Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (1)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns darleena spune:

LA MULTI ANI!!!
Bine v-am regasit la scutece! Sa dea DD ca aici sa avem parte de aceleasi clipe placute pe care le-am petrecut impreuna la odiseea sarcinii.

Pufulet am pus eu datele lui Joshua pe prima pagina

Roxana si eu intru de fiecare data la odisee si dupa aia imi dau seama ca ne-am mutat.

Dany si a mea regurgiteaza destul de des si scoate si branzit. Intr-adevar nu ii intra laptic in nas, insa eu zic ca nu trebuie sa te sperii asa de tare, daca scoate doar putin laptic.

Bebelina mea e o cuminte - manca-o-ar mama- nu plange decat cand e obosita sau ii e foame. Si cred ca in prima luna plangea mult dar eram eu batuta in cap si nu intelegeam ce vrea si pe deasupra eram si nervoasa din cauza asta si cred ca ea ma simtea si devenea si ea agitata. Acum ne-am acomodat una cu alta si ne simtim excelent amandoua

Eu am alta problema: produc prea mult lapte. Pitica de la un timp se scoala o singura data pe noapte, dar mai are si momente in care se trezeste direct la 7.30-8 dimineata. Eu in schimb ma scol pe la 5-6 pentru ca nu mai pot sa dorm de durere de sani.
Dupa ce ii dau sa suga, scot din ei cam 250 ml (asta doar dimineata, ca in restul zilei suge des si nu se umplu atat).
Acum am si eu o intrebare,daca tot ii dau sa suga aproape tot timpul de la san, nu ar trebui sa se regleze lactatia si sa nu mai produc cantitati industriale?

cu baby KARA (7.11.2007) SI CEL MAI MINUNAT SOT SI TATIC

Povestea nasterii

www.flickr.com/photos/22116220@N08/" target="_blank"> poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitz78 spune:

darleena - pai ar fi bine sa pui la pastrare lapticul, pentru zile negre...sincer, te invidiez!
pupici.

http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adalia spune:

quote:
Originally posted by darleena

LA MULTI ANI!!!
Bine v-am regasit la scutece! Sa dea DD ca aici sa avem parte de aceleasi clipe placute pe care le-am petrecut impreuna la odiseea sarcinii.

Pufulet am pus eu datele lui Joshua pe prima pagina

Roxana si eu intru de fiecare data la odisee si dupa aia imi dau seama ca ne-am mutat.

Dany si a mea regurgiteaza destul de des si scoate si branzit. Intr-adevar nu ii intra laptic in nas, insa eu zic ca nu trebuie sa te sperii asa de tare, daca scoate doar putin laptic.

Bebelina mea e o cuminte - manca-o-ar mama- nu plange decat cand e obosita sau ii e foame. Si cred ca in prima luna plangea mult dar eram eu batuta in cap si nu intelegeam ce vrea si pe deasupra eram si nervoasa din cauza asta si cred ca ea ma simtea si devenea si ea agitata. Acum ne-am acomodat una cu alta si ne simtim excelent amandoua

Eu am alta problema: produc prea mult lapte. Pitica de la un timp se scoala o singura data pe noapte, dar mai are si momente in care se trezeste direct la 7.30-8 dimineata. Eu in schimb ma scol pe la 5-6 pentru ca nu mai pot sa dorm de durere de sani.
Dupa ce ii dau sa suga, scot din ei cam 250 ml (asta doar dimineata, ca in restul zilei suge des si nu se umplu atat).
Acum am si eu o intrebare,daca tot ii dau sa suga aproape tot timpul de la san, nu ar trebui sa se regleze lactatia si sa nu mai produc cantitati industriale?

Povestea nasterii

darleena, , te-as ruga sa imi spui de pompa folosesti.eu am una manuala seringa, dar nu sunt multumita deloc de ea.
multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darleena spune:

Adalia am Avent manuala si sunt foarte multumita de ea.
S-a mai discutat despre eficienta pompelor aici si toate fetele care folosesc Avent sunt multumite, asa ca ti-o recomand cu incredere.

Andra si eu m-am gandit la fel...de maine bag la congelator laptele pe care il recoltez de dimineata, ca pana acum il puneam in biberoane si il tineam in frigider, insa nu mai ajungeam sa i-l dau si il puneam in apa de baie, dar m-am gandit ca e mai bine sa-l congelez si sa i-l dau mai incolo.

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adalia spune:

quote:
Originally posted by darleena

Adalia am Avent manuala si sunt foarte multumita de ea.
S-a mai discutat despre eficienta pompelor aici si toate fetele care folosesc Avent sunt multumite, asa ca ti-o recomand cu incredere.

