***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (43)***
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
Vali5 spune:
Alyna24, noi suntem foarte bine. M-am relaxat la munte si deja mi-e dor. Si Andrei cotrobaie peste tot si se plimba cu premergatorul. Dar nu il mai pun asa des, il las pe jos sa mai mearga si de-a busilea, plus ca ii place mai mult sa se plimbe cu mami de manuta
Carmen_So, uite aici reteta de tarta cu praz exact cum a scris-o Pepsi, ca eu am salvat-o.
200g faina, 100g unt rece(io pun si margarina)100g brinza vaci(io pun ricota)1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita praf copt, 750g praz(aici nu-l cintaresc, ma uit dupa ochi pun 2-3 fire depinde de tava)100 g kaizer afumat, 1 lingura ulei,2 linguri pesmet, 3 oua, 200Ml smintina, 100g cascaval ras(asta=l pun dupa ochi), sare, piper nucsoara. se face asa: se framinta un aluat din faina, unt, brinza vaci(ricota) sare si praf copt.eu il bag la mixer si se face singur. se infasoara in folie se da la rece 30 min. se spala prazul, se curata se taie rondele(eu le fac subtiri cu razatoarea vorner)se taie cuburi kaizerul si se topeste un ulei, se adauba prazul si se caleste pe foc moale intr=o tigaie cu capac.se lasa pina nu mai lasa apa.se unge cu grasime o forma de 26cm(eu pun hirtie ptr copt ca urasc sa ung tavi cu faina) se intinde aluatul cu sucitorul si se imbraca forma. se face o margine inalta de aprox 3 cm. se inteapa blatul cu furculita din loc in loc, se presara pezmet.se incinde cuptorul la 180C compozitia de praz se pune peste blat, se adauga ouale batute cu smintina sare piper si nucsoara.la urma se pune cascavalul ras, tarta se coace 35 min se serveste imediat.(da noi am mincat si a doua zi)ca si garnitura este salata verde si ca bautura un riesling sec, pofta buna.
Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
mary_lou spune:
LA MULTI ANI SI UN 2008 ASA CUM VA DORITI! !
Noi suntem bine,maine mergem la doctor pt controlul de 7 luni(neimpliniti inca)si sa vedem cum mai stam cu greutatea.
Nu avem inca nici un dintidor si nici nu se intrevede ceva......asteptam.
Sunt mai multe de povestit dar sunt chemata la datorie
Incerc sa revin un picut mai tarziu,va pupam!
poze cu Patrick si noi
Mary,mami de Patrick Andrei(14.06.2007)
tamaraspt spune:
am pirdut mesajul si e din vina mea. crosetez de ieri dupa-amiaza la el. bine si netu' e de vina ca tot cade.
poohy nu cred ca e nevoie sa speli salteaua, am citit ca trebuie sa scoti zilnic asternutul si sa-l scuturi si apoi sa-l lasi la aerisit toata ziua, asa se aeriseste si salteaua. domnisoara Manu pt performanata de a se ridicva in picioare.
eu zic sa mai amani rosia, eu i-am dat de la 6 luni pt ca era constipat, mai ales ca tu ai remarcat cala fiecare aliment nou ii apar bubitele. eu nu pot face legatura dintre alimente si obraj rosu si plin de bubite, cred ca e de la altceva.
Noi am fost luni la dermatolog, mi-a schimbat antihistaminicul si mi-a zis sa nu-i mai dau cu crema cu antibiotic pe care mi-a dat-o ca se scarpina rau. M-am dus cu lista de alimente/solutii/uleiuri-creme pe care Mati le-a inghitit sau au venit in contact cu pielea lui. Mi-a zis ca este mai putin probabil din cauza legumelor, dar sa evit rosia. La fructe interzis cele cu seminte mici - si el si eu. Dar mi-a zis ca da reactii alergice: antibioticele - noi am luat 2 tipuri de antibiotice la 2sapt - dar si panadolul/eferalganul. Evident de vazut sapunul si cosmeticile cu care il dau - eu am scos aproape tot, il spal mai mult cu apa simpla. Mi-a zis sa-i pun in baita ceai de galbenele, dar cu grija ca daca se inrosesc mai rau pt ca poate fi reactie alergica la polen.
