Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (65)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

biky copiez io mesajul tau inca odata, fara semnele ciudate ...

Originally posted by biky

Salutare!

Nu reusesc sa scriu prea des, dar va citesc, pentru ca vreau sa fiu la zi cu stirile si pentru ca experientele voastre imi sunt de maaaaaaaaaare ajutor!

Caterina a fost bolnava de sarbatori...a avut rosu în gât si i-au curs mucii, însa nu a avut temperatura si nu a tusit prea rau. Am tratat-o la indicatiile medicului pediatru cu Sumetrolim 4 ml/12 ore (nu este antibiotic), Panadol 5 ml/zi, apa de mare de 3 ori pe zi.
A fost mârâita, nervoasa, iritata la nas si gura....5 zile a baut doar lapte, si pe ala doar noaptea prin somn, ziua facea greva foamei. La control am iesit bine din punct de vedere al sanatatii, dar prost cu greutatea .... la 9 1/2 luni avea 7800 gr. Doctorul a zis ca nu e de speriat dat fiind ca a mai pierdut ceva din greutate datorita racelii si ca va recupera.....
L-am întrebat daca sa-i dau calciu (întrucât nu i-a iesit nici un dinte pâna acum) si mi-a zis ca nu e cazul, ca cica nu arata a copil caruia îi lipseste calciu si ca frontanela e bine sudata. Mi-a mai zis ca daca bea minim 500 ml de lapte, o lingura de brânza / o lingurita de unt, si un iaurt pe zi are necesarul de calciu zilnic pentru organism...

Mi-a zis sa o lasam mai usor cu zornaitorile, ca s-a cam dus vremea lor...si ca sa încercam sa-i citim si sa-i aratam pozele/animalele din carti, sa-i dam cuburi sa le aseze unele peste altele, cutii pe care sa le bage din una în alta, Lego mare, jocuri cu piese de introdus în gaurile potrivite, sa-i desenam cercuri, linii, forme geometrice cu creioane cerate si sa-i dam si ei creioane, sa o învatam câteva din partile corpului omenesc (ochi, nas, gura, ureche, par ....)cica la 10 luni trebuie sa stie macar 3....

Acu...deh...eu v-am spus ca poate pe cineva intereseaza...desi unele chestii mi se par si mie cam exagerate!

Referitor la mâncare (pentru ca pentru mine e mult mai importanta decât asezarea cuburilor sub forma de turn) a zis ca la greutatea ei este suficient pe zi 500 ml lapte si 3 mese solide a câte 100 gr fiecare si ca sa încercam treptat sa-i dam si câte putin din mâncarea noastra (cea facuta mai nesarata si care sa nu contina alimente interzise pt vârsta ei). Zilnic carne sau ou, legume, fructe si lactate (lucru stiut deja) si ca daca vreau sa o îngras (desi el nu-mi recomanda acest lucru) sa-i dau mai multe fainoase.... Mai nou sa-i dam pâine cu unt sau pate de casa (ficatel de pasare, galbenus si unt amestecate si facute pasta) taiate cuburi ca anafura.

Programul nostru de masa este cam asa:
5-6 - 130 mllapte
9-10 - fructe cu brânza sau biscuiti 50-70 sau 100 gr (în zilele bune)
14-15 - mâncarea de prânz (supa/ciorba/piureuri) tot 50-100 gr, si 100 ml lapte la somnul de prânz atunci când manânca putin
18 - iaurt simplu/ cu fructe/ cu biscuiti 100-125 gr
20-21 - 130 ml lapte sau 250 ml daca nu manânca iaurtul la ora 18
noaptea - 210 ml lapte
lapte= Milumil 3

Nu mai zic de ce stie si de ce nu stie....ar fi multe de însirat si sunt deja "fumate" pe forum!

Despre tuns....eu nu prea am ce tunde ca ea e deja "tunsa"

Afaranu o scot zilnic ci doar cand e mai caldut, nu e ger, nu bate vântul, nu e ceata, si sunt gradele cu plus, caci mai mult chinui copilul cu imbracatul si dezbracatul pentru cateva minute de plimbare. Cand e vremea buna o plimb cam o ora.

