Urmatorul pas in vederea obtinerii sarcinii - 5
Raspunsuri - Pagina 12
Tia spune:
Iubitoiu,
temperatura ta a crescut din ziua 11 pana in ziua 15 cu 5 liniute... asta e foarte bine, dar trebuie sa ramana la acest nivel pana la ... menstruatie sau ... ce dragut ar fi
eu am luat clostilbegyt tot 2/ zi, cinci zile si n-am avut nici o reactie, dar alte fete de pe forum au avut tot felul de probleme ... vezi si in prospect. in ziua 13 am facut pregnyl (5000 UI) si daca in prima luna n-am avut nimic, in a doua am avut ameteli vreo 2 zile. fiecare organism reactioneaza in felul sau.
nu stiu daca e bine sa incepi tratamentul si sa pleci fara sa stii cum evolueaza lucrurile, poate ar fi mai bine sa-l amani si sa te vada si un alt medic.
te pup si ai grija de tine
iubitoiu spune:
MULTUMESC Tia de sfaturi...
ce frumos ar fi sa fie.....dar nu mai vreau sa ma numar zilele,uneori si minutele pana la urmatorul ciclu..imi vine,nu-mi vine...asa ca plec in concediu si vad cand ma intorc....oricum mai am 10 zile pana la concediu poate mai consult un alt medic ..
Tia spune:
cel mai bun lucru... iar la chestia cu numaratul zilelor, te inteleg perfect, eu am luat o pauza la numarat si masurat si calculat, oricum dr. la care merg nici nu se uita pe grafice, el vrea ecografii si cred ca are mare dreptate, sunt relevante, temperatura poate fi influentata de o gramada de factori... ca sa nu mai spun de stres
concediu placut si... fructuos
blondy spune:
Fetelor,
Maine merg si eu in concediu ..in sfarsit.
Am venit doar sa-mi iau ramas bun!
Dimineata mai trec la eco, sper sa nu mai vada nimic, adica sa-mi spuna ca foliculul s-a spart, asa cum trebuie sa faca un folicul cuminte. Tineti-mi pumnii maine!
Si dupa eco....
Eu va doresc toate cele bune pt urmatoarele 2 saptamani, pe cand ma-ntorc pregatiti-mi vesti bune, sa aud numai de .Deci, va las ca tema de casa sa goliti topicul!!!
anne-marry spune:
iubitel
si mie mi-a dat doctora utrogestan insa, 1 patila+1pastila de vitamina E din ziua 17 pana in ziua 26.
fara nici un fel de monitorizare ecographica sau alte chestii.
a zis ca este putin cam prea devreme pt. tot arsenalul. daca timp de trei luni cat fac tratamentul si imi iau si temperatura bazala observa cam despre ce este vorba, se va trece si la alte analize.
de obicei este bine sa te increzi in doctorul tau, dar daca tu consideri ca ar probleme....o a doua parere nu strica niciodata.
sa ne auzim curand...cu
anne-marry
Lorelai spune:
iubitel,
si eu cred ca ar trebui sa mai vezi un doctor. e cam neobisnuit sa iti prescrie clomifen dupa ce s-a uitat numai la o luna de temperaturi. temperatura poate sa fluctueze din diverse motive si sa nu te prinzi ce se intimpla numai dupa o luna. ca sa iti dau un exemplu, eu imi iau temp in fieacre zi cind ma trezesc sa plec la serviciu. in weekend ma scol mai tirziu un pic (o ora-doua) si temperatura o ia un pic razna. ca sa nu mai vorbim de stres, cum scria Tia. s-ar putea ca tu sa ovulezi natural si sa nu ai nevoie de clomifen. de asta nu poti sa iti dai seama numai dupa o luna de monitorizare.
in ce priveste tratamentul, intii cred ca s-a cam grabit sa il prescrie (asa ca mai cere si parerea altui doctor) si apoi ma mir ca ti-a prescris 2 pastile si nu una. multi doctori fac asta fara sa isi dea seama ca uneori mai mult strica decit sa faca bine. eu am avut o experienta neplacuta cu clomifenul asa ca am simtit pe pielea mea efectele.
in ce priveste monitorizarile in timpul tratamentului, ar trebui macar sa verifice in ziua 14 sa vada daca nu ai hiperstimulare ca sa stie daca sa mareasca sau sa scada doza.
distractie placuta in concediu. la fel si pt blondy.
Lorelai
maria30 spune:
Help! Sunt nou venita pe forum si la fel de disperata ca voi toate!
Am luat 8 ani (de la 21la 28 de ani) anticonceptionale pentru o dereglare hormonala neconfirmata de analize. Am intrerupt tratamentul (cu Diane 35 sau Microgynon) si de aproape 3 ani am fost "micul cobai". Am facut stimulare ovariana cu Ova-mit - rezultatul: punctie pentru eliminarea unui chist aparut in urma stimularii. A urmat o tentativa de stimulare cu Clostylbegit (in paralele cu Duphason si multe altele), intrerupta dupa prima luna din motive de rana pe col, apoi prima cauterizare ... a doua cauterIzare ... din nou stimulare 3 luni... ovulatie confirmata de temperatura ... din nou eco vaginala in fiecare luna ... de 7 luni iau brocriptin in fiecare seara, acid folic in fiecare dimineata ... termometru in fiecare dimineata... oprirea stimularii ... lipsa ovulatie ... test de ovulatie negativ, temperatura crescuta o singura zi, dar, minune mare, rusii vin ca un ceas in fiecare 12 ale lunii.
Va asigur ca acesta a fost rezumarea rezumatului. Si acum o intrebare disperata: stie cineva un medic, nu foarte cunoscut, dar care are bunul simt sa faca mai intai TOATE ANALIZELE PENTRU INFERTILITATE, pentru mine, pentru sot si pentru compatibilitate si apoi sa stabileasca o cauza si un tratament? Pana acum am senzatia ca a fost un fel de GHICI sau POATE. In afara de eco, spermograma si o dozare hormonala in ziua a 5-a (facuta anul trecut inainte de stimularea ovariana) nici un medic nu mi-a recomandat altceva.
Ma iertati ca scriu atat de mult, dar fiind nou venita alaturi de voi imi desert desaga cu ofuri.
Va cu tot dragul si sper sa ma primiti alaturi de voi in lupta cu temperatura, ovulatia, stimularea ...
MARIA
anne-marry spune:
FETELOR, CARE IMI PUTETI RASPUNDE? MA AJUTATI?
ieri, a15 a zi de ciclu, am avut chestia aceea ca albusul de ou (sigur nu am confundat-o cu urme de contact sexual ca atunci nu fost cazul) si temperatura bazala era de 36,6...astazi a scazut la 36,4(DAR AM PLECAT DE DIMINEATA LA DRUM SI AM LUAT-O CU 2 1/2 ORE MAI DEVREME!!!) si de ieri simt niste intepaturi in dreptul ovarului drept. sanii ma dor de cateve zile de SIMT CA MOR, capul ma doare...la fel, si parca si spatele putin.
ce credeti, este asta ovulatia? daca da, cand a avut loc? ieri a 15 a zi cand a fost "albusul acela de ou" sau azi cand a scazut (daca este relevanta ...din cauza orei la care am masurat-o)????
anne-marry
matia spune:
Albusul poate sa nu aiba nici o legatura cu ovulatia. Adica sa apara mult mai repede!
Când apa-ți ajunge la gură.....CAPUL SUS! Matia