Si pt fetele la care bebeii au facut obrajii rosii, se fac diferentele mari de temperatura. Se hidrateaza pielea -daca sepoate inainte de a iesi afara.
carstea date despre dr. Stanciu gaseti pe parinti .com, am citit si eu de el cand eram insarcinata. Dar sa stii ca celelalte mame spuneau ca la el consultatia este foarte scurta - vreo 5 min maxim, dar se pare ca este un pediatru f. bun.
despre iaurt mi s-a spus ca cel natural este cel mai bun, adica sa nu contina lapte praf sau alte chestii care il fac mai vascos, ci doar lapte si culturi. Eu am gasit asa doar Natura si Napolact. Sau ii fac eu iaurtul. Dar sunt mai subtiri ca consistenta.
cineva intreba daca s-a intamplat sa "traga" pe nas mancare. Mati prizeaza la greu iaurtul. Deja stie sa sufle, face precum porcusorul. Il curat putin si reiau masa. La sfarsit folosesc pompita+apa de mare daca e necesar.
didialex imi pare rau ca David e bolnav. de la noi sa treaca repede. Noi am avut otita la urechia externa, dar a fost groaznic.
Si pentru fetele cu capsunici care au avut otita ati remarcat ca dupa ce a trecut otita urechile produc mult cerumen? Mie mi se pare cam mult pt un bebe asa de mic. mi-a luat 6 ore s a scriu cateva randuri
Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)
monicoasa spune:
Sa va zic ca dupa ce a cazut azi dimineata din pat, pitiku a mai incercat si a 2 a oara , dar acu de fata cu soacra-mea"buni" si cand l-a vazut ca e pe marginea canapelei, a intins repede mainile si nu a patit nimic, aveti dreptate ca asta e inceputul.
Carstea tu ii faci analizele sa vezi dc are lipsa de Fe? mie dr pediatru mi-a recomandat sa ii dau cate 10 zile /luna 5 picaturi dar analize nu i-am facut, o fi necesar? eu ma gandesc ca ei au nevoie acu de mai mult Fe si sa ii dau profilactic.
Florentina si pe mine cand ma apuca durerea d ecap ma tine chiar si toata ziua, dar eu o mostenesc pe maica-mea, care are saraca niste migrene ingrozitoare, incearca sa te legi la cap cu un sal sau batic, sanatate multa
Petit age nici Vladutu meu nu mananca mult lapte, maxim 140mm la o masa si in 24 de ore cam 500-600ml, dar mai mananca si piure de legume si banana cu branzica, are zile mai bune si mai rele
Sa va spun cum il pacalesc cateodata sa deschida gurita, el e fan paine, si cand nu mai vrea sa manance ii iau o fimitura de paine si i-o arat atunci deschide gura si eu hat cu lingurita de mancare si gata l-am pacalit, dar ii dau si painica sa nu fiu asa de rea.
Andrada off saracutu Antonio, s-a lovit rau la manuta? acu o sa stie si nu o sa mai puna mana, doar pe altele
Sa ma laud si eu: am un nepotel, sora geamana a nascut pe 2 ianuarie, la 7 luni.Sunt fff fericita si abia astept sa iasa din spital sa o invat cum sa ii faca baita si altele ca deh eu am trecut prin astea, nu? Ca mititelu a avut doar 2.100kg, cred ca o sa imi fie si frica sa il iau la inceput in brate
Azi i-am facut poze lu Vladut cand dadea cu piciorele in mingea, poate se face vreun BANEL, dc am timp pun cateva poze
pupici
poze cu bebe Vlad Stefan
Monicoasa
tamaraspt spune:
[didialex] analiza e f importanta sa vada cu ce este infectia, dar mai ales ANTIBIOGRAMA. Din pacate la noi antibiograma au facut-o fara sa se uite la varsta si erau antibiotice pt adulti. Si a durat vreo sapt antibiograma, e adevarat in ro.
Deci se poate da acelasi antibiotic si la otita si la infectie urinara daca este vorba de acelasi bacil/bacterie
si noi am luat intai antibiotic cu spectru larg, dar nu a fost bun, la noi ara clar ca luasem ceva din maternitate. si am fost la orl sa vada cum arata timpanul si aveam 2-3 sapt.
Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)
Pepsi spune:
didi,dominic mi-a facut 5 otite intr-un an.au incetat dupa ce nu i-am mai dat biberon. lua de fiecare data antibiotic, durerea trece ff bine cu acetaminofen(paracetamol) tot la 4 ore, lui ii curgea tot timpul lichid din ureche, pina sa fie mai bine cu antibiotic dura cam 3 zile, sanatate multa si un mare pupic ca ti-ai facut griji ptr mine si ai venit sa ma iei de urechi
andrada, aici sint chestii speciale care opresc sertarele sa se deschida, si sa-si prinda degetele sau sa scoata tot, tare haios piticul, cum, tot timpul ai info super faine ptr noi, nu mai spune prostii
carmen, reteta o gasesti la mamicile de capsunici gatesc, vai e atit de buna piinea aia....si secretul e ca NU trebuie framintata, cica si un copil de 6 ani o poate face
ancamari bata-le cucu de prajituri, eu, care am de slabit atita.....
elteka, sigur vei mai face inca unul , iti va fi dor chiar daca acuma e greu, ai sa vezi, avem puteri in noi pe care nu le stim
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David
An@ spune:
Didialex, si noi tot Cefaclor am luat pt infectie urinara. Dar tu cred ca intrebi daca e bun si pt otite. Din pacate nu stiu sa/ti spun.
