Strumfi de iulie-august 2007 (44)
Raspunsuri - Pagina 18
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/stefania_97/stefania_97.jpg)
stefania_97 spune:
Neata fetelor,
O sa ne dezmorteasca. O zi buna ca noaptea mea a fost obositoare ca de obicei vreo 7-8 treziri.
stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
liadorian spune:
quote:
Originally posted by stefania_97
Neata fetelor,
Osa ne dezmorteasca. O zi buna ca noaptea mea a fost obositoare ca de obicei vreo 7-8 treziri.
stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
La fix, Stefania! Multumesc!
De mana cu Dumnezeu
Lia si
![](copilas.gif)
aylin_tarcan spune:
neata!
in primul rand vreau sa vad si eu canita despre care se vorbeste. la noi or exista mustiucuri si manere pentru bibe avent?
in al doilea rand eu iar nu mai inteleg ce legume/fructe au voie si ce nu. pai eu stiam ca telina, ardei, rosie...au voie. acum aud ca in canada nu e voie. branza e voie sau nu e voie? cand e voie? lamuriti-ma si pe mine ca habar nu am ce am si ce nu am voie sa ii dau. macar intr-o prima etapa.
asta cu laptele eu iar nu o prea inteleg. deci lapte de vaca nu au voie pana la un an. dar branza facuta din lapte de vaca cu iaurt (cum a zis anya) e voie. am inteles bine?
Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
burtika spune:
Buna dimineata si "La multi ani" pentru toate mamicile de strumfi, un An Nou plin de impliniri si satisfactii alaturi de bebeii nostri dragi.
Eu nu am mai avut net o perioada lunga de timp asa ca nu prea stiu ce s-a mai discutat pe aici dar voi avea grija sa recuperez pentru ca discutiile de pe acest forum mi-au fost de MARE ajutor. Strumfita mea face in curand 6 luni asa ca ne pregatim de diversificare, deocamdata studiez problema si pentru ca tot am auzit ca trebuiesc evitate cerealele cu gluten pentru inceput m-am gandit sa vad ce e e glutenul asta si uite ce am gasit: http://celiachie.uniserve.ro/ , poate unele stiti asta deja dar pentru cele care nu stiu de ce trebuie evitat glutenul pentru inceput,sper sa fiu de ajutor.
lacramioara (burtika) mamica de Iris Maria (28.07.07)
http://community.webshots.com/user/lacramioaraD
oaana spune:
Nona,condoleante.
Am inceput si noi sa papam,deocamdata mar ras cu un pic de suc de morcov amestecat.Am vrut sa vad cum reactioneaza la mancare,si e mai mult decat bine,imi trage mana cu lingurita sa i-o duc mai repede la gurita.Deci de doua zile papa cate un mar intreg ras si cu suc de morcov.
O zi buna tuturor.
Oana,mami de Yoyo si Bubu
http://www.flickr.com/photos/14066329@N04/
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
lorinaoo1 spune:
Neata! Stefania, multumim pt cafea, mmmmm Azi beau si eu una cu cofeina, ca nu prea am dormit. De cand cu dintisorul somnul Lorinutei e dat peste cap. Inainte dormea de la 11 noaptea pana pe la 7-8. Acum... ne trezim noaptea pe la 1, 3, 4-5 si apoi dimineata pe la 7.30. Si de adormit adoarme de zici ca vreau sa o pun pe jar
Alina, Alina.a asa de bine imi pare ca mai scrieti despre maniuri pt bebei, ca uite asa ma mai luminez si eu . Pupici pt printese
Aylin si eu sunt de multe ori confuza in ce priveste ce fructe sau legume am sau nu am voie sa ii dau. Pe de alta parte ma mai orientez si dupa efectul pe care il au acestea la mine, adica rosia, citricele mi se par acide, deci nu cred ca le "pupa" Lorina prea devreme, cartoful simplu pe mine ma cam baloneaza si mai si ingrasa, deci o sa-i dau mai rarut si in combinatie cu alta leguma, mazarea si fasolea iarasi baloneaza si o sa i le dau mai tarziu, banana mi se pare greoaie pt stomacelul lor si o sa i-o dau dupa 7 luni si jumatate. Carnita o sa i-o introduc de la 7 luni incolo.
Despre laptele de vaca tocmai a explicat Anya si mi se pare logic ce spune ea. Dar parca as mai astepta un pic cu branzica. Inca vreo sapt, adica sa o introduc pe la sase luni si jumatate. Nu stiu cu iaurtul cum sa fac. Poate la 7 luni, ca eu am oaresce intoleranta la lactoza (mama imi dadea lapte de vaca la greu, de la 3 luni cand a inceput serviciul) si nu vreau sa ma "mosteneasca" si fii-mea.
Cam asta e. Eu cred ca fiecare copil ia si ceva de la noi, ma refer la tolerantele si intolerantele noastre. Asa, ceva cu caracter de lege in ale alimentatiei copilului nu cred ca vei gasi, asa ca tu trebuie sa decizi pt buburuza ta.
