Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

quote:
Originally posted by Roxxy80

BB, sotul meu a depus dosarul pentru alocatie la inceputul lunii decembrie si i-au spus ca o sa primim prima alocatie in cursul lunii ianuarie, insa eu nu cred asa ceva. Eu ma astept pe la sfarsitul lui februarie .

quote:
Originally posted by bb_yasmi

stiti cumva cand vine alocatia pt bebe?? o data cu indemnizatia (care vine dupa 2-3 luni de la nastere) sau mai repede??

-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!

mami si bubulina IASMINA ALYSSA 31.10.2007

Roxxy si Matei, sufletelul meu drag (29.11.2007)

SUNT CEA MAI FERICITA MAMICA DIN LUMEA ASTA!!!!!

noi l-am depus la inceputul lunii noiembrie si au spus ca prin ianuarie, deci la tine o fi prin februarie, asa cum banuiesti!!

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Avem colicii
De la 6 dimineata o tinem intr-un cerc vicios : papa, plans( urlat )parturi, urlat, somn 5 minute , urlat papa etc ....sunt chiauna si io si el .
L-am scos si afara pe la 11 sa il ninga pe nas, a dormit jumatatea aia de ora dar cum am intrat cum a reinceput.

Offf....uitasem ce nasoale sunt
Ma bag in pat cu el .

Anka bine ai revenit ! In afara de restaurantele de la Minis si de la Alba eu nu stiu ...sorry .

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

off lala colici astia!!!! imi pare rau!! noi din fericire am scapat, nu am avut deloc si sper ca si de acuma sa ne ocoleasca!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

hello

Lala,imi pare rau;cu diete cum stai?

si a mea a plans ieri si alaltaieri aproape toata ziua , in ultimele zile face kk foarte greu, nu mai eructeaza dupa fiecare masa cum facea inainte si nici pe cealalata parte nu prea mai scoate gazele (poate si dat. constipatiei?). Zic de constipatie pt. ca face aproape ca lutul (nu o las mai mult de o zi si ceva,ii pun jumatate de supozitor). In mod normal face si de 5 ori pe zi, chiar si acum la 2 luni.Asa s-a intamplat de fiecare data dupa ce mergem la tara, probabil ca mananc eu diferit fata de cum mananc in Bucuresti (aici beau cate 1 l de lapte 1,5% grasime si cate aprox. 5 iaurturi Activia pe zi.Acum sa vedem cand isi revine...Astazi i-am dat si 2.5 ml Debridat (eu ii dau cu seringa de la Panadol sau Nurofen, avem pe alese )
Lala,v-am vazut pozele, ai doi baieti minunati iar tu esti o mamica frumusica si slabuta (eu am ceva tonaj, nu imi vine sa cred cum am ajuns, niciodata nu am fost atat; acum cantarului nu se misca deloc in jos,desi alaptez ).Sunt constienta ca vor fi cu atat mai greu de dat jos cu cat ma mentin mai mult in aceasta postura.Asta este, voi vedea ce fac macar dupa 5-6 luni de alaptat (acum imi este frica sa nu pierd laptele, plus ca nu pot manca orice- fructe,legume- din cauza fricii de colici)

Dany, si a mea se irita uneori pe fata - nu stiu ce au acum toti, cu Sebastian nu am avut nicio problema si am folosit Ariel normal plus Lenor Sensitive; acum folosesc Persil Sensitive si sunt probleme. Este adevarat ca la el am prins vreme calda,l-am imbracat mult mai subtire si ieseam muuult mai mult cu el afara. Eu folosesc pt. fata Mustela Stelatria pt. fata si corp- cica este pt. zone iritate,dermoreparator;am si sampon din aceeasi gama dar recunosc ca nu-l folosesc (am intentionat sa cumpar din prima crema, dar nu am fost atenta si am luat sampon )

Exista si o crema pt. vreme rece, daca vreti sa-i protejati in timpul plimbarilor

Roxana,este inca prea devreme sa te gandesti la bb2, vezi tu ce simti dupa o vreme. In plus ai timp destul, esti o mamica f. tanara (eu nu mai aveam prea mult timp de gandire, in sensul ca mai tarziu apareau mai multe riscuri- am aproape 33 ani).

Camelia, Sebastian si Stefania

Mergi la inceput

cami, cand ai timp trimite-mi si mie te rog pe PM schema aceea. ms frumos

si eu incep sa ma gandesc la bb2. cand face Iasmi 2-3 ani as vrea sa il "proiectam" si pe bb2!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Camelia pai pot sa spun ca aceasta criza de azi mi=am facut-o singura . Am mancat ieri muraturi ca n-am putut sa ma abtin si acum trag ponoasele.
In rest mananc carne de pui, branza dulce, sarata, cascaval, ceva mezeluri usoare gen sunca de curcan, miere , gratar.