Pepsi mare dreptate ai cu masatul pe burta si gimnastica pt combaterea constipatiei. Si noi, daca nu face pana dupa-miaza singura, trecem la masaj, asa cum ai spus si tu, in sunsul acelor de ceas, bicicleta si chiam ambele picioare indoite pe burtica si tinute putin acolo, apoi intinse si iar stranse pe burtica si cam dupa 10 minute de gimnastica si masaj face...zdravan. si asa dacao vad ca se chinuie si se screme, ii dau pampersul jos si ii tin picioere indoite pe burtica si se elibereaza saracuta.
Elteka e un scump Elias. mi-au placut pozele incare e costumat in mos craciun. Am zambit cand ai zis ca nu vrei sa-l inveti sa manance cu tv, jucarii. si eu eram la fel la inceput. educatie si iar educatie. dar daca nu manca nimic (bine, noi nici nu mai luam in greutate asa ca ma panicasem) am inceput sa-i flutur cate un pliant, o sticla de plastic, telefon, telecomanda...diverse. la masa nu e prea atrase de jucariile obisnuite. si parca avea un buton: cum intidea mana, cum deschidea gura. asta a durat cam 2 luni. acum 3/4 dim portie o mananca de buna-voie, cu pofta, deschide gura de nu prididesc eu sa-i dau si doar la ultima parte mai apelam la divertisment. Am mai observat ceva: mananca mai bine daca inaite de masa o scot afara la aer chiar si juma de ora si nici nu-i dau sa manance mai devreme de 4 ore cand incepe sa miaune de foame. Slava Domnului acum chiar sunt multumita de cum si cat mananca.Nu-ti imagina ca mananca 280 ml cat a zis dr ei ca trebuie dar are o medie de 150 ml la fiecare masa.
A facut cineva pana la urma vaccinul PREVENAR??? ca ma streseaza dr sa ma hotarasc daca il facem sau nu si nu prea imi vine, ca nu stiu prea multe despre el. in ro este destul de nou, recent introdus. voi ce parere aveti???????
Poohy tu speli salteaua din fibra de cocos sau nu am inteles eu? ca parca scrie pe garantie ca nu se spala?
Michigan, daca a facut alergie la ceva nu-i mai introduce alimente noi o perioada. Si noi am facut alergie la cereale cu lapte si 2 dr (inclusiv Culcer) mi-au explicat sa nu introduc alimente noi cateva zile ca organismul e in alerta dupa o alergie si chestiile (sorry nu stiu cum se numesc medical) care apara organismul de alergii sunt in alerta si ataca orice apare nou la orizont, declansand alte alergii. Ma rog asta e o explicatie mai ... pe limba noastra ca medical nu stiu sa-ti explic, dar sper ca s-a inteles ideea.
Am inceput si eu serviciul de pe 7. Deocamdata 6 ore doar. Sapt asta a fost de acomodare, asa ca n-am stat decat vreo 4 ore. Puiuta abea ma asteapta la pranz sa-i dau sa suga si suge cu o pofta!!! desi cand era minca acasa nu prea mai sugea ziua dupa ce manca. cred ca suge mai mult de dor. Dar trage tot!
Oricum e bine la serv, chiar imi era dor de munca mea, sa ma imbrac in costum cu camasi, cu fusta si tocuri, sa ma machiez,... parca sunt alt om. si desi ma mai trezesc de doua ori pe noapte, parca am alta energie. e adevarat ca dupa-amiaza dorm si eu cu pitica.
Andrada, ce baiat mare ai. sa stii ca ma stresezi cu filmuletele astea, ca a mea e mai mica decat Antonio cu 10 zile si nu da semne ca ar dori sa se deplaseze undeva.
mami de Ana (22mai)
Florentina Roman spune:
Didi, mie mi-a explicat dr ORL ca secretiile din urechea interna se scurg in nas si din cauza unei inflamatii acestea se strang si apasa pe timpan. In general otitele cica incep sa se vindece dupa 48- 72 ore de la debutul bolii. La noi, asta vara a durat o luna si ceva, timp in care am luat 4 antibiotice, ultimul prin branula. Acum nu l-a mai lasat, dupa un antibiotic si inca 3 doze din al doilea, dr a hotarat sa-i faca timpanotomie, sa-i scoata secretiile din ureche. De trecut, nu stiu ce sa zic, inca mai are secretii, dar nu mai apasa asa tare pe timpan si nu-l mai dor urechile pe copil, luni mergem sa vedem cum evolueaza. Sper ca la voi nu e asa de grav...Oricum, e indicat sa mergi cu el la un control la 3 luni dupa episodul de otita. sa treaca repede. Doare mai putin daca sta pe urechea bolnava
Cu infectia urinara, nu scrie pe prospectul medicamentului daca e bun si ptr ea?