Andra si eu m-am gandit la fel...de maine bag la congelator laptele pe care il recoltez de dimineata, ca pana acum il puneam in biberoane si il tineam in frigider, insa nu mai ajungeam sa i-l dau si il puneam in apa de baie, dar m-am gandit ca e mai bine sa-l congelez si sa i-l dau mai incolo.

Povestea nasterii

multumesc, darleena!
stiu ca s-a discutat la un moment dat despre pompe, dar nu mai tineam minte de care folosesti tu
ca reusesti sa scoti asa bine.
pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Dany, imi pare foarte rau ca treceti prin momentele astea, sper sa se rezolve...

Darleena, atata timp cat te mulgi, corpul crede ca iti trebuie cantitatea asta de lapte si o va produce in continuare, de unde sa-si dea seama ca ar fi cazul sa se regleze? Incearca sa dai cu mana afara numai surplusul sa nu te doara, si in 2-3 zile se regleaza treaba :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calatoare spune:

Bine v-am gasit in clubul scutecelor! Ce repede trece timpul asta!
La multi ani tuturor!

RGE, e atat de frumos cu 2 copii, dar e si tare greu. Asa ca si tine, mi-am dorit 2 copii. Si i-am facut. Sunt convinsa ca bebe George v-a apropiat si mai mult, iar de aici incolo o sa mergeti peste tot cu baiatul. Si o sa-ti placa mai mult viata pe care o ai acum, cu un copil. Si daca tot iti doresti 2 copii, mai gandeste-te, poate iti indeplinesti visul.
Noi anul trecut, de fapt in 2006 am plecat fara Andrei in Mallorca. In cele 7 zile petrecute acolo, m-am gandit numai la el. De abia asteptam sa ajung acasa sa-l iau in brate.
Anul trecut in 2007, l-am luat cu noi in Corfu. A fost cel mai fericit.
Atunci in 2006 a fost singura data cand am plecat fara el.
De acum incolo vom pleca toti 4. Mama, tata, Andrei si George.

Adinag si eu la organizare stau prost. Sunt foarte obosita, iar la mine e mai nasol pentru ca Andrei de abia a facut 2 ani si nu prea ne intelegem. In plus de asta e tare gelos pe fratiorul lui. Cum il prinde ii da numai ``capace`` in cap. Sincera sa fiu, il cam neglijez pe Andrei. Si asta se datoreaza faptului ca inca mai alaptez, iar bebe George are colici. Si ma dispera cateodata, mai ales noaptea cand se tot foieste iar eu la cea mai mica miscare ma trezesc. Si sunt chioara de somn. Uite la ce ora scriu pe forum.
Tu cu fata te intelegi, chiar o si poti responsabiliza cu una alta, dar la mine e mai greu fiind diferenta asa de mica intre ei.

Pussi, ti-am vazut tustele. Sunt asa de haioase! Poza aia cu ele sub bradut e bestiala.
Cum te descurci?

Dany 2007, batista bebelusului e super. Nu-i dauneaza bebelui.
Poti lua o seringa de 2 ml, pui ser fiziologic in ea 1 ml si aplici in ambele nari. Apoi folosesti minunea asta de batista.
Bebeul tau varsa laptic asa....cu bolta sau varsa normal ,adica in cantitate mica? Daca varsa mult, zicea cineva aici ca ar fi vorba de pilor. Mai bine sa-l vada un pediatru.

Eu mai am de dat doar 3 kg de la George. .............si vreo 7 ramase de la Andrei ca sa pot arata si eu ca o lady.
Ma gandeam la un regim.
Imi puteti recomanda vreunul?

Ancagragoman pediatrii acum recomanda sa li se faca un program bebeilor. Adica sa manance din 4 in 4 ore, iar noaptea daca se poate sa nu pape deloc.
Si mie mi s-a recomandat acelasi lucru din maternitate. Cica acest program e foarte sanatos. Si ca si noi oamenii mari ca sa zic asa ar trebui sa mancam la ore fixe. E greu la inceput dar apoi se regleaza organismul dupa acest program.
La inceput am fost foarte inversunata. Adica cum sa-mi tin copilul flamand atatea ore si cum adica sa-i dau din 4 in 4 ore? Ii dau cand plange de foame. Am stat si m-am gandit mai serios la ceea ce mi s-a spus si am inceput sa le dau dreptate. Insa eu nu a trebuit sa-mi fortez copilul sa manace la ore fixe pentru ca o face el. Noaptea cateodata doarme( ma rog, mai mult se foieste) si 5 ore, cateodata si 6 ore, dar de cele mai multe ori papa din 4 in 4 ore. Daca nu ar fi fost asa, as fi incercat(macar cateva zile) sa trag un pic de timp, la inceput 10 minute, apoi 15 minute si tot asa pana ar fi mancat la distanta asta de 4 ore. Iar noaptea l-as fi lasat pana ar fi tipat bine de foame. Cel putin al meu incepe asa usurel.....ua-ua, apoi se opreste cateva minute, apoi o ia mai tare si tot asa pana se enerveaza si urla bine de tot. Atunci ma ridic si ii dau sa pape. Iar intervalul asta de la primul ua si pana la a urla poate sa atinga si o ora.

Ma duc sa-mi intind oasele ca acusica se trezeste domnisorul.

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Dany din mesajul tau credeam csa vomita in jet de aceea iti spusesem sa intrebi pediatrul de metroclopramid.
Dar asa doar cate o gurita ...pai e normal, majoritatea fac asta .
Tine-l sa ragaie mai des in timpul mesei si va disparea.
Batista bebelusului o recomand si eu .

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufulet74 spune:

Darleena, multumesc de date
Buna dimineata la mamici si copii
Adina, un pupic special pt o mamica obosita
Eu ma fac cu garmastan, o crema pentru sin care e f buna dar mai nou nu se mai gaseste, si ma pregatesc sa umblu ca disperata in week-end pe la farmacii sa caut :(
Si pe de asupra, a revenit iar la sin candida pe care a avut-o bebe, deci mai am de utilizat si glicerina boraxata cu nistatin :( Ai avut dreptate cind ziceai ca nu trece nici cind aparent nu mai ai probleme :( Ce pot sa fac ?? :(

Apropo de mincare, piticul meu maninca acum mai des decit la inceput, a inceput sa manince la 3 ore si uneori si mai des si maninca ca disperatu, si urla de aude tot blocul daca il tin sa astepte 15 minute :( Eu am vazut ca ia in greutate f bine, deci sunt f multumita la capitolul asta, asa ca am zis ca il las deocamdata cum simte el, desi la un moment dat tare am vrut sa ii fac program strict, la 3 ore, sau macar 3,5 ore...
Apropo de copii, momentan nici eu nu simt ca vreau, tot ca sa pot sa mentin un echilibru in relatia cu sotul meu si sa nu simt ca e afectate, inca nu am uitat nasterea "dubla" vorba aia, apoi vreau ca daca ar veni al doilea bebe, sa pot sa le asigur camera lor iar in momentul asta nici piticutul nu are propria camera si nu sunt multumita ...
Si cred ca daca o sa il fac si pe al doilea o sa las o distanta mai mare intre ei, vreo 8 ani, ca sa evit gelozia si toate celelalte.Am vazut in ultimul timp familii cu copii care aveau asa distanta intre ei si era tare bine.

Va pup si o zi minunata !

------------------------
Flory de Joshua Raphael (14.11.2007)

God brought you in our life

Homepage: www.lijfering.tk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

pufulet74 la noi e diferenta de 7 ani si jumatate intre ei si eu spun ca e bine !
Bogdan nu e gelos, nu evident , ca probabil ceva gelozie simte el dar oricum se poate discuta ca si cu un adult cu el, gestioneaza sentimentele altfel . Momentan sta relativ departe de bebe ( bine e si racit, pe antibiotic si eu n-am incurajat contactul strans), asteapta sa mai creasca nitel deoarece i se pare tare mic si neajutorat.
El si-a dorit mult un fratior, acum e un pic socat de cat de mic poate fi un bebe , e ingrijorat ca ma vede pe mine ca nu sunt cea de dinainte in sensul ca ma misc mai greu, mereu vine sa ma intrebe cum ma simt . A fost ingrozit cand a vazut clema de buricut, avea impresia ca il doare rau pe bebe, acum cand i-a cazut s-a linistit si vine sa il mangaie.
Aseara a fost bestial : dupa baie , la bibilit si imbracat Andrei racneste de ne aude tot blocul iar Bogdan care se uita la desene a venit sa ma roage daca nu pot sa "il dau pe bebe mai incet ori macar sa il mituiesc cu ceva laptic " Asta mai in gluma mai in serios , oricum cu degetele bagate adanc in urechi.
Cred ca va fi bine peste cateva luni cand va fi si Andrei mai activ la joaca.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput