Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (65)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Buna seara!
Iesitul afara conform renumitului Capraru se face pina la -5 grade fara probleme, daca nu bate vintul sau e ceata.
Pe Tudor il scot zilnic (Repet: daca nu e vint sau ceata) indiferent de temperatura. Adica cel mai frig a fost -11,5 grade si am stat afara o ora. Cind iese afara Tudor este echipat asa. Nu am folosit nici macar odata husa de picioare, (e nou nouta si acum mi-am dat seama ca nici nu stiu unde am pus-o) iar atunci cind doarme afara pun pe el un pled.

Orele de somn ale lui Tudor sunt ziua in numar de max 4 in 3 reperize, iar noaptea 10 de la 22 - 8 cu 2 treziri peste noapte.

Daca va intereseaza il puteti vedea pe Tudor de Craciun, sau cu premergatorul multifunctional si cum il foloseste.

Interesul pe care il arata construirii de turnulete si ce ii place sa faca toata ziua.

Va doresc o seara linistita.

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Gabiiiii, ce de par areeeee

noi ne pregatim ptr ziua lui rares si am inceput sa umflam baloane, ca pana in martie sa avem casa plina

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Referitor la invatatul picilor.
Eu consider ca este important sa plecam de la urmatoarele idei sau principii: orice progres cat de mic trebuie laudat, copilul trebuie respectat din toate punctele de vedere (asa se dezvolta increderea de sine, se cultiva vointa, dorinta de afirmare si progres, respectul fata de sine si fata de ceilalti), copilul nu trebuie sub nici o forma jignit sau injosit (orice cuvant denigrator este absolut interzis), sa nu consideram ca daca este mic inseamna neaparat ca nu stie sau si mai absurd ca nu tebuie sa auda, participe, afle anumite lucruri (excuse fiind doar actiunile cu caracter grosolan, samd).

Eu am testat ca tot, absolut tot ceea ce am vorbit, discutat, aratat, explicat, desenat la zana mea a prins. Desi pentru moment nu se arata interesata ea de fapt inregistra tot. Asa am descoperit ca atunci cand eu ma jucam cu ea cu o masinuta de exemplu si ii spuneam ca uite are roti, usa se numeste portiera, becurile sunt farurile si stopurile, motorul merge cu benzina sau motorina si ca masina lui tati merge cu benzina si alte asemenea ea desi nu dadea semne sa priceapa mare lucru, dupa o vreme cand taica'su s-a jucat cu ea cu masinuta i-a aratat toate cele de care v-am povestit. V-am dat un exemplu real. Tot asa am procedat si cu creioanele colorate, tablita magnetica, cartile, animalele....si asa am ajuns la doi ani si jumatate sa facem liniute, bastonase, mini alfabet, activitati matematice (ii desenam pe tablita un mar si puneam semnul plus si mai desenam un mar si o intrebam cate mere sunt, ea se uita si cu degetelul imi arata doua mere, la fel procedam si cu cel de-al treile si apoi stergeam cate unul si ea stia sa imi spuna rezultatul).
TOTUL SE FACE IN JOACA. Iti trebuie tactica ce e drept pentru cel mai important este sa ii captezi atentia.

Va mai dau un exemplu: cum am invatat-o pe zana sa numere pana la 20. Am pus-o sa sara in pat si eu ii numaram sariturile. Ori de cate ori ea cadea o luam de la capat. Si o intbam pana la cat vrei sa sari: pana la 5, pana la 10, pana la 20. Si uite asa a invatat ea sa numere pana la 20.

Eu mi-am propus sa ii canalizez pe copii mei catre arte. Nu neaparat sa faca cariera impotriva vointei lor ci sa invete sa se relaxeze desenand, pictand, scriind o poezie, impletind ceva, mesterind ceva. Pentru mine e important sa stiu ca oricat de greu le va fi la un moment dat ei vor gasi in interiorul lor resurse sa se relaxeze, sa se regaseasca in ceva care sa le sigure liniste si confort.

As scrie mai mult, dar deja am scris mult si nu imi doresc sa plictisesc sau sa necajesc pe cineva.

Dana-mami de zana si zan
Ingrid (25.12.2004)
Ian (16.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Buna seara!
Am uitat sa va spun ceva important zilele trecute.Legat de pampersi

Am luat si noi de vreo 2 zile de la Real, pe esplanada e un magazin DM unde au pampersi nemtesti, Babylove se numesc parca.Super calitate!!!
Nu au elastic la spate, in schimb au elastic la aripioarele alea de se prind pe arici.Elasticul e pe toata lungimea aripioarei aproape.Si nu curge nimic din ei...sunt grosuti.
Costa 30ron un pachet de 42 buc.noi am luat varianta maxi, de la 7-18 kg Am zis sa va spun ca poate mai sunteti mamici cu bebici care folositi Fippi, si va e greu cateodata sa strabateti orasul.
Pt noi e o varianta.

Noroc cu Sherbi ca ne-a zis .

A, si mai au acolo la magazinul asta o groaza de chestii super, atat calitate cat si pret!A fost doar tati, el mi-a povestit, de-abia astept si io sa vad(super preturi la farduri, asta mi-a ramas in minte din albumul de prezentare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Zadi: singur rezultat pe care l-am remarcat la Alex e faptul ca in ultima vreme nu mai baga obiectele direct in gura. Adica sta putin, le intoarce pe toate fetele, se uita atent la toate detaliile, si abia apoi incearca cu gura. Dar nu bag mana in foc ca as fi avut vreun rol in toate astea (mi-ar placea sa cred asta) sau e evolutia normala varstei...

Ieri de exemplu i-am dat o masinuta la care i se invart rotile ... si o tinea cu o mana si invartea de o roata cu cealalta mana (cu degetelul aratator, mor cand il vad ca face asa)... si abia cand s-a plictisit de asta a bagat-o in gura Dar nu stiu daca asta se datoreaza faptului ca i-am spus eu ca aia-i roata etc.

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_2007 spune:

zumzaiti cu spor si fara "dispute" ....

aici

Mergi la inceput