Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (137)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

www.desprecopii.com/info.asp?ID=270" target="_blank">Poezii si www.desprecopii.com/info.asp?ID=297" target="_blank">Cintecele
www.desprecopii.com/info.asp?ID=299" target="_blank">Planse de colorat

Micuta chinezoaica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

quote:
Originally posted by Laura13
dianarus a zis ceva de genul pruruit sau puruit, dar am cautat pe google si nu exista aceste termene medicale, asa ca nu stiu sa iti spun exact, dar ceva de genul asta. chiar sunt curioasa ce iti spune si tie pediatra. cica aceste bubite se face la copiii intre 1-4 ani, care au avut dermatita atopica pana intr-un an, sunt speciale de sarbatori (din cauza solutiilor folosite la curatenie), de vacanta (din cauza gazelor/paianjenilor/gandacilor care apar vara si se mai urca pe copii din iarba) si inca un fel de care logic am uitat.

Eu am auzit cuvantul prurit...si ma duce gandul la mancarime, iritatie, etc

Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
An angel wrote...If someone betrays you once, it's their fault;If someone betrays you twice, it's your fault.

Mergi la inceput

prurit

Stare patologica constand in mancarime intensa a pielii sau a mucoasei, provocata de tulburari functionale ale nervilor pielii.
Sinonim: mancarime.

prurit localizat

Acesta este o mancarime care nu afecteaza decat o parte a corpului.
Printre pruriturile localizate, unele se disting prin frecventa lor:
- pruritul anal poate avea o cauza locala (abuz de pomada, infectie cu o ciuperca sau o bacterie, hemoroizi, fisura anala sau fistula anala) sau generala (afectiune hematologica sau hormonala, cancer al anusului, diaree cronica); la copil, originea sa este in mod frecvent oxiuroza (infestarea cu un vierme parazit care isi depune ouale pe marginea anusului)
- pruritul pielii capului trebuie sa duca in primul rand la detectarea unei eventuale infestari cu paduchi, indeosebi la copil; de asemenea, poate fi vorba de o boala dermatologica (psoriazis) sau de o infectie cu o bacterie sau cu o ciuperca (pitirosporoza);
- pruritul genital poate constitui o reactie la anumite produse utilizate pentru toaleta (sapunuri prea alcaline, antiseptice prea agresive) sau pentru curatatul hainelor, o reactie la latexul prezervativului, la lenjeria de corp din materiale sintetice sau poate constitui semnul unei infectii (herpes, candidoza, infectii cu chlamydia, cu tricomonas etc.); la femeie pruritul genital este insotit in acest caz cu leucoree (pierderi albe); un prurit al vulvei poate sa mai fie cauzat de o boala localizata a pielii din aceasta zona sau de o boala generala (diabet, hipertiroidie).

Tratament si prevenire - Ca si pentru pruritul generalizat, tratamentul este mai intai de toate cel al cauzei, asociat la nevoie cu cel al pruritului in sine.
Unele prurituri anale si genitale pot fi prevenite purtand lenjerie de corp din bumbac spalata cu sapun usor alcalin si prin folosirea pentru toaleta intima a sapunurilor nealcaline.

prurit generalizat

Acesta este o mancarime care afecteaza totalitatea corpului. Ea poate fi provocata de numeroase cauze. Acest prurit poate fi cauzat de o boala de piele (psoriazis, eczema, lichen, infestare a pielii cu paraziti), uneori intr-un stadiu in care boala nu este evidenta, indeosebi in cazul lichenului, micozisului sau scabiei. Luarea de medicamente (antibiotice, aspirina, barbiturice, sulfamide etc.) ca si in alte afectiuni, ca prezenta unui obstacol pe caile biliare (calcul, tumora), o insuficienta renala cronica, o afectiune hematologica (boala lui Hodgkin, poliglobulia), boala hormonala (diabet, hipertiroidie) sau un cancer al unui viscer constituie tot atatia factori care pot provoca un prurit. Atunci cand nici una dintre cauzele anterioare nu este gasita, se evoca un prurit generat de o dereglare psihologica, un prurit senil provocat de o deshidratare a pielii legata de varsta sau un prurit gravidic, survenind in cursul celui de-al treilea trimestru al unei sarcini.

Tratament - Inainte de toate, acesta este un tratament al cauzei. Pruritul in sine este tratat pe cale orala (antihistaminice si, in anumite cazuri, anxiolitice) si locala (bai calmante, pomezi de inia o pauzare, mai rar corticosteroizi). Pruritul gravidic cedeaza, in general, spontan dupa nastere.

An angel wrote...If someone betrays you once, it's their fault;If someone betrays you twice, it's your fault.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saryta spune:

Dianocica - suntem alaturi de voi si sper ca David sa-si revina cat mai repede si sa veniti acasa cat mai curand.
Donia - multumesc .

Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(21.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebinuta spune:

Bamboo

Asiza, ma bucur ca sunteti bine!
Desiree, bine ati revenit!
Dianocica, sanatate maxima lui d cel scump!

Astazi am inceput cresa. In grupa sunt 5 copilasi, cel mai mic fiind de 10 luni. Mi-a placut mult de educatoare, de care s-a lipit imediat.
A avut o repriza de plans pe la 10 dimineata, am fost sunata si intrebata ce sa facem, apoi au reusit sa o calmeze, a papat se pare destul de bine si acum a adormit. Sunt foarte emotionata. Abia astept ora 4 sa merg dupa ea.
Va pup si mai vorbim.

Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by bebinuta
Astazi am inceput cresa. In grupa sunt 5 copilasi, cel mai mic fiind de 10 luni. Mi-a placut mult de educatoare, de care s-a lipit imediat.
A avut o repriza de plans pe la 10 dimineata, am fost sunata si intrebata ce sa facem, apoi au reusit sa o calmeze, a papat se pare destul de bine si acum a adormit. Sunt foarte emotionata. Abia astept ora 4 sa merg dupa ea.

Cate ore o lasi? Pe mine nu ma suna decat daca-i bai mare, febra diarie multa sau nu-l pot linisti ele..si adevaru-i ca nu mi-ar place sa ma sune de cate ori maraie mai ales acum ca plange din orice cu dintii astia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Dianocica,
Multa sanatate.cred ca tare v-ati mai speriat...Doamne!

Laura,
Cum e?Nu esti obosita cand ajungi acasa?Presupun ca nici dormitul noaptea nu e cum ai vrea sa fie.
Singura chestie care imi lipseste- sa dorm cand mi-e somn...si cat simt nevoia.

Dianarus,
Asta voiam sa-i spun si eu Dianei..am uitat ,mi-am adus aminte in pat..
Cand il adorm pe Mihaitza a gandesc ce m-as face cu inca unul tzopaitor sau marait pe langa...

Tot respectul pt mamicile cu mai mult de un pitic!

Bambo,
Hei.. ce faci?te refaci dupa petrecere?

Dia,
azi ma duc dupa carioci..nici nu stia ca exista.Traiasca forumul!

Dandusa,
Eu am pus mere pe fundul tavii cu putin zahar si gem, si dupa aia compozitia de pandispan...iese super yami.

Jucandu-ma cu el am dat un cap serios de o muchie de perete(am cucui)...bai ce doare...mititeii de ei..prin ce trec cand se lovesc.
Strambandu-ma eu de durere... Mihaitza a inceput sa planga..cu asa o jale..un altfel de plans..mi-a trecut instant.

minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

d are laringita,se odihnea mititelul,mami lui este trista tare
se zvoneste ca vor ajunge azi acasa,sa dea domnul sa fie bine

Micuta chinezoaica

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Lavinia_P
Eu am pus mere pe fundul tavii cu putin zahar si gem, si dupa aia compozitia de pandispan...iese super yami.

Jucandu-ma cu el am dat un cap serios de o muchie de perete(am cucui)...bai ce doare...mititeii de ei..prin ce trec cand se lovesc.
Strambandu-ma eu de durere... Mihaitza a inceput sa planga..cu asa o jale..un altfel de plans..mi-a trecut instant.

Reteta asta-i pt voi sau si pt bebe? merele felii? crude? eu fac cu mere coapte-n duba putin taiate-n jumatate, si adaug zahar ars si nuca macinata... nu mi-a trecut prin cap sa fac varianta light si pt grasunul meu......Sper sa-ti treaca cucuiu repede... ai pus gheatza? sau o lingura reeeceeeee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shoshika spune:

Dianocica, multa sanatate lui David! Si tie multa putere!
Monique, iti multumesc! Am intrerupt momentan juniorul si am sa incerc mai tarziu. Sa vedem... sa vedem...

Am fost astazi cu sora-mea la mall, mai exact la Zet pt ca sunt reduceri de aproximativ 50 la suta. Nimic n-am luat. Sora-mea a luat, dar marimi potrivite nu sunt. Ori sunt foarte mari, ori foarte mici... M-am intors cam dezamagita, dar asta este...
Ei, in perioada asta Tudor a stat cu tati acasa. S-au jucat de-am gasit casa intoarsa pe dos. Si ce credeti? A sarit peste masa de fructe (ca i-a fost lene - cred - lui tati sa-i pregateasca ceva), iar Tudor era cu ochii mici, mici, mici... L-a pus pe canapea cand am ajuns eu si-a adormit instantaneu. Deci era terminat de somn! Bai, frate, nu ma pot baza pe el ca-l hraneste, ca-l culca... Nic! Trebuie sa-l las mai des cu el ca vad ca nu prea are experienta... :((

Revin!
S-a trezit miorlaila...

Mergi la inceput