Referitor la flori eu am fooooooooaaaarte multe si incerc sa o învat sa nu le rupa si ca sunt "mai-mai" (asta nu înseamna ca am si succes tot timpul). Când le prinde, le rupe frunzele, florile... le manânca... manânca si pamânt....cred ca se satura si de aia manânca putin la masa ....

Mai am multe de spus...deh...daca nu am mai scris de mult...
Acum ma opresc...dar revin....
Timpul asta limitat ma termina........

O mamicutza cu 2 fetizte cu fitze : Andra(20.11.1995) si Caterina(22.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Salutare! Mai incerc si eu sa scriu cate ceva sa nu ma uitati.
Am vazut poze, am vizionat filmulete. Cresc frumos puii nostri, dar cu asa mamici, nici nu se putea altfel.
Despre Thea, ce sa zic? Creste! Nu o mai pot tine intr-un loc, dar stiti deja cum este. Am avut 2 saptamani mai nedormicioase din cauza de dinte incapatanat ce cu greu a iesit, dar avem acum trei dintisori. Sper ca la urmatorii sa fie mai lesne ca nu si-a facut somnul cum trebuie nici noaptea si nici ziua timp de 2 saptamani. Acum se pare ce recupereaza. Sper sa ii mai dea un pic ragaz urmatorul dinte.
La doctor nu am mai fost de la vaccinul de 6 luni pe care l-am facut pe la vreo 7 luni jumate. Atunci mi-a zis ca ne vedem la un an. Dar am de gand sa chem un pediatru acasa, dar inca nu m-am hotarat cand. Vreau sa ii fac si o coprocultura si cred ca luni o duc. Nu stiu nici cati cm si nici cate kg m,ai are. Oricum se vede ca s-a mai lungit si a luat in greutate.
In categoria progreselor... de ieri zice "tati" si "mamaie sau maie" si cand o intreb unde e tata face "pa" cu manuta. Pana acum se uita spre usa cand o intrebam de el. In rest, ar vrea sa stea singura in picioare, dar nu ii reuseste decat pentru 3-4 secunde, se agata de tot ce poate pentru a se ridica. Sunt convinsa ca daca as fi pus-o pe jos ar fi evoluat mult mai repede, dar ma multumesc si asa pt ca nu am conditii sa o las pe jos. Ma chinui cu perne pe o parte de pat si eu pe cealalta, dar nu-i nimic, ea sa fie sanatoasa.
Despre tuns, eu as vrea sa o tund pentru ca ea transpira tare la cap, dar acum imi e tare drag cum ii sta asa carliontata si parca nu ma indur inca.
Ce mai era? Nu mai stiu, dar poate mai scriu, curand sper. Aha! Strigati si dupa a mea ca tot cu sorcova a plecat si vad ca nu mai vine! Memoria, deh...

pentru tot !

Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007

Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

In sfarsit lui Ian au inceput sa ii dea dintisorii de sus. URA !!!! ii asptept de 5 luni.

riloasa- decat sa ii dai suc de fructe mai bine sa ii dai un fruct intreg, mai putin coaja. Sucul ataca smaltul dintilor. In pulpa frucului sunt mai multe vitamine si nu in cele din urma de ce "sa bea" doua mere, sau doua portocale cand organismul are nevoie doar de un mar, o portocala.

paxela- BRAVO !!!!! super frumos. esti foarte talentata. cu ce ai pictat? ai putea sa faci bani din asta. NU glumesc.

biky- sunt perfect de acord ref. la ceea ce trebuie sa ii invatam pe picii la varsta asta. daca iti amintesti eu am deschis subiectul acesta acum o luna si din pacate fetele nu au intampinat acest subiect cu interes. din acelasi motiv ca ar fi prea devreme !!! mie mi-ar placea sa reluam acest subiect, sa impartasim experiente si metode, sa invatam una de la alta. nu zic sa ne laudam cu performantele ca sa le suparam pe cele care nu au aceleasi rezultate si cred ca putem sa pastram o impartialitate de bun simt in sensul asta.

Ce parere aveti fetelor revenim la capitolul cu invatatul?

Dana-mami de zana si zan
Ingrid (25.12.2004)
Ian (16.03.2007)

Mergi la inceput

Nu stiu daca a mai zis careva, candva... da' io acum am descuperit America...
scutecele de la Libero auaripioarele de prindere cu elastic... ca cele de le cautati la pampersi...
Eu acum iar sunt in testari de scutece si am reluat cu libero si pampers... pana acum libero par ok. Pampers inca n-am testat... dar daca put (cum erau odata) sigur ramane libero...

