Ambulanta si Pompierii !
![](images/user_woman.png)
Urmarind pe alocuri " faimoasele " noastre stiri, am revazut aceeasi oameni la datorie : pe cei din serviciul Ambulantei si al Pompierilor, indiferent de perioada sarbatorilor la datorie, zi si noapte, asistente inghetate pe drumuri inzapezite, soferi de ambulante cu mainile vinete de atata impins la autoturismul ce salveaza vieti ... si totusi un gest al unei echipe de pe o ambulanta, e clar un gest de om bun, a distrus doua familii, ce si-au dat demisia de la Ambulanta Buzau. Cum nici o fapta buna nu ramane rerasplatita ...
Ce ma deranjeaza , din ce in ce mai mult este , ca faimosii nostri jurnalisti, dau cu presupusul si acuza, fara a avea dovezi... Nu mai zic de Pro Tv si "doamna" Esca, iar Antena1 , si mai si ... Ma abtin !
http://www.protv.ro/stiri/eveniment/soferul-si-asistenta-de-pe-ambulanta-din-buzau-au-demisionat.html
http://www.protv.ro/filme/tinerii-care-au-petrecut-in-ambulanta-din-buzau-isi-cer-iertare.html?id_file=40671#40671
Nu zic, ca nu sunt vinovati acei tineri, ce e drept de comportamentul lor si de educatia primita de la parinti, scoala, societate... si totusi sunt altele si mai rele decat ceea ce au facut acesti tineri. Cat despre faptul , ca soferul de pe ambulanta a luat o "spaga" pentru transportul acestora ... sa fim seriosi... si daca au facut gestul de ai lua din camp, din viscol pe acesti tineri,cu atat mai mult , ca erau si nitzel bauti,... daca nu ii lua si a doua zi ii gaseau inghetati , iarasi nu era bine, ca de : " uite a trecut o ambulanta si nici nu s-au uitat la ei ... " si tot asa...
Romani haideti sa fim mai buni, mai ingaduitori si mai uniti.
Asistenta de pe salvare are 2 copii si unul are mari probleme de sanatate. Soferul nu a avut o abatere timp de 20 de ani...
Cat despre Arafat , mai usurel , ca tot elicoptere de politie au intervenit sa salveze oameni, tot pompieri am vazut impingand la salvari ( ce trebuiau casate de o mie de ani )...
Sincer, nu sunt de acord sa arunci atat de repede un profesionist la gunoi, pe cand altii salasluiesc pentru a aduce moarte in alte unghere ale sistemului sanitar.
Fac un apel la DC pentru dezbatere, dar mai ales pentru iertarea acestor oameni, care au avut onoarea sa isi dea demisia, iar eu personal va cer sfatul si sprijinul, eventual pentru revocarea actiunii celor doi oameni de onoare. Sa fie sanctionati altfel, drastic, dar masura suprema nu este echitabila prin comparatie cu multe altele ce se intampla in a noastra tara.
Raspunsuri
Donia spune:
Pai ei si-au dat demisia, nu? Demisia e un act voluntar, nu?
Oricum, mie mi se pare ca valorile sunt tare incurcate, din nou, cand faptele sunt cat se poate de clare.
Soferul si asistenta au decis sa faca un ciubuc folosind ambulanta (de fapt, banii celor care platesc asigurari!), iar fapta s-a aflat. Apoi au decis sa isi dea demisia. Ce e de iertat aici?
Ambulanta nu era masina proprie, in plus erau in timpul serviciului, cand se presupune ca ar fi trebuit sa respecte niste reguli, niste protocoale, ceva... sunt destul de sigura ca nu pot folosi ambulanta pe post de taximetru...
Iar un comentariu de pe site-ul ProTv spune ca de fapt chestia asta se practica destul de des, cu masina ambulantei care face taximetrie intre doua misiuni...
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
quote:
Originally posted by Donia
Pai ei si-au dat demisia, nu? Demisia e un act voluntar, nu?
