Urmatorul pas in vederea obtinerii sarcinii - 5
Raspunsuri - Pagina 11
crangutalil spune:
Fetelor, vad ca in primul rand nu mi-ati spus unde pot face eco in zilele 12-14 si cat costa ca nu stiu unde sa ma duc.In al doilea rand vin cu niste precizari:sotul meu nu a facut niciodata spermograma, deci habar n-am unde se face si cum, poate ma lamuriti voi.Problema nu e el, ci eu.Avem un copil de 4 ani jumate, acum un an si ceva am mai ramas gravida dar nu s-a putut pastra sarcina din alte motive medicale si acum se pare ca nu pot ramane gravida din cauza acelei rani pe endometru care impiedica spermatozoizii sa ajunga unde trebuie.Si in situataia asta degeaba iau clostylbegit , am ovulatie, prestam cand trebuie, dar nimic.Spune-ti voi totusi, chiar daca lumea e in concediu, doctori, la cine sa ma duc sa vad cum e cu inseminarea asta.As putea s-o fac prin octombrie sau septembrie, dar ma gandesc ca mai sunt niste etape de facut si sa le iau de acum din timp.Si eventual risc si mai aman operatia pana prin ianuarie februarie, eventual repet biopsia sa vad ce mai e pe acolo.Orice numai sa obtin un bb.Din pacate Fiv nu-mi permit.Cam asta ar fi, va multumesc pentru raspunsuri si va tin pumnii la toate
Tia spune:
Ecografie transvaginala poti face la CM Unirea si Medsana, presupun ca se poate si la Medicover (eu am fost la primele 2), dar trebuie sa te programezi cu cateva zile inainte, poate o saptamana, sunt foarte aglomerati. Inca ceva important, la Medsana s-ar putea sa fie nevoie sa te vada inainte un dr. de la ei.
Am inteles ca sotul tau era ok acum un an si jumatate, dar tot e bine sa-si faca spermograma, stiu ca nu se incepe nici un tratament pentru doamne pana dr. nu stiu sigur ca si sunt ok.
Bafta!
anis spune:
FETELOR,
EU va pupicesc pe toate...ma pregatesc de plecare in vacanta. ...de abia astept sa uit de toate....eco...foliculi..temperatura..etc....si asa luna asta e nula....si nu am de ce sa-mi mai fac sperante.
Va pupic inca o data si sa ne auzim de bine la intoarcere.
AniS
anne-marry spune:
fetelor, intrati pe ANUNTURI SI FELICITARI si cititi ANUNT UMANITAR.
eu l-am plasat acolo si mi-ati face o f.f.f.f.f.fmare favoare cel putin citindu-l...
anne-marry
iubitoiu spune:
AJUTOR...DR.meu mi-a dat CLOMIFEN(CLOSTIB>)(stimulent) 2/zi 5zile...fara analize, fara eco fara nimic doar vazand temp mele(care dupa capul meu nu au nimic rau). vi le scriu si voua poate-mi explicati si mie daca e normal..si colac peste pupaza imi spune: fa tu tratament luna asta si ne vedem luna viitoare (fara nici un fel de supraveghere, fara masurarea foliculilor, fara eco...)Cum se poate ?/ati mai auzit asa ceva?
Temp
ziua 1-9 36.7
10- 36.5
11 - 36.3
12- 36.4
13- 36.5
14- 36.8
15-18 36.8
19-21(azi) 36.9
cica nu este peste 37.1...
este primul medic care imi da stimulare..nu stiu ce sa fac ..sa fac tratament( 2 pastile /zi ) sau sa -mi caut alt medic???
Tia spune:
Iubitoiu,
eu zic sa consulti si alt dr... mi se pare prematur sa faci stimulare ovariana cand tu nu stii exact care e problema la tine ... apoi stiam ca ciclurile ovulatorii au o crestere de temperatura de cel putin 2 subunitati, temperatura mentinandu-se la nivelul ridicat pana la urmatoarea mentruatie (cu fluctuatii de max. 1 liniuta)...
chiar daca te decizi sa iei stimulente, ar fi bine totusi sa monitorizezi foliculii.. cum vei stii cum ai raspuns la tratament daca nu faci ecografie? daca se prinde bb, atunci vei stii cu siguranta ...
te pup si bafta!
iubitoiu spune:
Tia draga ,
Te rog spune-mi din temp mele se vede ca am o insuficienta?? Eu plec in concediu..iar tratamentul il voi face in timpul concediului..Ce este mai grav este ca plec prin munti cu sotul si catelul..iar apoi prin delta..in ambele locuri rupta oarecum de lume...Pot aparea reactii negative..???? Ce sa fac???