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihael@ spune:

Buna treaba, dupa ce m-am chiorat sa citesc mesajul lui Biky, am dat si eu pagina si l-am gasit scris mumos. Interesant ce ti-a zis dr. tau, cam astea sunt activitatile varstei si in ghidul practic de crestere a copilului.

Zadi, mie mi se parea interesant ce spuneai tu, nu stiu de ce ai avut impresia ca nu ne intereseaza. Mie una mi-a prins bine ca m-am pus pe treaba si am inceput sa fac cateva activitati zilnic cu stefi.

Mihaela siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1199" target="_blank">Stefania (19 martie 2007)

Poze la 8 luni
Varsta Stefaniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Zadi, biky, mihaela: Si eu am privit cu interes activitatile de genul respectiv... Dar ... deocamdata n-am cu cine, trebuie sa le priveasca si bebe cu ACELASI interes. La noi o scena se desfasoara in genul asta (replicile lui Alex sunt citite in priviri)

Scena: Covorul din sufragerie, cartea in forma de melc
Presonaje: eu si Alex

Eu: Alex, uite MELCUL!
El: Hmmmm
Eu: Melcul, mami, MELCUL!
El: Mda... e ceva...
Eu: Uite aici, MELCUL!
El: Adu mai aproape! (si prinde si el carte)
Eu: Asa mami, vezi? Melcul!
El: Stai sa vad cum trebuie! (si prinde si cu cealalta mana de carte)
Eu: Asa-i ca e frumos, Alex? Uite MELCUL!
El: Mda, in margini e subtire... sa vedem pe mijloc (si isi plimba mainile pe carte)
Eu: Daaa, asaaaa, MELCUL, mami!
El: Da, pe mijloc e mai gros, numai bine...

Si baga repede bunatate de melc in gura. Fara sa ii pese ce forma sau culoare are Eu ma las pagubasa, se pare ca avem interese diferite...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Tot "premergatoare", am mai gasit astea:

http:// www .bebelusultau. ro/detalii.php?cod=SH04
http:// www. bebelusultau .ro/detalii.php?cod=SH14

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Oooooo Diana dar la noi n udureaza nici macar atat... direct la gura cu orice... carte, forme, lego, cutii etc.
Unde mai pui ca se si bat pe ele... si eise razboi...
La revedere educatie...
Pur si simplu ei sunt inca in perioada cand cunosc lumea cu ajutorul gustului in primul rand

Eu ma uit la Elena ... nici macar ea, la 3 ani, nu are rabdare mereu (nu de forme, culori lego...) Are momente cand n-are rabdare sa-i citesti ceva sau s-o inveti animalele... si daca insist se cearta cu mine si inventeaza cuvinte noi sau la maimuta zice pinguin... numai ca sa ma scoata din sarite si sa o las in pace...

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

multumesc de aprecieri
da zadi se scot bani frumosi din asta , se ia cam 250 euro pe metru patrat, sau personaj asta in varianta ieftina
la mine costa si mai ieftin o coala de indigou, o foaie A3/A4 printata cu caracterul dorit, un pix, o pensula si acuarele, tempera cred ca le zice, alea in tub, varianta cea mai ieftina, alea fluarescente sunt mai scumpe dar muuult mai proaste ca nu se intind cum trebuie, si mult timp.. ca dureaza ca e de migalit, din nefericire am doar imaginatie,talent si pricepere la desen mai putin , asa ca e singura varianta pe care o pot practica cea cu foaia si copiatul
Eliana daca vrei vb pe mess si vin si iti fac, dar te costa scump, smotocesc si gemenusii si fata si pisica

Alexa, Ana Delia(13.03.07) si Silviu Ionut( 27.11.04).......poze,poze2006, Poze printesica ,
www.totsites.com/tot/anadelia" target="_blank"> Site printesica , varsta Delia , varsta Silviu

Mergi la inceput

Mie-mi convine...
Daca vrei, te las singura cu ei... sa pictati in gasca... sa-i smotocesti pana nu mai poti (si pana nu mai pot nici ei)... da' sa gasesc ordine la retur

Mergi la inceput