Lavi si Lorina Maria (5 iulie 2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sunflower1979/sunflower1979.jpg)
sunflower1979 spune:
Buna dimineata!
s-au scris atat de multe in ultima vreme ca am si uitat in mare ce vroiam sa spun si eu.
Mai intai condoleante, Nonna pentru pierderea bunicii; ma bucur ca esti puternica si ai continuat ziua in mod normal…bunica va fi mereu in inima si gandurile tale.
Ashera…mare suparare si la tine cu casa parintilor. Zic si eu ca tine – bine ca sunt ei sanatosi.
Am vazut multe poze, dar am uitat ai cui erau frumosii copilasi si nu vreau sa omit pe cineva sau sa fac vreo confuzie. Am remarcat insa ca Petra a imbracat-o pe broscuta in albastru si mi-a placut tare mult. Si-mi mai place ce intrebari comice pui…esti simpatica tare. Auzi…cartof dulce sau cartof-cartof…
Am vazut ca anya a scris de un scaunel de masa de care va povesteam si eu. E tare bun, sa stiti, are 4 roti, cu frane pe toate si seamana tare mult cu polly, doar ca e mult mai ieftin. Profit sa-i multumesc si aici anyei ca m-a lamurit in unele probleme, ba in una chiar de 2 ori, ca eu nu am salvat initial ce mi-a spus….mare rabdare are fata asta…si daca as fi numai eu care o intreb…
iata si www.flickr.com/photos/12285891@N07/2189164556/" target="_blank">scaunelul nostru.
In rest am uitat ce am citit. Daca-mi amintesc, revin.
Duminica placuta…eu sunt singurea, sotul lucreaza.
Cristina, mami de superbaietel www.flickr.com/photos/12285891@N07/2142971667/" target="_blank"> Denis Stefan (30.07.2007)
elizas spune:
quote:
Originally posted by lorinaoo1
Alina.a si a mea rade mai ales cand ii cant "pu-pu-pu" sau "oac-oac-oac", dar fac si cate o pauza strategica, asa de inghitit hapul
Olguta zici tu mama ca e de lauda Lorinuta, da' uite ca "mama" sau "tata" nu zice, deci fiecare cu ce poate
Mai da' se pune si "meme" sau "mimi"? Ca asa spune si Lori cand se plange de ceva (oboseala, foame) de vreo luna, dar eu astept un "mama" clar. Sau sunt beata eu? In rest, v-am mai spus, spune ghighigu, lili, lele, dei, nene (asta e pentru somn) si de cateva zile face ploita ca tractorasul (adica cu zgomot) de ma prapadesc de ras. O intreb: Lorinuta, ce faci tu acolo, mama? Si ea face: eiii si ploita. In traducere: ce ma bati atata la cap?
Lavi siLorina Maria (5 iulie 2007)
si fetita mea spune "nene" cand ii este somn. O fi vreun limbaj comun al bebeilor?
Eliza, Octavia (21. 02. 1996), Antonio (09. 10. 2000) si Amelia (07. 08. 2007)
poze noi http://www.flickr.com/photos/14533015@N05/sets/
aylin_tarcan spune:
burtika, citisem si eu despre asta pe net dar tot nu inteleg. daca e ereditara, adica se mosteneste, de ce nu le dam copiilor cereale cu gluten? pai daca nu fac decat daca au mostenit-o.....??? nu ca m-as apuca acum sa dau faina almei, dar ca idee. de ce e asa un val de informatie "nu gluten" daca e ceva ce se mosteneste. poate ne lamureste cine stie.
sunflower te ca esti dulce tare. eu am chestii albastre in care o imbrac pe alma si ma intreaba lumea daca e baietel.
si le explic ca nu numai baieteii se imbraca in albastru. vreau si eu sa stiu de unde pot cumpara scaunelul minune pls!
Petra cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
burtika spune:
aylin, eu sunt cam pe langa in ce priveste medicina dar ma gandesc ca exista o predispozitie genetica dar care nu poate sa nu duca la declansarea bolii daca esti precaut, dupa cum rezulta de aici :"Cauzele apari#355;iei diferen#355;iate la cei predispu#351;i nu se cunosc în totalitate la aceast#259; dat#259;. Apare mai frecvent la sugari dup#259; introducerea f#259;inosului (înaintea vârstei de 6 luni), mai ales la cei al#259;pta#355;i artificial de la o vârst#259; foarte fraged#259;, dar #351;i la adolescen#355;i, în timpul sarcinii sau armatei, dup#259; traume fizice sau psihice. Pe scurt, celiachia poate ap#259;rea în toate etapele vie#355;ii care solicit#259; suplimentar corpul celui predispus." dar poate ne lamureste cineva care stie mai bine
lacramioara (burtika) mamica de Iris Maria (28.07.07)
http://community.webshots.com/user/lacramioaraD