Multumesc de complimenter, sunt convinsa ca si tu vei reveni la ceea ce iti doresti in momentul in care vei putea tine regim.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Buna,

noua ne merge din pacate foarte rau, as spune. Am prins peundeva (probabil adus de Jasmina de la gradi) un virus si am racit coba toti, cu dureri de gat si tuse, fara febra insa. Si saraculFloris n-a scapat nici el, si mi-e asa o mila de el... Bine, stiu ca nu-i grav, n.are nici febra, dar nu poate papa bine si a slabit ceva, si nu-i asa fain sa slabeasca in a doua saptamana de viata. In prima pusese asa bine, vreo 250-300g, dar acum papa el, dar nu asa mult.

Sper sa scapam cat mai repede, tineti-ne pumnii... :-((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pussi spune:

bb l-am cumparat deja pe la pranz.. sunt tare curioasa

cu bubitele pe fata si Elena avea cand alaptam!

multumim pt. aprecieri fiecare cioara isi lauda puiul

PUSSI de SABINA ELENA & ANA NICOLETA

www.flickr.com/photos/12652375@N04/2078939834/in/photostream/" target="_blank"> TUSTELE MELE

DOAMNE AJUTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna!
Adina,imi pare rau! macar daca nu facea nimic bebe Floris-mai ales ca ar fi trebuit sa aiba imunitate de la tine din burtica, cat si de la alaptat.Eu am avut noroc cu Sebastian, desi am racit cat era sugar (alaptam cu masca medicala) nu a luat nimic- bien nu a racit aproape nicviodata pana sa intre la gradinita- acum a racit zdravan de vreo 2 ori, dar asta pt. ca nici nu prea sta imbracat (daca va puteti inchipui, acasa nu face kk decat complet dezbracat - altfel sta asa pana se constipa).Ii poti da ceva lui Floris, gen Panadol?
Anka,nu prea stiu de restaurante, noi am facut petrecerea la tara, in familie. Am citit despre rest. Macedonia de la Pta Iancului- mai la granita cu sect. 2. Vezi sectiunea speciala a forumului:
http://forum.desprecopii.com/forum//forum.asp?FORUM_ID=55

BB_yasmi,eu nu am o schema propriu zisa pt. diversificare, toti pasii i-am facut sub indrumarea unei pediatre, treptat-adica nu mi-a dat toata schema o data, ci pe masura ce cresteam ne spunea ce sa mai introducem corespunzatoar varstei.

Eu stiu ca daca ii dai orice altceva decat lapte se cheama ca ai inceput diversificarea. Noi am inceput la 5 luni jumatate si asa vom face si acum.

Daca ai inceput si vrei sa continui, desi este cam devreme la 2 luni, iti dau totusi "schema" pe care am urmat-o in prima etapa:

la masa de 9-10:

ziua 1: 1 lingurita morcov + 1 lingurita ceai
ziua 2: 2 lingurite morcov + 2 lingurite ceai
.
.
.
ziua 6: 6 lingurite morcov + 6 lingurite ceai
ziua 7: 6 lingurite morcov + 5 lingurite ceai+1 lingurita mar
ziua 8: 6 lingurite morcov + 4 lingurite ceai+2 lingurita mar
.
.
ziua 14: 6 lingurite morcov + 0 lingurite ceai+6 lingurita mar

dupa aceasta, se adauga si pulpa de mar

Ai grija sa nu o doara burtica sau sa faca vreo alergie, este posibil ca la varsta asta mica sa ii starnesti crize de colici, chiar daca pana acum nu a avut.In plus,este posibil sa pape mai prost lapticul (majoritatea copilasilor pe care ii cunosc au inceput sa refuze papa dupa diversificare si sa manance mai prost)

Camelia, Sebastian si Stefania

Mergi la inceput

cami mersi!! nu i-am dat altceva decat suculet de morcov pur, nu mai mult de 10 ml. ii dau de o sapt si nu o doare burtica, nici nu a facut alergie sau ceva. nu vreau sa merg deocamdata mai departe sa ii dau cu pulpa sau altceva. si vad ca incepe sa faca kk singurica, ma gandesc ca de la morcov. vineri merg la vaccin si atunci vb cu pediatra.
mersi

Mergi la inceput