
offff, imi pare rau ca sufera asa micutul...
chiar trebuie sa insisti pt o investigatie mai atenta. parerea mea.

Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis

www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia

Mergi la inceput