Elteka, la faza cu jucatul singur am observat ca e mult mai atent si se joaca singur atunci cand ii las prin preajma doar una -doua jucarii, daca are mai multe fuge de la una la alta si pana la urma tot la cineva in brate ajunge. Cu metodele de culcat nu stiu ce sa zic, al meu adoarme imediat ce termina biberonul de lapte, sau in patut, dupa ce-si maraie acolo un "cantecel". In schimb, cel mare a fost campion la dormitul cu noi in pat, a renuntat anul trecut, cand a inceput sa-mi creasca burtica si-i era teama sa nu-si "raneasca" fratiorul.
Tamara, stii ca mi-ai dat o idee cu iritatia de pe obrajorii lui Cip? La noi a aparut in ziua in care i-am dat prima data eferalgan, s-ar putea sa fie de la el.
Acum am vazut si postul lui Pepsi despre otita, ai dreptate, apar des la copiii alaptati cu biberonul.La Tudor eram stresata rau, ii dadeam sa pape in pozitie apropiata de statul in fund. N-a facut nici una cat a fost mic, si-a scos parleala acum, la 5 ani, cu varf si indesat
Poze
andradap spune:
Vali5, pai dupa ce m-am asigurat ca n-are nimic... am ras si eu... deci stai linistita! NU... NU AVEM NICI-UN DINTISOR... si nici semne sa apara prea curand...
Ancamari, si eu imi doream sa fie umblaret ca mi se parea ca ar fi mai independent, dar acum cand se duce la ghivecele cu flori si baga mainile in pamant si mai grav apoi vrea sa duca la gura, sau cand se duce la pantofar si i se par amuzanti pantofii... sau cand se catara pe cate ceva si se ridica in picioare... TREBUIE sa stau mai mereu dupa el... sau sa-l imobilizez in leagan, scaunel de masa, patut... variante la care mai apelez cand ma duc la dus sau cand spal cate ceva De stat pe gresie... ce sa fac daca l-as mai urmari si cand pe unde se duce... chiar nu as mai sta deloc. Doar daca vad ca stationeaza prea mult atunci il mut... altfel sa mai dea omul si de rece
Si... inclusiv mama il compatimeste cand il vede pe gresie, ea fiind o friguroasa
Didi, cefaclor este cefalosporina cu spectru larg si sigur ca este buna si pt. infectia urinara... mai ales daca este inf urinara cu COLI (in proportie de 80% cu aceasta bacterie este asociata infectia de tract urinar)... Imi pare rau ca e bolnavior... acum am vazut si eu... Stiu chiar ca ma intrebai tu acum ceva timp de infectia asta urinara.... OOOF.... Sanatate multa, sa va faceti repede BINE! Aaaah... aveti nevoie de urocultura cu antibiograma... care dureaza 3 zile... ca deh trebuie sa "creasca" microbii aia pe un mediu pt a-i identifica
Alyna24, e OK degetelul, n-a patit NIMIK, din fericire... dar o cam bagasem pe maneca
Carmen_So... nu cumva sa dea idei ANTONIO de-aia am si "cenzurat" de la bun inceput...
Mica, sa-ti traiasca printesita!!! La multe lunite... ia uite ca 2/3 din primul an s-au scrus deja... printre degete parca, asa am senzatia
Monicoasa, s-a mai lovit el in cadere dar tot s-a dus in urmatoarele 3 minute acolo... asa ca nu am ink sperante sa retina ceva
Pepsi, pai mai deschisese sertarele si nu si le prinsese... azi a fost premiera... n-ai vazut ca am schimbat imediat vocea? SI pe mine m-a speriat
Andrada de
ANTONIO (12 Mai 2007)
FILMULET ANTONIO
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/vas/vas.jpg)
vas spune:
Dupa o tura de musafiri din toate partile eu nu mai izbutesc cu aranjatul casei. Cum am apucat putin sa avansez, hop, a venit Sf.Ion si iarasi plin la mine in casa. Deci cred ca imi mai trebuie ceva timp sa-mi pun totul la punct.
Am intrat doar sa ma laud.
AVEM UN DINTISOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aseara a inceput sa-si faca aparitia iar azi deja se vede mai bine. Dar e cam plangacioasa, sper sa nu o doara prea tare ca mi-e mila de ea.
V-am pupat si mai vorbim.
Sunt mamica
poze
13.05.2007