Oricum, mie mi se pare ca valorile sunt tare incurcate, din nou, cand faptele sunt cat se poate de clare.
Soferul si asistenta au decis sa faca un ciubuc folosind ambulanta (de fapt, banii celor care platesc asigurari!), iar fapta s-a aflat. Apoi au decis sa isi dea demisia. Ce e de iertat aici?
Ambulanta nu era masina proprie, in plus erau in timpul serviciului, cand se presupune ca ar fi trebuit sa respecte niste reguli, niste protocoale, ceva... sunt destul de sigura ca nu pot folosi ambulanta pe post de taximetru...
Iar un comentariu de pe site-ul ProTv spune ca de fapt chestia asta se practica destul de des, cu masina ambulantei care face taximetrie intre doua misiuni...
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Daaaa, tot timpul e intampla ata . Acum imi explic de ce vad frecvent ambulantele oprind bruc , oameni coborand rapid si apoi un demaraj brusc
![](radtare.gif)
Laanfd gluma la o parte , haideti sa nu ne luam dupa tot ce scri in ziare.
Chiar ieri ne-a povestit un profesor cum a avut un pacient , fotbalit din lotul national de juniori , cu o boala cardiaca severa. baiatul nu mai putea juca fotbal desi era o mare speranta , i avea nevoie rapida de o operatie prin care i se implanta un stimulator special. Costa 15.000 de euro acum cativa ani . TImp de 3 ani federatia de fotbal s-a "chinuit" sa scoata acesti bani .
Baiatul a venit aici din alt oras , profesorul l-a operat gratuit prin bunavointa unu doctor francez la care afacut el practica , doctor care i-a dat baiatului stimulatorul gratuit.
Dupa operatie vine o rporterita si-l intreaba pe prof daca poate face poze cu pacientul.
Se duce , face pozele si a doua zi in ziar titlu maaaar p toata pagina "Chivu si FRF au salvat un fotbalist de la moarte" donand bani
![](icon_smile_big.gif)
upa ce profesorul a sunat la redactia din Banat , Cluj si apoi BUcuresti insistand se se faca o dezmintire a aparut un articol de 5 randuri intr-un colt in care scria ca un doctor din Franta a facut posibila operatia.
Asa ca se intampla frecvent .
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elyanne/elyanne.jpg)
elyanne spune:
Nu zic ca-i ok ce au facut cei de pe ambulanta... dar si ziaristii exagereaza sa iasa sitrea interesanta...
De vreo 2-3 ani se pusesera pe scoli si profesori... si faceau stiri cu batai... de parca pana sa apara mobilele si sa filmeze pustii cu ele nu se batea nimeni prin scoli (nu vb. de cazurile cand umileau profesori)... A fost o perioada cand n-a existat zi in care sa nu fie o stire cu un filmulet de prin scoli...
Acum vad ca s-au reorientat catre medici, asistente, spitale... Probail stirile cu elevii care se bat nu mai prezinta nici un interes pt. publicul spectator...
Se intampla si s-a intamplat mereu... dar se exagereaza foarte mult de dragul stirilor si audientei...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Fomalhauti/Fomalhauti.jpg)
Fomalhauti spune:
Greu de judecat...
Pe de o parte, ambulanta este o masina prevazuta pentru o anume utilizare. Platita din banii publici. Ca si soferul si asistenta. Din acest punct de vedere cei doi au gresit.
