Urmatorul pas in vederea obtinerii sarcinii - 5
Raspunsuri - Pagina 9
anis spune:
Fiindca am primit problema prin mesaj privat de la anne-marry ,deoarece nu a stiut sa puna mesajul pe forum l-am postat eu aici..ca sa puteti sa-i raspundeti.
quote:
anne-marry
sper ca cineva va putea da raspuns ...sper ca de data aceasta voi reusi sa imi plantez mesajul undeva pe acest site, caci am innebunit de cand incerc sa tot trimit si nu stiu unde, cum si ce.....
citesc "conversatiile" voastre si ma incanta preitenia care va leaga. tare mult mi-ar placea sa fac parte din grupul voastru!.
ca sa stiti cam cu ce "ma laud" (asta ca sa fac haz de necaz!):
am 23 de ani (de fapt ii fac in noiembrie) si vreau si eu un bebelus
am luat timp de 6 luni de zile anticonceptionale sub indrumarea medicului de la planificare familiala(sunt din valcea) si de cand le-am intrerupt, in iulie anul acesta se face un an) nu am reusit sa facem un bebelus. am fost la un doctor ginecolog si mi-a dat un tratamen pentru anexita bilaterala (am luat in noiembrie, decembrie si ianuarie timp de 5 zile la ciclu polidin, un antibiotic oral si supozitoare) si ...nimic
mai mult chiar, nu stiu din aceasta cauza neaparat, ciclul care pana atunci imi venise regulat, la 28 de zile, s-a cam ....dereglat(ma repet!)la inceput venea tot la 28-29de zile dar doar 1-2 zile pana in mai cand mi-aintarziat 15 zile....si atunci a venit intr-o zi 2-3 ore, a trecut si a venit iarasi dupa 2 zile. o doctora mi-a spus ca am facut un avort incomplect in luna a doua *dar nu am avut dureri, hemoragii si alte semne)dar nu am crezut si de aceea nici nu m-am dusa la chiuretaj cum mi-a spus.
dupa o luna, chiar in ziua urmatorului ciclu (coincidenta acea zi) care a venit la 31 de zile, am facut o echographie de specialitate si mi-a spus ca nu am facut nici un avort si ca totul pare in regula. cu rezultatul analizelor am fost imediat la un alt medic ginecolog, care mi-a zis ca este o dereglare hormonala, datorita anticonceptionalelor. a trebuit sa imi iau temperatura bazala in fiecare dimineata si sa mai iau utrogestan 1pastila + 1pastila de vitamina E timp de 10 zile din a 17 zi de ciclu........luna trecuta vad ca venit la fix la 29 de zile, si ceva mai "reglat" parca. acum sunt in a 11 zi de cilcu si cred ca in sfarsit corpul meu se pregateste pentru ovulatie...spatele, putin burtica ma cam dor, am o stare de somnolenta si de "trandaveala" continua si sanii ma cam incomodeaza( cam de la ciclul celalat intr-una).
acum vreau sa fac cura naturista...cam complicata dar sper sa ma pot tine de ea!
ASTEPT RASPUNSURI SI SPER CA MESAJUL MEU SA AJUNGA LA VOI. si mai sper sa si
pa!
anne-marry
AniS
blondy spune:
Fetelor,
Vin de la si in sfarsit am vesti bune!
Am un folicul de 22mm. Ziua 13 azi, ovulatie probabil pe ziua 16 sau 17. Sper ca in concediu merg deja , doar ca nu o sa stiu, si pe cand ma-ntorc o sa am un test pozitiv!!! Asa nu m-am simtit demult. Acuma simt intr-adevar ca se poate intampla, am i eu sanse!!!
Va pupic pe toate , uitati ce zi frumoasa s-a facut azi...
anis spune:
Blondy BAFTA....si sa ne dai o veste buna!
Si eu ma pregatesc de vacanta...sper sa ma mai relaxez..ca la mine luna asta nu a fost bine
Va pup pe toate!
AniS
anne-marry spune:
blondy, bafta!
iti tinem pumnii si..treceti la treaba
sa dea domnul sa auzim in curand vesti bune.
anne-marry
anis spune:
Anne-Marry..in sfarsit..ai nimerit locul...
Cum zicea si zice un mare doctor...."facutul copiilor nu are nici o legatura cu varsta".....nu conteaza ca ai 23 ..sau 35....recunosc ca in cele din urma ai zilele numarate..dar la ce folos...daca in ambele parti sunt probleme.....si bebelusul se lasa asteptat.
Ce vroiam eu sa te intreb e:
- ai facut dozarile hormonale
-si macar o luna ti-ai monitorizat ecografic ovulatia?
Desi e cam devreme..tu spuneai ca incercati de cateva luni .....mai exact cate? .....sunt doua variante....ori mai astepti si incerci sa te relaxezi fara sa iti inchipui ca ai tot ce citesti si intalnesti pe forum,sau te duci la doctor.
Ma intrebai de fertility....eu nu am o parere f buna..adica ei calculeaza ziua ovulatie ca fiind ziua de dinaintea celor 3 zile cu temperatura inalta.Fiindca eu am facut ecografii si luna asta si luna trecuta..am putut stii ziua ovulatiei mai exact....si nu s-a potrivit cu ce imi dadeau ei ca ziua a ovulatiei.
Utrogestanul e progesteron.....si regleaza faza luteala, in principiu mentine temperatura ridicata..dar la 2 zile dupa ce l-ai oprit iti vine sigur menstruatia....din cauza asta zici tu ca ciclul s-a reglat...
AniS
anne-marry spune:
anis
dozare hormonala?...cred ca utrogestanul acesta este...nu?!
incercam de 12 luni, 13 aproape, din iulie anul trecut si singurul tratament a fost cel cu polidin, un antibiotic oral si supozitoare timp de 3 luni, 5 zile la ciclu (noiembrie, decembrie, ianuarie) si ceea ce fac acum cu utrogestan si vitam E cate 1 pastila din a 17a zi de ciclu timp de 10 zile.
temperatura mea in luna iunie (desi la inceput au cam diferit orele) au fost:
ziua 1 si 2 ciclu(f.putin)
iar atreia zi nu am luat-o am crezut c mai vine vreun rus(mi-a spussa nu mi=o iau decat dupa ciclu
ziua 4 - 9 intre 36,7- 36,6
ziua 10 - 11 36,5
ziua 12 - 36,4
ziua 13 - 36,2
ziua 14 - 36,7
ziua 15 - 36,6
ziua 16 - 36,5
ziua 17 - 36,5
ziua 18 - 36,6
ziua 19 - 36,8
ziua 20 - 36,7
ziua 21 - 36,8
ziua 22 - 36,9
ziua 23 - 37,1
ziua 24 - 37,0
ziua 25 - 36,8
ziua 26 - 36,6
ziua 27 - 36,8
ziua 28 - 37,0
cele cu verde sunt zilele in care am luat utrogestanul. cei de le fertiliry spun ca a fost in ziua 16?!...
eu credeam ca ar fi fost prin a 14a cand a crescut cu 0,5 grade
tu ce crezi?
alte analize nu am mai facut
doar dupa 3 luni va face si sotul analize...asa a zis doctora.
luna asta ( a doua) temperatura arata cam asa(luata la aceeasi ora 8):
ziua 3-4 ciclu iar in 5a am uitat
ziua 6 - 36,5
ziua 7 - 36,7
ziua 8 - 36,6
ziua 9 - 36,4
ziua 10 - 36,6
ziua 11 - 36,5
ziua 12 - 36,6
ziua 13 - 36,6
ieri am avut mai multe intepaturi dar nu ca cele normale...in partea dreapta in dreptul ovarului, ma dor sanii si sunt intariti (dar asta este de la ciclul celalat intr-una; acum mai puternic) si am scurgerile acelea albe...cum ii zic ei..care apare in perioada asta...nu imi vine acum cum ii zice
ce crezi? vine ceva "ousor" .
tu, ce ai mai facut cu fiv si toate cele?
ce s-a hotarat pana la urma?
ziua 29 - 36,7 (ziua in care au venit rusii...cum spuneti voi)
ce parere ai? a fost ceva ovulatie?
anne-marry
anne-marry spune:
am gresit
ziua 29 este in continuarea celei 28 de la prima luna de monitorizare
anne-marry
crangutalil spune:
Fetelor, am fost in concediu si mai plec o saptamana si vad ca ati mai scris o gramada, din pacate insa nu vad nici o veste buna.Eu sunt suparata ca si la mine au venit rusii cu 3 zile intarziere, incepusem sa sper dar...........Acum sunt a 7-a zi, iau iar clostylbegit, 2 pastile, e deja a treia luna, ultima.Nasol e ca nu stiu unde sa merg la eco transvaginal in zilele 11-16 sau cum ar trebui deoarece medicul meu e in concediu si oricum nu-mi facea eco, doar se uita la grafice care la mine indica clar ovulatie, chiar si inainte de stimulare.Problema mea e alta, v-am mai spus, o rana pe endometru care nu lasa miscodeii sa treaca sa ajunga unde trebuie.Si ce e mai rau e ca cel tarziu prin noiembrie ar trebui sa ma operez, deci adio bebe.Mai am doua , maxim trei luni de incercare, dar daca n-am reusit doi ani jumate, ce speranta sa mai am la ultimele 2 luni?Sunt foarte necajita, si ma intristeaza sa vad ca suntem atatea in situatia asta...Oricum, am si eu cateva intrebari:
1.Unde pot sa merg sa fac din doua in doua zile o eco care sa-mi spuna tot, dimensiuni ale foliculilor, endometru si ce mai vad pe la voi ca trebuie si cat costa o astfel de ecografie.
2.Cat am fost in vacanta mi-a trecut o idee prin cap:mai am trei luni de icercari.Dupa cum sta situatia mea, n-ar fi buna o inseminare artificiala?Ca ma gandesc ca ar baga ei spermatozoizii dincolo de rana, direct in uter, si de-acolo sper sa-si faca si ei treaba, cum au facut-o acum 4 ani juma".Sotul nu cred sa aiba vreo problema, ca am mai ramas si acum vreun an jumate gravida dar a trebuit sa fac intrerupere, de imi vine si acum sa urlu de ciuda..Voi ce parere aveti?
3.Daca sunteti de acord cu mine, poate stiti unde se face inseminare artificiala si cat costa, eu auzisem de vreo 2 milioane, asa e?Si o face cu sperma sotului?Se mai fac ceva analize inainte, mie, lui?
4.Nu mai e intrebare, vreau doar sa va spun ca astept raspunsurile voastre, dar voi mai intra pe net peste o saptamana, ca mai plec pana pe 5 august.Sa nu va suparati pe mine ca n-o sa va scriu in perioada asta.Si inca ceva:daca va mai intalniti prin Bucuresti dupa data de 5 august, as veni si eu sa va cunosc, sa vorbim, sa ne mai impartasim pareri...Asta daca vreti sa ma primiti si pe mine, care am deja un copil de aproape 5 ani.Va pup pe toate, cele bune si sanatate, ca -i mai buna decat toate, va spune un om in prag de operatie.Doar sarcina ar amana-o inca vreo 10-11 luni.Deci, sanatate va urez, si speranta ca vom avea un bb, sa aveti voi mai mult optimism ca mine...Va
Tia spune:
Crenguta,
poate ar trebui ca sotul tau sa repete spermograma... spuneai ca a trecut un am jumatate... am intalnit si varianta de repetare la 6 luni, chiar daca la prima a fost bine...
anis spune:
Anne-Marry,
Cand iei utrogestan temperatura nu mai are nici o relevanta.Adica utrogestanul creste temperatura si o mentine constanta.
Inainte de a-ti raspunde cu ziua ovulatiei, cateva intrebari :
-iti iei temperatura la aceeasi ora , in acelasi mod in fiecare zi?
- o iei pana in ora 8 dimineata, inainte sa te dai jos din pat?
Dozarile hormonale sunt analizele care se fac de regula in zilele 5-a, 14-a , 21-a , pentru a vedea valoarea hormonilor..si in acelasi timp e si o metoda de confirmare a ovulatiei.
Analizele se fac in zilele respective, recoltarea se face din sange.
Si nu ar fi rau, ca macar 2 zile din ciclu sa faci o ecografie intravaginala.Asta in functie de cum stii tu ca ai avea ovulatia.Daca e in jurul zilei de 14-a zi de ciclu, fa ecografiile in zilele 10 ai 12....daca e mai tarziu ovulatia atunci vezi tu..de ex 13 si 15..E important sa stii si daca folicul creste cat trebuie.
AniS