***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (41)***
Raspunsuri - Pagina 21
florina spune:
Pepsi, multumesc frumos
Maine am sa incerc sa-i dau piureu (am zis sa incep treptat, cu supa... insa o scuipa prea usor). Poate piureul ii va placea.
La Tudor stiu ca a fost mai usor.El era oricum mai pe la mijlocul graficului, avea dimensiunile actuale ale Teodorei la 7 luni si i-am dat si cereale si a mers totul snur. Mai scupa si el supa sau o refuza complet dar nu ma stresam pentru ca aveam cerealele ca alternativa... Si stiu ca nu e bai daca sar o masa, atat timp cat au sanul si iau in greutate.
Cu cea mica insa am certitudinea ca daca ii dau cereale, o fac minge...
Stiu ca bebelusii adora mancarea din borcanele, dar stiu si ca nu poate fi mai "naturala" decat cea pe care i-o fac eu... dar tot ma intreb, oare daca incep diversificarea cu borcanase va fi mai usor dupa? A incercat cineva? Mai mananca piureuri facute in casa dupa ce dau de gustul celor din borcanele?
Citeam (evident, reclame) ca borcanelele sunt chiar mai bune pentru ca legumele/fructele respective sunt crescute bio-nu stiu cum, pe cand ce cumparam noi la piata in ziua de azi numai legume naturale nu mai sunt...
Voi ce credeti?
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia
Florina, fericita de Teodora(27.06.07) siTudor(5 ani)
Teodora, capsunica mea iubita
www.onetruemedia.com/shared?p=2ec9af00903bd34b9e16cb&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Asa a crescut baietelul meu, Tudor
Ioana13 spune:
Flolina foalte flumoasa si hazlie poezia!
In legatura cu legumele/fructele naturale/nenaturale... parca a innebunit lumea. Nimic nu mai e cum trebe sa fie. Daca luam de la tarani in timpul anului, nu cred ca nu sint bune... dar nu cred ca aia in borcane pun numai produse bio...
Ioana mama de bebe
Patrick Alexandru (01.06.2007)
doxinu spune:
Ne-am mutat in CADA MARE si suntem tare mandrii!
PEPSI NU II DAU BUCATELE DE MAR CI O JUMATATE SA O TINA IN MANUTA SI SA O ROADA CU GINGIILE.RAMANE COAJA GOALA ACOLO UNDE PRESEAZA MARUL CU GINGIILE.
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">botezul unui inger
minunea noastra Stefan 13.06.2007
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">STEFAN rade cu taty
Pepsi spune:
doxinu, am citit in graba si am inteles gresit, scuze,
florina, eu la dominic am inceput cu pireul facut de mine, dupa ce am aruncat o gramada am trecut pe borcanele, in prima luna, cind a aceeptat alta textura am facut eu pireurile si nu am avut nici o problema, apoi foloseam borcanelele doar in deplasare,nu stiu cum este in romania, dar aici borcanelele sint cu adevarat bio, si nu au decit leguma sau fructul respectiv, si sint pasteurizate, in plus de ex la morcovi este controlat continutul in nitriti pe cind cel facut de noi nu avem cu ce sa=l controlam acasa. acuma nu vreau sa fiu inteleasa gresit ca as fi pro borcanele in loc de mincarea facuta de noi, dar ptr inceputul diversificarii e mult mai usor cu borcanele, ca bebei accepta mai usor consistenta, apoi dupa 1 luna si eu voi trece pe pireuri facute de mine.nici aici nu sint recomandate, si iti zice sa te uiti f atent pe eticheta ca zaharul se ascunde sub diferite nume.iar cu alimentele de la tarani din piata, nu cred ca mai sint la fel de safe cum erau inainte, acuma si ei folosesc pesticide si alte cele, motiv ptr care au prefer sa cumpar ce si cit pot bio, dar aici chiar sint certificare si stii ce iei, darca ma pun in situatia sa fiu in romania as lua de la tarani.haioasa poezie, sa stii ca eu m-am chinuit la dominic, la david nu mi se pare greu poate si ptr ca stiu la ce sa ma astept fara sa intru in panica.e tare frumos cu doi micuti
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David
Motannel spune:
LA MULTI ANI SARBATORITILOR ZILEI DE 3!!!
