Strumfi de iulie-august 2007 (44)
Raspunsuri - Pagina 19
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sunflower1979/sunflower1979.jpg)
sunflower1979 spune:
petra-ailyn eu am tot cautat pe net un scaunel mai ieftin si am dat de anuntul acesta: http://forum.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=8192
de fapt eu l-am gasit initial pe alt site, dar apoi l-am vazut si aici. pe site-ul acela avea si nr. de tel. si am sunat-o pe fata. scaunul a ajuns in 3 zile, dar tu fiind din bucuresti poti sa mergi sa-l iei personal, nici nu mai platesti taxe. poti sa-ti trimit nr. pe PM, ca sa nu fac prea multa reclama aici. eu sunt multumita, e chiar ca in poze. acum fata zice ca are roz si bleu, ca am comandat si pentru finuta mea.
Cristina, mami de superbaietel www.flickr.com/photos/12285891@N07/2170658217/" target="_blank"> Denis Stefan (30.07.2007)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
X-ray spune:
timi multumesc pentru link,cand am timp arunc un ochi
lavinia din acelasi motiv precizat de tine vreau sa aman si eu lactatele dupa varsta de 7 luni,7 luni si jumatate.eu am fost pe lapte de vaca de la 6 saptamani.acum as manca de nu mai pot lapte cu cereale,sau as bea lapte pur si simplu dar e jale...ma fac ca un balon,am crampe,in fine am incercat de 2-3 ori si m-am lasat pagubasa...
anto multumesc pt lamuriri cu cescutza de la avent,eu am toate biberoanele de la ei deci abia astept sa achizitionez accesoriile
petra(fff frumos numele)vezi tu in evolutia fiecarui om ,mai ales la stadiul de embrion se poate produce o mutatie genetica astfel incat sa aiba o predispozitie genetica sa dezvolte o boala ereditara care nu s-a mai intalnit in familia lui,astfel incat sa fie el primul dintr-un nou arbore genealocic care va transmite mai tarziu o boala ereditara.deaia toata lumea medicala recomanda rabdare vizavi de orice schimbare adusa in viatza unui bebelush pt ca nimeni nu stie la ce are el puncte - sau + vizavi de susceptibilitatea de a dezvolta anumite boli.
sunflower bb denis e adorabil!
valen mai scrie de papa lui ines,mai furam si noi idei.eu de exemplu nu ma gandisem la asparagus..si sa ne povestesti ce a zis nutritionistul
alina mamica bulinei Elisa (20 iunie 2007)
AndraZ spune:
ziua buna la toata lumea!
eu nu am mai intrat de multicel pt ca m-am pus cu burta pe carte caci examenul din februarie se apropie cu pasi repezi....deci pana atunci mai mult citesc printre randuri, iar timpul ce-mi ramane il dedic Marei, care desi petrece timpul cu bunicii ( sunt parintii mei la mine)isi cere drepturile de a petrece timpul cu mami si tati.
mai intai, Nonna, primeste si condoleantele noastre. stiu ce inseamna disparitia unui om drag....asa ca nu mai adaug nimic, caci in acest moment cuvintele sunt de prisos. dumnezeu s-o odihneasac in pace. in schimb, felicitari pt nepotica si sa dea DD sa fie sanatoasa si sa le aduca parintilor numai bucurii!
petra, incantata de cunostinta!
Luna, felictari pt cercelusi. Cezara este o dulce. Apropo, cum mai stati cu mancarea? Ati scapat de reflux?
Alina.a, ma uit la Elisa si ma bucur cand o vad cat de mare s-a facut si cand aud cat de bine mananca! Apropo, cred ca ma imbolnavesc si eu cat de curand de la reducerile de pe la redoute.....ma mananca mana, dar cred ca si "spatele", ca daca mai cumpar ceva haine pt Mara cred ca o sa am de dat explicatii la sot.
Mychy, super pletele lui Andrei! Scuze ca nu am mai dat nici un semn de viata, dar e teroare cu invatatul si cu Mara, cu care am avut ceva de furca pana m-a lasat sa invat.
Alina/Anya, pupam "petele" dulci si sper ca arina sa ia aminte de la Mara si sa se puna pe mancat.....sau poate se pregateste pt cariera de manechin..... Mara cred ca a renuntat la visul asta ca vad ca mananca tot ce-i dai, fara sa faca fitze.
Andra de Mara Teodora
Povestea Marei
AndraZ spune:
Noi astazi facem 6 luni ( abia acum am realizat ce fata mare am!) si stam bine la capitolul mancare. Dimineata pe la 6-7-8 papa lapte, apoi la 10-11-12 mar copt + lapte ( inca nu am ajuns sa inlocuim definitiv masa), la 13-14-15 supa crema de legume/piure de legume, la 17-18 lapte si la 21.00 tot lapte. Vad ca de cand facem trecerea la nr 2, Mara papa mai bine laptele, adica 170-200 ml pe masa, ceea ce ma bucura caci pana acum nu depasea 170, iar uneori nu vroia mai mult de 100. Nu am fortat-o sa manance niciodata nimic, insa vad ca a acceptat cu brio morcovul, pasarnacul, patrunjelul, ceapa si ardeiul (adaugate doar ca si gust, fara sa le pasez). Insa dovlecelul nu si nu. O mai pacales si ii mai adaug odata la 2 zile cate o bucatica mica in piure.
Si cu "fizicul" stam bine: 8100g si 71-73 cm. Inca nu stim sigur ca nu vrea sa stea la masurat. Desi are kg astea arata ok si dc nu ar avea falcutze si picioruse mai bine conturate nu ai zice ca are greutatea asta. Se rostogolete pe toate partile, in toate pozitiile, se ridica in fundulet si mai nou a inceput sa o ia de-a busilea. Am surprins-o de cateva ori in patru labe si tarandu-se dupa jucarii. Dar de vb, nika. Gangureli si atat.
Cam asta e despre Mara. Revin cu inca un mesaj despre CELIACHIE.
Andra de Mara Teodora
Povestea Marei
olguttza spune:
quote:
Originally posted by andutzy
si daca tot sunt la intrebari, imi mai incerc norocul cu una: are ceva daca ii dau lapte Milumil si i-as da sa pape cereale ce contin lapte sa zic eu si Humana? Sau nestle? Ma bate gandul sa revin la Topfer daca dommnul Horia mai face multe mutre la MIlumil(nu se dizolva prea bine si il enerveaza ca de multe ori se infunda tetina si chiar daca o desfund e orgolios si nu mai vrea sa pape), dar Topferul nu are cereale. Si cerealele fara lapte(simple) nu-i plac de nici o culoare, deci exclus sa i le bag in lapte.
Andutzy, Topferul are cereale, dar simple, fara lapte; sunt, in special, pt. bebelusi constipati. Noi suntem pe lapte Topfer din prima zi de viata, i-a mers bine (alt lapte n-a vrut, doar Nan fara lactoza a acceptat), dar cerealele nu le-am luat de la ei. Am inceput cu Novalac, cereale diastazate (crema de orez, de fapt, f. bune pt. digestie); treptat, am inceput sa-i bag si altele, acum tocmai ce-am terminat unele de la Nestle, "burtica sanatoasa", cu orez si morcov, asa ca azi ma'c sa-i iau altele, sa vedem ce gasesc pt. +6 luni. Eu zic sa incerci cu mai multe tipuri, astea cu morcov sunt aromate si putin dulci, s-ar putea sa-i placa.
Nonna, condoleante! eu nu mai am niciun bunic si tare-mi pare rau...
Ashera, Doamne ajuta sa ai parintii langa tine multi ani de-acum incolo!
Tizo, te fac un dans?
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Multumesc si eu fetelor care au dat meniurile, numai ca la noi sunt cam devansate mesele: mandra mea s-a trezit azi, de exemplu, la 10:30, asa ca a primit lapte; pe la 2 jumate va papa supa si piure de legume (morcov, pastarnac, telina, dovlecel, putin cartof, putin ardei gras, cateva pastai de fasole verde, cu 2 lingurite de ulei de masline) cu branzica (se poate face cu iaurt normal, din comert? si, daca da, sa fie degresat sau nu?); la 6:30, 1 mar + 1 banana si suc de la 1 mandarina; ultima masa, pe la 10:30-11:00, lapte + 3 mas. cereale.
sunflower1979, multumesc din suflet pt. pontul cu scaunelu'.
![](floare.gif)
mami de Olga Cristiana 5.07.07
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Timi07/Timi07.jpg)
Timi07 spune:
quote:
Originally posted by Anya20
nonna, condoleante.
se poate folosi lapte de vaca integral, cu 3,5% grasime, nu degresat. intreba cineva in legatura cu asta...laptele de vaca ccc ca atare are o compozitie diferita fata de branzica. proteinele stabilesc alt fel de legaturi. oricum, dupa 6 luni, un sugar poate consuma lapte de vaca intgral, nediluat (in mediile sarace si la tara inca se mai poarta).
comorile mele: anya ioana (19.10.05) si arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!
Eu am intrebat, multumesc frumos pt raspuns.
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
AndraZ spune:
Deci, daca ati uitat, va aduc eu aminte (): eu sunt una dintre persoanele care sufera de boala celiaca. Cred ca este una dintre cele mai tampite boli, deoarece este frustrant sa citesti de 100 de ori pe toate etichetele, sa intrebi vanzatoarele de etichete, sa nu ti se ofere informatii despre produs si sa renunti la multe "pofte" pt ca nu iti fac bine. Pot spune ca nu am mai mancat o pizza, gogosi, cozonac (si tot ceea ce mai faceti voi bun prin casa si contine gluten) de 3 ani. Este crunt pt un om mare, dar pt un copil. De aceea, va rog din tot sufletul meu de om si mama, incercati sa introduceti glutenul cat mai tarziu in alimentatia bebelusului, faceti-o treptat, ca la carte, si urmariti cu atentie daca sunt simptome sau nu.
Eu am identificat boala acum 3 ani, insa am realizat atunci ca o aveam din copilarie, mostenita de la tatal si de la bunica mea, ei avand forme mai usoare, f greu de depistat dc nu te autosesizezi. Eu de mica am fost anemica ( CA si Mg au foste MEREU sub limita acceptabila dar asta nu a dat de gandit la nimeni, pt ca boala nu era asa de mediatizata ca acum), am avut spasmofilie, eram mereu obosita, aveam tulburari intestinale dese....pana intr-o zi in care am realizat ca ma umflam la 5 minute dupa ce mancam ( dr de la Floreasca au jurat ca eram gravida in 6 luni, desi atunci nu se punea vb de sarcina) si aveam scaune diareice la 10-15 minute dupa masa. Si asta timp de 2-3 luni de zile. M-am "cautat" pe la diversi dr, am facut zeci de analize, am inghitit bariu, am facut colonoscopii si intr-un sfarsit mi-au dat de cap. Slabisem deja 10 kg in 2 luni si eram terminata fizic. Mi-am revenit la normal dupa 1 an de zile si acum totul este ok. Dupa sarcina am "poftit" la ceva, am mancat...si a fost ok. Dar a fost reactie intarziata. Apoi a urmat calvarul. Deshidratare, oboseala. Si asa am renuntat si la alaptat, de frica sa nu cumva sa nu ma mosteneasca si Mara. Ei ii voi face in primavara analizele de sange la Gr. Alexandrescu pt a vedea dc are anticorpi sau nu si apoi ii voi introduce gluten. pana atunci nimic. imi este teama ca poate suferi de aceeasi boala, insa am incredere in DD si sper ca ea sa fie sanatoasa, pt ca altfel copilaria ei va fi un chin si o vesnica intrebare: "de ce eu nu pot manca X sau Y si ceilalti pot?"
imi cer scuze ca m-am lungit, dar m-am simtit "datoare" sa va impartasesc povestea mea pt a vedea ca boala poate fi descoperita la cateva luni, sau la 25 de ani ( in cazul meu) si ca nu este de glumit cu ea, mai ales la bebelusi.
inchei dorindu-va multa sanatate voua, copiilor vostri si celor dragi!
Andra de Mara Teodora
Povestea Marei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/brazuca25/brazuca25.jpg)
brazuca25 spune:
Am reusit sa descopar motivul somnului agitat:burtica. O doare burtica si se agita foarte tare noaptea. Azi noapte plangea in somn si in lipsa de alte solutii am pus-o pe burtica sa doarma si a adormit imediat pana spre dimineata. La ea asta e ceva absolut inedit. E prima data cand doarme pe burta asa mult. Nu ii placea deloc pozitia asta.
La noi meniul arata cam asa:
dimineata pe la 5.30- 6.30 lapte (san)
10-10.30 piure de fructe- eu le-am fiert si am facut un compot pe care l-am pasat. Azi a papat mere cu pere si i-au placut.
13.30-14- piure de legume. Aici deocamdata a mancat doar morcov, si ieri putin dovlecel in morcov. Azi o sa ii fac cu mai mult dovlecel si mai putin morcov, poate nu o mai doare burtica.
17- 18- cereale. Astea vreau sa le incep de azi si nu m-am hotarat de care o sa ii iau. Probabil ca din acelea cu lapte, pentru ca nu reusesc sa ma mulg sub nici o forma desi lapte am o gramada.
Seara laptic.
Vreau sa incep si cu branzica saptamana, si apoi neaparat carnita la recomandarea medicilor pentru ca am o anemie feripriva destul de urata si nu trebuie sa anemiez si fata.
mamik de Denisa Maria (20.07.2007)
www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra
andutzy spune:
Olgutza, multumesc pentru raspuns. Inca nu am trecut pe Topfer, dar o sa ma uit si eu de cereale fara un anumit tip de lapte si voi incerca mai multe sortimente.
Daca doriti sa ne vedeti , am mai incarcat poze in ALBUMUL DE IANUARIE
Andra, mami de Horia Andrei si
Dragos Alexandru
www.flickr.com/photos/9835076@N02/" target="_blank">Album poze cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
X-ray spune:
oana am uitat sa il felicitam pe flacau pt dintisor!!!bravo,stai linistitat incateva zile vine si nr doi.
andra dar ce "rena" mare ai,o bijuterie.
alina mamica bulinei Elisa (20 iunie 2007)