Nou stil de viatza (164) - La multi ani 2008!
Raspunsuri - Pagina 9
mephala30 spune:
Delia, da, era vorba de obligativitatea gradinitei incepand cu varsta de 3 ani. Dar scoala la 3 ani? Chiar si la 4 ani, tot e devreme sa inveti sa scrii, sa citesti...
Placuta activitate ai avut azi. Maine mergi la blocul vecin? ![]()
Eu ma intreb ce-o fi cu Tzuni. N-am vazut-o de multisor...
www.totsites.com/tot/iustin_si_teo/photos/g0" target="_blank">
hcclara spune:
seara buna! mai e cineva prin zona?
Carmen, pai se inteleg, se mai si caftesc cateodata, da nici cel mic nu se lasa, l-am auzit intr-o zi pe Marc plangan cat il tinea gura, l-a muscat piticul fiindca i-a luat Marc nu stiu ce jucarie din mana si asta atunci s-a razbunat...si culmea ca are niste colti la canini, de seara inca avea frate-su urme.apoi Marc constuieste ceva, Luca strica si tot asa, eu fac pe arbitru.Dar se si iubesc, se pupa, se imbratiseeaza, impart dulciurile intotdeauna. Insa e gelos piticul, n-are voie nici un alt copil la mine in brate, e numai dupa fusta mea, afara nu pleaca cu tata-su pana nu-s si eu imbracata, sta langa mine si ma asteapta.
Ai tai se inteleg?
Delia, multumesc! tu ce studiezi, filologia??? cat mai ai? O ora ai tot muncit dimineata la zapada?
gusta, ce curs vrei sa faci?
Marc cred ca s-a captusit cu o enterocolita, imi tot zice in romaneste, ca de obicei numai pe nemteste ii da: Of, ce ma doare burtica!!! cred ca a luat de la noi, la craciun am avut eu, apoi tata-su si acum e el la rand , si habar n-am ce sa-i dau, i-am dat nurofen acuma seara!
Noapte buna tuturor!
Claudia
http://community.webshots.com/user/hcclara
mephala30 spune:
Hcclara, si ai mei se iubesc, se ciondanesc. Cel mare nu cedeaza deloc in fatza celui mic, sunt masinile (laptopul, cartile) lui si Teo nu are voie sa i le atinga. Acum, cat Teo e mic, e si usor de pacalit, dar cand va creste va avea si el un cuvant de spus. ![]()
edit: sanatate lui Marc. Cred ca-l treci maine pe regim, nu?
hcclara spune:
Carmen multumesc, sper sa-i treaca, in ce priveste regimul, el e in fiecare zi la superdieta...
eu nu stiu din ce traieste el, pe bune, aer si apa ca nimica nu mananca!!! asa copil ca al meu nu mai exista! 
Mancare gatita nu manaca mai nimica, pe salamuri si branzeturi nu pune gura nici sa-l omori, iar de legume si fructe nici n-are rost sa vorbesc!
Traiasca Sanostolul ca nu stiu ce m-as face! si energie are cat carul! iar doctorul imi zice sa fiu multumita ca e sanatos si nu e un copil gras!
Of, ca cateodata imi vine sa-mi iau campii in ce priveste mancarea!
pe maine am scos o carne sa-i fac gratar sau snitel, daca am noroc sa manance!
Claudia
mephala30 spune:
tu vorbesti serios? dar ce mananca? ca trebuie sa manance ceva!!! iaurturi, lapte, cereale, ou...?
mephala30 spune:
ma duc la culcare, mor de somn! Noapte buna!
hcclara spune:
dimineata cacao
la gradi covrig, sau actimel si un fel de paine uscata, sau un iaurt fructe de copii depinde ce are chef
la pranz e tare greu fiindca nu vrea numai cartofi prajiti sau pizza, de pe care trebuie luat absolut tot jos, deci manaca aluat, mai mananca snitel gol, fara garnitura, daca am noroc macaroane cu sos rosii si carne macinata dar si asta vreo 10 linguri, nu mai mult, supe din plic
da numai cu galuste ca asa l-a invatat socrela, si mancare chinezeasca
toast gol fara nimica, chipsuri, pufuleti si alte prostii din gama asta
seara iar cacao
sau corn flakes cu lapte sau goi
Asta e mancarea lui , altceva nu mananca, nici nu am chef sa citesc cand unele mame deschid subiecte despre copii lor ca nu mananca, pt ca eu as fi in fruntea tuturor, fiecare copil are ceva ce-i place, ei al meu e eceptie!!!
Si stiu ca eu sunt de vina, am gresit cand a fost mai mic fiindca nevrand sa manance eu i-am facut repede cartofi prajiti ca numai asta a vrut, si ma joaca asa mai departe!!! iar eu nu-l pot lasa sa moara de foame.
am incercat sa nu-i dau nimica altceva daca la pranz nu a vrut mancare gatita, dar e in stare sa nu manace absolut nimica toata ziua!
Si eu sincer nu mai am putere si nervi sa ma lupt cu el pe tema mancare!
Cred ca de aia sunt eu grasa si urata din cauza ca el nu vrea sa manance, bag eu in mine non-stop!
Claudia
justasmallkiss spune:
Neatza fetelor.Eu ca de obicei la cafelutza de la ora 5
Ieri mi-au luat pacientele de seara si am stat acasa sub patura.M-am bucurat de zapada si vreme placuta doar 2 zile pt ca acum iar e un frig de ajung acasa degeratä.
Mai am o tura azi si gataaaaaaaaaaa!!!
Carmen,sanatate multa iti doresc.Ce rau e cand esti bolnava si trebuie sa te ocupi de copilasi asa slabita.
sa te faci bine.
Finutzii mei au 6 respectiv 3 ani si la fel cum spui tu cel mic nu are voie sa se atinga de nimic dar de ceva vreme il "cafteste" ala mic pe cel mare de nu se vede cu toate ca e cu un cap mai mare.Mai putin si o sa trebuiasca sa faci si tu pe arbitru intre ei.
Marilena si tie iti doresc sanatate muuuulta.Pitica trebuie sa invetze la 3 ani sa scrie?Cum Dumnezeu cand a mea la 3 ani abia stia sa tina creionul in mana si toate desenele ei aratau la fel,niste māzgālituri,pe la 4 ani abia au inceput sa prinda desenele ei contur.Si aici au un an pregatitor la gradinitza,inainte de a merge la scoala incep sa invetze chestii elementare.
Apropo de desenat,a mea a observat ca ea are tzitzi mici si mami are tzitzi mari si cand ma deseneaza nu uita niciodata sa imi faca in desene tzitzi.
Delia,nu gasesti timp sa mergi din nou la sala?Tu erai tot timpul ori cu alergatul ori cu mersul la sala sau astepti sa vina primavara sa alergi in parc?
Claudia,ehee,intru si eu in clubul mamicilor cu maimutzica nemancacioasa.Mie mi-a scos peri albi si asta inca de cand am nascut-o.
Acum mananca doar asa:supa clara(sa nu fie absolut nimic in ea),snitzel,ou,branzica mozzarela pt copii,cremvusti si cabanos.ATAT!!!Orice altceva ii dai,poti sa te pui si in cap ca nu mananca si are si asa un stil ca daca o obligi,varsä tot...asa ca mai bine nu incerc.A si banane si seara si dimineatza laptic cu miere.
Dar am noroc acum de cand e la gradi ca se indeamna cu ceilalti copilasi si mananca orice.Vine acasa si imi spune ca a mancat brocoli,morcov,clatite,paste...dar eu daca ii fac acasa clatite nici nu se atinge de ele.
Eu spuneam inainte sa o am cand vedeam alti copii mofturosi ca a mea nu o sa faca asa si o sa trebuiasca sa manance ce ii dau eu daca nu,nu primeste altceva.Dar uite ca nu e asa,nu pot sa o oblig sa manance ceva ce ea nu vrea pt ca nici pe mine nu ma obliga nimeni sa mananc ce nu imi place.Asa ca in frigider am oua,cremvusti si branza...am incetat sa mai cumpar altceva pt ca oricum cumparam degeaba.
La fel si cum imbracatul...imbraca doar ce ii place.La inceput ma enerva si o imbracam cu fortza si ea era saraca toata ziua bosumflata.Acum pregatim seara impreuna hainutzele si asa suntem amandoua multumite,pt ca ma repet...nici eu nu imbrac ceva ce nu imi place.
Bineinteles...limite trebuie sa fie si trebuie sa inteleaga ca nu e tot timpul cum vrea ea...dar le aplicam de exemplu cadn vine vorba de strans jucariile,mersul la nani...in magazin la cumparaturi are voie sa isi ia un singur lucru...nu 10 si intelege.Dar cand vine vb de mancat si imbracat,am lasat-o balta!!!
S-a trezit si cica o doare burta.A inceput sa joace teatru de aseara.Nu mai vrea azi la gradi pt ca vrea sa mearga la bunica si ei cand nu ii convine ceva,face pe bolnava.Ieri a povestit la toata gradinitza ca ea pleaca cu mami in China.

De ce tocmai China,habar nu am!!! Si au si crezut-o educatoarele,aseara merge al meu dupa ea si il intreaba educatoarea f mirata:Delia pleaca in China???
Pup si celelalte fete,merg sa ii dau lapticul si sa o imbrac.
Poze noi: http://delialaryssa.fotopages.com/
IOANA
hcclara spune:
`Neata!
Ioana, ce m-am distrat pe seama Deliei, are fantezie ce mai! dar parca plecati in ro acuma candva, nu?
Na lasa ca Delia manaca destule, eu as fi multumita sa puna al meu gura pe ce mananca printesa ta. La clatite, numai cate una cu ciocolata. A, si pui mai manaca cateodata sau cate o pulpitza, depinde cum am noroc la el.
Insa si eu am fost tot asa un scleapt subtirel si mofturoa cand eram mica, poate ca-mi seamana!
Servici usor tie!
La noi nu a nins pana la urma, Luca s-a trezit cu nopatea in cap si azi, astept sa se trezeasca si Marc si apoi vedem mai departe. La noi abia de luni incepe gradi.
, o zi buna!
Claudia
roxana1974 spune:
dragelor!
Sunt asa o lenesa de zile mari si cu Sarbatorile astea m-am dereglat complet in privinta somnului. Nu ma mai satur de somn dimineata, iar seara nu ma dau culcata, stau si citesc pana noaptea tarziu.
Credeti ca daca am net acasa mai am loc la computer? Sotul meu i-a luat lui Serban mouse mic si al meu se joaca online ceva joc cu trenul Thomas
. Cum apas pe buton sa dau drumul la pc, asta miku deja striga ca vrea jocul cu Thomas...asa ceva...nu-l pot randui deloc!
Ioana, m-am amuzat si eu de cum ai povestit de pitica ta, pare tare dulce
.
Va las fetelor, ca sunt la job, dar sper sa revin in curand...
Roxa