PIERSICUTZE de iulie-august 2006 (70)
Raspunsuri - Pagina 7
doniro spune:
Nici eu nu ma omor dupa ciulama, dar ii fac Dariei din lipsa de inspiratie. Eu ii dau ei 2 zile aceeasi mancare, adica ce fac azi ii dau azi si maine. Cred ca daca ar trebui sa gatesc in fiecare zi chiar as lua-o razna... Urasc bucataria, gatesc strict din obligatie. Acum ma tarasc in bucatarie sa pun pestele la cuptor si sa fac piureul, sa scap de grija .
Fetelor, mai stiti cand bebeii nostri papau NUMAI lapte??????? Muaaaaaaaaaaa, ce vremuri!
Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si cu Victor Mihai (AMR.... PUTIN RAU!!!)
POZE
www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILMULETE
Bysko spune:
La noi cel mai haios este cand o luam pe Busra- harnicutza de ma-sa ce-i face? Bine, gatesc zilnic pentru ea, dar chestii de genul: ficatel fiert cu piure de cartofi, peste cu cartofi natur, orez cu piept de pui si cu sos rosu, paste cu smantana/ cu sos rosu. Si bine-cunoscuta ciorbita cu de toate.
Mai nou noi ne-am obisnuit cu pui la rotisor- luam 2 si ne ajung 2-3 zile.
map spune:
mai ce mamicute gospidine pe aici, care mai de care. Noi azi suntem invitati la masa asa ca am facut ceva numai pentru Robert. Sper sa pape ca i-am copt cartofei si i-am facut piureul asa care a iesit foarte gustos. Daca de orez nu s-a atins sper sa pape acum piureul. Si eu ii gateam la doua zile lui Robert dar de cand is cu greturi gatesc zilnic petru ca eu is cea care nu mai suporta mancarea de doua zile, copilul ar manca.
Gabriela este buna lasagna semipreparata? ca eu sincera sa fiu o fac mereu sg si semipreparata chiar nu am luat. Fac combinatii sa nu ne plictisim ba numai cu carne tocata (sosul adica cu carne tocata), ba mai pun si cate un strat de spanac. Cred ca ar merge si cu vinete dar nu-mi plac mie Cand nu am chef sa stau mult in bucatarie fac lasagna, bomba calorica adevarata ca pun si mozzarella, si carcaval, si multe si mai multe Dar se face cat ai clipi.
Eu is innebunita dupa ciulama cu mamaliguta, as manca ca sparta. I-am dat si lui Robert si a mai papat. Insa fac destul de rar.
Maine ma gandeam sa facem si noi o ciorbica de perisoare si peste la cuptor. Dar si niste chiftelute tare bune ar fi ca nu am mai papat de multicel. Dar sa vedem cum sunt pana maine pentru ca ieri mi-a fost foarte greata, aseara am trezut ca-mi dau sufletul de la vomat Ieri a fost o zi din aceea rea cand infiferent la ce mncare ma gandeam mi se facea rau instant. Pana la urma m-am incumetat sa papa ceva si rau am facut sa nici aseara nu se digerase ce am mncat pe la ora 16. Oficial sunt in trim 2 de sarcina azi dar pe starea mea nu se vede mai deloc. Sper sa pot papa macar acum in vizita.
va pupam si weekend fain
Monica 12+ si Robertel (17.08.2006) care face numai nazbatii
Craciun si Rev
Duminica la munte, Toamna la munte, Mallorca, 1 an, poze mai noi, Süd Tirol, O vacanta minunata, Prima mea drumetie
Babee spune:
Pe mine una nu ma deranjeaza sa gatesc, si recunosc ca am timp.Poate daca nu aveam nu as fi facut atatea.Oricum si noi mergem la restaurant si ne alintam, daca ne e pofta luam si de pe strada si tot asa.
Sotul meu n-a vazut atata mancare la mama lui niciodata, aici a preluat "naravul" datorita muncii si il inteleg.Lasa ca o sa fiu si eu in spital si apoi in pat cu bebe si sa-l vedeti ce ture o sa faca bucatarie-dormitor sa ma intrebe:vrei asta, asta sau ce?(si sa vedeti ce-l frec si eu nitel asa...).
Brysko ce cocaturi traditionale faci tu?Spune-ne si noua(si numele tau ca ma incurc mereu in nick.
Fug la nani, poate mai dorm nitel
-----------------------------
Gabriela, Phillip si Rebecca
Babee spune:
Dormit juma de ora-suficient
Monica eu cumpar lasagna de la firma Iglo sau de la Hofer(Aldi al vostru) si ni se pare buna.N-am incercat niciodata sa fac,din comoditate.Oricum nu stiu daca mancam mai mult de 3-4 ori pe an.
Tie iti e tare rau si in mod normal ar fi trebuit sa te mai lase greturile.Poate n-or sa mai tina mult si o sa te simti mai bine[flo9].Cum a iesit tiramisul ala cu visine?
Bysko spune:
Daca te incurci in nick, apoi in nume: Gonul- pe o si u cate 2 puncte/treme.
Fac kobete = o placinta umpluta cu orez si carne. Aluatul se face cu drojdie stil paine de casa( da eu il fac cu unt si oua), iar separat se prepara carnea tocata cu orezul, sau se poate face cu bucati intregi de carne care se aseaza deasupra orezului.
Mai fac geantik- niste placintele cu carne sau cu branza, unii le mai fac si cu ceapa+branza. Eu numai cu carne tocata+ ceapa + verdeata . Coca e tot din aia dospita. Se iau bucati de coca care se intind putin in palma( se prepara cu mult ulei asa ca trebuie sa ai intr-un bol ulei in care iti tot bagi degetele) se pune carnea pe o jumatate, se acopera cu cealalta jumatate din coca. se aseaza una langa alta, lipite.In 40 de min sunt gata.
Nu prea stiu eu sa explic. Sunt intreresante, dar destul de gretoase ca se fac cu mult ulei si nu poti manca mai mult de 4-5. Cand o sa mai fac le si pozez ca sa le vedeti.
Mai nou le fac sub forma de rulouri- intind coca cu facaletul sa fie f subtire- un dreptunghi de 10-15 cm /30, ung foaia cu ulei(cu degetele- probabil merge si cu pensula dar nu m-am deranjat) asez carnea tocata intr-un capat si-apoi rulez. Ideea este sa fie foaia cat mai subtire ca sa iasa foite foite. Deasupra se poate pune ou batut cu iaurt- iese mai pufos. Daca lasi simplu iese mai crocant.
Daca aveti intrebari nu ezitati ca si-asa altceva nu fac decat pe net stau.
Muuh spune:
crissa sos ragu: se fierb legume ca pentru supa crema, se caleste o ceapa micuta, toate legumele + ceapa se dau prin blender cu 1/2 pahar vin alb (eu pun dulce ca pe asta nu il bea simplu nimeni), sos de rosii 1 pahar si zeama de supa cat sa acopere pestele, se da totul la cuptorul incins 30 minute. A si mai pui si tu condimente si sare dupa gust. Pestele se taie inainte bucati si se da prin faina apoi doua trei minute prin tigaie.
Babee cum faci chiftele la cuptor? Noi mai nou facem ciabatta la aparatul de paine si iese asa buna doar ca dupa ce o framanta el trebuie tu sa o lasi sa creasca si sa o dai la cuptor.
Gonul aoleu da ce bine suna poti sa pui macar una dintre retete?
Miruna + Alexei (13.07.2006)
Babee spune:
Gönül adica e numele tau?Nu mi-ar fi chiar asa de greu..daca nu uit.Interesant ce zici tu de cocoturile traditionale si mi se par destul de complicate.vezi ca faci chestii grele?.
Cand citeam si eu atenta pe ici-colo apare Rebecca.Phillip inca doarme si ea se joaca cu masinute.Se pare ca n-am cum sa ii tin in casa toata ziua asa ca o sa iesim afara pe undeva ca nu or sa stea pana deseara cand vine sotul
Mai stie cineva de Mamidestefan?
Babee spune:
Miruna am scris cum fac eu piftele/chiftele la cuptor, gasesti mai sus.Painea eu o fac doar la masina si las si la amestecat, dospit si copt ca sa nu ma mai complic.Lui Phillip ii place mult cand e calda.
Rebecca asculta Norah Jones si danseaza
Muuh spune:
Babee eu sunt mai grea de cap asa ca o ultima intrebare daca nu te superi ce e hartia pergament si cu ce o pot inlocui?
Miruna + Alexei (13.07.2006)