Piticodromul de Sept - Oct 2005 (197)
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
Ioana75 spune:
Antonia, gluma ta e mai sinistra ca a mea; mi se pare ca tu rezisti mai bine ca mine cu 2
. Miruna bea lapte cind se trezeste si inainte de culcare. Tip: pune 4-5 fulgi de chocapic in cana cu lapte; ii maninca cu lingurita si apoi bea laptele cu gust de cioco. Ce zici?
I-am luat analizele Mirunei; calciul e 10.6 , putin peste maxim, iar fierul este mult peste maxim. Habar n-am ce inseamna, o sa o intreb pe calapod cind ma duc cu smaranda la vaccin.
Am pus si eu poze noi la semnatura, cu mushchetarii de la intilnirea din decembrie si cu fetele mele; Miruna o stringe asa de tare pe Smaranda cind o prinde, nu vrea sa o lase jos.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marinela79/marinela79.jpg)
marinela79 spune:
Dragele mele,eu cand va aud vorbind de canute si lipsa pampersului imi vine sa ma ascund in "fundu' lumii'' sa nu ma gaseasca nimeni,ca tare in urma suntem. la ora 6 dimineata ,respectiv 8 seara.Pai sa va spun ca IAris bea ca Iaris bea lapte cu cereale instant la ora 6 dimineata si 8 seara.Am incercat cu pai,ca si Cristina,cu canita ..mai mult de 50 de ml nu bea,cereale cu lapte papa doar la gradi,acasa nu sunt bune,orez cu lapte nu papa,gris nici pe atat...iaurtul sa nu il vada....branza nu...de fapt stiti..la el persista fobia cu alb,desi la gradinita se mai scapa si mai manaca cate ceva si mai si spune ca e bun si ca mami nu ii da acasa .A mancat la gradi mamaliguta cu branzica si smantana si i-a cerut educatoarei smantana sa o aduca acasa...si educatoarea normal ca i-a dat..acasa nu a mai mancat stati linistite ca si io saream in sus cand am vazut cu cat patos a cerut-o.Deci biberonul va sta la loc de cinste in casa noastra pana cand va cere singur cana si va bea macar doua cani de lapte pe zi.Apa sia lte lichide bea din cana fara probleme,tine cana chiar o mana,deci nu are probleme la capitolul asta .
Pampersul e un subiect care ma doare...nu se cere..l-am certat....i-am explicat...nu intelege,nu vrea sa inteleaga...tampit nu e ...ca mi-am pus problema si asa...dar nu se cere.Il duc la baie,sta, deseneaza,face..multumire mare...nu il duc....face pe el...eu nervoasa ..el cu aceeasi incantare..."mami....am facut kk.Pune papes cu paidalmen"si mami se executa ca vine copilul cu pampersul,cu servetelele.Daca s-ar schimba singur cred ca as fi mai calma. Ma mai si intreaba mamicile din Romania cum stam la capitolul asta,ca unele au copii la jumatea varstei lui iaris si se cer singuri si noi ...ca de obicei.Bine ca e intelighent si face altele...asta sper sa nu tina mai mult de 5 ani.oricum,daca ramanem ultimii vrem sa stim care e premiul cel mare pt noi...sa stiu daca merita.Va rog nu o olita sau un colac ...aveti mila
Va pup ca e duminica si noi vrem sa iesim un pic dupa ce se trezeste Iaris
Mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)
"La liberte est le droit de faire ce que les lois permettent"
de aici incolo alte poze noi cu noi
www.totsites.com/tot/iaris" target="_blank">paginuta lui Iaris
Mozart
kristinutza spune:
cunosc o mamica tanara aflata intr-o situatie f dificila: are un baietel de 6 saptamani al carui tata l-a parasit, ea se descurca ff greu dpdv financiar. are nevoie de un carucior. va rog, daca aveti sau daca stiti pe cineva care are un carucior de care se poate dispensa. va dati seama ca nu e nevoie sa fie de cine stie ce firma...
citesc din urma si revin.
cristina, mama de radu (09.10.2005)
oaana spune:
Marinela,lasa ca nu e tarziu,duppa 3 ani incepi sa-ti faci probleme.
Ramona ,felicitari pentru liniutze.
Iosua se simte mai bine acum,azi mergem la control,speram sa nu mai primeasca tratament....zilele acestea cat a fost bolnav a baut lapte cu cereale din biberon pe rupte,la fel si el daca ii pun canita nu bea deloc.Eu as fi vrut sa mai pape si mancare,dar el cerea bibi si gata.Si sa va spun ce a facut,el bea laptele numai in pat la culcare,si ieri tot cerea lapte.Eu ii distrageam atentia,ca sa pape mancare...la un moment dat pe la ora 18,imi zice sa mergemin pat la nani,eu foarte surprinsa merg cu el si cand ne asezam in pat,el imi zice:"mami,acu adu bibi"Am mai puput zice ceva?nu,m-am conformat.
Gata,ma duc ca ma asteapta indatoririle zilnice,va pup.
Oana,mami de Yoyo si Bubu
http://www.flickr.com/photos/14066329@N04/
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/b_irina_c/b_irina_c.jpg)
b_irina_c spune:
neatza,
Ramona felicitari ! Sa ai o sarcina usoara si un bb sanatos!!
Anto . Abia astept pozele noi.
Mifloricica bine ai revenit. Nasol cu accidentul, bine ca n-a patit sotul nimic.
Vladut nu vrea sa renunte nici la bibe, nici la suzi. Aseara a decretat ca o lasa pe suzi cand se va duce la gradi. S-o vad si pe asta. Cu biberonul nu ma stresez chiar deloc... din partea mea poate sa bea linistit pana la 5 ani . Singura parte care nu-mi place e ca bea laptele de seara dupa ce se spala pe dinti... in rest n-am nici o treaba cu bibele lui.
Ieri dupa baie Vladut se tragea de putza . Se uita la oute si mi le arata cu degetul:
- Asta e tata, asta e mama!
Apoi indicand puta:
- Asta e puiutul!
Sambata am fost cu el la magazin si s-a lipit de o caserola cu fructe confiate. Ajungem acasa si pana sa ma schimb eu Vladut insirase toate fructele pe covor si manca tacticos stand intins pe jos:
- Ce faci acolo?!?!?!
- Picnic!
Si acum ma intorc la ale mele.
Irina, mami de Vladut (26.08.2005)
Ioana75 spune:
Buna dimineata!
Marinela, si eu vroiam acum citeva zile sa stabilim clar premiul pentru ultimul purtator de pampers ziua (noaptea sa zicem ca e mai dificil).
Noi sintem in continuare candidati, sa vedem cine mai participa. Propun sa punem cite 5 euro si sa luam nu o jucarie cistigatorului, ci ceva pentru mama lui, ca doar ea trebuie consolata; ce ziceti?
Irina, simpatic Vladut.
Miruna nu face picnic, dar 'face plaja' - se dezbraca si sta pe jos pe burta cu picioarele in sus. A invatat de undeva expresia, ca nu a fost niciodata la mare, si nici la plaja.
Dana Lucia, ce ne mai zici de Alberto?
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
kristinutza spune:
tonnia, nici n-am mai cautat gradinita. deocamdata radu sta f bine acasa, chiar ma uitam ca aproape in fiecare seara ne raporteaza un cantecel sau o poezioara noua invatata de la buni, ceea ce nu se intampla cand era la gradinita.
ar fi o varianta, insa nu ma grabesc. astept sa primesc referinte in cunostinta de cauza.
oanna, sanatate mult!
irina, nu esti nebuna. sau mai bine zis sunt si eu nebuna. eu chiar imi copiez mesajele din timpul saptamanii intr-un doc in fiecare week-end. ma rog, mesajele in care povestesc despre radu.
imi pare rau ca nu le-am copiat si pe cele din timpul sarcinii. dar mi-ai dat o idee buna .
vreau si eu la intalnire.
ramonaaa, felicitaaari! de cand am citit ca te ia somnul de la 9 seara am fost convinsa ca vine barza.
of, miflore. bine ca n-a fost mai grav.
cristina, mama de radu (09.10.2005)
locca spune:
Neata
Au revenit greturile
Antonia, al meu nu bea deloc lapte. Eu ii dau sa manance micul dejun cam la jumatate de ora dupa ce se trezeste si asta inseamna paine cu almette sau cu miere si o canita de ceai. Cand se trezeste dupa-amiaza mananca o banana cu branza calcica (cred ca nu mai e nimeni care inca face asa ceva, dar e singura branza pe care o mananca fitosul meu), iar seara ii dau ori legume facute sufleu, ori din nou paine cu ceva.
La mine e dificil pt. ca Matei nu vrea nici un fel de cereale cu lapte, nici orez cu lapte, nimic. Daca Dinu le accepta te-ai scos.
Mifloricico, bine ai revenit. Offf, imi pare rau de accident, dar bine ca e numai fierul stricat.
Si daaaa, ne inscriem pt. premiul pt. ultimul purtator de pampers.
Irina bai ce le mai trece prin cap. Al meu contemplandu-si organele din dotare a zis "am un elefant".
Kristinutza, eu ti-as fi dat caruciorul cu draga inima, dar se pare ca ne mai trebuie o tura pe la vara, iar ala pe care l-am folosit la inceput chiar arata jalnic, n-as putea eu suporta ideea ca sta un copil in el.
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
Tonnia spune:
Multumesc mult fetelor dar nu prea se potrivesc situatiile! Dinu are ce are cu laptele. sa incerc si cu cerealele alea cu cacao de care zice Ioana dar azi chiar a fost ferm: Nu intelegi ca nu mai vreau lapte? Vrei cu cacao? Nu! vrei fulga (ii place reclama)? Nu! Eu dimineata vreau iaurt rece (adica porcarii cu fructe). Mi-a zis sa beau eu cu cacao ca e foarte bun.
Si noi suntem in lupta pt premiul cel mare!!! Vreau sa fie consistent, simt ca avem sanse reale!
locca spune:
Pai Antonia, daca vrea iaurt asta e, da-i iaurt. Iti inteleg disperarea, am avut-o si eu o perioada, dar acum mi-a trecut. Nu vrea lapte si gata. Ce pot sa-i fac?
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)