Urmatorul pas in vederea obtinerii sarcinii - 5
Raspunsuri - Pagina 10
blondy spune:
Fetelor!
Va multumesc pt incurajari si ca v-ati bucurat cu mine pt acel folicul frumusel.
Sambata dimineata a fost de 22mm, duminica am simtit intepaturi si dureri la ovarul drept (cel cu folicul).S-ar putea sa fi fost asta pt ca s-a rupt? Sau poate fi si altceva? Pt ca temperatura nu s-a modificat, 36.5-36.6 a fost de o sapt, iar azi dimineata 36.7.
Am si sambata si duminica. Ce credeti?
anis spune:
crangutalil,
Categoric sotul sa-si refaca spermograma.Valabilitatea unei spermograme e de 3 luni...cel putin la sotul meu teoria asta s-a demonstrat a fi buna.
Eu zic ca e o idee buna sa faci inseminare, dar nu cred ca mai ai sanse acum..deorece majoritatea dr pleaca in vacanta, sau centrele de fertilizare se inchid (la Giulesti asa e) si mai stiu cateva locuri.
Te-as sfatuii ca luna asta sa faci doar eco..si luna viitoare sa faci pauza la tratament ca sa ai sanse de inseminare in toamna.Si pana atunci sotul sa-si repete spermograma.Tu poti sa-ti faci ca analize secretia vaginala, chlamidya..si restul de analize,intreaba-le pe fete care au facut inseminare.
Si eu voi pleca maine in vacanta....sper sa ma relaxez
AniS
anis spune:
Blondy....daca iei Duphaston..clar..temperatura nu mai are nici o valoare....de fapt orice progesteron care se ia.are rolul de a creste temperatura si de a o mentine.
In cazul tau se recomanda ecografii.Ai facut vre-una?
AniS
anne-marry spune:
ANIS
in prima luna am luat-o ... anapoda (intre 6 si 8 dimineata). dupa ce am citit pe aici pe la voi pe forum , luna asta am luat-o numai la ora 8 fix. crezi ca este mai bine daca as lua-o la o ara mai matinala? la care? nu are efecte prea mari daca o schimb acum in a14 a zi? (maine a 15a?).
la halul in care ma dor sanii, merg la toaleta, ma dor putin burtica, spatele, capul, etc ... nici nu ma steptam ca astazi sa nu imi creasca temperatura (ovulatia)...este posibil sa fii ramas de luna trecuta si ciclul sa imi fi venit de la utrogestan? temperatura a mai scazut pana la 36.7 de cand l0am intrerupt... ma gandesc doar ca in special seara ( ma refer la faptul ca este mereu cam in aceeasi perioada) imi este rau si sanii imi sunt parca...insuportabili, iar sfarcurile parca sunt niste bombite!! nu as prea crede, eu am dat totul pe seama caldurii si utrogestanului.
ce crezi, ar trebui sa fac un test de sarcina???
nu... imi fac sperante degeaba, nu?!?...
si nu, nu sm facut dozarea aceea, doctora a spus ca o sa imi dea, dar eu am crezut ca asta este. iti dai seama ce bine comunic cu doctorul meu?!
anne-marry
anis spune:
Anne-Marry
Nu poti schimba acum ora cand iti iei temperatura.
Ia-o luna asta tot la 8....dar mereu la aceeasi ora....Si de luna care vine poti incerca sa ti-o iei la 7..mie mi se pare mai concludenta...ora 7 si temperatura de la ora 7 .....si eu inainte mi-o luam la 8.
Utrogestanul se da si ca suport al fazei luteale..si in sarcina...
Mai mult ca sigur nu ai ramas insarcinata cum zici tu "de data trecuta"....asta pentru ca temperatura ti-a scazut.
Ti-am mai zis..temperatura nu are relevanta in cazul in care iei utrogestan(progesteron) din cauza asta si nu numai se fac ecografii.
Tu ai facut ecografii luna asta?
Categoric e foarte devreme pentru un test de sarcina....eu zic sa te linistesti...dupa cum zici durerea de spate si sani....nu iti confirma altceva decat ca ai avut ovulatia....
Nu te mai chinuii atat....asta pentru ca agravezi lucrurile....eu stiu asta pe pielea mea...
AniS
Tia spune:
Anne-Marry, nu schimba ora, cel putin nu in timpul ciclului. schimba ora luna viitoare, dar in cazul asta nu stiu daca mai poti compara graficele intre ele decat ca evolutie, nu si ca nivel de temepratura. ce vreau sa spun.. ca acum va trebui sa o iei la aceeasi ora ca si pana acum -> pana la menstruatie, apoi poti schimba ora, dar toata luna mergi pe ora cea noua. la sfarsit nu m-as uita ca luna asta a fost 37 la un anumit moment fata de luna trecuta cand poate a fost 36.5. dar te poti uita la evolutia temperaturii, ar trebui sa fie aceeasi... sper ca am fost suficient de clara!
te pup si succes... si mai multe comunicare cu medicul tau, ufff, asta e cel mai greu!
anis spune:
Tia......
Ce bine ca te-am prins..nu am mai vorbit de mult....
Pana la urma la tine cum a fost luna asta.??...poti sa ma impusti ..dar din cauza supararii mele.....informatiile mele sunt brambura....
Eu ma pregatesc de vacanta...si incerc sa nu mai intru aici pana la toamna...ca sa ma relaxez si eu..si sa nu mai fie mereu prezenta in minte fraza "vreau u bebelush"....
AniS
blondy spune:
Anis,
am fost in ziua 10.A fost de 5mm doar.In ziua 13 a fost de 28mm.
In ziua 14 (ieri) am avut dureri si intepaturi pe ovarul drept, unde e foliculul si v-am intrebat daca poate sa fi fost pt ca s-a rupt?Pt ca temp nu s-a modificat...
Tia spune:
Anis, buna!!!
Luna asta nu mai fac nici un tratament ... am fost la prof. Ancar saptamana trecuta si m-a chemat in septembrie la histero la Sf. Pantelimon.... pana atunci relaxare, mare, munte, si fara calcule... mai merg de 2 ori la ecografie sa vad ce mai fac chisturile mele, dar atat!
Te pup si sa auzim de