Pe de alta parte, asa cum scrie si Woman13, daca nu opreau, poate vedeam pe YouTube (asa se cheama?) un film cu cativa tineri ghemuiti pe marginea strazii, in viscol...Nu vreau sa dramatizez pana acolo incat sa-mi imaginez niste tineri morti de frig si mobilul cu filmul gasit intr-un buzunar. Eventual sa fie filmata si ambulanta care trece pe langa ei... Dar era suficient ca unul din tineri sa sufere o degeratura si mama-mama ce scandal. Titlu mare, pe prima pagina: "O ambulanta trece nepasatoare pe langa un grup de tineri degerati"
Ei, da, si mai e si alt aspect. Traim in Romania...Acum ceva vreme a fost un scandal cand un deputat (sau senator) a cerut sa i se deconteze bonuri de benzina pentru o cantitate uriasa de benzina. Din calcul reiesea ca ar fi mers mai multe sute de kilometri zilnic. Si noi ne apucam si aruncam cu pietre intr-un sofer de ambulanta care a luat autostopisti. Cat despre faptul ca "se practica", poate mai exista cazuri de acest gen, in situatii asemanatoare cu cel din Buzau: o masina care se intoarce de la un caz. Dar mie, in Bucuresti, nu mi s-a intamplat sa opreasca ambulanta langa mine si sa ma intrebe "Doriti un taxi?" si nici nu am prea vazut ambulante in statiile de taxiuri.
Dar poate oamenii si-au dat demisia fiindca au gasit ceva mai bun. Poate s-au saturat de serviciul de ambulanta. Poate s-au saturat sa salveze oameni, sa faca drumuri in tot felul de conditii si la prima abatere sa apara la televizor, sa-i vada rudele si vecinii...Poate soferul acela, in 20 de ani, a carat sute de bolnavi (si nu e treaba lui sa-i care...), poate a stat de multe ori peste program ducand un pacient de colo-colo, cine stie cate a mai facut. Si, din cand in cand a mai luat un autostopist. Si asistenta poate s-a decis sa plece in Italia....
Da' cu Arafat ce ai, ca el chiar face treaba buna? Sigur ca nu poate acoperi toata tara, dar daca ar mai fi cativa ca el nu ar fi rau deloc...
tlaura spune:
Sunt de acord cu women13! Trecand peste faptul ca au gresit (cine nu greseste?), prea usor acuzam si aruncam cu piatra! Cat despre cei din televiziuni, e evident ca nu fac altceva decat sa provoace scandaluri care sa le creasca audienta. Nu conteaza cate vieti distrug!
Dar asa cum am spus: cine nu a gresit in viata lui, sa arunce primul cu piatra!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viviana/viviana.jpg)
viviana spune:
1. Daca erau chiar nevinovati nu-si dadeau demisia.
2. Este lipsa de profesionalism faptul ca faci asa ceva la locul de munca, indiferent unde se afla acesta.
3. Cu un avertisment si taiere din salariu, iarasi se poate rezolva pot spune unii, numai ca daca erau de ex. economisti si greseau se pierdeau bani, asa se pot pierde vieti omenesti ceea ce schimba datele problemei.
4. Din pacate la televizor nu ni se mai prezinta de mult stirea bruta ci se fac comentarii fara sfarsit de aceea treaba cu ambulanta-taximetru nu-si avea rostul aici.
5. Xio, filmuletul in sine a fost stire bruta, asta numai daca nu crezi tu ca a fost un film trucat. Mi-ar placea foarte mult daca nu ne-ai mai da exemple cu medici. Nu stiu, gaseste alte profesii. Exista foarte multi oameni care au avut de suferit aiurea de pe urma unor articole rauvoitoare si prost documentate.
6. Elyanne - se exagereaza incredibil de mult. Numai ca din pacate violenta in scoli fizica sau verbala este cat se poate de reala. Ma refer numai la violenta existenta intre copii. Chiar si la clasele I-IV se prezinta intr-o forma nerafinata, inca, dar exista.
7.Women13 - la inceput ti-am dat putina dreptate. E bine sa fim iertatori, erau la prima abatere. Dar, tot mai bine este ca aceste lucruri sa fie judecate cu obiectivitate de catre cei implicati. Noi nu cunoastem toate fatetele problemei. Noi nu stim daca au mai facut probleme cei 2. Genul de probleme pe care le cunoaste doar seful si atat: nu raman scrise nicaieri, nu sunt spuse, se aplica o intelegere tacita. Deci, hai sa nu facem din ei niste martiri. Si mai ma gandesc la ceva: Un profesionist daca nu are si o doza de moralitate nu poate fi numit profesionist.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Nonna76 spune:
Mie mi se pare ca din dorinta de mare audienta si senzational televiziunile prea fac din orice stire de prima pagina.