Florin Mario de Iuliabraila
Riana Alessya de Pauly
Maria Eleonora de Mamibiutza
Maria Cristina de ManuC1010
Teodor de Dyonise
Asa creste Teodora-Iubita fotografii
Asa creste minunea noastra ticker
Motannel si Teodora Elena (07.05.07)
Graviduta spune:
Nici Marei nu i-a placut supa clara, asa ca i-am dat de la inceput piure. Nu i-am dat nimic la borcanel pana acum, pt ca i-am preparat eu. I-as da fructe care nu se gasesc acum, dar nu din borcanase care contin zahar.
Am pus si eu poze noi cu Mara.
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
Diversificarea
Motannel spune:
LA MULTI ANI SARBATORITULUI ZILEI DE 4!!!
David Cristian de Amelie
Asa creste Teodora-Iubita fotografii
Asa creste minunea noastra ticker
Motannel si Teodora Elena (07.05.07)
ELTEKA spune:
quote:
Originally posted by Ioana13
Flolina foalte flumoasa si hazlie poezia!
Chiar asa, Florina! Eu momentan nu mai am insa energie, acum e unu noaptea si sotul se plimba cu Elias, ca tovaraselul nu adoarme inainte de 1... Peste zi parca e bagat in priza, distractie maxima si mie imi tremura genunchii. Daca as fi ma tanara, peste vreo 4 ani poate as incerca, sa fie Elias mare ca Tudor al tau... si sa fie si fetita
Fetele astea pe care le-am cunoscut eu recent si care m-au dat peste cap cu chestia ca nu trebuie scoase mesele de lapte pana cand nu vrei sa-l intarci/pana la un an mi-au zis ca ai lor copii au mancat solide in cantitati infime pana la un an, cand au inceput sa umble. Doctorita le-a pus sa faca analize tot la doua luni, dar era tot perfect... Eu il "cercetez" mai mereu pe al meu, el si asa e albinos, ma tem sa nu se anemieze ca nici el nu mananca mare lucru, maxim jumatate de borcanel pe zi.
Eu iau borcanele acum, fiindca pe aici nu creste mai nimic din cauza frigului, totul e importat si tratat cu fel de fel de minuni sa reziste... In plus, nu reusesc sa fac consistenta ok la blender, si mai intorc si toata casa pe dos. Am inceput cu chestii facute de mine iar cand fac legume pentru noi la abur ii pasez si lui ceva, dar nu vad nici o diferenta intre cum mananca borcan si preparat de mine, desi mie legumele din borcan mi se par mai aiurea la gust. O sa continui cu borcane si chestii facute de mine, alternativ (de exemplu azi i-am data para la borcan, ca noi nu avem decat unele importate din China , si morcov cu pastarnac si dovlecel facut la aburi de mine. Din ambele a luat 6 lingurite, parca are poloboc )
Ca mi-am amintit de frig, afara la noi sunt -18 acum noaptea... Anul trecut au fost si -30 peste zi...
Mamica lui ELIAS, 31.05.2007
POZE cu Elias, sau DOLOFANEL - Fat Frumos cel Chel
gabiu spune:
florina de la 6 luni poti incepe sa-i dai fier, picaturi. Noi i-am facut analizele la 6 luni si fierul era la limita minima, deci de atunci bagam zilnic, pe langa carnea /oul din piureul de legume. Si chiar si atunci cand i-am facut analizele manca ficat/carne de vita/piept de pui in piure, deci nu te baza numai pe alimentatie.
Daca i-l dai nu-l pune in lapte ( am vazut ca cineva recomanda asta-total gresit) si da-i si vit. C naturala ( se gaseste la plafar).
pepsi, si eu ti-am admirat piticii ieri, super frumosi
gabi, mamica lui-Albert Mihai, 10.05.2007
angiuta spune:
Doxinu si Vladut a refuzat sa pape altceva decat san o saptamana si 2 zile. Eu l-am lasat in pace vreo 4 zile apoi am incercat in fiecare zi sa-i dau si surpriza...intr-o zi a deschis singur gurita. Deci rabdare multa si incearca in fiecare zi. Doctorul mi-a zis ca bebeii trec prin faze din astea si mai mult de 1-2 saptamani nu ar trebui sa-l tina.
Angiuta mamica lui Vladut(08.06.2007)