Nu zic ca cei doi nu au gresit dar nici sa se ajunga la demisie nu e corect.Si s-a ajuns la asta din cauza presei.Oamenii s-au speriat de impactul faptei lor.Daca erau dotati cu mai multa nesimtire(ca unii politicieni de ex.) stateau linistiti,nu se deranjau pentru atita lucru.
Soferul a avut 20 de ani de munca fara nici o abatere.Acum a gresit si si-a pierdut serviciul.Prea usor se gasesc vinovati oamenii simpli si niciodata cei cu functii inalte.
Inca o data s-a dovedit ca se face dreptate doar in cazul celor slabi.
Qamar spune:
nu mi se pare normal ca salvarea sa fie folosita pe post de taxi; cu sau fara spaga la sofer, e aiurea
stati voi linistiti ca nu mureau tinerii in santz, doar aveau destul alcool sa se incalzeasca
iar soferul si asistenta si-au dat demisia; si foarte bine au facut; au gresit, bine ca recunosc;
intr-adevar, deja se vorbeste mult prea mult despre o "stire" de genul asta, insa asa functioneaza presa de la noi..ce sa-i faci
dar, repet, nu e ok ce s-a intamplat; nu cred ca isi doreste cineva sa fie luat, Doamne feri, de o salvare in care tocmai a avut loc o petrecere in mers...cu alcool si alte minuni;
am fost o singura data in salvare, cand mi se lovise fostul prieten la cap foarte rau; era agitat si eu incercam sa stau langa el pe "targa" respectiva si sa il calmez; asistenta de pe salvare mi-a explicat f clar ca nu suntem in taxi si ca trebuie sa stau intr-un anumit loc-un scaun, or something- pana ajungem la spital; ma rog, asta e alta poveste...
iar asta e funny:
"Fac un apel la DC pentru dezbatere, dar mai ales pentru iertarea acestor oameni, care au avut onoarea sa isi dea demisia, iar eu personal va cer sfatul si sprijinul, eventual pentru revocarea actiunii celor doi oameni de onoare. Sa fie sanctionati altfel, drastic, dar masura suprema nu este echitabila prin comparatie cu multe altele ce se intampla in a noastra tara."
deci daca iei cu salvarea niste tineri cu berile de rigoare la bord si a doua zi iti dai demisia, devii brusc om de onoare?hai ca m-ati distrat pe dimineata asta
![](advocat.gif)
pe ulitza noastra magica
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
E pacat sa-i dai afara......trebuie pastrati in functie si ei sa participe in "caz de" la salvarea lu" woman 13/Xio/rudelor lor + la toti cei ce vor sa lea 1 medalie.
IreneCAM spune:
De acord ca nu cunoastem toate datele problemei. In afara de faptul in care tinerii erau bolnavi si aveau nevoie de asistenta medicala, nu aveau ce sa caute in ambulanta, scopul acesteia este cu totul altul. Eu nu am inteles din stire ca era o situatie de viata si de moarte, ca nu puteau astepta o alta masina de ocazie, ca exista pericolul sa degere in drum etc. Acum am aflat si eu ca se practica astfel de "taximetrie" (nu de la TV am aflat, deci nu cred ca e o exagerare), e anormal sa te apuci ca sofer de salvare sa faci un mic "ciubuc" cu ambulanta. Indiferent cate fapte bune ai facut in trecut, asta nu scuza "descurcareala" specific romaneasca.
A, si reactia lui Arafat mi se pare normala, ar fi fost culmea sa zica "bravo dom'le ca i-ati luat, ce draguti erau si cum trageau ei de aparatura din ambulanta, noi tocmai d'asta am pus-o acolo..."
"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb